Ruoka

Kaalisikarit olivat viihdetaiteilija Simo Salmisen suurta herkkua – ota talteen ohje, jonka salainen ase on pekoni

Simo Salminen muistetaan viihdyttäjänä ja monitaiturina, jonka mainio kaaliruoka on todellinen arkiruoan mestarinäyte.

Teksti:
Anna Muurinen
Kuvat:
Tommi Tuomi, Otavamedia

Simo Salminen muistetaan viihdyttäjänä ja monitaiturina, jonka mainio kaaliruoka on todellinen arkiruoan mestarinäyte.

Viimeistään Uuno Turhapuro -elokuvien Sörsselssöninä koko kansan tietoisuuteen tullut Simo Salminen oli varsinaiselta ammatiltaan kondiittori. Kondiittorimestarin nimikkeen hän sai 1950-luvun alussa ja ehti työskennellä helsinkiläisissä leipomoissa 20 vuotta ennen kuin antautui kokonaan viihdealalle.

Tuomas Marjamäen kirjoittamassa elämäkerrassa Simo Salminen – Se se vaan on sillä lailla Salmisen tytär Sanna kertoo, ettei isä juurikaan leiponut kotona muita kuin juustotankoja, suurempiin juhliin hän toki valmisti aina kauniin kakun. Kotikeittiössä Simon bravuuri oli jokajouluinen piparkakkutalo, jonka Salminen koristeli näyttävin jääpuikoin ja lumihunnuin.

Lue myös: Lohikeitto Koskenlaskija-juustolla on Minna Kuukan ehdoton ykkösresepti – ota talteen!

Viva legendan lautasella
Simon kaalisikarit saavat omintakeisen maun pekonista ja hillotusta paprikasta. © Tommi Tuomi

Kaalisikarit maistuivat viihdetaiteilijalle

Oheiset kaalisikarit olivat yksi Simon lempiruoista. Avoimeksi jätetty kaalirulla paistuu uunissa rapeaksi, ja kekseliäs paprika-pekonitäyte viimeistelee ihanan makuelämyksen. Voit tehostaa täytteen makua käyttämällä savupekonia tai savupaprikaa. 

Lue myös Kotiliesi.fi: Tämä kalakeitto nosti tamperelaisravintolan kaupungin kärkipaikkoihin – katso alkuperäinen resepti rakastettuun bouillabaisseen

X