Glitz & Glam

100% luonnollinen, 100% moringaöljyä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu maahantuojalta

Ennustan, että vastuullisuus on tämän vuosikymmenen kuumin puheenaihe ja merkittävä arvo niin yksilölle, yhteiskunnalle kuin yrityksille. Sanalla vastuullisuus on monta merkitystä ja vastuullinen voi olla monella eri tavalla. Oletko vastuullinen kuluttaja? Käytätkö vain vastuullisesti tuotettuja vaatteita, elintarvikkeita ja kosmetiikkaa? Oletko vastuullinen sosiaalisessa mediassa? Onko työnantajasi vastuullinen työnantaja? Työskenteletkö vastuullisesti työtovereita, ympäristöä ja työnantajaasi kohtaan? Sana merkitsee todella paljon, sillä vastuullisuutta on monenlaista.

Vastuullisen toiminnan selvittäminen on haastavaa. Pelkästään vastuulliseksi julistautuminen markkinointikeinona ei vielä tee vastuulliseksi. Esittelen tänään kosmetiikkamerkki Balmyoun tuotteen, jossa näen paljon mahdollisuuksia olla vastuullinen tai pyrkimys siihen näyttää vahvalta.

Balmyou on saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteiden ideana on äärimmäisen lyhyt ainesosalista. Kyllä, Balmyoun tuotteissa on aina vain YKSI raaka-aine! Kuulostaa aika uskomattomalta, vai mitä? Tämä tarkoittaa sitä, ettei tuotteet sisällä säilöntäaineita, hajusteita tai muita ns. iholle turhia ainesosia. Allergisille ja herkistyneille henkilöille todella helppoa tarkastaa tuotteen soveltuvuus.

Balmyou vastaa hyvin tämän hetken kysyntään ja tarpeeseen. Tuotteet ovat selkeitä, raaka-aineet vastuullisesti tuotettuja ja hankittuja sekä pakkauksissakin pyritään ympäristövastuullisuuteen. Balmyou on puhtaasti luonnonkosmetiikkaa, NaTrue-sertifioitua. Sen lisäksi se on eläinkokeetonta ja vegaanista. Tuotteiden raaka-aineet tuotetaan Ugandassa, joten Balmyou tukee Ugandan kansalaisjärjestöä sekä lasten ja nuorten terveyden ja koulutuksen edistämistä.

Balmyoun omilta sivuilta voi käydä kurkkaamassa DIY-ohjeita, mutta ne ovat saksankielisiä. Minulla kun ei nuo kielet muutenkaan ole vahvuus, enkä koskaan ole saksaa lukenut, niin en ole ihan vahvimmillani niitä ohjeita lukemaan. Ainakin ohjeista löytyy huulivoide, hiusvoide ja partavaahto.

Vuosi sitten esittelin Balmyoun ihanan kahviöljyn sekä sheavoin. Edelleen suitsutan molempien nimeen. Kahviöljy oli passeli minulle, sheavoi lapsille. Tästä linkistä pääset näiden esittelyyn.

Viime syksynä sain kokeiluuni tämän kylmäpuristetun moringaöljyn, joka soveltuu rasvoittuvalle iholle. Usein rasvoittuvan tai sekaihon omaavat välttelevät öljytuotteita, koska iho tuottaa talia runsaasti. Olen itsekin vältellyt, sillä olen sekaihoinen. Muutama vuosi sitten päätin kokeilla kasvoöljyjä. Hurmaannuin, kun huomasin niiden hyödyt. Rasvoittuvallekin iholle voi käyttää öljyjä ja saada sitä kautta tasapainoa ihollensa.

Vain 1-2 tippaa öljyä hoitonesteellä tai kosteuttavalla seerumilla kyllästetyn ihon päälle. Öljy lukitsee kosteuden iholle, joten se ei pääse haihtumaan ilmaan. Tätä kutsutaan tieteellisemmin okluusioksi.

Moringaöljyn kerrotaan sisältävän runsaasti A-vitamiinia, joka sitten taas tunnetaan ihoa uudistavasta vaikutuksestaan. A-vitamiinituotteet nopeuttavat ihon uudistusta, jonka myötä arvet häivyttyvät nopeammin ja juonteet voivat madaltua. Moringaöljyssä on lukemani mukaan 10 kertaa enemmän A-vitamiinia kuin porkkanassa, jossa myös on runsaasti ko. vitamiinia.

Lisäksi moringaöljyn hyödylliset rasvahapot auttavat suojaamaan kuivaa ja herkkää ihoa. Rasvahapot ovat äärimmäisen tärkeitä atooppisen ihon hoidossa.

Kellertävä öljy tuoksuu vähän tympeälle, mutta ei kuitenkaan pahalle. Koska tuotteessa ei ole hajusteita, öljyssä on sen raaka-aineen ominaistuoksu.

Öljyä kannattaa annostella 1-2 tippaa käsillensä, hieroa hetki käsissään ja sitten painella öljy kasvojen iholle.

Olen välillä hakenut lisähehkua kasvoilleni käyttämällä öljyä myös meikin alla. Suosittelen kuivaihoisille ja ikääntyvälle iholle. Kasvoöljyt, jotka imeytyvät hyvin iholle ja ovat riittävän keveitä, sopivat myös meikin alle.

Balmyoun moringaöljy on täyteläisestä koostumuksestaan huolimatta nopeasti iholle imeytyvä. Sopii erinomaisesti minun sekaiholle, eikä ole aiheuttanut tukkeumia ja epäpuhtauksia. Moringaöljy ei itsessään puhdista minun ihoani, mutta on hyvä apuna ihon puhtauden ylläpidossa. Lisäksi huomaan kuinka kasvoöljyt saavat ihon kirkkaammaksi ja hehkuvammaksi. Jos iho näyttää samealta, niin happokuorinta ja yöksi kasvoöljy kosteustuotteiden päälle, niin ihosta tulee kirkkaampi.

Kun postauksen alussa puhuin vastuullisuudesta, niin näillä saamillani tiedoilla näen Balmyoun vastuullisena toimijana ja ainakin edistävän vastuullisia toimintamalleja. Lisäksi Balmyoun maahantuoja on pieni, mutta kasvava yritys, jonka sydämen asiana on tuoda eettisempiä ja luonnonmukaisempia tuotteita meidän suomalaisten saataville. Sama maahantuoja tuo Suomeen Beauty Gardenia, We Love the Planetia ja Bohoa.

Balmyou Moring Oil -kasvoöljyä myydään monissa hyvinvointiin ja luonnonkosmetiikkaan keskittyneissä liikkeissä ja verkkokaupoissa, kuten Ruohonjuuressa sekä joissakin apteekeissa ja verkkoapteekeissa, kuten Sinunapteekki.fi.

Kiinnostaako sinua vastuullisuus kosmetiikassa?

Lue myös

X