Lohikeitto ja Koskenlaskija ovat Minna Kuukan bravuurissa lyömätön yhdistelmä.
Lohikeitto Koskenlaskija-twistillä voi muuttua Minnan käsissä jääkaapin mukaan. Tästä hän on tarkka: juurekset eivät ole lusikan kokoisia.
Lohikeitto Koskenlaskijalla on valmistuu noin puolessa tunnissa Minna Kuukan keittiössä. Kermainen ja juustoinen lohikeitto on Minnan arjen bravuuriruoka.
Välillä lohikeiton syönnissä on pidempi tauko, mutta kerran kun sitä taas valmistaa ja muistaa sen herkullisen maun, saattaa sitä valmistua taas tiuhempaan tahtiin kotona.
Koska keitto tehdään usein arkena ja hieman ex tempore, Minna käyttää kaupasta valmiina löytyvää kalalientä. Välillä hän korvaa sen myös muutamalla kalaliemikuutioilla.
Kalakeiton valmistajissa on monta koulukuntaa. Joidenkin mielestä esimerkiksi porkkana ei lohikeittoon kuulu. Minnalla itsellään lohikeitto on toisinaan porkkanalla höystettyä, jos sitä kotoa löytyy.
Tärkeintä on kuitenkin muistaa tehdä juurespaloista tarpeeksi pieniä. Minna on tarkka, ettei hänen keitossaan ei ole lusikan kokoisia perunanpaloja.
– Ne ovat enemmän sellaista arpakuutio-osastoa, Minna kuvailee.
Eräs kehu on jäänyt erityisesti mieleen – tämä on parempaa kuin isän tekemä, totesi Minnan veljenpoika joskus kalakeitosta. Minna kehuu pikkuveljensä olevan vielä itseäänkin parempi kokki.
– Kehu lämmitti mieltä, koska kaikessa muussa jään varmaan kakkoseksi!
Ravintolassa Minna ei valitse kalakeittoa, koska siellä hän haluaa herkutella jollain, mitä ei kotona tee itse. Myöskään perheen lapsia ei ravintolan lohikeitto lämmitä, koska äiti tekee aina kotona parempaa.
Ei tuo Minnan lohikeitto ole kyllä puolessa tunnissa valmista…kenties pelkkä kypsyminen vie tuon ajan…olisi syytä miettiä mitä kertoilee…nimimerkki: vuosia ruokaa tehnyt…
Onhan se hyvää mutta itselläni nousee aina maitotuotteita käytettäessä limaa kurkkuun ja yskin kuin viimeistä päivää. Siksi en käytä sulatejuustoa, vaikka hyvää onkin.
Sama juttu tapahtuu sulatejuusto siivuja syödessä niin nekin on jäänyt.
Harmi.
Kyllähän lohikeitto hyvää yleensä on, mutta sipuli ja ruohosipuli pilaa täysin lohen upean maun. Itse saan kyllä seistäkin yhtä hyvää. Eli kala kevyesti keitetään ja vatkaimella keittoveteen hienonnetaan. Sulatetaan 25-50 g voita ja siihen 3 rkl vehnäjauhoja. Keitetään litra kokomaitoa ja kaikki sekoitetaan. Lisätään 2 dl kermaa, pikku purkki tomaattipyreetä, suolaa maun mukaan ja paljon mustapippurijauhetta. Keitetään hetki varovasti, ettei pala pohjaan. Aivan uskomattoman hyvää eli ihan laaturuoka!
Ei tuo Minnan lohikeitto ole kyllä puolessa tunnissa valmista…kenties pelkkä kypsyminen vie tuon ajan…olisi syytä miettiä mitä kertoilee…nimimerkki: vuosia ruokaa tehnyt…
Kommentit
Ei tuo Minnan lohikeitto ole kyllä puolessa tunnissa valmista…kenties pelkkä kypsyminen vie tuon ajan…olisi syytä miettiä mitä kertoilee…nimimerkki: vuosia ruokaa tehnyt…
Kommentit
Onhan se hyvää mutta itselläni nousee aina maitotuotteita käytettäessä limaa kurkkuun ja yskin kuin viimeistä päivää. Siksi en käytä sulatejuustoa, vaikka hyvää onkin.
Sama juttu tapahtuu sulatejuusto siivuja syödessä niin nekin on jäänyt.
Harmi.
Äitini teki jo yli kaksikymmentä vuotta sitten näin lohikeittoa ja koskenlaskijalla. Että ei nyt ihan uusi tuttavuus.
Meillä äiree lykkäs sinihomejuustoa ja sardiinia sekaan. Voi että oli namia.
Kyllähän lohikeitto hyvää yleensä on, mutta sipuli ja ruohosipuli pilaa täysin lohen upean maun. Itse saan kyllä seistäkin yhtä hyvää. Eli kala kevyesti keitetään ja vatkaimella keittoveteen hienonnetaan. Sulatetaan 25-50 g voita ja siihen 3 rkl vehnäjauhoja. Keitetään litra kokomaitoa ja kaikki sekoitetaan. Lisätään 2 dl kermaa, pikku purkki tomaattipyreetä, suolaa maun mukaan ja paljon mustapippurijauhetta. Keitetään hetki varovasti, ettei pala pohjaan. Aivan uskomattoman hyvää eli ihan laaturuoka!
Ei tuo Minnan lohikeitto ole kyllä puolessa tunnissa valmista…kenties pelkkä kypsyminen vie tuon ajan…olisi syytä miettiä mitä kertoilee…nimimerkki: vuosia ruokaa tehnyt…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous