Kauneus

Silmälasimuoti 2024 on näyttävää ja leikkisää – tällaisia laseja himoitaan juuri nyt!

Silmälasimuodissa on nyt näyttävyyttä ja värejä. Materiaaleista kehysmuotia hallitsee erityisesti metalli ja ruusukulta. Asiantuntijat kertovat, mikä kaikki on silmälaseissa nyt in.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Anna Ferrante, Silmäasema, Synsam, Instagram

Metallia, pastellivärejä, näyttävää 70-luvun tyyliä... Muun muassa siitä on tämän hetken silmälasimuoti tehty.

Silmälasimuodissa on nyt näyttävyyttä ja värejä. Materiaaleista kehysmuotia hallitsee erityisesti metalli ja ruusukulta. Asiantuntijat kertovat, mikä kaikki on silmälaseissa nyt in.

Silmälasimuoti 2024 näyttää melko samalta kuin aiempina vuosina, sillä virtaukset eivät muutu yhtä nopeasti kuin vaatemuodissa. Osa viime vuosina tutuiksi tulleista trendeistä on jopa entisestään voimistunut.

Leikkisyys, persoonallisuus ja näyttävyys ovat keskeisessä roolissa tämän hetken kehysmuodissa. Myös viime vuoden muodissa näkynyt monipuolisuus pitää pintansa: silmälaseissa trenditietoisella on mistä valita. Sama pätee materiaaleihin ja väreihin. Omaperäisyyttä haetaan myös linsseihin esimerkiksi liukuvärjäysten ja linssien meikkausten avulla.

Listasimme asiantuntijoiden avulla neljä tämän hetken kuuminta silmälasitrendiä.

1. Silmälasimuoti 2024: metallikehykset

Silmälasikehyksien ykköstrendejä on tänä vuonna metalli. Metalliset sangat ovat isoja ja näyttäviä, jopa ylisuuria. Metallikehyksiä haluavat tällä hetkellä erityisesti nuoret, joiden vanavedessä trendi on levinnyt kaikenikäisten pariin.

– Nuoriso on tuonut takaisin metalliset, kapeat lasit, muotitoimittaja Sami Sykkö kertoo.

Kooltaan ja muotokieleltään metallikehykset henkivät myös 70-lukua, mutta uudella twistillä. Korumaiset, jopa kimaltavat yksityiskohdat pitävät edelleen pintansa, ja kehyksissä leikitellään myös väreillä.

– Metallikehyksiä kyselevät nyt erityisesti nuoret, vahvistaa optikko Sari Soisalo Silmäasemalta.

Metallikehyksistä löytyy tänä vuonna myös hillitympää, trendikkäästi soikeaa mallia. Vilma Bergenheim näyttää esimerkkiä:

Silmälasimuoti 2024: Moschino.
Liukuvärjäystä, metallia ja klassista muotokieltä – näissä Moschinon laseissa ei muotitietoinen voi mennä metsään. © Synsam

Lue myös: Aurinkolasimuoti 2023 – mitä terävämmät muodot, sitä tyylikkäämmät: bongaa 4 yksityiskohtaa

2. Graafiset muodot, näyttävyys ja kissamaisuus

Lasit ovat olleet näyttäviä jo pitkään, eikä trendille näy loppua. Silmälasit saavat näkyä ja niillä saa olla kokoa. Kehyksissä näkyy graafisuutta pehmeiden muotojen sijaan, ja esimerkiksi kissamainen muoto laseissa on erityisen trendikäs.

Silmälasimuoti 2024 korostaa vahvoja linjoja. Jopa ylisuuret, mittasuhteilla leikittelevät lasit ovat edelleen in. Suurta kokoa tasapainottavat kevyet ja ilmavat materiaalit, kuten ohut metalli- tai läpikuultava muovikehys.

– Vaikutteita laseihin haetaan tällä hetkellä somesta, kuten Tiktokista, ja nuoret miehet esimerkiksi rap-kulttuurista. Näyttävyyttä ei toden totta kaihdeta, Sykkö sanoo.

Näyttävyys on pinnalla sekä silmä- että aurinkolaseissa, mutta erityisesti aurinkolaseissa se korostuu.

– Muhkeat muodot hallitsevat kesän mallistoja. Uskon, että villitkin trendit kotiutuvat meille ensi kesänä. Aurinkolasit eivät ole käytössä yhtä usein kuin silmälasit, joten ne ovat matalamman kynnyksen tilaisuus kokeilla jotain näyttävämpää, pohtii tuotepäällikkö Hanna Airio Silmäasemalta.

cat eye-lasit.
Kissamainen muoto yhdistyy näissä Furlan laseissa metalliin – voittamaton kombo kaikille trendinnälkäisille! © Silmäasema

Toisaalta kehykset saavat myös olla matalat. Klassinen wayfarer-muoto on aina trendikäs. Soikeaa muotoa yhdistetään myös paksuihin kehyksiin, jolloin näyttävyys korostuu entisestään.

Myös sillä on väliä, mihin kohtaan nenänvartta lasit asettaa: tällä hetkellä kuuminta trendiä on pitää laseja todella alhaalla, ”roikottaen”. Näin tekee myös Alexa Dagmar:

Loewen aurinkolasit.
Kuin karkkia! Nämä vaahtokarkin väriset Loewen aurinkolasit ovat trendin harjalla sekä muotokielensä että näyttävyytensä puolesta. © Synsam

3. Pastellisävyt ja liukuvärjäykset

Silmälasimuoti 2024 jatkaa edellisvuosien linjoilla myös siinä, että keveiden asetaattikehysten voittokulku jatkuu. Niitä on tarjolla herkullisen karkkimaisissa pastellisävyissä yhdistettynä hempeisiin liukuvärjäyksiin. Tämä kehystrendi on raikas ja rento, jopa leikkisä. Leikkisyyttä haetaan myös muodoilla.

Läpikuultavat lasit keventävät ilmettä ja sopivat monille kasvonmuodoille.

– Myös puuterisävyt ovat trendikkäitä ja monille varma valinta, Soisalo kertoo.

silmälasimuoti 2024.
Metalli, näyttävyys ja liukuvärjäys ovat aurinkolasimuodissakin ajankohtaisia. © Anna Ferrante
Silmälasimuoti 2024: pastellia ja liukuvärjäystä.
Pastellisävyt yhdistyvät liukuvärjäykseen ja leikittelevään muotokieleen näissä Chloen kehyksissä. © Silmäasema

Lue myös Kotiliesi.fi: Aiotko ostaa monitehosilmälasit? Nämä ovat 4 tyypillisintä virhettä, jotka linssejä hankkiva tekee

4. Silmälasimuoti 2024 ja trendivärit: Ruusukulta, viininpunainen ja hopea – sekä pari uutta nousevaa

Murretut sävyt kiinnostavat ikisuosikkeina tänäkin vuonna silmälaseissa. Myös viime vuosien uusi suosikkisävy ruusukulta ihastuttaa edelleen. Toinen tämän hetken vahva väri kehyksissä on viininpunainen.

– Monia ehkä yllättää, että suomalaiset ostavat kehyksissä rohkeasti värejä, Airio huomauttaa.

silmälasimuoti 2024: metallikehykset.
Näissä Guessin kehyksissä trendikäs 70-lukua henkivä muoto yhdistyy ruusukultaan. © Silmäasema

Uusi tulokas trendiväreihin on hopea, joka on Etelä-Euroopan silmälasimuodista leviämässä meille Suomeenkin. Esimerkiksi Italiassa jo pitkään nähtyjä hopeisia kehyksiä alkaa näkyä pikku hiljaa myös meillä. Silmälasimuoti 2024 on siis pikku hiljaa tuomassa suomalaisten ikisuosikkimetalli kullan rinnalle myös hopeisia vaihtoehtoja.

– Uusia nousijoita väreissä ovat erilaiset vihreät ja siniset, erityisesti petrooli, Airio kertoo.

Tämän muodin harjalla ratsastaa ainakin malli Bella Hadid:

X