Mainos Glitz & Glam

Turvallisempia aurinkosuojia & lahjakorttiarvonta House of Organicille

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kaupallinen yhteistyö

Mainos / House of Organic

Mietitkö aurinkosuojatuotteiden turvallisuutta? Minua ainakin mietityttää. Mutta kannattaako olla ilman aurinkosuojaa? Ei kannata! Mielestäni paras ratkaisu on käyttää aurinkosuojaa ja valita niistä mahdollisimman hyvin itsensä, lastensa sekä ympäristönsä kannalta. Hysteria on turhaa ja totaalikieltäytyminen aurinkosuojasta suorastaan typerää.

House of Organicilla alkaa tänään Luonnonkosmetiikkapäivät. Tämä tarkoittaa vähän samaa kuin Stockmannin Hullarit ja Sokoksen Kutsu kauneuteen -viikko. Päivittäin vaihtuvia tarjouksia ja kampanjahintoja. Tässä linkki kuvastoon! Kerron tässä postauksessa luonnonkosmetiikan fysikaalisista aurinkosuojista, kosteuttavista after sun -tuotteista sekä parista mielenkiintoisesta buusterista. Kaikki nämä postauksen tuotteet löytyvät kampanjahintaan House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäiviltä tämän viikon aikana.

Tänäkin kesänä meidän perheemme matkaa Välimerelle. Viime kesänä kävimme Turkin Sidessa, tänä kesänä vietämme juhannusta Kreetan lämmössä. Hania kutsuu meitä ja sielläkin on tunnetusti aurinkoista kesäkuussa. Aurinkosuoja on äärimmäisen tärkeä! Ihosyöpä on yleistynyt ihan tilastollisestikin, mutta minusta tuntuu, että se on myös konkreettisempaa nykyään. Tiedän itseäni nuorempia, jotka ovat saaneet melanooman. Minä olen vasta 36-vuotias, he vielä nuorempia!

Ok, aurinkosuoja on ihan must, mutta mitä suojaa sitten käyttäisi, kun kemialliset filtterit vähän arveluttavat lapsien iholle ja nanopartikkelitkin ovat keskustelua herättäneet. Myös ympäristö tulisi ottaa huomioon, ettei mene vesistöjä saastuttamaan kaikista pahimmilla aineilla. Tietysti jo lentäminen on se pahin, mutta koskee tämä huoli kotimaan lomailuakin. Kuitenkin taas monet suuntaamme rannoille, joilla käy muitakin. Mikä aurinkosuoja olisi myös ympäristölle mahdollisimman vähän kuormittava?

KOKO PERHEEN AURINKOSUOJAT

Olen kovasti miettinyt, että mitkä aurinkosuojat pakkaisin matkaamme? Tietenkin aurinkosuojaa tarvitaan kotonakin, sillä on täällä Suomessakin joskus ollut aurinkoisia kesäpäiviä. Toivon todella, että tulevasta kesästä tulee edellisen kesän kaltainen. Kuitenkin matkalla olisi kiva olla:

  • lapsille turvallisia aurinkosuojia
  • tehokkaasti auringon haitallisilta säteiltä suojaavia (UVA & UVB)
  • vesistöjä mahdollisimman vähän rasittavia
  • käyttäjäystävällisyys myös plussaa
  • vedenkestävyys olisi myös suotavaa.

Kemialliset suojat ovat puhuttaneet tällä vuosikymmenellä. Itse en ole täysin absoluuttisesti niitä vältellyt, mutta selkeästi huomaan vähentäneeni niiden suosimista. Jos kasvojen suojassa on kemiallinen suoja, haluan vartalolleni fysikaalisen. Näin voin vähentää altistumista. Siitähän siinä loppujen lopuksi on kyse, auringossa että kemiallisessa suojassa, kuinka paljon altistuu? Jos altistuminen on vähäistä, ei se ylitä turvallisuusrajaa.

Täysin fysikaalinen suoja on mielestäni kyllä kaikista turvallisin valinta lapselle, jos vähänkin mietityttää. Algamaris on ollut paljon kehuttu luonnonkosmetiikan aurinkosuoja. Merkiltä löytyy perinteinen voide lapsille, jossa on aurinkosuojakerroin 50+. Mutta valikoimasta löytyy myös kevyempi aurinkovoidespray, jossa on aurinkosuojakerroin 30.

Vedenkestävät Algamarisin aurinkosuojat sisältävät titaanidioksidia ja sinkkioksidia, jotka suojaavat UVA– ja UVB-säteiltä. Niissä on käytetty Alga-gorria, joka on punalevästä uutettu antioksidantti. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinissa. Algamarisin aurinkosuojat ovat Ecosert -sertifioituja.

Molemmissa aurinkosuojissa on fysikaalinen suoja, joka tarkoittaa sitä, että aurinkosuojan mineraalioksidit heijastavat säteet iholta. Kumpikaan aurinkosuojavoide ei sisällä nanopartikkeleita, jos niistä on huolissaan.

Fysikaaliset suojat jättävät ihon herkästi valkoiseksi. Näissäkin on eroja. Algamariksen aurinkovoidespray ei jätä valkoisuutta. Se leviää helposti ja nopeasti sekä tuoksuu muuten ihanasti kookokselle. Lasten aurinkosuojavoide on paksumpi ja hieman haastavampi levittää iholle. Se jää aluksi hieman valkeaksi iholle, mutta sulautuu paremmin ihoon ajan kanssa. Lasten aurinkosuoja on muuten tuoksuton.

Aurinkosuojat tulisi levittää ennen auringolle altistumista ja lisätä kahden tunnin välein tai pitkäkestoisen uinnin tai pyyhkeellä ihon pyyhkimisen jälkeen. Siksi puikko on kätevä reissuissa, kun lähdetään päiväksi rannalle tai kaupungille. Algamaris aurinkovoidepuikko on suojakertoimeltaan yli 50. Se on vahamainen ja aika jankki, joten sitä suositellaan äärimmäisiin oloihin. Puikot toimivat kivasti aurinkosuojan lisäykseen rannalla. Ne vievät vähän tilaa, vahamainen puikko on lämmöstä notkeampaa käyttää ja sillä saa lisättyä suojakerrosta iholle.

Huulten suojaaminen unohtuu herkästi. Monissa huulivoiteissa on kevyt aurinkosuojakerroin, mutta jos vietetään useita tunteja auringossa, niin korkeampi suojakerroin kannattaa hankkia huulivoiteellekin. Algamarisilla on huulivoide, jossa aurinkosuojakerroin on 30. Varmasti hyvä, kun menemme muutaman tunnin meriristeilylle Kreetan rannikolle.

Kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojavoiteita Algamarikselta löytyy useita. On jopa päivettäviä. En uskaltanut sellaista itselleni ottaa, joten luotan perinteisempään. Algamariksen aurinkosuojavoide kasvoille on suojakertoimeltaan 30, mutta saatavilla on jopa aurinkosuojakertoimella 50. Algamariksen aurinkosuoja kasvoille sopii meikin alle. Luonnonkosmetiikaksi ja täysin fysikaaliseksi suojaksi yllättävän kevyt! Olen todella positiivisesti yllättynyt. Yksi parhaimpia näin korkean suojakertoimen omaavia aurinkosuojia.

Nämä ja monta muuta Algamaris-aurinkosuojaa löytyy House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien kampanjasta. Pääasiassa Algamarisin tuotteet ovat loppuviikosta kampanjahintaan. Erityisesti kannattaa pitää silmällä lauantaita, kun koko kehon aurinkosuojapaketti 49,00 € (norm. 67,70 €). Kuvastosta voit tarkastaa päivittäin vaihtuvat tarjoukset!

AFTER SUN

Auringossa olo kuivattaa ihoa todella paljon, vaikka sen haitallisilta säteiltä suojautuukin. Jos haluaa säilyttää ihon kosteuden ja kimmoisuuden, tulee ihoa kosteuttaa runsaasti auringossa olon jälkeen. Aurinkosuojat tulee pestä pois huolellisesti. Pelkkä vesi ei riitä, vaan aurinkosuojatuotteet tulee puhdistaa saippuan tai suihkugeelin avulla. Esittelen reissuun mukaan lähteviä after sun -tuotteita, joilla rauhoittaa ja tehokosteuttaa auringon rasittamaa ihoa.

House of Organicilla on myynnissä koko kehon aurinkosuojapaketti, jossa kasvojen ja vartalon aurinkosuojien lisäksi on kosteuttava After-sun fluid. Koostumus on ihanan ohut, mutta kosteuttava. Kuiva ja auringosta rasittunut iho ”imaisee” fluidin nopeasti.

Meillä oli rantalomalla tapa, että ennen päivällistä kävimme suihkussa. Pesimme kaikki päivän aurinkovoiteet, kloorit ja merivedet pois iholta. Suihkun jälkeen sitten after sun -tuotteet kosteuttamaan ihoa. Kun menimme päivälliselle, oli aurinko jo niin matalalla ja lopulta painui horisonttiin, joten suojia ei enää päivällisellä tarvinnut. Iho sai rauhoittua.

Kasvoille tehokosteutus on tuttua vuoden ympäri. Olen havainnut, että iho on tasaisempi, puhdistuu luontaisesti paremmin ja näyttää nuorekkaammalta, kun sitä kosteuttaa runsaasti. Rakastan kaikkia kosteustuotteita!

Olen jo pitkään halunnut kokeilla DABBAn tuotteita, sillä niin moni niitä on kehunut. Erityisesti kukkaisvesiä on moni bloggaaja kehunut. DABBAlla on erilaisia settejä kasvojen ihonhoitoon. Kreetan matkaa varten valitsin tämän Hydration -setin.

Näin setissä niin paljon potentiaalia. Esimerkiksi pakkauskoot ovat loistavat matkalle! Riittää hyvin viikoksi. Ehkä jää ylikin, joten muihinkin kesän reissuille riittävät. Siinä on kaikki, mitä kasvoille tarvitsen. Vain silmänympärystuotteet tarvitsen lisäksi.

 

DABBA Hydration -setissä on Wild Rapsberry Leaf Water -kasvosuihke, Deep Water Hydration Booster -kosteusseerumi ja Raspberry Oil Elixir -eliksiiri.

Ensin kasvoille suihkutellaan vadelmanlehdistä valmistettua kukkaisvettä. Sitten lisäkosteutetaan tyrnivesi ja japaninruusukvitten pohjaisella seerumilla. Lopuksi kosteus lukitaan ihoon ravitsevalla vadelmansiemenöljyllä. Käytän aina hoitovesiä/-nesteitä, kosteusseerumia ja kevyttä kasvoöljyä tai voidetta. Tässä kaikki ovat sopivasti pienissä pakkauksissa, jotka riittävät kesän reissuilleni.

Nämä DABBAn tuotteet sopivat hyvin iholleni, sillä tasapainottava kasvosuihke on normaalille ja sekaiholle, tehokosteuttava seerumi sopii kaikille, joilla on kosteusköyhyyttä, pintakuivuutta tai kuivuutta ihossa. Vadelmaeliksiiri on minun rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle riittävän kevyt. Oikein kuivalle iholle vadelmaeliksiiri on hyvä tuote seerumin päälle, ennen paksumpaa öljyä tai kosteusvoiteen päälle.

Koska House of Organicilla on tänään alkanut Luonnonkosmetiikkapäivät, löytyy näitä minun valintojanikin kampanjahintaisina. DABBA Hydration -setti on tänään (keskiviikkona 15.5.) hintaan 28,00 € (norm. 39,90 €).

Tässä linkki Luonnonkosmetiikkapäivien kuvastoon, jota selaamalla näkee päivittäin vaihtuvat tarjoukset.

IHONHOIDON ”BUUSTERIT”

Jaksatteko lukea nopean vinkkaukseni parista mielenkiintoisesta tuotteesta, jotka ovat myös tällä viikolla kampanjahintaisia? Kerron näistä vielä nopeasti, sitten laitan lahjakorttiarvonnan.

House of Organic oli sujauttanut pyytämieni tuotteiden joukkoon pari sellaista tuotetta, joita en osannut itse toivoa. En ollut näistä kuullut aikaisemmin, mutta brändin nimi on pompannut eteeni somessa muutamia kertoja.

Syy innostumiseeni on tässä, BYBI Beautyn ”boosterit”! Olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta myös tällaisista lyhyistä INCI-listoista. Ihan vain sen vuoksi, että minua kiinnostaa, voivatko ne olla yhtä tehokkaita kuin pitkän INCI-listan tuotteet? Olen jo todennut, että se voi olla mahdollista, joten kiinnostaa lisää tutustua näihin 1-2 raaka-aineen tuotteisiin.

Tämä ihanan pinkkiin pipettipulloon pakattu öljy on BYBI Beauty Strawberry Booster. Se sisältää vain mansikansiemenöljyä. Kuulostaa uskomattomalta. Eikö edes alkoholia tai jotain eteeristä öljyä? Ei, buusteri sisältää kylmäpuristettua mansikansiemenöljyä. Erityisen hyvä iholle, joka kaipaa rasvahappoja, sillä Strawberry Booster sisältää omega 3 ja 6 -rasvahappoja.

Tätä kasvoöljyä sipaisin jo poikani kasvoille. Tuntuu niin nopeasti ihmeytyvältä ja iho pehmenee nopeasti. Hänen atooppisuuteen taipuvainen iho nauttii rasvahapoista ja saa niillä apuja ihonhoitoon.

Violettiin pipettipulloon on pakattu BYBI Beauty Bakuchiol Booster. Tämä saattaa kiinnostaa A-vitamiinista ja sen nuorentavasta tehokkuudesta kiinnostuneita. Seerumi sisältää 1% Bakuchiolin öljyä ja 99% skvalaania. Bakuchiol on A-vitamiinin lähde eli retinolin, joka taas on tieteellisestikin tunnustettu anti-aging -vaikutuksistaan. Vesimäisen ohut ja kevyt, suorastaan seerumimainen.

Näitä voidaan käyttää yksinään tai näillä voi ”buustata” lempiseeruminsa, kasvovoiteen tai -öljyn. Bakuchiol Booster on tarkoitettu iltarutiineihin ja vaikuttamaan yön ajaksi, kun taas Strawberry Booster on päiväkäyttöön. Yleensä retinolia sisältävät tuotteet herkistävät ihoa auringolle. Bakuchiolin ei ole havaittu herkistävän ihoa auringolle, mutta aurinkosuoja päivisin on silti suositeltavaa.

Olen ihan liekeissäni tämän retinoliseerumin testailusta! En ole testannut yhtään luonnonkosmetiikan retinolituotetta, perinteisen kosmetiikan olen testaillut.

Nämä molemmat BYBI Beautyn ”buusterit” ovat kampanjahintaiset House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien aikana. Toinen on perjantaina ja toinen sunnuntaina. Normaalihinnaltaankin todella edullisia, mutta Luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksessa 12,00 € / 15 ml. Kuvastosta voit katsoa etukäteen tulevien päivien kampanjahinnat.

ARVONTA

House of Organic tarjoaa teille Glitz & Glamin lukijoille 50 euron lahjakortin arvottavaksi. Lahjakortilla voittaja pääsee shoppailemaan omat suosikkinsa House of Organicin laajasta valikoimasta. Toinen 50 euron lahjakortti tulee Glitz & Glamin Instagramiin arvottavaksi. Jos haluat tuplata mahdollisuutesi, niin muista seurata Instagramiani (@glitz8glam), jonne toinen arvonta tulee tämän keskiviikon aikana.

Ohjeet arvontaan ovat seuraavat:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro, mikä on sinun suosikkituotteesi kuvastosta? Tässä vielä linkki kuvastoon.
  • Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kohtaan, jotta saan yhteyden voittajaan. Vain minä näen sähköpostiosoitteet.
  • Osallistumisaika päättyy 29.5.2019.
  • Onnea arvontaan kaikille tasapuolisesti!

Kivaa keskiviikkoa kaikille! Olisikohan kohta jo kesäsäät tulossa? Nahkatakkiin pukeutumisen sijaan saisi hieroa aurinkosuojaa omaan ”nahkaan”.

X