Glitz & Glam

100% kahviöljyä & 100% sheavoita - simppelit ihonhoitotuotteet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu maahantuojalta

Oikein kivaa alkavaa viikkoa! Tänään esittelen 100% luonnonkosmetiikkaa, joiden INCI-listat ovat niin helpot ymmärtää, että jokainen tajuaa. Jos INCI-listalla on yksi ainesosa, ei ainesosaluettelon ymmärtäminen ole haastavaa.

Balmyou on nuori saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka juttu tuotteissa on vain yksi raaka-aine per tuote. Kuulostaa aika uskomattomalta, eikö? Meni itselläkin hetki tavatessa asiaa. Olin vähän epäuskoinen katsoessani pakkauksen INCI-listaa. Etsin tietoa mahdollisimman monesta paikasta, ja kyllä, Balmyoun tuotteissa on vain yksi raaka-aine per tuote! Sehän tarkoittaa sitä, että tuotteet eivät sisällä säilöntäaineitakaan. Allergisille ja herkistyneille todella helppoa tarkastaa tuotteen soveltuvuus.

Balmyou on hyvin nykyaikainen ja ajanhengessä oleva kosmetiikkamerkki. Sen lisäksi, että se on puhtaasti luonnonkosmetiikkaa, NaTrue-sertifioitu, on se myös eläinkokeeton, vegaani ja luontoa huomioiva sekä eettinen ihmisille. Balmyou tukee Ugandan, josta raaka-aineet peräisin, kansalaisjärjestöä sekä lasten ja nuorten terveyden ja koulutuksen edistämistä.

Pakkaukset ovat kierrätyslasista valmistettuja. Korkit ja kannet ovat nopeasti kasvavasta bambusta valmistettuja. Ekologisuus ja kestävä kehitys on pyritty huomioimaan.

”Haluamme saada kosmetiikan käyttäjät siirtymään luonnonkosmetiikkaan. Mielestämme nämä tuotteet on tuotettava kestävää kehitystä, ekologisuutta ja sosiaalisuutta kunnioittavalla tavalla. Siksi mottomme on:

”protect your skin. protect your planet.”

Välihuomautuksena, että ei ollenkaan yllätä saksalaiselta luonnonkosmetiikkamerkiltä. Jotenkin tuntuu, että Saksassa nämä arvot ovat olleet pinnalla ja hyvin yleisiä jo 30 vuotta. Muistan vain, että Marienhoffissa (TV-sarja) jo 90-luvun puolivälissä kierrätettiin ja perustettiin luomukauppa. Vaikuttaa siltä, että Balmyou vastaa mahdollisimman täydellisesti tämän päivän kysyntään.

BALMYOU ARABICA COFFEE OIL

Olen tässä nyt tovin testaillut kahviöljyä. On aivan käsittämätöntä, että tuote ei sisällä mitään muuta kuin kahvia. Väriltään öljy on hieman rusehtavaa, mutta ei kasvoilla oikein annosteltuna muuta ihon väriä tummemmaksi.

Balmyou Arabica -kahviöljyä* käytetään vain ulkoisesti. Se ei sovellu sisäiseen käyttöön sen vahvuuden vuoksi. Kahviöljyä voi käyttää sellaisenaan iholle tai sitä voi sekoittaa suosikkivoiteeseensa antamaan lisäbuustia.

Kahviöljyssä on runsaasti linoli- ja öljyhappoja. Kahvin aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus on monille tuttu sekä siinä olevan kofeiinin piristävä vaikutus. Kosmetiikassa käytetään paljonkin kofeiinia vilkastuttamaan ihon pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Erityisesti silmänympärystuotteissa. Aineenvaihdunnan vilkastuminen auttaa myös silmänympärysalueella turvotuksen laskemista ja tummien silmänalusten vähenemistä. Balmyoun kahviöljy soveltuu koko kasvoille, jopa silmänympärysiholle. Sitä kannattaakin kokeilla, sillä itse huomasin, että seerumilla ensin kosteudesta kyllästetty silmänympärysiho jotenkin saa lisäbuustia kahviöljystä. Silmänympärysiho on jotenkin niin tasapainoinen, vaikka huoneilma meillä kotona on vain reilut 20%.

Kahviöljy on koostumukseltaan hyvin täyteläinen öljy. Siksi sitä ei kannata annostella liikaa, sillä muuten öljy jää aika rasvaiseksi iholle. Vain 1-3 tippaa. Ensin kannattaa hieroa öljyä kämmenissä ja sitten painella öljy kasvoille öljyisillä käsillä. Minulla ainakin öljy on näin talviaikana sopinut meikin alle. Huomasin vain, että Lumenen CC-voide näytti kasvoillani kauniimmalta, kun alla oli kahviöljy. Eräs päivä en laittanut, vaan käytin keveämpää voidetta. Ei ollut meikkipohja yhtä hehkuva.

Olen tykännyt Balmyou Arabica -kahviöljystä* ihan älyttömän paljon! Se kaunistaa ihoa ja saa kevyenkin meikkipohjan näyttämään freesimmältä näillä pakkasilla ja kuivassa huoneilmassa. Silmänympärysiholle ihan ässä! Estää hyvin kosteuden haihtumista ja antaa iholle tärkeitä rasvahappoja.

Suosittelen lämpimästi kahviöljyä! Varsinkin 30-ikävuodesta ylöspäin olevat.

BALMYOU PURE NILOTICA SHEA BUTTER

Tämä balmi on sheavoita eli toiselta nimeltä karitevoita. Tuotteessa käytetty nilotica, on shealajike. Siksi voiteen/balmin koostumus on niin pehmeä. Lisäksi, nilotica sisältää enemmän rasvahappoja ja vitamiineja kuin perinteinen shea- eli karitevoi.

Balmyou Pure Nilotica Shea Butter* sisältää runsaasti beetakaroteenia, linolihappoja (omega-9 ja -6-rasvahapot), allantoiinia ja E-vitamiinia.

Balmyou Nilotica -sheavoi* soveltuu äärimmäisen hyvin atooppisen ihottuman, rohtumien ja muutenkin kuivan sekä ärtyneen ihon hoitoon. Rasvahapot ovat todella tärkeitä atooppisen ihon hoidossa. Siksi tämä sheavoi meni lasteni käyttöön. Purkista on heidän helppo itse ottaa tarvittava määrä. Kahdestaan saavat kulutettua sheavoin nopeasti pois, sillä ilman säilöntäaineita, ei tuote säily useita kuukausia ja muuttuu epähygieeniseksi, kun sormin ottavat.

Sheavoi on huoneenlämmössä kiinteää, mutta muuttuu ihonlämmöstä öljyksi, jonka vuoksi tuote on helppo levittää iholle. Miellyttävä huulivoiteena ja helpotti nopeasti minun toisessa kädessä olevaan ihottumaan. Minulla oli oikeassa kädessä todella kutiava kohta, joka siis on atooppisen ihottuman alkuvaihetta. Käytin liian keveää käsivoidetta, joten seurauksena tuo ihottuma. Balmyou Nilotica -sheavoi auttoi nopeasti kutinaan. Nyt ihottuma on jo kuivumassa pois. Sitä ei näy enää, mutta toki iho vielä tuntuu siinä kohtaa vähän röpelöiseltä.

Tyttäreni hämmästyi, kun hän sai ylähuulensa ihon parempaan kuntoon yhdessä vuorokaudessa. Kipeä ja punoittava atooppisen ihottuman alku oli sitkeästi ylähuulessa. Antamani kasvoöljy ja hänen huulivoide eivät tuntuneet auttavan. Yhden vuorokauden aikana, kun tyttäreni ahkerasti levitti sheavoita huulelle, se alkoi parantua. Hänen pyynnöstään kerron tämän postauksessa, sillä suositus tulee myös häneltä itseltään.

Siksi erityinen suositus atooppisen ja kuivan ihon hoitoon!

Ajatella, näissä on tosiaan vain yhtä raaka-ainetta. Sitä on vaikea uskoa. Pidän molemmista tuotteista, mutta kahviöljy on minun mieleeni. Lapseni pitävät karitevoista eli sheavoista. Se näyttää myös helpottavan heidän atooppisia ihottumakohtia. Suosittelen kahviöljyä kaikille, joilla on ongelmia kuivan silmänympärysihon ja turvotuksen kanssa. Lupaahan öljy tummuuden häivyttymistä, mutta huomautan, että synnynnäistä tummuutta ei mikään kosmetiikka vie mennessään. Jos tummuus on elämäntapojen vuoksi aiheutunutta (vähäinen uni, tupakointi jne.), saattaa kosmetiikalla olla jotain mahdollisuuksia vähän helpottaa tilannetta.

Balmyou on vasta tullut Suomeen. Näiden kahden Suomeen tulleen tuotteen lisäksi, on olemassa Balmyou Moringa -öljy. Saa nähdä, missä vaiheessa sekin Suomeen tulee. Jos kiinnostuit lukemaan enemmänkin Balmyousta ja saksan kieli on hallussa, niin kurkkaa valmistajan omille sivuille!

Ihanan Balmyou Arabica -kahviöljyn* ja täyteläisen monitoimivoiteen, Balmyou Nilotica -karitevoin*, voit ostaa Hyvinvoinnin Tavaratalosta*. Täältä löydät muut jälleenmyyjät.

Mitä ajatuksia sinulla heräsi näin simppeleistä ihonhoitotuotteista?

Lue myös:

Balmyou 100 % moringaöljy

Parhaat luonnonkosmetiikan kasvoöljyt

Kotimaisen kosmetiikan puhdistusöljy

 

X