Ruoka

Lohikeitto Koskenlaskija-juustolla on Minna Kuukan ehdoton ykkösresepti – ota talteen!

Lohikeitto Koskenlaskija-twistillä voi muuttua Minnan käsissä jääkaapin mukaan. Tästä hän on tarkka: juurekset eivät ole lusikan kokoisia.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
iStock, Liisa Valonen

Lohikeitto ja Koskenlaskija ovat Minna Kuukan bravuurissa lyömätön yhdistelmä.

Lohikeitto Koskenlaskija-twistillä voi muuttua Minnan käsissä jääkaapin mukaan. Tästä hän on tarkka: juurekset eivät ole lusikan kokoisia.

Lohikeitto Koskenlaskijalla on valmistuu noin puolessa tunnissa Minna Kuukan keittiössä. Kermainen ja juustoinen lohikeitto on Minnan arjen bravuuriruoka.

Välillä lohikeiton syönnissä on pidempi tauko, mutta kerran kun sitä taas valmistaa ja muistaa sen herkullisen maun, saattaa sitä valmistua taas tiuhempaan tahtiin kotona.

Koska keitto tehdään usein arkena ja hieman ex tempore, Minna käyttää kaupasta valmiina löytyvää kalalientä. Välillä hän korvaa sen myös muutamalla kalaliemikuutioilla.

Kalakeiton valmistajissa on monta koulukuntaa. Joidenkin mielestä esimerkiksi porkkana ei lohikeittoon kuulu. Minnalla itsellään lohikeitto on toisinaan porkkanalla höystettyä, jos sitä kotoa löytyy.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa tehdä juurespaloista tarpeeksi pieniä. Minna on tarkka, ettei hänen keitossaan ei ole lusikan kokoisia perunanpaloja.

– Ne ovat enemmän sellaista arpakuutio-osastoa, Minna kuvailee.

Eräs kehu on jäänyt erityisesti mieleen – tämä on parempaa kuin isän tekemä, totesi Minnan veljenpoika joskus kalakeitosta. Minna kehuu pikkuveljensä olevan vielä itseäänkin parempi kokki.

– Kehu lämmitti mieltä, koska kaikessa muussa jään varmaan kakkoseksi!

Ravintolassa Minna ei valitse kalakeittoa, koska siellä hän haluaa herkutella jollain, mitä ei kotona tee itse. Myöskään perheen lapsia ei ravintolan lohikeitto lämmitä, koska äiti tekee aina kotona parempaa.

Lue myös: Ruoanlaitto toi Minna Kuukalle normaalin elämän tuntua, kun puolison sairastuminen säikäytti – myös Minnan perusasenne auttoi

X