Luonnonkosmetiikka 15.5.2017

Urtekram – pienillä valinnoilla on merkityksensä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö Urtekramin kanssa

Onko Urtekram tuttu? Minulle merkki on ennestään tuttu. Olen käyttänyt Urtekramin hius- ja ihonhoitotuotteita sekä elintarvikkeita. Esimerkiksi Urtekramin kookosöljy on hyvinkin tuttu tuote meidän perheessä sekä käsivoiteet. Tuossa joitakin vuosia sitten oli vähän hämmentävää huomata ruokaa valmistaessa, että ”täähän on samanmerkkistä kuin ne edulliset luonnonkosmetiikkatuotteet”! Luonnonkosmetiikka usein mielletään kalliiksi ja hankalasti saatavaksi. Nykyään on toisin. Urtekram on hyvin edustettuna ihan tavallisissa marketeissa ja tavarataloissa sekä luonnontuotteisiin keskittyvissä erikoismyymälöissä. Nyt myös apteekit saavat valikoimaansa uuden tuotelinjan Urtekramilta.

Urtekramin juuret juontavat niinkin kauas kuin 70-luvun Tanskaan. Siihen maailman aikaan eivät ekologisuus, turvallisuus ja kestäväkehitys olleet pinnalla. Siihen maailman aikaan ei tiedetty, ei välitetty eikä tunnettu asiaa… paitsi pienissä piireissä. Aika moni luonnonkosmetiikkamerkki on saanut alkunsa 70-luvulla. Silloin he taisivat olla viherpiipertäviä toisinajattelijoita. Nykyään meistä jokainen jollain tavalla ajattelee näitä asioita ja yrittää edes joillakin valinnoilla tehdä paremmin. Urtekram on yksi niistä merkeistä, jotka on perustettu ajatuksella pelastaa maailma. Näin pitkällä taipaleella on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista ja valtaisaa laajentumista on tapahtunut. Pienestä putiikista on kehittynyt lukuisia sertifikaatteja ja tunnustuksia saanut brändi. Tuotevalikoima on laaja ja kaikissa niissä yhdistyy eettisemmät tavoitteet. Myös yrityksen sisällä toimitaan heidän asiakkaille antaman arvolupauksen mukaan. Jopa luomuruokalan kaikki minimoitu ruokajäte hyödynnetään komposteihin.

En ole ihminen, joka voisi sanoa olevansa vakaumuksellinen vihreiden arvojen vaalija. En kuitenkaan haluaisi ajatella asioita niin, että pitää olla ehdoton ja suhtautua asiaan joko tai -menetelmällä. Eikö ne pienetkin paremmat valinnat ole parempi kuin ei mitään? Tämähän pätee kaikkeen. Elän parhaillaan elämäntaparemonttini kanssa juuri näiden asioiden äärellä. Teen pieniä muutoksia jatkuvasti, eikä kerralla tarvitse pyrkiä täydellisyyteen. Mikä nyt sitten onkaan täydellistä? Se riippuu aina näkökulmasta. Ensimmäiseksi tulee löytää itselleen arvot ja miettiä miten niissä elää ”täydellisesti” – olla itselleen riittävän täydellinen omien valintojensa kanssa.

Kuten jo ehdin mainitsemaan, niin Urtekram on lanseerannut uuden tuotelinjan, jonka myynti on keskitetty apteekkeihin. Esittelen teille Urtekram Morning Haze -tuotesarjan käsien ja vartalonhoitotuotteita.

Morning Haze -tuotteissa hyödynnetään pohjolan antioksidanttipitoisia marjoja – niitä joiden syöminenkin on hyväksi meille. Lakka-, karpalo- ja mustaseljauutteet valmistetaan villeinä kasvaneista marjoista. Kaikki Urtekramin Morning Haze -tuotteet on valmistettu 100% luonnollisista raaka-aineista. Pääsette tuotteiden yksilöllisissä esittelyissä katsomaan käytettyjä ainesosia ihan selkokielellä, sillä Urtekramin sivuilla tuotteiden raaka-aineluettelot on käännetty suomen kielelle. Sivuilta löytyy myös ainesosaluettelot, eli INCIt kansainvälisillä nimikkeillä. Urtekramin kosmetiikka on pääosin vegaanista, mutta huulivoiteissa saattaa olla mehiläisvahaa.

URTEKRAM MORNING HAZE SHOWER GEL

Ainesosat: Vesi, kookos ja maissisokerisaippua, aloe vera*, kasvipohjaiset öljytuotteet, glyseriini**, suola, diglyseriini, hillauute*, seljanmarjakukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini *, hyaluronihappo, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy*, tuoksu (sekoitus luonnon uutteita ja eteerisiä öljyjä), maitohappo, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Suihkugeeli on juoksevaa koostumukseltaan, mutta siinä on kuitenkin öljymäistä täyteläisyyttä. Yleensä en niin pidä luonnonkosmetiikan suihkugeeleistä, koska ne eivät tunnu riittävän ja tuntuvat liian herkästi iholta viemäriin valuvilta. Kun hieroo iholle, on geeli jo ehtinyt katoamaan jonnekin. Positiivinen yllätys, että Urtekramin suihkugeelissä on riittoisa koostumus. Ei tarvitse pumppailla välillä lisää, jotta saisi varpaatkin pestyä.

URTEKRAM MORNING HAZE BODY LOTION

Ainesosat: Vesi, kasvipohjaiset emulgointi- ja stabilointiaineet, oliiviöljy*, sheavoi*, aloe vera*, maissitärkkelys*, glyseriini**, aprikoosimarjaöljy*, jojobaöljy*, hillauute*, seljanmarja-kukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini *, hyaluronihappo, heksapeptidi-11, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy*, tuoksu (sekoitus luonnonuutteita ja eteerisiä öljyjä), bisabolol, magnolian kuoriuute, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Helposti levittyvä koostumus, joka tuntuu iholla täyteläiseltä ja hyvin ihoa suojaavalta. Pidän siitä, että vartalotuotteessakin on käytetty hyaluronihappoa. Yleensä glyseriini on vartalotuotteissa suositumpi humektantti. En tiedä varmuudella, mutta kuvittelen hyaluronihappoa kalliimmaksi raaka-aineeksi kuin glyseriini. Onhan se ainakin tehokkaampi sitomaan vettä itseensä.

URTEKRAM MORNING HAZE HAND SOAP

Ainesosat: Vesi, aloe vera *, kasvipohjaiset öljytuotteet, kookos ja maissisokerisaippua, glyseriini**, diglyceriini, hillauute*, seljanmarjakukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini*, sinkkirisiinioleaatti, hyaluronihappo, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy*, tuoksu (sekoitus luonnon uutteita ja eteerisiä öljyjä), suola, maitohappo, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Käsisaippuassa kerrotaan olevan Zinc ricinoleatea, eli sinkkidirisinoleaattia, joka torjuu epämiellyttävien hajujen imeytymistä ihoon. Sinkkidirisinoleaatti on deodoroiva ainesosa. Itse teen paljon ruokaa. Varsinkin nyt kun syön 4-5 kertaa päivässä ja valmistan pääasiassa ja melkein kaiken itse, enkä suosi valmiita aterioita. Tällaiset hajuja torjuvat käsisaippuat ovat aina mieleeni. Pelkästään sipuli voi haista käsissä usean päivän ajan. Jos edes vähän saippua estää tuoksun pinttymistä, niin hyvä. Ihan täydellisesti sipulia ei mikään ole torjunnut, mutta vähän tämäkin saippua tuntuu lieventävän hajua, jos pesee käsiään tehokkaasti ja välittömästi sipulin pilkkomisen jälkeen. Saippuassa on ihana öljymäinen koostumus, joka tuntuu kosteuttavan käsiä. Ei tunnu kuivattavalta.

URTEKRAM MORNING HAZE HAND CREAM

Ainesosat: Vesi, kasvipohjaiset emulgaattorit ja stabilointiaineet, aloe vera*, manteliöljy*, sheavoi*, maissitärkkelys *, glyseriini**, diglyseriini, hillauute*, seljanmarja- kukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini*, sinkkirisiinioleaatti, hyaluronihappo, heksapeptidi-11, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy *, tuoksu (sekoitus luonnon uutteita ja eteerisiä öljyjä), polysakkaridi, bisabolol, magnolian kuoriuute, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Käsivoiteella on keskipaksu koostumus. Voide tuntuu käsillä täyteläiseltä. Morning Haze -käsivoiteessa tuntee keveiden öljyjen tuoman helpotuksen kuiville käsille. Positiivista oli huomata, että tässäkin käsivoiteessa hyödynnetään hyaluronihapon kosteustehoa.

Käsivoiteen annostelusta riippuu sen imeytymisen nopeus. Pieni tippakin riittää tuomaan helpotusta, mutta isompaa määrää saa hieroa jonkun aikaa, jos kädet eivät ole niin kuivat. Minun käsilleni voide imeytyy nopeahkosti ja voin hyvin pian käsivoiteen levityksen jälkeen koskea tavaroihin ilman rasvatahroja. Myös käsivoiteessa on Zinc ricinoleatea, eli sinkkidirisinoleaattia, joka estää elintarvikkeiden epämiellyttävien hajujen imeytymistä ihoon.

Varsin hyviä ihonhoitotuotteita. Pidän paljon tämän uuden apteekeissa myytävän tuotesarjan pakkauksien värimaailmasta, joka on hillitty ja tyylitelty. Tuoksukin on mukavan mieto ja miellyttävä. Morning Haze -tuotteissa tuoksuu mustaselja. Sen olen luntannut tiedotteesta, sillä en tiedä miltä mustaselja tuoksuu. Mutta hyvältä se tuotteissa tuoksuu. Kokonaisuudessaan Morning Haze -sarjaan kuuluu hiusten hoidon puolelta shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Ihonhoidon puolelta löytyy alumiiniton ja alkoholiton deodorantti, suihkugeeli, vartalovoide, nestemäinen käsisaippua ja käsivoide. Hintatasoltaan Morning Haze on aika samoissa kuin marketeissakin myytävät Urtekramin kosmetiikkatuotteet. Toki hinnat vähän vaihtelevat jälleenmyyjien mukaan ja isommalla volyymillä myyvissä paikoissa hinnat ovat usein edullisemmat.

Urtekramin jälleenmyyjät ja kaikki tuotevalikoimat löydät heidän suomenkielisiltä verkkosivuilta. Siellä on muuten todella paljon ruokareseptejäkin, joista itse innostuin.

Minulla olisi arvottavana kaikki Morning Haze -tuotelinjan tuotteet.

Setti sisältää:

 • Morning Haze Shampoo 245 ml
 • Morning Haze Conditioner 245 ml
 • Morning Haze Spray Conditioner 250 ml
 • Morning Haze Cream Deo 50 ml
 • Morning Haze Shower Gel 245 ml
 • Morning Haze Body Lotion 245 ml
 • Morning Haze Hand Soap 380 ml
 • Morning Haze Hand Cream 75 ml

Arvon yhdelle tällaisen kokonaisvaltaisen setin Urtekramin uutuustuotteita. Arvonnan ohjeistus on seuraava:

 • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro oletko tehnyt jonkun ”paremman” tai eettisemmän valinnan? Jos et ole tehnyt mitään, niin oletko suunnitellut tekeväsi jonkun?
 • Muista laittaa yhteystietosi sille tarkoitettuun kenttään. Vain minä näen ne.
 • Osallistumisaika päättyy 15.6.2017 klo 22.00.

Vastaan itse omaan kysymykseeni. Olen aina suosinut elintarvikkeissa ensisijaisesti kotimaisuutta, mutta nyt olen vähentänyt prosessoitua ruokaa, suosinut enemmän lähiruokaa ja meillä on lihattomia päiviä keskimäärin 1-2 kertaa viikossa. Luomutuotettu ei vielä ole ehdoton valintani, mutta niitäkin tulee ostettua.

Postauksen tuotteet ja arvonnan palkinto yhteistyön kautta.

Kommentit (644)

Olen itse alkanut ostaa luomubanaaneja.Kierrätän myös paljon esim.vaatteita. olen käyttänyt Urtekram-käsisaippuaa, ja ollut siihen tyytyväinen. Vähitellen kokeilen lisää.

No juu, olen vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan 🙂 Vielä on muutamia tuotteita, joista en ole oikein löytänyt mieleisiä luonnonkosmetiikan puolelta, mutta eiköhän nekin tule jossain vaiheessa vaihdettua.
Luomuruokaa tulee myös usein suosittua.

Suosin elintarvikkeissa luomua. Olen myös käyttänyt luomukosmetiikkaa. Tällä hetkellä kylppärissä on Urtekramin nestemäinen kookoskäsisaippu, jossa on miellyttävä mieto tuoksu.

Olen alkanut käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan määrää olen lisännyt. Tämä merkki on tuttu gluteenittomista tuotteista, joita käytän.
Myös ruuan teen itse, en syö eineksiä. Tosin ruokarajoitteeni sanelevat tämän mutta tekisin niin muutenkin. Maku on aivan erilaista kun tekee itse.

Oma vastaukseni on pitkälti vastaava kuin sinulla. Valmisruokia en osta, pyrin tekemään paljon itse alusta asti. Ostan lähes ainoastaan suomalaista ja lähiruokaa. Suunnitelmissa on lihan käytön vähentäminen.
Muutenkin suosin suomalaisia tuotteita. Lisäksi jätteiden lajittelu on mielestäni tärkeä teko luonnolle.

Ruoka-aineet pyrin ostamaan mahdollisimman vähän käsiteltyinä sekä teen ruuan itse alusta alkaen välttäen valmisruokia. Kosmetiikassa on nykyään paljon enemmän valinnanvaraa eläinkokeettomissakin ja haitallisia lisäaineita sisältämättömissä.

Osaltaan olen, käytän luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa, koetan välttää ruokahävikkiä, ostan luomu/lähiruokaa jonkun verran, kierrätän mahd. paljon ym. eli teen kestävämpiä valintoja omien rahkeiden mukaan. Urtekram on tuttu merkki, hyviä ja edullisia tuotteita 🙂

Urtekramilla on kyllä hyviä perustuotteita. Jos löydän jonkun hyvän tuotteen luonnonkosmetiikan tuotteen, käytän mieluummin sitä kuin synteettistä. Pyrin välttämään esim. kuorintoja, joissa on mikromuovia. Suosin kotimaista ruokaa.

Olen vasta tutustumassa luonnonkosmetiikkaan ja joitakin tuotteita olen testannut. Tämä sarja on minulle uusi tuttavuus. Kotimaisia ja lähellä tuotettuja tuotteita pyrin mahdollisuuksien mukaan käyttämään.

Olen käyttänyt urtekramin tuotteita ja havainnut ne hyviksi. Myös hajusteettomat Erisan – ja LV-tuotteet ovat perheessäni jatkuvassa käytössä. Ei kutise eikä tule ihottumaa!

Pyrin kaikessa kuluttamisessani pienentämään kasvihuonekaasukuormaa sekä vesistöjen saastumista. Ruuassa se tarkottaa lihan radikaalia vähentämistä ja vaikkapa talvella Suomessa kasvatettujen vihanneksien välttelyä. Kosmetiikassa valitettavasti ei ole vielä kovin helppoa arvioida eri tuotteiden eroa.

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti ja on ollut hakusessa laadukas ihonhoitosarja, josta löytyisi itselleni sopivat tuotteet. Suosin kotimaista lähiruokaa, ostan suoraan tuottajilta mm. lihat ja kananmunat ja teen itse kaiken ruoan, eineksiä meillä ei käytetä. Ruokahävikki on erittäin vähäistä, iso perhe hoitaa sen puolen. 🙂

Isoin juttu taitaa olla ruokavalion muutokset ainakin itselläni, vielä on tosin matkaa jäljellä vegaaniuteen. Myös ruokahävikin pienentäminen on itselleni tärkeää.

Luonnonkosmetiikassa olen vielä vähän jäljessä. Välillä tulee tehtyä DIY-kosmetiikkaa, mutta olisihan se hienoa kokeilla joskus ’oikeaa’ luonnonkosmetiikkaa…

Minä olen siirtynyt pitkälti luonnonkosmetiikkaa. Tykkään niiden puhtaudesta ja raikkaudesta. Ehdoton en silti ole ja käytän edelleen luottotuotteitani, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa. Urtekramia olen myös käyttänyt, mutta tätä uutta sarjaa en ole vielä testannut. Nyt peukut pystyssä arvontaan! 🙂

Hei, ei ole vielä tuttuja tuotteita, olisi kiva testata.
Mulla on astma joten voimakkaita tuoksuja en kestä, käytän
tällä hetkellä mietoja apteekkituotteita.

En olekaan tästä merkistä ennen kuullut. Ekotekoja itselleni on kotimaisten raaka-aineiden käyttö ja ruokahävikin minimointi sekä yleisesti kaikenlainen kierrättäminen.

Kierrätän, vältän valmisruokia lisäaineidenkin takia ja pesen hiukset vain 3-4 päivän välien ja nyt kokeilen pestä palasaippualla ja huuhtoa etikalla. Pienillä valinnoilla eteenpäin 🙂

Käytin talven ja kevään ajan käsi- ja suihkusaippuana aitoja öljyistä tehtyjä palasaippuoita. Huomasin lavuaarin menevän rasvoista (kookos?) tukkoon, joten ajattelinkin juuri siirtyä esimerkiksi johonkin nestemäiseen Urtekramiin. En halua käyttää vahvoja myrkkyjä säännölliseen saippuajäämien puhdistamiseen.

Vihreät arvot ovat kyllä olleet minulle aina tärkeitä, mutta tässä lähivuosina olen ruvennut ajattelemaan vähemmän mustavalkoisesti. Kaiken ei tarvitse olla joko/tai. Kun tietty fanaattisuus vähenee, rupeaa suurempi joukko ihmisiä toteuttamaan niitä itselleen sopivia keinoja. Ja on lopulta parempi, että suuri joukko tekee pieniä tekoja, kuin vain muutama, jotka tekevät väkisin kaiken voitavansa.

Pieniä tekoja ruokavaliossa, enemmän kasvisruokia, valinnut esim. kaurahiutaleista luomua

Toistaiseksi ”paremmat” valintani taitavat olla tuolla ruokapuolella ja se tarkoittaa ainakin sitä että olen luopunut lihan käytöstä lähes kokonaan. Kaikki suoraan luonnosta löytyvät syötävät ainekset ovat herkkuani.

Olen käyttänyt pitkään luonnonkosmetiikkaa ja teen itsekin paljon kauneudenhoitoon aineita, kuten kasvonaamioita ja kuorintoja. Hyvän deodorantin löytymiseen meni kuitenkin kauan, ja suosittelenkin Schmidt’sin luonnonmukaisia deodorantteja.

Luomua, osittain luonnonkosmetiikkaa, kierrätystä ja paljon kasviksia ruoassa.
???

Harrastan kierrätystä aika laajemminkin lisäksi olen aloittanut ensimmäiset luonnonkosmetiikan kokeilut☺

Olen kiinnittänyt enemmän huomiota varsinkin lähiruokaan. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa vaikka se on minulle vieras tuoteryhmä. Kaikessa kosmetiikassa tärkeintä minulle on se että millään tavoin asiaan ei liity eläimillä testaaminen.

Ruoassa suosin kotimaista, ja lähi- ja luomuruokaa ostan silloin, kun se opiskelijabudjettiin sopii.

Yritän suosia lähiruokaa, joten käytän paljon rekopiirejä. Olen lähiaikoina alkanut vaihtamaan meikkejä luonnonkosmetiikkaan. Lisäksi ystäväni on eko-kampaaja joten kaikki hänen värinsä tulevat luonnosta.

Ruokapuolella suosin kotimaista lähiruokaa.

Huomannut kevyemmän kasvisruoan, elimistölle paremmaksi. Kalaa pari kertaa viikossa vähintään, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ym mahdollisimman paljon, kauraleipää. Luomu, lähi ja eettinen, vaikuttavat ostopäätökseen. Saisivat olla edullisempia ja helpommin saatavilla, esim. järvikalan (edullisia) myyntipisteitä järvien rannoille.

Olen nyt pikkuhiljaa tuote tuotteelta siirtymässä luonnonkosmetiikkaan. Olen paljon selaillut ja vertaillut eri sarjoja ja tämä postaus tuli todella tarpeen 🙂

Kyllä, olen radikaalisti vähentänyt veden ja pesuaineiden käyttöä: hiukasia ei tarvitse pestä kuin 2 x viikossa ja ne voivat todella hyvin. Myös kaikki tuotteet, joissa on mikromuovia, on jätetty käyttämättä. Nestesaippuat olen vaihtanut palasaippuoiksi: säästää luontoa.

Pyrin lisäämään ekologisuuttani mahdollisimman monella elämänalueella. Syön kasvisruokaa ja vältän prosessoituja ja kaukaa tuotuja elintarvikkeita. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja valitsen siivous- ja pyykinpesuaineet ympäristöystävällisistä vaihtoehdoista. Myös monet vaatteeeni ostan kirpputoreilta.

Olen lisännyt luonnonkosmetiikan käyttöä, vähentänyt turhien kemikaalien käyttöä sekä suosin luonnonmukaisia pesuaineita myös kodin siivouksessa. 🙂

Moikka 🙂
Olen pyrkinyt siirtymään yhä enemmän luonnonkosmetiikan pariin, pesuaineet ja shampoot on jo aikalailla kaikki, mutta meikeissä ja voiteissa en ihan kokonaan oo pystynyt vaihtamaan 🙂

Valitsen yhä enemmän ja enemmän kasvis vaihtoehtoja sekä vähemmän prosessoitua ruokaa.

Itsellä juuri kyseiset tuotteet käytössä tälläkin hetkellä ja suosittelen lämpimästi. Pienet ekoteot kierrätys esimerkiksi ovat osa arkea.

Olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonmukaisiin meikkeihin ja kodin puhdistusaineisiin. Lihankorvikkeet kuten esim. härkis ovat pitkälti syrjäyttäneet lihan keittiössämme. Tällä hetkellä kokeilen 21 päivän mittaista puhdistukuuria, jonka aikana syödään vegaanisesti, ei käytetä alkoholia eikä sokereita ja vähennetään myös muiden nautintoaineiden, kuten kahvin, käyttöä. Minulla on kohta takana 14 päivää tätä kokeilua ja tähänastisten havaintojeni mukaan siitä on ollut pelkästään hyötyä ja iloa. Energiataso on parempi ja nukun paljon paremmin. Saattaa olla, että kun 21 päivää tulee täyteen, elämänmuutokset jäävät pysyviksikin. Saa nähdä 🙂

Ehkä parhain valinta on ollut lopettaa uuden muovipussin ostaminen jokaisella kauppareissulla! Nykyään on aina mukana kestokassit ostoksille tai kaupungille lähtiessä 🙂

Suosin entistä enemmän luomu-ja lähiruokaa.Urtekramin kaurahiutaleista
tulee parasta puuroa !

Olen esimerkiksi vähentänyt lihansyöntiä reippaasti, suosin kotimaista ruokaa, välttelen valmisruokia, kierrätän kaiken minkä voin, en shoppaile jne. Itselle nämä ovat normaaleja arkipäivän asioita ja rutiineja joita en sen kummemmin ajattele.

Mä panostan lähi-ja luomuruokaan. Kosmetiikassa sillä ei ole niin suurta merkitystä itselleni. Pitäisi varmaan olla tiedostavampi myös siinä mitä kasvoilleen ja kropalleen holvaa, mutta asia kerrallaan 🙂

Olen ollut kasvissyöjä 17-vuotiaasta asti, käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, pyrin ostamaan luomua mahdollisuuksien mukaan, käytän kauppareissuilla omaa kangaskassia ja pyrin lajittelemaan jätteeni. Parannettavaa olisi silti aina, mutta yritän tehdä sen verran mitä jaksan 🙂

Kierrätän ja yritän luomua ostaa kaupasta. Veden kulutusta säätelen. Kaikissa asioissa tähän teemaan liittyen yritän kehittyä koko ajan.

Olen vähentänyt lihan syöntiä

Onneksi olen allerginen kaikille epämääräisille voiteille. Siten on pakko käyttää luonnonkosmetiikkaa, kun muuta ei voi käyttää.

Pesen hiuksia nykyään max 2krt/vko, joskus jopa selviän hyvin yhdellä! Jos on tyvikrepattu ja laineraudalla kiharrettu tukka ja loppuviikon pitää kiinni niin hienosti pärjää 🙂 Ja myös yritän pitää lihattomia päiviä.. tosin perhe mutisee mutta jospa sitkeä työ palkittais… 🙂

Nuo pakkaukset on tosi kauniit. Kosmetiikkaa on aina kivempi käyttää, kun se on nätisti pakattu; tästä plussaa! 🙂

Minua huolestuttaa maapallon nykyinen tila, joten pyrin ympäristöystävällisyyteen kaikilla elämän osa-alueilla. En ole lähelläkään täydellisyyttä, mutta toivon, että oma elämäntapani ei kuormita maapalloa liikaa.

Yleensä meillä syödään lihaa kerran viikossa (plus leikkeleet ja mahdolliset ravintolakäynnit), muuten kasvis- ja kalaruokia. Ostan myös luomua, kun se on mahdollista. Lämmitän taloa mahdollisimman vähän; öljy kun ei ole hirveän ympäristöystävällistä, mutta vuokralla asuessa sitä on huono alkaa muuttamaankaan. Mietin vaateostoksilla tarkkaan, tuleeko vaatetta varmasti käytettyä ennen kuin ostan sen, ja pyrin ostamaan luonnonkuituja. Valitettavasti eettinen ostaminen on monesti kuluttajalle todella vaikeaa, kun tietoa ja eettisiä vaihtoehtoja ei ole tarpeeksi saatavilla.

Siinä varmaan ne tärkeimmät. Olipa muuten kiva kysymys! On mukava lukea muiden eettisistä valinnoista 🙂

Haluaisin ostaa vain kotimaisia tuotteita, mutta lompakko ei aina siihen veny

Tämän vuoden puolella olen siirtynyt takaisin ekologisempaan työmatkailuun; kuljen 99% työmatkat polkupyörällä mikä on hyvä ratkaisu jo ihan oman hyvinvoinnin kannalta, mutta toisaalta kyllä se ihan pikkiriikkisen luontoakin säästää 🙂

Lähiruokaa ja kotimaista tukee suosittua. Eineksiä pyrin käyttämään mahdollisimman vähän.

Kiitos kattavasta esittelystä! Valintojen paremmuus lienee sekin katsojan silmissä, mutta omasta mielestäni hyviä muutoksia ovat olleet harkinta ennen ostopäätöstä, jätteiden lajittelu, luonnonkosmetiikan suosiminen, vaihto alumiinittomaan deoon, lihansyönnin vähentäminen, luomun lisääminen, valojen sammuttaminen ja sytyttämättä jättäminen, pyykinpesu kun spottisähkö on edullisinta… Kotimaisuutta pidän plussana ja yritän olla nurisematta mielessäni hinnasta, jos saan hintansa arvoista kotimaista palvelua!

Kuljen työmatkat pyörällä. Ravinnossa suosin kotimaista ja luomua. Kesäisin satoa myös omalta kasvimaalta.

Täytyy kyllä myöntää, että en ole varmaankaan tehnyt mitään parempaa tai eettisempää valintaa. Luonnonkosmetiikkaakin käytän vain siitä syystä, että haluan vähentää kroppaani kohdistuvaa kemikaalikuormaa edes jotenkin. Pitäisi ehkä ryhdistäytyä asiassa.

Pyrin ostamaan kotimaisia luomutuotteita niin kaun kuin opiskelijan lompakko venyy. Olen miettinyt myös luonnonmukaiseen kosmetiikkaan siirtymistä.

Iän myötä näköjään rupeaa ajattelemaan
enemmän kotimaisuutta, suosin nykyään
paljon enemmän kotimaisia verkkokauppoja.
Ruoan suhteen olen aina ollut kotimaisen
kannattaja, jos vain sellainen vaihtoehto
on saatavilla ?
Mielenkiintoisen oloinen sarja, täytyy ehdottomasti
testata!

Pyrin minimoimaan ainakin ruokahävikin ja kuljen paljon jalkaisin.

Syömme nykyään enemmän kasvisruokaa ja kotimaista ruokaa aina kun mahdollista.

Ostan luomutuotteita 🙂

Lomailen kotimaassa, kävelen paljo ja suosin luomua ja kotimaista.

Suosin mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja/tai luomua ruuassa. Viimeaikoina myös kosmetiikkassa tullut suosittua luonnonkosmetiikkaa jonkin verran.

Suosin kotimaista ruokaa, yritän syödä vähemmän eineksiä ja valmisruokia 🙂

Pyrin ostamaan vain kotimaisia vihanneksia ja nekin luomuna.

Koitan suosia luomutuotteita entistä enemmän, etenkin kasviksissa.
Läheisilleni olen viime aikoina antanut entistä enemmän elämys- ja palvelulahjoja, tavaralahjojen sijaan 🙂

Käytän melkein täysin luonnonkosmetiikkaa ja suosin myös luomu- ja lähiruokaa.

Olen siirtymässä kasvissyöjäksi heti, kun vanhempani antavat. Olemme koko perhe myös vähentäneet lihatuotteiden käyttöä ja ostamme kananmunia mummini lähellä olevalta pientilalta.

Ostan aina suomalaisia tuotteita, jos saaavilla. Suosin myös monia kotimaisia kosmetiikkatuotteita. Nyt keväällä ryhdyttiin miehen kanssa vähentämään lihan syöntiä, punaista lihaa ei syödä käytännössä ollenkaan.

En mitään suurempia viherpiipertelyjä harrasta. Suomalaista suosin järkevissä rajoissa.

Kotimaista sen olla pitää ja mielellään vielä Sydänmerkillä varustettua.Tunnustan, että välillä lipsahtaa myös niitä halvempia ulkomaisia tuotteita ostoskoriin. Kosmetiikassa olen vannoutunut apteekkikosmetiikan käyttäjä. Omat ennakkoluulot taitaa olla jarruna luonnonkosmetiikan kokeilussa. Nyt siis saattaisi olla erittäin hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta. Peukut pystyyn!

Ostan aina vain kotimaista ruokaa, ja vähän kerrallaan ettei ruokaa joutuisi niin paljon roskiin. Luonnonkosmetiikkaan siirtymistä olen miettinyt, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt sieltä yhtä loistavia tuotteita kuin ns. normikosmetiikka.

Pitkäaikainen altistuminen homeelle pisti muuttamaan elämäntapoja ja sen myötä myös vaihtamaan monia tuotteita ekologisempiin. Pesuaineet, siivousaineet, saippuat, sekä hiustenhoitotuotteet on vaihdettu luonnonkosmetiikkaan, meikeissä on ollut vaikeampaa löytää toimivia korvaavia tuotteita tilalle.

Käytän nykyisin enemmän luonnonkosmetiikkaa, noin puolet käyttämästäni kosemtiikasta on luonnonkosmetiikkaa.

Olen usein harkinnut Urtekramin ihonhoitotuotteita. Seuraavalla kauppareissulla ostan ja kokeilen.
Tämän blogin perusteella kuulostaa oikein hyvältä.

Olen yrittänyt suosia luonnonkosmetiikkaa yhä enemmän ja ostaa kotimaisia tuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Jätän kaikki marinadi- liemessä uivat lihat ja kanat ostamatta. Mikroruuat jäävät kauppaan myös. Aikaisemmin pidi n luonnonmukaista kosmetiikkaa tehottomana, mutta huomaan , että yövoidetta ja kasvojenpuhdistus saippuaa on kotiutunut!

Käytän täysin luonnonkosmetiikkaa, jonkin verran luomu tai reilun kaupan elintarvikkeita. Ja nyt vielä viimeisimpänä kotimaisia luomupuuvillasta tehtyjä vaatteita 🙂

Aian hinnan ollessa kohdillaan ostan luonnonkoskemtiikkaa.

Shampoot, hoitoaineet ja ihonhoitotuotteet ovat jo vuosia olleet suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa, mutta meikeissä tulee vielä suosittua enemmän perinteisiä kunnon kemikaaleilla ladattuja, kun esim. luonnonkosmetiikan ripsarit on mitä on. 😀 Yritän myös ostaa luomua ja lähiruokaa aina kun se vain sopii opiskelijabudjettiin. Auton käytön pyrin minimoimaan kaupungissa, pyöräily on pop!

Teen noin kerran viikossa kasvisruokaa. Tämä ei ole valinta lihaa vastaan vaan enemmänkin pidän uusista kasvis- ja vegevaihtoehdoista lihalle, kuten nyhtis, jauhis ja härkis.

Varsinaisena päätöksenä olen siirtymässä tavallisesta kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Tarkoituksena on ostaa loppuneiden tuotteiden tilalle luonnonkosmetiikkaa. Ja koska käytän ensin varastoja pois, niin tämä etenee hitaasti. Samalla on tullut mietittyä, että tarvitsenko niin paljoa vaihtoehtoja. Kymmenen kynsilakan sijasta haluan jatkossa pitää vain yhtä tai kahta kynsilakkaa. Samoin huulipunia ja -kiiltoja ei tarvitse olla viittä vaan pari riittää. Eli kunhan varastot loppuvat, niin tilalle hankin vain sen verran kuin tarvitsen ja vain mieluisimmissa väreissä.

Harkitut ostokset vähnetävät ruokahävikkiä ja muutakin jätettä, Pyrin suosimaan suomalaisia tuotteita ja tekemään ruokaa ja leipomaan itse.

Olen iloisesti sekakäyttäjä kosmetiikassa, mutta pyrin välttämään turhia hankintoja. Ostan tarpeeseen.

Pyrin ostamaan etenkin ihonhoitotuotteiden kohdalla luonnonkosmetiikkaa, mikä on tuntunut kuivahkolle iholleni sopivan paremmin. Osa meikeistäkin on luonnonkosmetiikkaa ja uusia luonnonkosmetiikka tuotteita testaan kun kategorian tuotteet kuluvat loppuun. Yrityksenä on myös harventaa hiustenpesu väliä ja vähentää turhaa kulutusta.

Minulla on korkeat tavoitteet ja tiedän, että moni olisi tyytyväinen jo siihen mitä nyt jo teen. Kierrätän 95% kaiken, ostan lähinnä vain suomalaista ja/tai luononkosmetiikkaa ja suosin niin ruuassa kuin muissakin tuotteissa suomalaisuutta ja luomua. Koen silti, että voisin vielä parantaa paljon. Varsinkin muovin kulutus on itselleni se, minkä koen ahdistavana.

Käytän enenmän luonnon kosmetiikkaa sekä yritän vähentää mm pakkausjätteen määrää ja kierrättää vaatteita.

Luonnonmukaisia tuotteita käytän vaihtelevasti. Luonnonmukaisuutta pyrin suosimaan mm. ruoassa ja vaatteissa. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kuitenkin erityisesti.

Suosin kotimaisia ja mahdollisuuksien mukaa lähellä tuotettuja.ja yritän ostaa luomutuotteita.

Suosin joukkoliikennettä ja mieluiten ostan kotimaista, jos se on edes jollain tapaa järkevää. Seuraavaksi haluaisin tehdä ruokaremonttia, lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossani.

Omassa elämässä suurin ”ekologinen häpeä” muodostuu asumisen ympärille:
Iso omakotitalo haja-asutusalueella. Tiiviimminkin voisi elää ja lähempänä muita, jolloin lämmitettävää olisi vähemmän, eikä autoa tarvittaisi ”aina kaikkeen”.
No, lentomatkustamksesta olemme perheessä luopuneet, joten ehkä saamme kurottua asumismuotomme haittoja vähän edes kiinni…

Se konkreettinen teko, valinta, jonka olen jo tehnyt, liittyy ostamiseen. Nimittäin lopetin.
Lopetin halpaketjuissa juoksemisen ja ”rättien” kantamisen kotiin. Siirryin viettämään vapaata sunnuntai-iltapäivää muualle kuin Ikeaan.
Tarpeeseen on ostettava toki vieläkin, vaikka lapsille oikean kokoisen kengät, mutta ”tarpeen” raja ja määritelmä on ielessäni noussut huomaamattaan aika korkealle.

Meillä käytetään nykyään pelkästään ekologisia tuotteita kaikessa missä mahdollista. Iholle ei laiteta enää kemikaaleja ollenkaan, edes pestessä, ja kodin siivouskin on täysin kemikaali vapaata. Syynä on oma monikemikaali yliherkkyyteni sekä tietty luonto. Järkytyin, kun tajusin, että kaikki kemikaalit ja kuorinta-aineen pienet muovirakeet menevät Saimaaseen, rakkaaseen järveen, jonka rannalla olen kasvanut ja elänyt ja mökkeillyt lähes koko ikäni. Toivon lapsilleni ja lapsenlapsilleni vielä puhdataita uimavesiä.

käytän

Olen vaihtanut nestemäiset saippuat palasaippuoiksi. Tietoinen ekologinen teko. Samoin kaikki ihonhoitotuotteet ovat ekologisesti tuotettuja eivätkä sisällä mikromuovia tai muita kyseenalaisia tuotteita

Suosin kotimaista mahdollisimman paljon, mm.ruoan suhteen. Kierrätän tunnollisesti kaiken, minkä pystyy.

Kyllä. Oon ollut kasvissyöjä yhdeksänvuotiaasta asti. Pari vuotta olin ihan vegaani jopa. Kosmetiikassa suosin luomua – ainakin siis ihonhoidossa ja shampoissa. Ruoassakin kyllä valitsen useimmiten suomalaisia tai luomutuotteita. Varsinkin kananmunien osto vähän sattuu sydämeen, jos en ota luomua. 🙂

Aivan ihania nää tuotteet, paria oon kokeillut, mutta ois ihana saada koko setti >:D

Charlotta x http://www.charlottaeve.com

Ostan paljon ruoka-aineita luomuna ja kasvisversioina. Kosmetiikkaa en käytä juuri lainkaan, taitaa jäädä Santen suihkusaippuaan 🙂 Olen aikaisemmin kyllä kokeillut kaikenlaista tee-se-itse kosmetiikkaa, mutta nyt on jäänyt vähemmälle. Vähemmän on enemmän -tyylillä mennään, luonnonkosmetiikka on onneksi vallannut alaa paljon.

Minäkin suosin kotimaista ruokaa mahdollisimman paljon. Jos valittavana on kotimainen tuote ulkomaalaisen sijaan, niin käytännössä aina valitsen sen 🙂 Haluaisin suosia enemmän myös esimerkiksi Suomessa valmistettuja vaatteita, kenkiä jne. Valitettavan usein se hinta vain mukamas kauhistuttaa, vaikka toisaalta pitäisi osata ajatella, että mieluummin ostaa sen yhden hyvän ja laadukkaan tuotteen kuin kymmenen huonompilaatuista.

kahvit ja banaanit useimmiten reilun kaupan tuotteita

Syömme kotimaista ruokaa niin pitkälle kuin mahdollista, juureksia ja mehut sekä hillot saamme vanhemmiltani. Kosmetiikkaa olen vaihtanut vähitellen luonnonkosmetiikkaan ja kun tulin raskaaksi on suurin osa tuotteista ollutkin luonnonkosmetiikkaa. Nyt kun kevät herää, pitää ehtiä keräämään nokkosta, vadelmanlehteä jne. Syödään heti ja kuivataan talveksi.

Olen tehnyt paljonkin. Luovuimme kokonaan autosta ja hankimme tilalle kunnon pyörät. Keittiössä on liha vaihtunut lähestulkoon täysin kasviksiin ja yrtit viljellään itse omassa keittiössä. Kosmetiikan suhteen on vielä parannettavaa, vaikkakin jo liki kaikki tuotteet on luonnonkosmetiikkaa. Ostin myös kirjan, jossa opastetaan tekemään itse kosmetiikkaa luonnon antimista.

Kosmetiikan kanssa olen valitettavan sekakäyttäjä. Haluaisin löytää ”oman” eettisen tuotteen johon ihastuisin. Ihon ja hiusten hoidossa olen kyllä välillä käyttänyt oliivi/kookos öljyjä, kahvinpuruja, hunajaa, kaurahiutaleita..
Kierrätämme kaiken mahdollisen, meillä on myös Biokomposti. Emme osta mitään turhaa ja työmatkat sekä joskus kauppamatkat menee hyvin kävellen/pyörällä. Lämmitämme, peseydymme ja kokkaamme paljon puun energialla. Syömme paljon kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä sekä kalaa ja hieman kanaa. Punaista lihaa ehkä 2kertaa kk. Luomua yritämme myös suosia, mutta usein se vaan on niin kallista määrätyissä tuotteissa.

Pyrin suosimaan kotimaisia tuotteita ja kosmetiikassa olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan.

Olen pikkuhiljaa vaihtanut kosmetiikaani luonnonkosmetiikkaan. Ruuan suhteen olen aika tarkka syön eineksia enää harvoin ja pyrinkin tekemään ruuan itse.

Ostan nykyään enemmän ns. lähiruokaa. Hoitotuotteet tulisi tyttöystävälleni.

Pyrin ostamaan kotimaista ruokaa aina kun se on vain mahdollista. Kierrätän myös kaiken mahdollisen.

Olen alkanut kiinnostua luonnonkosmetiikasta ja muistakin ympäristöystävällisistä tuotteista. Pikkuhiljaa hankin mm.deodorantteja ja muita hygieniatuotteita mahd. vähillä lisukkeilla.

Kiinnitän huomiota raaka-aineiden kotimaisuuteen sekä siihen, että teen mahdollisimman paljon itse. Meillä syödään kasvisruokaa kerran viikossa, ja kalaa pyritään syömään kahdesti viikossa.

Kotimaiset kasvikset, liha tule lähiruokana miehieni serkun tilalta ☺

Varmistan ettei käyttämässäni kosmetiikassa ole muovirakeita eikä mitään eläinperäistä.

Oikeastaan viime suosina ekologisuus ja eettisyys on ohjannut yllättävän paljon valintojani. Nyt kun rupesin oikein asiaa pohtimaan. 🙂 Shampoot ym. ovat luomua, samoin iso osa ruokakaapin kuivatarvikkeista. Tuoretta koitan ostaa mahdollisimman usein. Käytän julkisia kulkuvälineita ja lahjat koitan hankkia aina erilaisina palveluina tai tarpeen mukaan laadukkaana ja aikaa kestävänä tavarana. Vaatteissa olisi vielä paljon petrattavaa, samoin matkustelun vähentämisessä.

Kannatan kotimaista, käytän todella vähän mitään ”myrkky” kosmetiikkaa. En osta mitään turhaa, uutta ja aika paljon kierrätetään. Kyllähän noita eettisiä valintoja on paljonkin jo tullut elämään, ei niitä edes aina muista kaikkia, tulee vaan luonnostaan 🙂

Näin ensimmäistä lasta odottaessani olen alkanut kiinnittämään huomiota kaikinpuolin terveellisimpiin valintoihin. Lähinnä ruokailun (luomu) suhteen, ja hiuksilleni olen kokeillut palashampoota.

Kosmetiikassa en ole vielä siirtynyt parempiin vaihtoehtoihin. Siis eettisempiin tai luomumpiin tms. Elintarvikkeet tulee enemmän valittua näillä perusteilla. Tässä olisi hyvä tilaisuus päästä alkuun!

Olen vaihtanut kaikki kosmetiikat luonnonkosmetiikkaan. Olemme aina kierrättäneet kaiken ja ostamme kaikki vaarteet ja huonekalut kirpputorilta. Lapselle teemme luomu ruokaa ja kunhan palaan töihin niin haluaisin että kokoperhe voisi syödä luomua.

Kosmetiikassa en ole siirtynyt. Tässä olisi hyvä tilaisuus! Elintarvikkeet tulee enemmänkin valittua at eettisin tms perustein.

Raskausaikana käytin pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Raskauden jälkeen olen ”lipsunut” taas normi kosmetiikkaanpäin.

Olen hiljattain tehostanut kierrättämistä entisestään (esim. leivinpaperi ja viinipullon korkit menevät biojätteeseen ja ruskeaa paperia ei saa laittaa paperinkeräykseen – who knew! Tai ehkä minä vain olin tietämätön…) ja alkanut vaihtaa hygieniatuotteita mahdollisuuksien mukaan luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa kun edellinen puteli tyhjenee.

Luonnonkosmetiikan käyttö on lisääntynyt jonkun verran, pyrin ostamaan kotimaisia elintarvikkeita mahdollisimman usein, valmisruokia ei meillä suosita, jätteet lajitellaan.Ihan pieniä, mutta hyviä valintoja mielestäni.

Suosin kotimaisia elintarvikkeita ja uusi juttu on muovin kierrättäminen. Kosmetiikka on pääsääntöisesti kotimaista, mutta voisin kokeilla sitä luonnonkosmetiikkaakin.

Mahdollisimman vähän käytän mitään kosmetiikkaa.

Lasketaanko se eettiseksi valinnaksi, että pyrin ostamaan kokonaisvaltaisesti kotimaista mahdollisimman paljon? Kosmetiikassa tosin tulee ostettua paljon ulkomaisia merkkejä. Ekokosmetiikka on itselleni vielä melko vieras ala vielä, ehkä olen ollut liian varovainen kokeilemaan, alkuvuosien huonojen ekotuotteiden takia.

En syö lihaa, kierrätän, pyrin ostamaan eläinkokeetonta kosmetiikkaa, kuljen työmatkat julkisilla. Siinä nyt ainakin jotain mainitakseni.
Kaikilla meillä on vastuumme kannettavana ja pienilläkin valinnoilla on merkitystä 🙂

Vältän paperitulosteita, suosin lyhyen tuoteselosteen elintarvikkeita, sammutan valot huonesta lähtiessäni jne

en osaa sanoa olenko tehnyt paremman tai huonomman. mutta olen ajatellut suosia suomalaisia tuotteita enemmän nyhtökauraa, härkäpapua lihan sijaan. ja kotimaisia tuotteita enemmän

Olen yrittänyt alkaa syömään enemmän kasvisruokaa ja niitä lihattomia vaihtoehtoja. Se on hankalaa, kun on tottunut käyttämään tiettyjä juttuja, mutta korvaaviakin tuotteita onneksi löytyy nykyään enemmän ja enemmän 🙂 Onneksi tuo avopuolisokin on ihan suhteellisen suopea näiden kokeilujen suhteen ja esimerkiksi huomenna meillä valmistuukin jauhelihan sijaan soijarouheesta makaronilaatikko!

Suosin kotimaista ja lähiruokaa 🙂

Olen vähentänyt lihansyöntiä ja vaihtanut joitakin kosmetiikkatuotteita luonnonkosmetiikkaan.

Viimeisin ekovillitys on siirtyä luonnonkosmetiikkaan – aina kun joku tuote omasta varastosta loppuu, ostan tilalle luonnonkosmetiikkaa. Lihansyönti on vähentynyt tosi paljon ja vältän autoilua. Haaveissa on tehdä seuraava ulkomaanmatka lentokoneen sijaan Euroopan läpi junaillen.

Luonnonkosmetiikkaa en ole vielä kokeillut, mutta se kiinnostaa kovasti. Olen vähentänyt lihan syöntiä ja korvannut sen kasviksilla ja härkiksellä, nyhtökauralla ym. Koitan välttää ruokahävikkiä ja pyrin ostamaan tavaroita vain tarpeeseen. Kierrätän, ”nuukailen” ja kuljen bussilla tai kävellen.

Ostan vähemmän vaatteita, korjaan vanhaa. Suosin kasvisruokaa.

Suosin kotimaista ruokaa

Meidän talouden merkittävin teko taitaa olla ruokahävikin välttäminen. Säästyy samalla rahat ja luonto!

Olen käyttänyt nyt reilun vuoden ajan pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja ekopesuaineita. Syön myös kasvisruokapainotteisesti. Kuljen lähes kaikki kulkemiset polkupyörällä tai jalan… Lapsilla tuli aikoinaan käytettyä pelkästään kestovaippoja ja ompelin heille itse vaatteet 😉

Olen vaihtanut suurimman osan kosmetiikastani luonnonkosmetiikkaan ja lajittelen roskat/paperit/pahvit jne. ? Ostan nykyään myös vain sellaisia vaatteita mitkä kulutan loppuun asti.

Olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan lähes kokonaan.
Olen myös alkanut lajittelemaan roskia, mitä aiemmin ei ole tullut tehtyä. Lähinnä koska paikkakunnalta on puuttunut kierrätyspisteet. Mutta nyt on. ?

Täksi kesäksi päätin hankkia aurinkorasvat vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikasta! Toinen tavoite on lopettaa kokonaan hedelmien ja vihanneksien pakkaus niihin pieniin muovipusseihin, olen hankkinut Punaisen Ristin kestopusseja, joilla korvata muovipussit! Haasteena on muistaa ottaa kestopussit mukaan kun lähtee kauppaan! 🙂

Ihana setti, toivoa että arpa osuu kohdalle! 🙂
Ostan kotimaista aina kun siihen on mahdollisuus ja se tuntuu järkevältä tuotteeseen nähden. Kierrätän lasin, metallin, lehdet, pahvin ja kartongin ja nyt uutena muovin. Kompostia ei valitettavasti ole. Ostan vain luonnonkosmetiikkaa ja muutenkin suosin luonnonmukaisia vaihtoehtoja, esim. muovisen hammasharjan sijaan käytössä on bambuvartinen, biohajoava. Tässä muutamia tapojani.

Olen vaihtanut kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan, ja nyt on projekti menossa kodin pesuaineissa – haluan nekin myrkyttömiksi ja ympäristöystävällisiksi. Luomua ostan ruokatuotteesta jonkin verran, mutta sitä voisi lisätä. Samoin kertakäyttöisten asioiden vaihto kestojuttuihin olisi hyvä muutos 🙂

Olen vaihtanut monia tuotteita luonnontuotteisiin/-kosmetiikkaan ja pyrin tekemään eettisempiä valintoja, mikäli se on mahdollista. (Esim kotimaisuus.)

Viime aikoina on tullut entistä enemmän kiinnitettyä huomiota tuotteiden kotimaisuuteen.

Käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa ja vältän turhaa kuluttamista.
Ruokapuolella olen vähentänyt eläinperäisten tuotteiden käyttöä.

Myös meillä muutosta parempaan on ryhdytty tekemään kasvisruokavaliota painottamalla ja ollaan miehen kanssa aivan hämmästytty miten helposti ja huomaamatta punainen liha on alkanut jäädä pois. Ruokavaliossamme on alkanut näkyä myös luomu, ja itse olen vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan.

Tuotteet on mahdollisimman paljon kotimaista tai luomua.

Koitan rahatilanteen salliessa hankkia luomukosmetiikkaa ja tytärkin on asiaan jo omistautunut ja katsoo mistä meikit on peräisin.

Urtekram on nimenä tuttu, mutta vähävaraisuuteni takia en ole pystynyt siihen tutustumaan. Tämä olisi upea setti voittaa.

En käytä lihaa ja suosin omaviljelyä. Tälläkin hetkellä isossa kasvihuoneessa kasvaa perunat, porkkanat, bataatit, salaatit, tomaatit, paprikat, viinirypäleet yms.

Olen vaihtanut lähes kaiken käyttämäni kosmetiikan luonnonkosmetiikkan. Lisäksi pyrin suosimaan suomalaisia tuotteita niin kosmetiikassa kuin ruuassakin. Olen myös vähentänyt lihansyöntiä. Kodin siivouksessa käytän mm. etikkaa ja soodaa ympäristölle haitallisten kemikaalien sijaan ja tietysti kierrätän 🙂

Olen siirtynyt käyttämään kokonaan luonnonkosmetiikkaa jo vuosi sitten. Iho kiittää ja kukkarokin koska ei tule ostettua turhia tuotteita vaan ennemmin harkittua jokaista ostosta tarkkaan. Olen myös vähentänyt muovin käyttöä, se tuntuu hyvältä kun roskaakin tulee paljon vähemmän 🙂

LUomuruokaa tulee ostettua eniten, aina valitsen jos se on vaihtoehtona 🙂

Olen pikkuhiljaa siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja meillä on käytössä myös luonnolliset pesuaineet sekä tiskeille että pyykeille. Mahdollisuuksien mukaan ostan luomua, lähiruokaa ja olen vähentänyt lihan syöntiä.

Käytän biohajoavia pyykinpesuaineita sekä siivousaineita. Käytän ravintolisiä , jotka ovat viljelty kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti.
Kosmetiikkani on luonnonkosmetiikkaa.

Olen kasvissyöjä ja ostan yleensä kotimaista : ) ja välillä luonnonkosmetiikkaa

Kaiken kosmetiikan olen vaihtanu nyt vuoden aikana luonnonkosmetiikkaan, seuraava askel on kiinnittää huomiota pakkauksiin, jotta jätettä tulisi mahdollisimman vähän ja miettiä tarkkaan mitä tuotteita edes tarvitsen.
Ruuassa olemme vähentäneet lihan syöntiä, eteenkin punaista lihaa koitan ostaa mahdollisimman vähän. Suosin luomua, tuoretta ja mahdollisimman lyhyellä tuoteselosteella varustettuja tuotteita.
Ylipäänsä yritän lähteä perheen hankinnoissa liikkeelle siitä, mitä oikeasti tarvitsen.

Olen koko ikäni kierrättänyt ja elänyt luontoa säästäen ja kunnioittaen.

Useimmiten pyöräilen tai käytän joukkoliikennettä yksityisautoilun sijasta, lajittelen roskat, kierrätän, ostan harkiten, valitsen ympäristöystävällisiä tuotteita, ja syön kasvisruokaa.

Ruuassa olen jo vuosikausia sitten siirtynyt kasvisruokaa, itse asiassa koko meidän perhe miehestä vauvaan on kasvissyöjiä. Kosmetiikassa ja kodinhoitoaineissa pyrin sellaiseen 60-40 suhteeseen; eli usein luonnonkosmetiikkaa tai ekoputsareita, mutta joskus myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa tai kiirestressissä voin ottaa sen kaupan halvimman merkin. Liikkumisessa suositaan pyörää ja junaa, jos vain mahdollista.

Miten ihanan kuuloinen sarja, osuisipa arpaonni kohdalle!

Minäkin teen lähes kaiken ruoan itse, joten olen nykyään tarkkana keittiössä: Vähintään kerran viikossa kasvisruokaillallinen koko perheelle, hyödynnän tähteet huolellisesti ja uutena asiana noin kuukauden takaa kierrätämme myös muovit. Sivumennen sanoen muovijätettä kertyy suorastaan yököttävän paljon, joten oli aikakin saada kierrätys käyntiin.

Suosin lähiruokaa ja mahd. luomua, lajitellen roskaa ja emme omista autoa :). Yritän kasvata oma kasvikset parvekkeella, saa nähdä jos onnistuu ??!

Luonnonkosmetiikkaa olen suosinut jo useita vuosia ja luomuruokaa 🙂

Ruoka-aineissa suosin kotimaista ja lähellä tuotettua. Kosmetiikassa olen sekakäyttäjä, mutta olen vähitellen lisännyt luonnonkosmetiikkaa. Tällä hetkellä uutuutena käytössä esim. Madaran puhdistusvaahto, joka on aivan ihana tuote ?

Suosin suomalaista ja kierrätämme kotona muovit, pahvit, biojätteen sekä metallit 🙂 onneksi isojen kauppojen lähellä on nykyään kierrätyspisteitä, jotka helpottavat tätä touhua

paljonkin. 1. kierrättää muovia 2. siirtynyt melkein vegaaniseen ruokaan jättänyt maitotuotteet vähentänyt juustoa 3. kuorinta ainetta en enää osta käytän kahvipuruja ja sokeria 4. vartalorasvan vaihtanut kookosöljyyn sama hiusnaamiona eli kemikaalikuorma vähentynyt 5. ei enää kynsilakkaa

Tasan vuosi sitten makasin leikkauspöydällä ja rinnasta poistettiin ylimäärästä( kasvainta). Sen jälkeen pohtinut enemmän kosmetiikkaan liittyviä asioita. Pikkuhiljaa ruvennu vaihtamaan tuotteita luonnonkosmetiikkaan. Muutenkin kulutustottumusten miettimistä
Kierrätys on kuulunut elämääni aina.

Itse olen alkanut käyttämään ”luonnonkosmetiikkaa” jo vuosi sitten. Olen herännyt minkälaisia myrkkyjä päivittäisissä tuotteissa on.

Olen ollut superkierrättäjä jo vuosikausia, uutena nyt muovipakkausten kierrätys ja niitähän kertyy, vaikka kuinka yrittäisi vältellä. En ole ostanut tänä vuonna yhtään muovikassia, käytän kankaista ja vanhoja muovikasseja niin kauan kuin ne kestää. En ole ottanut tänä vuonna kaupasta yhtään pientä muovipussia, vaan käytän vanhoja ja kestopusseja. Aina pitää muistaa taitella laukkuun pieniä pusseja ja joku isompikin.
En omista autoa, vaan kuljen jalkaisin, pyörällä ja julkisilla. Ruokapuolella pitää vielä skarpata, ettei tule hävikkiä, yksin eläjän ei kannata ostaa kovin paljon kerralla. Luonnonkosmetiikkaa olen kokeillut satunnaisesti, ihan hyviä kokemuksia.

Kierrätän mahdollisimman pitkälle, koitan suosia lähiruokaa ja käytän myös jonkin verran luomukosmetiikkaa. Olen myös pääsääntöisesti kasvissyöjä. Paljon olisi kyllä vielä skarpattavaakin.

Olen hiljalleen vaihtamassa kosmetiikan kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Ruokaostoksilla teen luomu ja eettisiä valintoja. Valmisruokia en juurikaan syö ja pyrin tekemään usein ruoan alusta asti itse.

Suosin kotimaisia tuotteita.

En ole, mutta suunnitelmissa ajan mittaan siirtyä luonnonkosmetiikkaan 🙂

Olen kasvissyöjä ja käytän pääasiallisesti luonnonkosmetiikkaa. Kauppareissuilla käytän kangas- tai kestokasseja.

Kaikki on luonnonkosmetiikkaa paitsi eye liner ja ruoka mahdollisimman luomua. Hyaluronihappo vihdoin vartalotuotteissa-mahtavaa!

en ole vielä kokeillut Urtekram tuotteita
mutta olen kiinnostunut ja valmis kokeilemaan

Käytän ostoskassia tai -koria, hedelmät ja vihannekset pakkaan biopussiin, tai jätän ilman pussia jos mahdollista. Vaatteita (omia, lasteni ja lastenlasteni) korjaan ja kierrätän mahdollisuuksien mukaan. Kotona lajittelen lasin, metallin, pahvin, paperin ja biojätteen, sekä sekajätteen.

Luonnonkosmetiikkaa en ole toistaiseksi käyttänyt, mutta joissakin elintarvikkeissa olen jo luomua ostoskoriin sujauttanut.

Lähiruokaa ostan silloin tällöin. Luonnonkosmetiikkaa on tullut käytettyä jonkin verran. En etsi aktiivisesti tällaisia tuotteita, mutta joskus tulee kokeiltua.

1. Punaisen lihan jätin pois jo yli 10 vuotta sitten. Vuonna 2015 WHO luokitteli prosessoidut lihatuotteet samaan haitallisuusluokkaan kuin tupakan, asbestin ja dieselhöyryt eli punainen liha aiheuttaa syöpää.
2. Kierrätän kaiken mitä kerätään asuntoalueellani. Vain muovipakkauksia ei täällä kerätä.
En käytä luonnonkosmetikkaa, mutta voisin kokeilla, jos arpaonni suosii.

Lastenvaatteiden kierrätys

En syö lihaa. Olen kasvissyöjä.

Tässä kuussa tuli täyteen vuosi vegaanina. Ennen tätä olinkin pitkän aikaa kasvissyöjänä. Myös kosmetiikkatuotteet ovat vaihtuneet pitkälti eläintestaamattomaan luonnonkosmetiikkaan. Luomuruokaa pyrin ostamaan aina rahatilanteen salliessa vaikka se ei opiskelijalle kovin usein olekkaan mahdollista..

Kierrätän ja kompostoin. Suosin luomua ja lähiruokaa. En osta muovikasseja. Ruokahävikki on meillä pieni. Vielä pitäisi jättä auto useammin kotiin.

Olen vaihtanut kananmunat vapaan kanan muniin tai luomumuniin kanojen elinolojen takia. En hyväksy häkkikanaloita. Suosin kotimaisia ruoka-aineita enkä syö pitkälle prosessoitua ruokaa, kuten hampurilaisia. Luomukosmetiikasta käytän yleensä aloe vera -tuotteita. Urtekramin shampoo on käytössä. Laajennan valikoimaa hiljalleen, sillä vaihdan uuteen vasta kun edellinen tuote on käytetty loppuun.

Käytän luonnonkometiikkaa ja pyrin kierrättämään mahd. paljon!

Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, kierrätän ja olen luopunut turhasta tavarasta (joka jatkuu edelleen)-ostan ja käytän vain sen mitä todella tarvitsen.

Kierrätän ja yritän välttää turhaa autolla ajoa ja kävellä lyhyemmät matkat

Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan. Hedelmistä ja kasviksista suosin aina kun mahdollista luomua, samoin luomukahvi on ehdoton valinta.

Syön kasvisruokaa ja pyöräilen lyhyet matkat.
Pääsääntöisesti suosin luonnonkosmetiikkaa 🙂

kierrätän ja kompostoin.yritän koko ajan enemmän kierrättää.

Olen käyttänyt eläinkokeetonta kosmetiikkaa koko ikäni.

Olen vähentänyt punaisen lihansyöntiä merkittävästi. Suosin kalaa ja valkoista lihaa. Urtekramin minttuhammastahnaa olen käyttänyt muutaman vuoden.

Kierrätän, suosin luomua.

Syön pääasiassa kasvisruokaa, lihan olen jättänyt pois kauan sitten. Kalaa ja maitotuotteita syön vielä silloin tällöin, mutta pyrin vähentämään myös niitä ja pyrkimään vegaaniseen ruokavalioon. Katson aina myös valmistusmaan ja suosin Reilun Kaupan tuotteita ja luomutuotteita.

Yritän tehdä parempia valintoja joka päivä, syömällä luomua, ostamalla ympäristöystävällisiä vaatteita jne.

Päätin pari vuotta sitten, että nyt muovikassihelvetti allaskaapissa riittää, ja siirsin kaikki talouden kestokassit auton takakonttiin. Sieltä napataan sopivan kokoisia kauppaan mennessä, ja voila! Muovikassimeri on kadonnut, kestokassit vetävät paljon enemmän tavaraa kuin muoviriekaleet ikinä ja olen oikeasti ylpeä itsestäni.

Olen,ostan lapselleni kirppareilta vaatteet ja lelut

Kovasti yritän ja olenkin jo kauan harrastanut kirppareita. Kierrätys, kestotavarat ja luomua mahdollisuuksien mukaan.

suosin kotimaisia tuotteita ja lähellä tuotettua ruokaa

en ole tehnyt, mutta on se ajatus käynyt mielessä. ei ole ollut aikaa perehtyä asiaan…

Pyrin ostamaan luomuruokaa aina kuin mahdollista.

Luomutuotteita käytän ruuanlaitossa ja lähiruokaa mahdollisimman paljon. Vaimoni tykkää luonnonkosmetiikasta.

En ole kauheasti tehnyt eettisiä tekoja, mutta pyrin ostamaan kotimaista ja luomutuotteita, jos vain mahdollista.

Minä olen siirtynyt kosmetiikassa luonnontieteisiin, ja ainakin hedelmät ja kasvikset kanssa pyrin aina ostamaan luomuna! Kyseiseltä merkiltä muuten kookos dödö on loistava!

Käytän Morning Haze Hand Creamia ja Morning Haze Cream deota päivittäin. Suosin luomuruokaa. Päivittäiset työmatkat menee pyöräilessä. Lajittelen kaiken roskiin menevän omiin keräysastioihin. Suosin kirppiksiä.

Olen enemmän ostanut luomutuotteita..

Olen ryhtynyt kasvissyöjäksi, ja kuljen lähes aina pyörällä auton sijaan.

Olen ollut kasvissyöjä jo yli kolmekymmentä vuotta. Kierrätän kaiken mahdollisen. Yritän ostaa asioita vain tarpeeseen.

Olen siirtynyt käyttämään osittain luonnonkosmetiikkaa. Luomuruokaa myös olen jo vuosia suosinut.

Kierrätän mielelläni ja pyrin suosimaan kotimaista. Viime vuonna en ostanut yhtään uutta vaatetta. Siitä olen erityisen ylpeä.

Olen vähentänyt lihan syöntiä huomattavasti. Pyrin ostamaan suomalaisia tuotteita aina kun se on vaan mahdollista. Kierrätän tarpeettomat tavarat ja lajittelen kaikki roskani. Enemmän pitäisi kylläkin tehdä mutta tässä jo muutamia askelmia parempaan elämään.

Pieniä tekoja tulee tehtyä paljon ja pikkuhiljaa niitä tekee ajattelematta asiaa sen tarkemmin. Olen siirtynyt pikkuhiljaa luonnonkosmetiikka tuotteisiin, vaatteista lähtien olen alkanut suosimaan kotimaisuutta,kierrätän, lihaa tulee syötyä koko ajan harvemmin. Moni asia on tullut muutettua allergioiden takia.

Olen siirtynyt pikkuhiljaa käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa, hinnat vaan ovat ainakin joissa tuotteissa esteenä etten kaikkea mahdollista pysty ostamaan. Olen huomannut että luonnonkosmetiikka saa ikääntyvän ihoni voimaan huomattavasti paremmin.

Käytän sekä synteettistä että luonnonkosmetiikkaa, molemmista löytyy todella hyviä enkä näe tarvetta pitäytyä vain toisessa

Ruoan suhteen olen tehnyt, mutta kosmetiikassa se on vielä vähän vaiheessa 🙂

Voin aikoinaan huonosti, ja se näkyi mielialassa, ihossa ja koko kehossa. Vaihdon luomut ja orgaaniset vaihtoehdot lautaselle sekä kylpyhuoneen peilikaappiin. Se oli vedenjakaja, ja muutos oli huikea. Nykyään vointi on huikea, niin sisällä kuin ulkoisesti 🙂

Ole yhtä luonnon kanssa ja voi hyvin <3

Käytän luonnonkosmetiikkaa silloin tällöin, mutta enimmäkseen luontoa ajattelen kierrättäessä tarkasti 🙂

Elintarvikkeissa suosin kotimaista, ja nyt vaihtamassa pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan..

Suosin kotimaista lähiruokaa. Lajittelen jätteet, joita jää melko vähän. Kompostoin ja kierrätän. Kosmetiikassa ja pesuaineissa käytän tuoksuttomia tuotteita.

en käytä hiustenkuivaajaa

Olen ahkera kierrättäjä, käytän 95% luonnonkosmetiikkaa (pari hiustuotetta puuttuu vielä 🙂 ), ostan paljon luomua ja vaateostoksilla olen tarkka – mielummin vähän ja laadukasta, luonnonkuituja.
Seuraavaksi lähtee kodin puhdistusaineet vaihtoon, ekoversioihin.
Vielä löytyy parannettavaa omissa valinnoissa, mutta pala palalta mennään kohti parempaa. 🙂

Käytän luonnonkosmetiikka hiustenhoitotuotteissa jo useamman vuoden ajan ja toimii.

Olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, suosin kasvisruokaa ja olen käyttänyt jo vuosia kuukuppia 🙂

Suosin luomua, lähituotantoa ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkauksia.

ite enimmäkseen kasvisruualla, koirille pyritään ostamaan lihana hevosta tai riistaa ruuaksi. Maidot ja munat luomuna, muut tilanteen mukaan. Luonnonkosmetiikkaa ja normia. Vielä en ole löytänyt hyvää hiustenhoitoainetta luonnonkosmetiikka puolelta? Kaikki ollut jotenkin tönkkörasvaisia.. sama ekopuolen pyykinpesuaine hakusessa, joten näissä valinnut kotimaista ja ympäristömerkillä varustettuja.
Muovin lajittelu on myös havahduttanut miten järkyttävä määrä pakkausmateriaalia tavallisista ostoksista tulee!

Paras muutos on ollut keskittyä suoliston hyvinvointiin ja sitä kautta perheemme monet autoimmuunisairaudet ovat helpottaneet ja jopa oireettomia. Ruokavalion muutos pienin askelin viimeiset 5v ja parannusta joka päivä. Kaikki kosmetiikka luontaiskosmetiikka. Eikä niitäkään tarvitse montaa esim Vuohenmaito saippua, erilaisia öljyjä, omenaviinietkka.

Haluaisin ehdottomasti kokeilla luonnonkosmetiikka. Suosin muutenkin luomua, varsinkin hedelmissä, kasviksissa ja lihassa.

Olen ollut ovo-laktovegetaristi jo vuosikausia, mutta olen viime aikoina pohtinut paljon vegaaniseen ruokavalioon siirtymistä. Muilta osin pyrin tekemään eettisiä ja ekologisia valintoja päivittäin, mutta valitettavasti en ole siinäkään täydellinen! Erityisesti vaatteiden alkuperä ja valmistusolot ja tuotanto mietityttävät, varsinkin kun omasta kaapista löytyy niitä ns. kiinarättejä ja menkkahaukkaa.. Tuntuu, että on todella vaikeaa löytää pienituloisen kukkarolle sopivia eettisiä vaatteita!

Luomuruokaa ja luonnonkosmetiikka tulee käytettyä yhä enemmän. Ruokavalio koostuu lähes kokonaan kasviksista. Vegaaninen ruoka kiinnostaa. Olisi mahtava päästä kokeilemaan tätä kosmetiikkaa.

Käytän luomuruokaa ja pyrin huomioimaan erityisesti eläinten olosuhteet. Pidän lihattomia päiviä ja suosin kalavalinnoissakin WWF:n vihreän listan kotimaisia kalalajeja. Ruokahävikkiä meillä tulee olemattoman vähän, sillä kaikki pienetkin jämätuotteet hyödynnetään esim. piirakoissa ja pizzan täytteenä.

Luonnonkosmetiikkaa ollsi kiva kokeilla, sillä en ole vielä kummoisesti kokeillut luonnonkosmetiikkamerkkejä.

Luonnonkosmetiikka käytössä, jos edes kosmetiikkaa käytän. Yritän mahdollisimman vähän käyttää kemikaaleja ja ruuassa valitsen kotimaiset tuotteet. Asumme maalla ja rakentamisessa käytetään puuta ja lapsen leluissa suosin puisia tai kotimaisia leluja. Lapselle ei kosmetiikkaa ole tarvinnut, esim saippuoita vielä käyttää. Vaatteet pesen monesti pesupähkinöillä. Huolettaa aineet, mitkä kulkeutuu luontoon ja keräytyy vesistöön ja sitä kautta ihmiseen. Itse haluaisin kasvattaa enemmän syötävää, mutta olen ollut aika surkea saamaan mitään syötäviä kasveja menestymään. Ehkä joku päivä on aikaa perehtyä enemmän siihenkin puoleen..
Urtekram on jollain lailla tuttu merkki , olen joskus jotain tuotteita ostanut ja hyviksi havainnut! Olisi ihana tuotepaketti, josta varmaan jakaisin äidilleni ja siskolleni osan .

Olen vaihtanut kaikki hiustenhoitotuotteeni luontoystävällisempiin tuotteisiin. Käytän aina mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa, ja varsinkin kesäisin ruokavalioni on pitkälti kasvispainotteista.

Valintoihin ja tekoihin ei voi yhdistää käsitettä täydellisyys, sillä niitä ei ole. Vain luonto, lapsi ja avaruus kelpaavat täydellisyyden määritelmään. No, tämähän jo vapauttaakin tavallisen tallaajan vain yrittämään parhaansa. Olen aina ollut sitä mieltä, että esimerkiksi ehdottoman veganismin saarnaaminen on suurimmalle osalle kansasta tuulen huminaa, kun taas lihan kulutuksen vähentämisen eduista kertova tavoittaa valtavan määrän ihmisiä. Lapsikin ymmärtää että jos lähes kaikki vähentäisivät (ei mahdotonta) lihan käyttöä, niin vaikutus olisi valtava. Pyrin itse hiljalleen kohti luonnonmukaisempaa elämää. Suosin luonnonlääkkeitä, kuivatan yrttejä ja ennen kaikkea valmistan ruuan alusta asti itse. Elintarvikkeita ei osteta pahenemaan vaan käytämme kaiken mitä ostamme. Naatit, kuoret ja perkeet kompostoimme. Näin saamme multaa kasvimaalle. Kasvatan paljon satoa vuosittain. Kosmetiikka paljolti Urtekramia, Flowta ja Famoa. Loistavia tuotteita kaikki mainitut. Sinulla on kiva tatsi elämään kun et ole niin ehdoton. Aurinkoa kevääseesi.

olen kasvissyöjä, haluaisin olla vegaani, mutta vielä en ole pystynyt täysin vegaaniseen elämäntapaan

Yritän syödä enemmän kasviksia ja lihaa korvaavia tuotteita. Kierrätän aktiivisesti ja vältän ruokahävikkiä.

harrastan kierrätystä ja syön luonnon antimia marjoja, kalaa ja hirven lihaa, itse kerättyjä ja pyydystettyjä. käytän myös luonnosta saatavia raaka-aineita kosmetiikassa.

Suosin luomua ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkauksia. Jonkin verran olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan.

En ole kosmetiikan suurkuluttaja, mutta olen laiskuuksissani käyttänyt markettikamaa. Nyt olen päättänyt viimein ryhdistäytyä ja siirtyä luonnonkosmetiikkaan; koen kosmetiikan tietyllä tapaa ”välttämättömäksi pahaksi”, koska itselläni ei ole itsetuntoa riittävästi viilettää halki työelämän saunapuhtailla kasvoilla.

Kuitenkin erityisesti meikit ovat ”turhakkeita”, joiden osalta on vähän vaikea kestävästi perustella itselleen, miksi haluaa käyttää ei-niin-ympäristöystävällisiä tai eläinystävällisiä vaihtoehtoja, jos sopiva verrokki löytyy myös luonnonkosmetiikan puolelta…

Luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka ovat jo rutiinia, nyt yritän välttää turhaa autoilua ja kävellä mahdollisimman paljon, sekä välttää muovipussien ostamista.

Olen vähentänyt kulutusta kaikessa ja yritän välttää kaikkea prosessoitua ruokaa.

Yritän suosia aina suomalaisia tuotteita, jos on mahdollista ja mielellään myös lähellä valmistettuja sekä ostopaikoissa pienyrityksiä.
Luomu on aina luomua, kaikkialla!

Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt vuosia, koska ihoni on tosi herkkä eikä siedä voimakkaita kemikaaleja. Logona ja Lavera on suosikkimerkkini. Ripsiväriä en ole vielä tarpeeksi hyvää luonnonkosmetiikasta löytänyt.

Ryhdyin vuosi sitten vegaanihaasteeseen, ja sillä tiellä olen edelleen. Olen saanut valtavasti elinvoimaa, ja voin iloita siitä, että eläimiä ei tapeta vuokseni. ?

Olen siirtynyt koko ajan enemmän luonnonkosmetiikkaan. Surin myös kierrättämään enemmän ja syömään vähemmän lihaa.

En syö lihaa, suosin luonnonkosmetiikkaa, kierrätän ja puolet vuodet pyöräilen töihin.

Ostan enemmän kotimaisia juttuja nykyään kuin ennen ja kierrätän enemmän.

Lihan vähentäminen. En ole koskaan ollut mikään lihan ystävä, mutta siirtyminen on tapahtunut vasta tällä kasvisruoan kulta-ajalla 😀

Käytän minimaalisen vähän kaikkea

Luonnosta löytyy parhaat aineet

No edellä on sanottu kaikki ……haluaisin kokeilla uutta sarjaa mielelläni 🙂

En ole vielä kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta se on kyllä ollut mielessä jo jonkun aikaa.

pyrin suomalaisuuteen jaluonnonkosmetiikkaan

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, joitakin tuotteita on tälläkin hetkellä käytössä ?

Ruokavaliota olen muuttanut kasvisvoittoisemmaksi. Vain 1 kesta viikossa punaista lihaa. Kierrätän kaiken mahdollisen ja en harrasta shoppailua. Luonnonkosmetiikkaa käytän satunnaisesti, kun kaupassa sattuu kohdalle.

ruokavalio on muuttunut kuin itsestään luontoystävällisemmäksi, kosmetiikassa käytän luonnonkosmetiikka pääasiassa.

En ole vielä kokeillut luonnonkosmetiikkaa,mutta enenemmässä määrin yritän siirtyä sinne alueelle

Merkki on tuttu

Kosteuttavat ovat tarpeellisia

En ole tehnyt eikä juuri tule mietittyä..ehkä huono omatunto joskus siitä, ettei ole tullut mietittyä 😛

Joka päiviä teen eettisin valintoja ruokakaupassa.

Teen joka päivä

Haluaisin kovasti kokeilla vaihtamista luonnonmukaisiin kosmetiikka- ja hiustuotteisiin, mutta en tiedä mistä aloittaa ja miten löytää sopivat.

Otan eettiset arvot hankinnoissa huomioon.

Käytän luonnonkosmetiikkaa nykyään enemmän kuin aiemmin. Urtekram on nimenä tuttu ja olisi kiva päästä myös kokeilemaan.

Annoin romanikerjäläiselle 50 e

Urtekramin tuotteita olen joitakin jo käyttänytkin, esim. shampoo ja hoitoaine heiltä on käytössä. Suosin luomuruokaa, ja muutenkin yritän valita tuotteita jotka sisältävät mahdollisimman vähän lisäaineita.

Syön mahdollisimman paljon lähi ja luomuruokaa

Syön rahatilanteen sallimissa rajoissa paljon luomu- ja lähituotettua ruokaa sekä ostan eettisesti valmistettuja tuotteita. Kosmetiikassa pyrin siirtymään askel askeleelta parempaan suuntaan, eli edellisen kosmetiikaktuotteen loppuessa korvaan sen luonnonkosmetiikalla. Harmikseni olen kuitenkin tehnyt niin monta kallista luomuhutiostosta, että olen ”sortunut” välillä takaisin tuuttun ja turvalliseen peruskometiikkaan. Olisi siis iso ilo saada tämä sisällöltään ja ulkoasultaan kaunis tuotepaketti ja niiden sopiessa jatkaa käyttäjänä jatkossakin.

Tehokas kierrätys ja korjaaminen

Pari vuotta sitten ryhdyin vegaaniksi, ja se oli kyllä elämäni paras päätös. Sen myötä voin syödä hyvillä mielin, tietäen, etten ruokani vuoksi ole vienyt kenenkään henkeä tai aiheuttanut kärsimystä.

Aina olen suosinut kotimaisuutta ja sen työllisyyttä.

Luen tarkkaan esim blogeja ennenkuin ostan kosmetiikkaa,ennen kuin en lukenut kosmetiikka lensi jopa roskiin kun sit tajusin ettei sovikaan! Plääh ei olekaan hyvä huulipunasävy jne….

Olen vegaani, joten valintani ovat sekä ravinnon että pukeutumisen kuin kosmetiikankin osalta eettisempiä.

pyrin välttämään kosmetiikkaa, joka sisältää muovinpalasia. Lisäksi kierrätän jätteeni ja pyrin minimoimaan ruoantähteet.

Luonnonkosmetiikkaan olen siirtynyt, ruuanlaitossa mahdollisimman paljon luomua ja elmukelmut vaihdettu mehiläisvahakääreeseen.

En syö tehotuotettua lihaa.

Koitan mahdollisimman hyvin käyttää kaikki ruokatuotteet ja vältän roskiin heittämistä! Kauneudenhoidossa ostan monikäyttöisiä tuotteita jotka menevät moneksi. Esim. Niven Aftershave sopii miehelleni ja on mainio primer meikädaamille ja kookosöljy sopii kosteutukseen ja ruoanlaittoon!

Kierrätän tehokkaasti

Suosin suomalaisuutta ja kierrätän

Eläimiä en ole syönyt vuosikymmeniin. Kierrätän biojätteet, pahvin, paperin, lasin, metallin ja muovin.

Olen jättänyt muovipussit ostamatta ja laitan tuotteet kangaskassiin. Lisäksi en halua pakasteita erillisiin pusseihin. Pienikin muutos on jo parempi vaihtoehto 🙂

Hei olen työkyvyttömyys eläkkeellä ja se on tosi pieni täytän 60v kesällä ja ylimääräistä ei juuri riitä vaatteet kirpputorilta ja ruoka ale tuotteita harvoin niissä on luomua mitä haluaisin onneksi kesä tuo nokkoset voikukat ketunleipiä vuohenputkia yms se vähentää ostosten tekemistä ja lisää retkiä luontoon hakeen herkut sieltä pöytään kaunista kesää kaikille

Tällä hetkellä minun/meidän eettinen valinta on roskien kierrätys: pahvit, metalli, lasi ja yleisjäte. Biojätettä syntyy niin vähän, että sen kierrättäminen turhaa, ehtii homehtua koloonsa ennen ku sitä roskis täys. Niin ja ruoka pyritään tekemään enimmäkseen ite, eli kotiruokaa ja kotimaisista aineksista jos mahollista.

Meillä tehdään kaikki ruoat itse kotimaisista raaka-aineista. Eineksiin emme koske. Kosmetiikassa ja voiteissa yms suosin kotimaista aina

Olen ottanut tavoitteekseni ostaa töihin vain sellaisia keksejä, joihin ei ole käytetty palmuöljyä. Ostan myös vain kotimaisia suodatinpusseja ja pyrin ostamaan sertifioitua kahviakin. Lisäksi kierrätän kartongit ja muovit myös työpaikaltani.

Jotain luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt mutta ei soveltunut minun kuivaan ihoon. Työttömänä on ikävä ostaa kallista tuotetta joka ei toimi. Kierrätän tehokkaasti kaikkea mitä voi kierrättää ja lähiruokaa suosin

Ostan etenkin lapsille luomumaitoa ja luomubanaania, muutakin varantojen salliessa. Lisäksi oliiviöljyt ym. ovat luomua, hyvät öljyt ovat tärkeitä monelta kantilta.

Kierrätän ja jätän muovipussit ostamatta. Luonnonkosmetiikkaan en ole vielä siirtynyt, ajatuksen tasolla vasta.

Bio kompostoria olen käyttänyt jo lähes 15 vuotta, Puutarhajätteet,rikkaruohot omaan kompostiin saa hyvää multaa,kotimaisia kasviksia koitan suosia ja lisätä niiden käyttöä.Lisäaineiden käyttöä vähentää esim maustamatonta jogurttia suosin.
Kehon puhdistukseen käytän saippuaa ei sisällä niin paljon kemigaaleja ja huuhtoutuu iholta paremmin.

Suosin kotimaisia tuotteita ja luomutuotteita, kierrätän ja käytän luonnonkosmetiikkaa.

Lähiruokaa tulee syötyä

Ehdottomasti: pyrin välttäään etenkin mikromuovia tuotteissa, mutta kaikkia lisäaineita, jos vain kukkaro antaa myöten. Luomua ja ecoa mahdollisimman tarkkaan 🙂 Jokainen voi vaikuttaa omilla pienillä valinnoillaan.

Ostan useammmin lähiruokaa.

Suosin suomalaista kaikessa, kosmetiikka ja kaikki kodin pesuaineet on mahdollisimman luontoystävällisiä, käytän luomua, kierrätän mahdollisimman paljon,ja viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä olen vähentänyt kulutustani viime aikoina valtavasti. Vähemmälläkin pärjää näköjään oikein hyvin.

Lihaa en ole syönyt yli 20 vuoteen, vegaani olen ollut tämän vuoden alusta, mieluiten aina luomua. Kosmetiikat ja kodin puhdistusaineet olen hankkinut luonnollisena ja luomuna aina kun mahdollista.

En ole koskaan kokeillut mitään luonnonkosmetiikkaa ? olisi kyllä kiva kokeilla, mutta kun ei ole ollut oikein varaa kun olen kuntoutustuella ja rahat on tiukassa normaaliin elämään ?

Ostan luomutuotteita kaupasta. ?

Kierrätän tehokkaasti, suosin lähiruokaa, käytän kauppareissulla kestokasseja, kesällä kasvatan omassa puutarhassa marjoja ja kasviksia

Kierrätys, kotimaisuus, itse tehty ruoka ja kasvisruuan lisääminen. Luonnonmukaisia kasvojenhoito tuotteita

Suosin luomua ja tuotteita, joissa ei ole käytetty liikaa pakkausmateriaaleja. Lisäksi olen lisännyt merkittävästi luonnonkosmetiikan käyttöä. Lihan käytön olen vähentänyt minimiin.

en oo vaihtanu enkä koklannu. tietty koklaan jos voitan…

Kosmetiikkaa käytän nykyisin tosi harvoin,pesuaineet pyrin valitsemaan ekologisista merkeistä ja luomuruokaa ostan mielelläni. Suosin ravintorikkaita valintoja ruokaa laittaessani.

Olen Kavissyöjä, melkein vegaani. Meillä kierrätetään kaikki mahdollinen sekä käytämme julkista liikennettä koko talous. Suurin osa asioista ostetaan kierrätettynä ja vältämme myös materiaalin ostamista viimeiseen saakka. Kun ostamme uutta täytyy sen nimenomaan olla lähituotettua sekä luonnonvaroja vähän kuormittavaa. Myöskin kosmetiikassa pyrin välttämään kemikaaleja loppuun saakka. Aina on kuitenkin parannettavaa joten olisi hienoa testata urtekramia josko siitä tulisi kestotuote minulle.

En omista autoa.

Olen käyttänyt Urtekramin Kookos-sarjaa aikaisemmin, nytkin minulla on shampoo ja hoitoaine tästä sarjasta. Odotan innolla tätä uutta sarjaa. Myös Urtekramin ruokatuotteita olen käyttänyt, sekä mausteita, joista erityisesti rakastan kanelia.

En ole syönyt lihaa vuosikymmeniin, vaihdan vähitellen shampoot ja muut kosmetiikat luonnonmukaisiin tuotteisiin. Sitä mukaa, kun entinen loppuu.
Kierrätän mahdollisimman paljon ja suosin luomua.

En syö mitään eläinperäistä, suosin kotimaista, ostan eläinkokeetonta ja vegaanista kosmetiikkaa. Kierrätän ja pyrin toimimaan ympäristöystävällisesti.

Suosin luomua, villejä yrttejä ja luonnonkosmetiikkaa. Kasvisruokavalio ja kierrätys ovat olleet jo vuosikausia itsestäänselvyys.

Helpoin ratkaisu on suosia lähiruokaa. Lisäksi olen tänäpäivänä kiitollinen useista ruoka-allergioista, sillä en syö mitään prosessoitua ruokaa, vaan valmistan kaiken alusta loppuun itse ja olen opettanut saman tyttärellekin, joka ei syö minkäänlaista prosessoitua ruokaa.

Kierrätän kaiken mahdollisen, tavaran ja jätteet.

LUONTOÄIDIN KEMPPARI ON YLIVOIMAISESTI MINUN LEMPPARI!

Keholleni alkoi ilmaantua ihottumaa ja kuivumista, joten päätin kokeilla ystäväni suosituksesta luonnonkosmetiikka tuotteita. Luonnonkosmetiikan tuotteet sopivat jopa suun hoitoonkin (Urtekram Aloe Vera hammastahna).
Ruoanlaiton lisäksi on todella mielenkiintoista kokkailla myöskin itse kosmetiikkaa. Itse hurahdin tähän harrastukseen viime kesänä! Esimerkiksi käytän kermaa omatekoisessa käsienkuorinta-aineessani, johon tulee: 2 rkl kermavaahtoa, 1 tl juoksevaa hunajaa, 2 rkl sitruunan mehua ja 1 rkl kaurahiutaleita. Sitten vain sekoitan ainekset hyvin ja hieron käsiini. Annan vaikuttaa noin 20 minuuttia ja pesen pois lämpimällä vedellä. Mikä parasta nämä kotikokkaus kosmetiikat eivät juuri maksakaan mitään. Tätä kirjoittaessani väsyneet jalkani lilluvat jalkakylvyssä, jonne olen myös puristanut sitruunan mehua.
Nimimerkki: Naturel

Suosin kotimaista lähiruokaa ? Suosin Suomalaisia pienyrittäjiä ? Suosin itsetehtyä ? ne ovat minun paremmat valintani ?

Olen vaihtanut kaikki kosmetiikkatuotteet (paitsi ripsivärin) luonnonkosmetiikkaan.

Suosin kotimaista ja mieluiten vielä lähiruokaa, kierrätä kaiken minkä voin, kuljen suurimman osan työmatkoista pyörällä, yritän pitää kasvisruokapäiviä edes pari kertaa viikossa

Nyt aloitimme kierrätyksen. Vaatteet ostamme pääsääntöisesti kirppikseltä. Atoopikkona on joutunut kokeilemaan vaikka minkälaista rasvaa öljyä yms. Tätä hauaisin kokeilla.

Ruokahävikkiä olen yrittänyt välttää ja aika hyvin onnistunut siinä ja sitten kierrätys on tärkeä juttu.

Minulla ei ole autoa, poljen pyörällä joka paikkaan. Teen ruuan itse, en osta puolivalmisteita enkä eineksiä.

Ajoittain ostan luomuruokaa ja -kosmetiikkaa.

Pyrin ostamaan kotimaista ja paikallista ruokaa ja Aloe Vera tuotteita käyttänyt

Suosin kotimaisia tuotteita. Ruokahävikkiä ei tule, koska syömme aina sitä, mikä on ostettu ja aikajärjestyksessä. Kosmetiikan suhteen olen ehdotn: ostan vain laadukkaita tuotteita

Ostan aina laadukkaita tuotteita koskien ruokaa ja kosmetiikkaa. Kosmetiikkatuotteet ostan useimmin apteekista. Ruuan hävikki on minimaalista. taloudellisuus ennen kaikkea.

Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikkaa ja suosin kotimaista kaikessa. Urtekram on minulle uusi tuttavuus.

Suositaan meidän perheessä kotimaisia elintarvikkeita ja myös luomua. Markettien Urtekram sarjan tuotteet ovat tulleet tutuiksi, tykkään erityisesti kookos sarjasta, erityisesti dödö ja shampoo ovat suosikkeja. Pesuaineissa tulee myös suosittua ekoa mm. Ekover merkkinen astianpesuainetabletti ja pyykin huuhteluaine ovat olleet kovassa käytössä.

Urtekram luomukaneli ns. clyonin kaneli on diabeetikolle erinomainen tuote1

Ostan nykyään kaiken mahdollisen luomuna, kotimaisena sekä mahdollisimman lähellä tuotettuna. Viljelen myös itse kaikki perusvihannekset, enkä käytä mitään torjunta-aineita, lannoitteita tms. Ruoka valmistetaan alusta loppuun itse, ja ruoan tähteitä ei heitetä roskiin. Pakastimesta otetaan sulamaan sen verran, mikä tulee päivän aikana kohtuudella syötyä.
Pesuaineina ovat vanhan ajan peruspesuaineet, ja luonnonkosmetiikkaa suositaan kaikessa.
Vaatteet ostetaan kirppikseltä, ja turhaa ostamista vain muodin tai uuden saamiseksi pyritään välttämään.
Kuitenkaan elämämme ei pyöri säästämisen ympärillä, vaan nautimme elämästämme täysin siemauksin. Jokainen perheenjäsen saa tehdä omat valintansa vapaasti, harrastaa haluamiaan asioita sekä käyttää omia rahojaan haluamallaan tavalla. Perheenäitinä en tuputa omaa ideologiaani kenellekään, vaan jokainen saa tehdä omat päätöksensä ja ratkaisunsa itsenäisesti.

Ruoassa suosin suomalaista lähiruokaa.
Kosmetiikassa pyrin ostamaan paljon luonnonkosmetiikkaa.

Yritän kiertää kaikki turhat lisäaineet ym. kaukaa. Yritän myös välttää tehotuotettuja tuotteita.

Lajittelen jätteet ja pyrin välttämään hankkimasta liian pakattuja tuotteita. Suosin kotimaisia elintarvikkeita ja mahdollisuuksien mukaan luomuna. Luomukosmetiikka kiinnostaa ja haluaisin kokeilla arvonnassa olevia tuotteita.

Pyrin valitsemaan luonnonkosmetiikka ja luomuruokaa, punaisen lihan käytön yritän vähentää minimiin. Voin niin paljon paremmin, kun ruokavalinta on kasvispitoista.

En ole vielä kokeillut suuremmin luonnonkosmetiikkaa, mutta muuten olen tehnyt eettisiä valintoja esim. ruokien suhteen.

Lähiruokaa ja luonnon kosmetiikkaa.

Kotimaisuutta suosin minäkin elintarvikkeissa. Luomuakin on tullut käytettyä. Kosmetiikkaa käytän aika vähän. Täytyy tunnustaa että kaikki ei todellakaan ole luonnontuotteita. Tällä hetkellä tosin on luomua kokeilussa.

kierrätän kaiken mahdollisen ja yritän ostaa käytettyä ja kotimaista. Lunnonkosmetikkaa en ole käyttänyt, lähinnä market- ja apteekkituootteita

En ole kosmetiikan suurkuluttaja yleensäkään, mutta tiettyjä tuotteita tietenkin sovellan – shampoot, ihovoide, hammastahna jne. Aiemmin ihastuin Bodyshop-aatteeseen ajatellen, että niitä tuotteita ostamalla pelastan maailmaa. Nyt vanhemmiten yritän muutenkin supistaa liiallista ostohalua – ihminen tarvitsee aika vähän, jos hän pysähtyy järkevästi ajattelemaan, ja seniori-ilkäistä kauhistuttaa nykyajan villitykset kuten tatuoinnit, hiustan hurjat värjäyjkset, liioitellut meikit sun muut. Nyt satelee kyllä järkeviä ohjeita ja vinkkejä median avustmana, joten voi todella pelastaa maailman ja itsensä käyttämällä järkeviä aineksia itsensä hoitamiseen ja kierrättämällä fiksusti mitä voi.

???

Syön lähes ainoastaan kasviperäistä ruokaa. Olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, eli käytän loppuun nykyiset mutta uudet ostan luontosertifioituna. Kierrätän kaiken minkä voin, säästän sähköä, vettä. Kuljen mahdollisimman paljon omin lihaksin tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kaikenlaista 🙂

Lapsien myötä luomu tuli vahvasti kuvaan ruoassa. Kun odotin esikoistani 2008 ei neuvolassa vielä parabeenien vaaroja osattu kommentoida. Olin nähnyt kyseisestä aiheesta dokkarin Tanskasta jossa silloin jo odottavia ohjattiin välttämään kyseisiä kemikaaleja. Noh, suurinpaan ekotekoniin vaikuttanee eniten rahan ja ajan puute, mutta lentokoneella ei tule liiemmin matkusteltua. Ajan tällä hetkellä myös työmatkani pyörällä. Parannettavaa kyllä on aina. Luomukosmetiikkaa tulisi kyllä käyttää enemmän, ihan jo itsekkäistä syistä. Naamaan tulee ladattua aikamoiset seokset… Sormet ristiin siis, että pääsen aiheeseen enemmän syventämään.

Olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan ja tästä saisi hyvän tuotesarjan kokeiluun. Urtekramilta olen tiennyt vain taivaalliset mulperinmarjat 🙂

Kotimaan matkailu ja lähimatkailu, käytämme kasvimaitoja, syömme vähemmän punaista lihaa

Itse pyrin ostamaan paikallista ja kotimaista ruokaa sekä olen vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan.

Pääsääntöisesti ostan vain kotimaisia tuotteita,suosin kierrättämistä, käytän omia kauppakasseja, en osta muovikasseja, kierrätän jätteet.

Kierrätän ja lajittelen. En syö lihaa käytän vain luomumunia ja vapaan lehmän maitotuotteita.

Jaa’a, en ole sen parempi kuin kukaan muukaan. Käytän luomumarseillesaippuaa kehon, kasvojen ja hiusten pesuun. Sen lisäksi käytän hammastahnaa ja kosteutukseen sheavoita. Siinä se. Ei sovi kaikille, mutta itse koen hyväksi. En kyllä meikkaakaan, joten ei ole tarvetta voimakkaille puhdistustuotteille.

Ruoan suhteen joudun olemaan realisti ja hankkimaan asiat lompakkoperusteisesti. Kasvispainotteinen; kotona 99% kasvisruoka, muualla syön mitä eteen laitetaan ja sanon kiitos. Ostan mahdollisuuksien mukaan kotimaista. Muut kodin pesuaineet valitsen kotimaisuuden, ympäristöystävällisyyden ja hajusteettomuuden perusteella.

Teen paljon eettisiä valintoja jatkuvasti. Hyvä, että näistä asioista puhutaan ja että niitä on tuotu esille. Esimerkiksi ruokakaupassa, vaateostoksilla ja arkisissa päätöksissä mietin aina ennen ostopäätöstä myös eettistä puolta.

Luomukosmetiikkaa ihon herkkyyden vuoksi. Öljyt on ihania. Huomannu myös että joidenkin tuotteiden tuoksut käy henkeen.

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa ja Urtekram on yksi parhaista hinta-laatusuhteen ansiosta .
Kävelen ja pyöräilen usein autoilun sijaan, kierrätän ja suosin kasvis- ja lähiruokaa 🙂

Lähiruokaa ja osittain luomua, varsinkin kosmetiikassa 🙂

Kierrätän enkä osta joka kauppareissulta uutta muovipussia. Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikka

Mikäli hinnat ovat järkeviä, ostan luomu- tai reilun kaupan tuotteita.

Kasvikset tulee ruokapöytään lähinnä omalta kasvimaalta ja metsästä (marjat), liha tulee lähitilalta tai metsästä, ja kala viereisestä järvestä.
Jätettä tulee vähän (ja ne lajitellaan ja kierrätetään) koska emme osta turhaa.
Melkein kaikki mitä kaupasta ostetaan on merkitty avainlipulla. Kodinpuhdistus aineissa käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita. Etikalla puhdistuu hyvin!
Kosmetiikka on muuttumassa luonnonkosmetiikkaan sitä mukaan kun edellinen tuote loppuu siinäkin olen suosinut kotimaisia merkkejä, mutta en ole löytänyt vielä hyvää shampoota ja hoitoainetta tai dödöä luonnonkosmetiikan puolelta. Näitä voisi kokeilla!

ruokahävikki pieneksi

kierrätän kaiken mahdollisen ja yritän ostaa käytettyä ja kotimaista, luomu on minulle vielä vierasta, luonnonkosmetiikkaa on hankittu ja muutenkin yritän elää säästäen luontoa, sähköä, vettä, sekä yritän hankinnoissani pyrkiä pitkäikäisyyteen ja vain ostamiseen oikeaan tarpeeseen

pyöräilen töihih

Ostan luomuruokaa aina kun budjettini antaa periksi. Ihonhoidossa käytän toisinaan itsesekoitettuja (kahvinpuru, sokeri ja avokado) tahnoja.

Hankin aina luomu- ja Eko-tuotteita jos niitä vain on saatavilla. Pyrin aina siihen ettei mitään ole liikaa ja mitään ei tarvitsisi heittää pois ylimääräisenä.

Ensinnäkin pyrin aina käyttämään julkisia, enkä omista autoa. Kierrätän kaiken mahdollisen, jonka voin, ja ruokahävikkiä pyrin vähentämään tekemällä erilaisia ruokia esim. pakkaseen, jottei mitään tarvitsi heittää pois. Kotimaisuus kunniaan! Vaatteita (kestäviä) pesen vain täysin koneellisia (11 kg:n kone), kuivaus ulkoilmassa. Käsityötarvikkeet pyrin ostamaan kirppiksiltä yms. Koneissa suosin kestäviä kodinkoneita, jotka tarvittaessa korjautan. Pakkausmateriaalit kierrätän yms. yms. Pienistä puroista, niinhän sitä sanotaan 🙂

Vaihdoin ruokavalion vegaaniseksi noin vuosi sitten, ja pyrin käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. Urtekramin tuotteisiin oon kyllä tykästynyt! 🙂

Tutkin tarkemmin vaatteeni valmistusmaan, kyseisen yrityksen eettisyyden ja tietoisuuden omasta valmistusprosessistaan ja vaatteen materiaalin. En halua ostaa kertakäyttövaatteita, vaan mielelläni maksan enemmän laadukkaasta ja eettisesti tuotetusta vaatteesta, joka kestää

Suosin kotimaisia tuotteita ja ostan luomua aina kun mahdollista, kierrätän mahdollisimman paljon ja pyöräilen töihin jne 🙂

Ostan tuotteita, joissa ei ole turhia pakkauksia ja en osta turhia muovipusseja vaan käytän vanhoja tai kangaskasseja. Luomua pyrin ostamaan mahdollisuuksien mukaan. Kävelen ja pyöräilen myös autoilun sijaan.

Ostan luomua aina kun mahdollista ja syön pääsääntöisesti kasvisruokaa

Lobbaan aktiivisesti mikromuoveja vastaan kosmetiikassa. Kaikkien pitäisi saada tietää niiden haitoista ympäristölle.

Käytän vähän kosmetiikkatuotteita ja nekin luonnonkosmetiikkaa. Suosin pääasiallisesti luomua ruokahankinnoissani jos suinkin tarjolla. Lajittelen ja kierrätän ja myyn ja ostan kirppareilta.

Suosin kotimaisia tuotteita, kierrätän mahdollisimman paljon ja pyöräilen töihin. Luonnonkosmetiikkaan haluaisin siirtyä. Testattavaa piisaa siis 🙂

Yritän koko ajan löytää uusia tapoja kuluttaa eettisemmin. Luonto säästyy ja samalla säästyy myös oma keho kaikelta ylimääräiseltä, kun pyrkiin käyttämään mahdollisimman luonnonmukaista kosmetiikkaa ja puhdasta lähiruokaa. Ero on huomattava ja kannattaa kaikin puolin.

Suosin paljon Urtekramin tuotteita, niin kosmetiikkatuotteita myöten. Urtekramin tuotteisiin olen ollut erittäin tytyväinen, eikä hintakaan ole liian korkea. Pyrin tekemään kaikki ostopäätökseni luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Olen siirtynyt noudattamaan vegaanista ruokavaliota sekä pyrin käyttämään ainoastaan vegaanisia hygienia- sekä kosmetiikkatuotteita

En mitään isompia, arjen järkeviä valintoja.

Suosin kotimaisia tuotteita ja lähituotantoa, kierrätän ja pikku hiljaa luonnonkosmetiikan käyttö lisääntyy. (:

Elintarvikkeissa suosin kotimaista. Syön kasvispainotteisesti, mutta en ole missään ehdoton. Tiukat rajat elämässä vaan ahdistavat ja stressaavat! Kosmetiikassa olen pyrkinyt käyttämään eläintestaamatonta kosmetiikkaa ja sitten joskus jos on enemmän varaa aion alkaa käyttää runsaammin luonnonkosmetiikkaa.

En omista autoa, kuljen työmatkat bussilla ja muuten kävellen. Vältän eläintestattua kosmetiikkaa, kierrätän, käytän kaikkea säästeliäästi. Olen vähentänyt lihansyöntiä huomattavasti ja en todellakaan roskaa luontoa.

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja tämä voisi lähteä kokeiluun !

Vuosi vuodelta tulee aina ”omia ekotekoja” kuvioihin mukaan. Kosmetiikan saralta olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan pari vuotta sitten. Päänahan oireilun takia olen myös yrittänyt etsiä sitä parasta ja vähiten mitään kemikaaleja omaavaa shampoota – olen kokeillut myös ihan tee se-itse shampoita ja hiushuuhteluita. Ruoan suhteen katson useimmiten sen, onko tuote kotimainen. Mitä lähempää, sen parempaa 🙂 Kaukaa tuotuja hedelmiä ja vihanneksia en juurikaan osta. Lihan käyttöä olen pyrkinyt vähentämään. Parvekkeella kasvaa tänä kesänä tomaatteja, paprika, chili, yrttejä, herneitä ja mansikkaa. Että kyllä nyt kaupassa käynti on paljon tietoisempaa, kuin esimerkiksi vielä 5-6 vuotta sitten.

Ruvettiin kierrättämään vanhat vaatteet meidän perheessä

SUOSIN KOTIMAISTA JA LUOMUA, MUTTA AINA SE EI OLE MAHDOLLISTA!

Onhan näitä: Kierrätämme kaiken mahdollisen, ostan kirpparilta vaatteet ym, lajittelemme jätteet, eikä meillä ole autoa. Yrtit ja marjat ym. omasta maasta ilman keinolannoitteita. Ruoka mahdollisimman tuoreena ja puhtaana, eikä sitä heitetä roskiin, paitsi ihan poikkeustapauksissa ja silloinkin on biojäte se paikka, johon nuo joutuu. Fillari ja joukkoliikenne vievät sinne, mihin on mentävä. Omasta mielestä ei olla mitään ituhippihörhöjä, vaan tämä on ihan normaalia elämää 🙂

Kotimainen, lisäaineeton ja luomu suosiossa. Lisäksi pyrin etten osta mitään ylimääräistä.

En syö lihaa ja suosin luomua. Kierrätän.

Suosin kotimaista ruokaa ja kierrätän kaiken mahdollisen.

Kierrätän jätteet, suosin suomalaista ruokaa ja käytän jonkinverran luomukosmetiikkaa.

Lähes joka kerta kaupassa käydessäni katson ekologisemmat, vegaaniset ja eläinkokeettomat vaihtoehdot. Aina en niitä osta, mutta pyrin tukemaan tällaisia valmistajia aina vain kuin mahdollista. Facebookista löytyy ryhmä ”Vegaanikosmetiikka” josta saa paljon vinkkejä ja luotettavaa tietoa eläinkokeettomista ja vegaanisista tuotteista. 🙂

Paljonkin valintoja on tullut tehtyä. Esim. käytän äärimmäisen vähän kemikaaleja.

Olen ollut kasvissyöjä jo yli 15 vuotta. Lisäksi nyt lapsen kanssa olen yrittänyt ostaa paljon käytettynä ja kierrättää eteenpäin.

Syön pääasiassa kasvisruokaa, useimmiten täysin vegaanista. Hygieniatuotteissa haluaisin myös panostaa luonnonmukaisempiin tuotteisiin, mutta se vaatii vielä tutkiskelua.

Käytän vegaanisia ihonhoitotuotteita ja vältän autolla kulkemista ja pyöräilen mielummin.

Suosin aina kotimaisia tuotteita ja jos mahdollista lähellä tuotettuja. Valmistan ruuat alusta asti itse. Osan tuotteista ostan luomuna. Kaupassa käytän aina kestokasseja. Kierrätän vaatteita, huonekaluja, lahjapapereita, saatuja muovipusseja ym. Kosmetiikkatuotteissa suosin luonnonkosmetiikkaa. Kotona en turhaan pidä valoja palamassa ja ostan sähköjohdot pois pistorasioista. Biojätteen laitan kompostiin, koska siitä saa hyvää multaa puutarhaan.

Olen pikkuhiljaa vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, toistaiseksi käytössä on pesuaineet ja hammastahnat, toivottavasti pian muukin kosmetiikka. Pyrin kaikessa suosimaan suomalaista ja lähituotantoa ja lajittelen/kierrätän kaiken mahdollisen jätteen.

Kierrätän mahdollisimman paljon. En vielä ehkä tarpeeksi, mutta alku se on tämäkin

Kierrätän ja ostan paljon käytettynä
Myös suomailaisia tuotteita ostan jos mahdollista

Yritän kaikessa valita sen luontoystävällisemmän vaihtoehdon

Lajittelen jätteet, suosin kotimaisia ruoka- ym. tarvikkeita, ostan vaatteita käytettyinä, pistäydyn lähikirpparilla etsimässä lipastoa, pesen täysiä koneellisia, laitan suihkun kiinni siksi aikaa kun saippuoin itseni

Luonnosta luonnollisesti

Monenkinlaisia, viimeisimpänä olen lisännyt kasvissyöntiä entisestään ja vähentänyt huomattavasti maitotuotteiden käyttöä (y)

Kierrätän. Suosin muovipusseihin pakattuja pesuaineita ennemmin kuin isoja muovipakkauksia.

enemmän ja enemmän tulee ostettua luomutuotteita.

Olen hiukan kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja kokemus on ollut positiivinen.

Aina luonnontuotetta

Itselläni todettiin ihosyöpä ja se sai entisestään miettimään iholle käytettäviä tuotteita,ja sisäisesti luomu vitamiineihin ja terveellsiesmpään ruokaan liittyviä valintoja. Keho antaa merkin,jos kaikki ei ole hyvin,siksi luonnomukaisuus on viisasta on turha kuormitta ihoa ja kehoa lisäaineilla ja muill ahaitallisilla aineilla.

Ostan reilun kaupan banaaneja ja kahvia.

En ole.

Vältän ylipakattuja tuotteita. Suosin kasvispainotteista lähiruokaa, punaista lihaa en ole syönyt vuosiin. Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa.

Olen monesti tehnyt eettisemmän valinnan, mutta se ei opiskelijalla aina ole mahdollista rahatilanteen vuoksi.

Ostan pääasiassa kotimaisia tuotteita ja vältän prosessoitua ruokaa.Kierrätän melkeinpä kaiken ja en ole kosmetiikan suurkuluttaja,joka sekin on mielestäni eettinen valinta.

Olen käyttänyt 2kk ikäiselle vauvalleni ainoastaan ekologisia luomutuotteita ja ajatellut että itsekin siirtyisin niihin.

Suosian entistä enemmän luomua ja reilun kaupan tuotteita niin ruokaostoksilla kuin kemikaalio-osastollakin.

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, mm.käyttämäni dödö, kasvovesi, shampoo, hoitoaine ja kasviöljy on luonnonkosmetiikkaa. Värjään myös hiukseni kasviväreillä.

Ruoka jota ostan on lisäaineetonta. Liikun kaikki matkat jotka ovat kohtuullisia liikkua jalan tai pyöräillen. Suosin hajusteettomia tuotteita.

Olen kerännyt viime vuosina enemmän marjoja ja pitänyt pientä kasvun sata, ostanut enemmän luomua ja suosinut kotimaista. Paljon olisi enempi vielä tehtävissä.

Tuollaista kierrätettyä teräketjuöljyä käytän voiteluun. Ja tuo palkinto muuten KELPAA MINULLE!

Ostan luomua ruokana ja alkoi tämän vuoden alusta luonnonkosmetiikan käyttö. Joihin olenkin rakastunut täysillä. 🙂 Kutsumuksena hain kosmetologikouluun, jotta voisi opiskella luonnonkosmetiikasta lisää jossain vaiheessa.

Olen jättänyt pois punaisen lihan ja kanan. Olen myös siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Siksi tämä palkinto olisi kiva voittaa 🙂

Ostan kotimaista ruokaa aina kun hintaero ei ole liian suuri, tämä pätee varsinkin ruoassa, en vain pysty ostamaan esim. espanjalaisia tomaatteja, kun kotimaisiakin on saatavilla. Hassua kyllä, mutta kosmetiikan kohdalla minua ei juuri häiritse, ettei tuote ole kotimainen. Johtuu varmasti ihan siitä, että minua kiinnostaa niin kovasti kokeilla erilaisia ja erimerkkisiä tuotteita 😀

Suosin suomalaista. Erityisesti ruoka-ostokset ovat lähes poikkeuksetta suomalaisia tuotteita (pl.viinirypäleet ym. mille ei ole suomalaista vastinetta). Kävelen kotikaupungissani joka paikkaan; talven aikana käytin kolmena päivänä bussia. Silloin kun matkustan kauemmas kuljen junalla.

Yritän kierrättää jätteet mahdollisimman tehokkaasti. Yritän tehdä hankintoja lähi-periaatteella. Syön pääsääntöisesti kasvisruokaa. Pyrin minimoimaan kosmetiikan ja kemikaalien käytön.
Parantamisen varaa tietenkin aina on.

Olen jättänyt monta kertaa jotain ostamatta! Turhan ostamisen vähentäminen on eettisin valinta.

Suosin lähiruokaa ja ruokahävikki minimiin tavoitteena.

joo

lähiruoka, suomalaista, ekologista ja ruokahävikki pienenmmäksi, itseviljely.

Suosin luomukosmetiikkaa ja muutenkin koitan elää zero-waste -elämäntavasta inspiroituneena. Pienet valinnat merkitsevät. Olen jo pitkän aikaa ostanut biohajoavia siivousaineita, sekä alumiinitonta deoranttia ja luonnonkosmetiikka-hammastahnaa. Näitä perustuotteita menee, ja koitan ajatella ympäristöä kun ostan. Ostan biohajoavia kuukautissiteitä ja suunnittelen kuukupin ostoa.

PIDÄN NÄISTÄ TUOTTEISTA ,KOOKOS ON IHANAN TUOKSUINEN

Olen kasvissyöjä ja käytän maitotuotteitakin vain vähän. Pyrin ostamaan kotimaisia elintarvikkeita ja kosmetiikkaa, kierrätän niin paljon kuin mahdollista ja yritän säästää vettä ja sähköä. Ympäristö on minulle todella tärkeä asia.

Olen lisännyt reilusti veden juontia.Olen huomannut ihoni kirkastuneen ja oloni keventyneen ?

Pian 2 vuotta sitten aloin vegaaniksi ja muutenkin kulutuksessani olen alkanut huomioida enemmän ympäristöä. Kierrätys, saako tavaran käytettynä, eikä aina uutta? Ympäristöystävälliset pesuaineet jne.
Urtekramin monia muita tuotteita käytän, mutta nämä ovat ihan uusi tuttavuus!

Raha kun on tiukilla joutuu usein valitsemaan edullisemman vaihtoehdon. Ei kuitenkaan aina. Esimerkiksi kenkäni ovat yleensä kalliimpia, mutta kestävät sitten vaikka kuinka monta vuotta. Olen joskus ostanut markettikenkiäkin, mutta ovat hajonneet nopeasti, eivätkä ole aina niin miellyttäviäkään jalassa kuin ns. laatukengät. Jokaisella tietty omanlaisensa jalka. En osta turkkeja tai aidosta nahasta tehtyjä takkeja tai muita vaatteita. Turkki näyttää nätimmältä eläimen päällä. Minulle on aina miinus, jos näen kaupassa sataan kertaan turhaan pakattuja tuotteita. Haluan myös mhdollisimman luonnollista ruokaa. Einekset eivät yleensä ole mieleisin vaihtoehto. Aina vain plussaa, jos tuote tulee läheltä. Kotimaisuus on tuotteissa etu, mutta ei kuitenkaan välttämättömyys.

Suosin kotimaista , syön enemmän tuoreita kasviksia ja hedelmiä , syön enemmän kalaa , juon janojuomana vettä ja vähintään 2 l päivässä.

Olen tehnyt vähän parempia valintoja, joita opiskelijana on vaikeampi toteuttaa pitemmän päälle koska kaikki parempi on aina kalliimpaa – valitettavasti. Mutta pyrin suosimaan aina kotimaista ruokaa mahdollisimman pitkälle ja lähiruokaa tulee etenkin ostettua, jos varat antavat vain myötä. Kosmetiikan puolelta sitten olen vaihtanut käsirasvat luonnonkosmetiikan merkkeihin koska olen huomannut, että ne sopivat paremmin kätösilleni, jolloin ne ovat kosteina ja silkinpehmoisina paljon paljon pitempään. Myös kaikki minun virheostokseni olen saanut kaupaksi kirppareilla ja olen sopinut itseni kanssa, että saan tänä kesänä ostaa vain kolme uutta kesävaatetta mutta vielä en ole ostanut yhtäkään vaikka ennen niitä tuli hamsrattua. 🙂

Teen usein kasvisruokaa, mihin pyrin käyttämään satokauden kasviksia. Lisäksi valmistan esimerkiksi kuorintavoiteita itse kookosöljystä, sokerista, hunajasta ja yrteistä.

Sen olen tehnyt että suosin Suomalaista

Suosin ainoastaa kotimaisia tuotteita,ulkomaalaisilla kun ei tee mitään.

Luomua.

Tilanteen mmukaan luomua ruokakaupasta.Kierrätän paljon ja ostan kierrätettyjä tuotteita.Kosmetiikassa osa on luonnonkosmetiikkaa.

Luonnonkosmetiikka on samalla itsekäs valinta, koska atoopikkona esim. Urtekramin ja Laveran tuotteet, myös hiustenhoitoon, tuntuvat sopivan iholleni. Kotimainen liha ja kasvikset osuvat hyvin ostoskoriin, mutta kotimainen kala vielä valitettavan harvoin.

luomua <3

Ihanaa, kesän kunniaksi arvonta:) Itse kierrätän ja käyn kirpputoreilla ahkerasti. Lapsuudenkodissani olen myös tottunut syömään paljon luomua ja muutenkin ruokavalio on muuttunut kasvipohjaisemmaksi.. Samoin meikit ostan luonnonkosmetiikkana ja cruelty-free -merkinnällä, jos mahdollista. Mielestäni teen osuuteni, vaikka aina toki voi parantaa 😀 Lämmintä alkavaa kesää!

Pikkuhiljaa koht parempi valintoja. Luonnonkosmetiikka ja jätteiden lajittelu/kierrätys on alkanut kiinnostaa enemmän.

Joo, pyrin valitsemaan ruoassa luomua ja kosmetiikassa valitsemaan eläinkokeettomia tuotteita.

TERVEELLINEN RESEPTI

K unnolla K asviksia
K uten K esäkurpitsaa
R iittävästi R uista
P iristeeksi P iimää
K oristeeksi K alaa
M austeeksi M arjoja
N okare N autintoa
R ipaus Rakkautta Ruokiin

Suosin kotimaisia tuotteite ja lajittelen roskat.

Olen ollut kasvissyöjä 16-vuotiaasta, eli kohta 20 vuotta (huhhuh). Yritän välttää eläinkokeellisia kosmetiikkatuotteita, mutta taloudellisista syistä se ei aina onnistu. Autoa tai ajokorttia minulla ei ole, pyöräilen tai liikun julkisilla kaikki matkat.

Meikkejä en käytä, en ole koskaan käyttänyt (olen nainen). Lähiruokaa pyrin ostamaan mahdollisimman paljon. Urtekram on nimenä tuttu, mutten ole käyttänyt tuotteita. Enkä myöskään syö naudanlihaa tai sianlihaa.

Suosin kotimaista luomua.

Ekan kerran osti Urtekramin shampoita 90-luvulla kun värjäsin hiuksiani hennalla ja sarjasta löytyi shampoo hennahiuksille.
Olen kasvissyöjä, suosin eläinkokeettomia tuotteita ja yritän tuottaa roskia mahdollisimman vähän. Ostan vaatteita ja tavaroita harkiten ja vain tarpeeseen.
Olisi ihana voittaa palkinto ja päästä testailemaan tuotteita, kun niiden ulkonäkökin on jo noin mahtava!

Käytän eläinkokeetonta ja vegaanista kosmetiikkaa, ja urtekram täyttää usein nämä kriteerit 🙂

yritän käyttää ns. parempi valintoja päivittäin… osin onnistuen ja väliin en.. mutta yritystä on.. 😉

Pyrin suosimaan lähiruokaa sekä olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota kierrätykseen ja lajitteluun 🙂

Syön pääasiassa kasvisruokaa ja suosin luomuelintarvikkeita. En omista autoa vaan liikun pyörällä ja julkisilla. Olen myös vähentänyt lentomatkustamista.

olen käyttänyt tuotteitanne ja todennut ne hyviksi, ovat vain kalliita

Olen vegaani. Vältän kuluttamista, ostan käytettynä vaatteet ja huonekalut. Hankin uutta vain todelliseen tarpeeseen ja pyrin selvittämään tuotteen laadun. Käytän vain eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Kierrätän ja käytän kestokassia. Arjessani kävelen ja pyöräilen, en juuri matkustele. Tarkkailen sähkön- ja vedenkulutustani.

olen esim. vaihtanut pesuaineet ympäristöystävällisemmiksi, ja yritän kosmetiikassakin valita luonnollisemman vaihtoehdon 🙂

Kierrätän kaikki ja pyrin syömään kotimaista.

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja tämä voisi lähteä kokeiluun

Tämän blogin perusteella kuulostaa oikein hyvältä, jollei arpa onni suosi, tarttee ostaa ite.

Olen vähentänyt lihan syömistä huomattavasti ja en myöskään osta kotiin enää ollenkaan maitotuotteita, tarkoituksena olisi siirtyä kokonaan kasvissyöjäksi 🙂

Suosin kotimaista ruokaa ja kotimaisia tuotteita. Kulutan nykyään vähemmän ja kierrätän vanhoja tavaroita. Katson myös tarkkaan millaisia kosmeettisia tuotteita ostan.

Suosin kotimaista ruokaa ja kotimaisia tuotteita. Kulutan nykyään vähemmän ja kierrätän vanhoja tavaroita. Katson myös tarkkaan millaisia kosmeettisia tuotteita ostan.

Ostan kotimaista aina kun mahdollista,ruokahävikin olen saanut lähes nollaan,en shoppaile turhia.Luomukosmetiikkaan siirtyminen seuraavana ohjelmassa.

Olen vegaani. Käytän tietenkin vegaanista kosmetiikkaa ja hygieenituotteitakin. Kierrätän kaikki jätteet tarkkaan. Jos en tarvitse jotakin tuotetta niin annan sen jollekin, joka sitä tarvitsee.

Pyrin päivittäin tekemään ekologisia ja eettisiä valintoja ja se sujuu jo ihan luonnostaan

Harvemmin tulee luonnonkosmetiikkaa ostettua.

Olen vaihtanut ihonhoitotuotteeni ulkomaalaisista jättibrändeistä ihoystävälliseen ja vieläpä kotimaiseen LV-sarjaan, joka on osoittautunut erittäin laadukkaaksi päivittäistavarakaupan tuotteeksi! Nyt ihoni voi paremmin: kaikki epäpuhtaus ja ärsyyntyneisyys ovat poissa, ja omatunto kiittää kotimaisesta valinnasta. 🙂

suosin kotimaista

Enpä oo.

Suosin kotimaista luomua

Ostan aina luomua kun mahdollista.

Haluaisin osata tehdä parempia valintoja. Toistaiseksi en oikein osaa.

En oikein ole, opiskelijana ei vaan valitettavasti ole varaa 🙁 Pyrin kuitenkin suosimaan kotimaisia tuotteita.

Ostan suomalaista kalaa, vihanneksia, marjoja, lihaa. Valmistan ruoat pitkälti itse. Eineksiä käytän lähinnä jouluna joululaatikoiden muodossa. Ostan paljon myös luomua, mutta toki tässä on vielä itselläni kehittettävää. Kosmetiikassa pyrin myös käyttämään mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita.

Pyrin ostamaan lähiruokaa, kierrättämään ja kulkemaan julkisilla. Olen vaihtanut suurimman osan kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan mm. Urtekram, Weleda, Madara, Ingli Pai. Kuorinta-aineita ja shampoota en enää osta vaan teen ne itse, samoin jalka- ja käsivoiteet . Olen mieltynyt erityisesti itsetehtyihin vartalokuorinta-aineisiin mm. hienon merisuolan, kookosöljyn ja mausteiden(esim. kardemumma) yhdistelmään.

Teimme puolison kotitilalla sukupolvenvaihdoksen jonka kylkiäisenä tuli 5 vuoden viljelyvelvoite. Sitä alettiin lähestyä luomukurssin kautta ja lähipäivinä kylvetään ensimmäiset nurmensiemenet 🙂 paljon on oppia edessä ja takana luonnosta, viljelystä, luonnonmukaisuudesta. Tekoripset tippuivat jo kevään aikana kyydistä 🙂

Ruokakaupassa pyrin ostamaan aina kotimaista ja usein luomua. Eineksiä olen vältellyt jo kauan, mutta nyt haluaisin lisätä kasviksia ruokavaliooni ja vähentää lihansyöntiä. Olen siirtynyt kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaan ja jätteet lajittelen tarkasti. Ostan kirpputoreilta ja pyrin ylipäätään ostamaan vain tarpeeseen.

Suosin suomalaisia tuotteita ja lähituotteita aina kun voin. Vältän turhia kemikaaleja. Liikumme jalan tai pyörällä mahdollisimman paljon. Opetan lapsia kohtelemaan luontoa hyvin.

Suosin kotimaista 🙂 Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, olen kuullut siitä paljon hyvää 🙂

Olen viimeaikoina alkanut kierrättää monipuolisemmin.

Suosin suomalaisia tuotteita. Myös luomutuotteita pyrin ostamaan mahdollisimman paljon.

Punaisen lihan syöntiä olen vähentänyt merkittävästi, vastaavasti kasvisten syöntiä pyrin koko ajan lisäämään ja lapsiakin siihen totuttamaan.
Kosmetiikassa pyrin käyttämään tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän lisäaineita.

Nykyään olen huolellisempi kun ostan kosmetiikkaa, tutkin tuoteselosteita tarkoin ja otan niiden merkityksistä selvää netistä. Tulee itselle aina parempi mieli kun ostaa jotain luomuruokaa tai luomukosmetiikkaa 🙂

Suosin elintarvikkeissa kotimaisuutta ja hyvin usein myös luomua, YH-äitinä joudun vaan valitettavasti joskus valinnoissani tinkimään hinnan vuoksi, vaikka olenkin sitä mieltä, että hyvästä maksan mielelläni.
Ihonhoitoon olen nyt muutaman kuukauden käyttänyt Luomu kookosöljyä ja kokenut iho-ongelmien vähentyneen. Mukava olisi päästä testailemaan näitä URTEKRAM- tuotteita, kuulostavat ainakin minun tarpeisiin sopivilta 🙂

Viimeisten parin vuoden aikana olen ruvennut enemmän ja enemmän suisimaan luomua, aina olen syönyt kotimaisia tuoreita vihanneksia, lihaa ym, mahdollisimman puhdasta ilman mitään ylimärääistä.
Lisäksi muutosta olen tehnyt myös kosmetiikan saralla, tuotteet vaihtuvat pikku hiljaa luonnonkosmetiikkaan, toivottavasti kohta olen siinä pisteessä, että olen kaikki saanut vaihdettua 🙂

Luonnon- ja luomukosmetiikkaa – niihin pyrin ja pääosin olen jo siirtynytkin. Suosin ruoassa lähellä tuotettua.

Käytän nykyään lähinnä luonnonkosmetiikkaa, ja olen vähentänyt lihan syöntiä.

Kotimaisuus ja luomu on aina mahdollisuuksien mukaan ykkösenä valinnoissa. Pyrin ostamaan valtaosan vaatteistani ja huonekaluista käytettyinä.

Kierrätys, kotimainen (lähi)ruoka ja luonnonkosmetiikka.

Syön täysin vegaanisesti, ja pyrin kaiken aikaa tekemään myös vegaanisia kosmetiikka/muu arkielämä -valintoja. Urtekramin käsisaippuat on kovassa kulutuksessa, ja olisi ihanaa saada tälläinen paketti kokeiltavaksi 🙂

välillä luonnontuotteita

Kierrätys ♻, luonto ystävälliset valinnat niin paljon kuin mahdollista ?

Kasvisruokaa, pääsääntöisesti vegaanista. Eläinkokeeton kosmetiikka sekä kodinpuhdistusaineet.

Arkeen hyvin istuvat eettiset(kin) valinnat ovat tärkeitä, silloin tukee itseään siinä, että valintojaan pystyy jotakuinkin pitkäjänteisesti toteuttamaan! Lajittelen ja kierrätän bio- ja muut jätteet, kuljen julkisilla tai jalkaisin/pyörällä, en syö punaista lihaa, käytän ihonhoitoon & esim. pyykinpesuaineissa tuotteita, joihin ei ole lisätty hajusteita. Syön paljon kananmunia ja haluan varmistaa, että niitä eivät ole munineet ’tehokäytössä’ olävät kanat – lapsuudenkodissani kasvatettiin kanoja, jotka selvästi olivat tyytyväisiä esim. päästessään sään salliessa säännöllisesti ulos kuoputtamaan maata; ne saivat elää itselleen luontaista elämää! Hyvä tavoite meille ihmisillekin 🙂

olen kasvissyöjä.

Olen siirtynyt täysin kasvissyöjäksi ja pyrin suosimaan kotimaisia elintarvikkeita aina kuin mahdollista, lisäksi kierrätän ahkerasti! Urtekramin ruuat ovat hyvinkin tuttuja ja olisi kiva päästä kokeilemaan myös heidän kosmetiikkaansa!

Kiitos blogista, sain paljon uutta inspiroivaa asiaa ja vinkkiä, en tiennytkään että Urtekramilla on myös kosmetiikkaa.

Eettisin tekoni tällä hetkellä masennuksen kourissa on se, että ylipäätään jaksan tehdä ruokaa, koitan suosia luomutuotteita, pitkän ajan söin ainoastaan pikaruokaa, kun mikään ei huvittanut eikä jaksanut mitään. Nyt hieman piristystä masennuksesta, niin niinkin pienestä asiasta kuin ruoanlaitto tulee iloiseksi ja tyytyväiseksi. Kunhan tässä palautuu taas parempaan kuntoon, niin täytyy tutustua lisää Urtekramin tuotteisiin.

Mielenkiinnolla tutustuisin näihin.

Lihansyönti on vähentynyt 2 krtaan viikossa, muutoin kasvisvoittoisesti. Kosmetiikkatuotteet valitsen lähinnä tuoksuttomuuden ja allergialiiton suositusten mukaan.

Syön nykyään täysin vegaanisesti. Luovuin lihasta täysin 2,5 vuotta sitten ja jättänyt pikkuhiljaa muut eläinkunnantuotteet pois. Tavoitteena olisi vaihtaa kosmetiikka- ja hiustuotteet vielä vegaanisiksi. Lisäksi haluaisin kiinnittää huomioita kuluttamiseen ja esimerkiksi uusien vaatteiden eettisyyteen.

Kierrättämällä roskia, vaatteita ja tarpeettomaksi jääneitä tavaroita. Käyttämällä kotimaisia ja lähellä tuotettuja elintarvikkeita ja muita tuotteita. Kesäisin kasvatan itse hyötykasveja ja yrttejä. Käyttämällä luonnonmukaisia tuotteita vartalon -ja ihonhoidossa. Kesällä ja syksyllä kerään kasveja ja marjoja ruoaksi ja hyötykäyttöön. Opettamalla kummipojalle kierrätystä

teen enemmän itse kuin ostan valmis ruokaa, vihanneksia paljon ja kalaa..vaaleat leivät olen poistanut ruokavaliostani ja vesi on paras ruokajuoma..nimimerkki..xz

Jätteiden lajittelu ja kierrätys, sekä satokausien mukainen ruokavalio on opittu jo vanhemmilta. Viimeaikoina olen siirtynyt kosmetiikassa luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin ja huomaan että ihoni voi päivä päivältä paremmin.

Pyrin kaikissa ostoksissani kotimaiseen tuotantoon. Olen vähentänyt lihan syöntiä ja eineksien ostoa. Käytän paljon luonnosta saatavaa ravintoa ja kierrätän kaiken mahdollisen.

Syön punaista lihaa nykyään vain harvoin. Ruokavalioni on mahdollisimman kasvispainotteinen ja lisäksi vältän maitotuotteita. Olen siirtynyt luonnonmukaisempiin valintoihin sekä ruokavaliossani että kosmetiikassa.

Kierrätän mahdollisimman paljon ja kompostorin hankinta olisi seuraavana listalla. Ruuassa olen siirtynyt pikkuhiljaa kasvispitoisempaan suuntaan. Kosmetiikassa on seuraavaksi etsinnässä uusi, hyvä merkki, kun aiemman luottotuotteen käyttö ei enää ole mahdollista.

Eettisin valintani on ollut varmasti vegaaniksi ryhtyminen pari vuotta sitten. Vegaaniuteni pitää sisällään vegaanisen ruoan lisäksi myös esimerkiksi vegaanisen kosmetiikan ja ihonhoidon. Tuloksena paremman omantunnon lisäksi myös parempi olo, terveys ja iho!

Kierrätän kaiken minkä voin. Suosin kotimaista lähiruokaa, ostan suoraan tuottajilta. Luomukosmetiikka ei ole vielä tuttua, mutta kiinnostaa.

Olen opetellut syömään kasvispainoitteisemmin ja haluaisin myös käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta vielä siihen ei ole ollut taloudellisesti mahdollisuutta.

Teen ruuan itse ja käytän pääasiassa vain kotimaisia elintarvikkeita. Viljelen itse kesällä vihanneksia. Vaatteet hankin kirpputorilta.

Vaihdan pikku hiljaa kaikki kosmetiikkatuotteni ekoon!

Suosin suomalaista, olen vähentänyt lihan syöntiä, kierrätän, lajittelen roskat

Kierrätys♻ Joissain määrin olen myös alkanu syömään enempi luomuruokaa.

Elintarvikkeissa on aina hyvä tehdä pieniä parempia ja eettisiä valintoja. Olen varsinkin vähentänyt lihan käyttöä ja yritän ostaa ruokaa, joka on tuotettu jossain pien-/lähitilalla.

Pyrin myöskin suosimaan kotimaisia elintarvikkeita ja kierrätän lähes kaiken mahdollisen.

Olen alkanut tekemään parempia valintoja pikkuhiljaa, ikäänkuin fiiliksen mukaan. Olen jo pitkään kierrättänyt nämä ns. perus jutut, nyt uusimpana muovi. En kaikkia muovipakkauksia kierrätä, mutta etenkin pesuaine yms. purkit.
Suosin kotimaisia tuotteita, etenkin kasviksia.
Siivouksessa olen testaillut elintarvikkeita, mm. etikkaa huuhteluaineena (lopetin aiemmin huuhteluaineen käytön kokonaan) Sooda on myös mahtava, etenkin tiskialtaan ja kahvinkeittimen puhdistamisessa.
Luonnonkosmetiikkaa olen kokeillut, lähinnä pesuaineissa. Etenkin lapsille ostan niitä mielummin kuin tavallisia. Oma tukka vaatisi hieman totuttelua..
Ihon ja hiustenhoidossa öljyt ovat ihania. Käytän mielummin omatekemää kahvi-kookosöljy kuorintaa kuin ostan kaupasta.
Nyt viimeisimpänä olen tutustunut mineraalimeikkipuuteriin, ja totesin, ettei se välttämättä tule edes tavallista kalliimaksi. Jotenkin on vaan mielikuva, että luonnollisista kosmetiikkatuotteista täytyisi maksaa paljonkin normaalia enemmän. Hiljaa hyvä tulee. 🙂

Kosmetiikassa koitan käyttää mahdollisuuksien mukaan tuotteita jotka sisältävät mahdollisimman paljon, luonnontuotteita.

En osta muovipusseja enää niin paljon vaan kannan mukana omaa ksäauppakassia

Luonnonkosmetiikka

Oma kauppakassi aina mukana

Pyrin jatkuvasti korvaamaan vanhoja, loppuvia tuotteita enemmän ja enemmän, toki mahdollisuuksien mukaan, luonnonkosmetiikalla. Urtekramia käyttänyt nyt jonkin aikaa ja olen tykännyt! 🙂 Ruokapuoli on seuraavana edessä…

välillä luonnontuotetta,välillä muuta

Pyrin käyttämään kotimaisia tuotteita ja ostan paljon lähiruokaa.

Syön pääasiassa kasvisruokaa, joskus kalaa. Lajittelen roskat! 🙂

Kierrätän vaatteita ja tietenkin kotitalousjätteet. Koitan ostaa luonnollisia ja kotimaisia tuotteita. En värjää hiuksiani, en tiedä onko se nyt niin ekoteko mutta kuitenkin. Jos joskus värjään niin kokeilen sitten kasvihiusvärejä.

Olen hurahtanut syvemmälle ja syvemmälle eettisissä ja luonnomukaisissa valinnoissani. Autoa minulla ei ole (muutenkaan) ollut enää kai kolmeen vuoteen, enkä osaa kuvitella sitä enää (ainakaan näin palvelujen lähellä asuessani) ostavanikaan (odotan kyllä innolla yhteisautoilun leviämistö). Vegaani olen ollut (eläinsuojelullisista syistä, mutta koko ajan on noussut tärkeämmäksi myös ilmastolliset syyt) vajaat 1 1/2 vuotta, eikä paluuta vanhaan todellakaan ole. Kosmetiikka ja kodin siivousaineet eläimillä testaamattomia, ja molemmilla osastoilla olen siirtynyt vieläpä etikka-ruokasooda-ruisjauholinjalle… Juu, ruisjauho-vesiseos toimii loistavasti hiustenpesussa!! Vesi-omenaviinietikkaseos kasvovetenä ja hiushuuhteena. Toistaiseksi kaapeissani on kyllä vielä ”normikosmetiikkaakin”, eli juurikin Urtekramia (jota merkkiä käytän paljon myös keittiössä edullisuutensa takia), Laveraa, Santea yms.
Ps. Kiitos uuden sarjan esittelystä, en ollut tuosta vielä kuullutkaan. (Johtunee siitä etten juuri koskaan asioi apteekeissa). Tyylikkäät pakkaukset heillä 🙂

Meillä syödään lähiruokaa ja eritellään kaikki jätteet. Luontaistuotteita käytän satunnaisesti, juttusi houkuttelee käyttämään enemmän! Urtekramia en tunne vielä, mutta matka käy heti apteekkiin!

– Vaatteet: kierrätystä ja uutta ostaessa laadua, pyykätessä ekopesuaineet
– asuminen: kodinpuhdistusaineet ekoa ja huonekalut kierrätys/perittyä/lainassa/uuteena laadukasta
– vapaa-aika: ulkoilua, pyöräilyä,kotijoogailua kavereiden kanssa, lukemista
– kosmetiikka: pikkuhiljaa enemmän ekotuotteisiin
– ruoka: enemmän kotiruokaa kotimaisista tuotteista (ts. ei valmisruokia tai säilykkeitä) ja enemmän kasvisruokaa
– liikenne: ostin bussikortin
Uskon, että tämä lista sopii todella monelle – ja hyvä niin.

Lajittelen kaikki kotona syntyvät jätteet, käytän omaa knakaista ostoskassia, suosin kotimaista lähiruokaa

Perusarjessa vegaaninen ruokavalio, ruokahävikin minimointi, satokausituotteet, kierrätys ja lajittelu, turhan kulutuksen minimointi (esim. shoppailun korvannut kirppiksillä), uusiokäyttö ja tuunailu/korjaus, luomukosmetiikka, hortoilu ja marjastus, vaihtotalous ja lainailu esim. kirjastosta sen sijaan, että ostaisin itse…

Kierrätys kunniaan! 🙂

Olen ostanut enemmän luomuruokaa.

Teen nykyään entistä enemmän ruoan alusta loppuun itse, ja olen suosinut enemmän kasvisruokaa. Leivon myös itse enemmän kaupasta ostetun tilalle. Siivouksessa käytän pölypussitonta sykloni imuria, joten säästän pölypusseissa ja moppaan höyrymopilla joka on allergiselle paras vaihtoehto, sekä säästän pesuaineissa.

Yritän minimoida ruokahävikin.

Olen vähentänyt lihansyöntiä tosi paljon viimeisen vuoden aikana, nykyään syön sitä vain poikkeustapauksissa. Enkä osta koskaan häkkikanan munia! Kosmetiikassa yritän katsoa, että tuotteessa ei olisi ympäristön kannalta haitallisia aineita, kuten mikromuoveja. Suosin myös väriaineetonta, hajusteetonta ja parabeenitonta, kunhan vaan tuote muuten on hyvä.

Istutan puutarhaani vain kotimaisia perennoja. Ne kestävät vuodesta toiseen eikä pakkanen niitä lannista.

Kiitos Urtekram-sarjan esittelystä. Tähän ikään mennessä (62 v) on jo ehtinyt kokeilla monenmoista ihonhoitosarjaa ja meikkituotetta. Kallis ei ole välttämättä se paras ja esim. käytän halpoja Nivea-sarjan tuotteita edelleen. Olin myös vuosikausia ostanut kampaajaltani hiustuotteet mutta hoitoaineeseen en ollut koskaan tyytyväinen. Nyt aivan äskettäin löysin marketin hyllyltä hiusnaamion (argan öljyä sisältävä), jota ajattelin kokeilla ja en enää luovu tästä tuotteesta. Hiusten lähtö väheni huomattavasti ja hiuksiin tuli kiiltoa ja eloa.
Tällä iällä en enää kerää tavaraa vaan mietin joka ostokerta tarvitsenko todella sitä, mitä olen ostamassa. En edes nauti shoppailusta vaan ahdistun kaupoissa. Käytän liikenevät rahani elämyksiin, matkusteluun ym.

Käytän vain sellaisia kosmetiikkamerkkejä, jotka eivät testaa eläimillä.

Kokonaisvaltaisesti jätteen tuottamisen vähentäminen ja luonnonmukaiset tuotevalinnat. Pikkuhiljaa kohti parempaa 🙂

Olen siirtynyt aika paljon luonnonkosmetiikkaan ja luonnollisiin pesuaineisiin. Joskus niiden hinta on kuitenkin liian korkea, mutta selkeästi ostan nykyisin enemmän luonnollisia tuotteita. Ruoassa pyrin ostamaan kotimaista ja toisinaan myös luomua. Mielellään suosin lähellä tuotettua ruokaa.

Noin kolmisen vuotta sitten jätin ruokavaliostani maitotuotteet pois, lähinnä juuri siksi, että halusin kokeilla vaikuttaisikohan se huonossa kunnossa olleeseen ihooni. Vaikuttihan se. Seuraavaksi jäivät pois lihatuotteet ja pikkuhiljaa siirryin täysin kasviperäiseen ruokavalioon, ja tällä tiellä olen pysynyt tuosta lähtien, nyt noin 2 ja puoli vuotta. Ei kaduta, suosittelen kaikille! Iho, ruoansulatuselimistö ja ennen kaikkea ympäristö kiittävät 🙂

Siirtynyt käyttämään kestokasseja perusmuovikassien sijaan ja vältän mikromuoveja sisältäviä tuotteita

Meillä syödään nykyään useamman kerran viikossa kasvisruokaa, pyrin valitsemaan kosmetiikkani luonnonkosmetiikan puolelta sekä ostan lapselle kotimaisilta merkeiltä vaatteita.

Kotimaisuus ja kemikaalittomuus ohjaavat valintojani

olen kasvissyöjä ,ruokahävikkiä ei tule

Lajittelen jätteet, ostan vain senverran ja sitä mitä syön. Ylimääräiset ruuat pakastan annosrasioihin töihin evääksi otettavaksi.

käytän etupäässä luonnonkosmetiikkaa
olen vähentänyt lihansyöntiä iän myötä
ostan luomua kun on varaa

Olen jättänyt punaisen lihan ruokavaliostani pois, kanaa ja kalaa syön harvoin. Suosin kierrättämistä, esimerkiksi vaatteeni ja kodin tavarat ostan pääosin kirpputoreilta ja omatkin tavarat saavat jatkaa elämäänsä vielä minun jälkeenkin. Olen pikkuhiljaa alkanut tutustumaan luonnonkosmetiikkaan teosiatasolla. Kokeilemaan en ole vielä päässyt, mutta se on ehdottomasti seuraava siirtoni eettisempään ja ekologisempaan suuntaan!

Kierrätän aina paperit ja pahvit. Suosin kotimaisia metsän antimia ja viljelen mökillä yrttejä sen sijasta, että ostaisin kaupasta. Voisin pyrkiä kierrättämään enemmän vielä kaikenlaista. Vaatteet käytän aika lailla loppuun. 😀 Välttelen ostamasta kertakäyttömuotia enkä juokse trendien perässä. Lihansyöntiä voisin ehkä hieman vähentää lisää. Kosmetiikkani on pääasiassa luonnonkosmetiikkaa.

Olen lisännyt kasvisten ja hedelmien syöntiä. En hanki mitään turhaa. Välttelen turhia kemikaaleja.

vähennän kosmetiikkaa, vaatteet käytän loppuun ja rikkinäiset h&m kuljettaa berliiniin

Lähiruoka on parasta suoraan tilalta

Kyllä luonnonkosmetiikka on hyvää 🙂
Koetan omalta osaltani edistää työntekijöiden oikeudenmukaista kohtelua maailmalla ja avustan järjestöä, joka auttaa tässä.
Olen myös mukana Plan tytöt kouluun -kampanjassa

Suosin luomuruokaa =).

Olemme koko perheenä vähentäneet lihansyöntiä ja lisänneet kasvisruokien määrää. Lihaa ostettaessa pyrimme suosimaan lähi- ja luomutuotteita, samoin kuin maitotuotteissa.

Olen vähentänyt muovipussien käyttöä.

Suosin luonnonkosmetiikkaa, kotimaista ja lähiruokaa, liikun julkisilla tai pyörällä ja olen vähentänyt lihan syömistä paljon. Urtekramin kosmetiikkaa tulee ostettua paljon sen edullisuuden vuoksi ja elintarvikkeetkin ovat tuttuja.

Olen esim.vähentänyt muovipussien käyttöä. En ota pussia banaaniin kaupassa.

Syön pääasiassa kasvisruokaa, viljelen itse hyötykasveja, en juurikaan käytä eineksiä, kauppaostokset pakkaan ”kätevän emännän” kasseihin 😀
Luonnonkosmetiikkaakin käytän <3

Lajittelen jätteet tarkasti eli kierrätän.

Kuljen matkat kävellen, pyörällä tai matkan pituudesta riippuen julkisilla. Muovipussien käytön lopettaminen. Marjojen kerääminen itse, siinä mielikin lepää samalla metsän siimeksessä. 🙂

Eettisemmät valinnat ja ekologisuus ovat paljonkin pyörineet mielessäni viime aikoina ja uusia oivalluksia tulee jatkuvasti. Suosin luonnonkosmetiikkaa sekä omalla iholla että varsinkin 3v-tyttären atooppisen ihon hoidossa, mm. palashampoot ja -saippuat käytössä ja sheavoin olen todennut parhaaksi tyttären iholle. Olen kasvissyöjä, mutta perheelle tulee vielä tehtyä liharuokaa päivittäin, kun mies ei kasviksiin koske pitkällä tikullakaan. Harkinnassa myös maitotuotteista luopuminen, vähentänyt niitä jo olenkin. Kananmunat vielä käytössä, mutta lopetus harkinnassa. Myös siivoustuotteissa sekä pyykin- ja astianpesuaineissa olen siirtynyt suosimaan ekologisempia valintoja, mm. etikka-vesiseos yleispuhdistusaineena ja Ecodoo-merkiltä pyykinpesuneste. Myös ruokasoodaa olen kokeillut siivouksessa, hiuksiin en sentään vielä ainakaan:D kierrätän paperit, kartongit ja muovipakkaukset, kompostoin ruuantähteet. Nuo nyt ainakin tulee mieleen:D

Minä ja mieheni olemme aina ”luomuilleet”. Luomukosmetiikka, luomuruoka, superfoodit yms. Kiinnitämme huomiota tuotteiden ekologisuuteen, eettisyyteen ja pakkausmateriaaliin. Käytämme kaiken ruuan, loput tähteiksi, koskaan emme ole laittaneet ruokaa roskiin muruakaan. Kompostoimme, kierrätämme, ostamme vain tarpeeseen. Mitähän vielä ? 🙂

Kyllä sitä aina suunnittelee elävänsä ”parempaa elämää” ja panostavansa esim. enemmän luonnon kosmetiikkaan ja luomuruokaan. Sitten kaupassa taas huomaa tehneensä ne samat valinnat kuin ennenkin.

Kierrätän, ruokaa ei mene koskaan hukkaan ja ruokakaupassa on aina oma kassi mukana.

Olen mestari jämäruokakokki eli ruokahävikkiä vältän viimeiseen 🙂

Bio komposterin olen omistanut jo n.15 vuotta, pahveja olen aktiivisemmin ruvennut kierrätämään (maitopurkit +muut pahvipakkaukset). Pesemiseen käytän saippuaa jossa vähemän lisäaineita.

Ihan perusjuttu: en osta mitään turhaa.

Ruokahävikkiä meidän taloudessa ei tule. Käytän pääosin kotimaista kosmetiikkaa ja suosin hajusteettomia tuotteita. Nämä nyt tulivat äkkiseltään mieleeni, mutta täytyy myöntää että nämä eivät ole niinkään sen ansiota, että olisin tehnyt tietoisen eettisen valinnan. Ruokahävikin olemattomuuden selittää se, että perheen toinen osapuoli urheilee ja tämän johdosta syö hyvin tarkasti, siispä minunkin on helpointa syödä yhtä tarkasti. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupasta ostetaan grammalleen sen verran kuin syödäänkin. Kosmetiikassa suosin kotimaista ja hajusteetonta, koska ihoni rakastaa sitä eniten.

Tahtoisin kyllä tehdä enemmänkin eettisiä valintoja elämässä, mutta jostain syystä niiden pohtiminen ja tekeminen jää aina ”huomiselle”.

Olen kasvissyöjä ja yritämme syödä perheessämme satokauden mukaan. Pyrimme myös välttämään ruokahävikkiä ja kierrätämme ahkerasti. Nyt yritän pikkuhiljaa siirtyä myös luonnonmukaiseen kosmetiikkaan.

Suurin tekemäni muutos liittyy ravintoon. Prosessoidut tuotteet ovat vaihtuneet ns. puhtaisiin raaka-aineisiin, huonot hiilari- ja rasvanlähteet hyviin vaihtoehtoihin. Kasvisten määrä on lisääntynyt ja tarkoitus olisi vielä vähentää lihan kulutusta. Myös kylppärituotteet ovat pikku hiljaa vaihtuneet ekologisiin, luonnonmukaisiin tuotteisiin. Tosin olen huomannut, että itselle (kasvot/hiukset) soveltuvia/toimivia tuotteita on hivenen haasteellista löytää. Mutta etsintä/testaus jatkuu – en palaa synteettisiin tuotteisiin… 🙂

Suosin luomua ja kasvisruokaa.

Suosin luomua ja kasvisruokaa.

Haluaisin löytää hyvän ihonhoitotuotesarjan.

Käytän luonnonkosmetiikkaa ja yritän ostaa mahdollisimman paljon luomuruokaa.

Olen muuttanut ruokavaliotani lähivuosina selvästi kasvispainotteisemmaksi. Se on tuonut paljon hyvää elämään 🙂

Olen viime vuodesta ruvennut käyttämään luonnonkosmetiikkaa Urtekramin ruusu shampoo ja hoitoaine on lemppareitani. Käytän myös Ruohonjuuresta ostamiani meikkeja. Jos ostan hedelmiä tai vihanneksia ostan yleensä luomuna, koska ne maistuu vaan paremmalta.

Olen alkanut käyttää luomukosmetiikkaa, ostamaan tavarani Torista uuden sijaan ja kierrättämään uutena myös muovijätteet.

Suosin kotimaisia tuotteita ja mahdollisuuksien mukaan luomua. Tätä kysyeistä tuotesarjaa en vielä tunne. Luonnonkosmetiikan määrä kotonamme on lisääntynyt kun tyttäreni ovat päässeet siihen ikään että kosmetiikka kiinnostaa. He seuraavat netin kirjoituksia ja suosituksia ahkerasti.

Käytän kiharoiden hoitoon ko.puljun hoitoainetta, hyvin toimii.
Pyrin tosin käyttämään mahd vähän kosmetiikkaa ja kemikaaleja.

Suosin kotimaista ruokakaupassa, kosmetiikassa olen alkanut siirtymään luonnonkosmetiikkaan 🙂

Suosin luomua kosmetiikassa ja elintarvikkeissa, kierrätän kaiken mitä vaan pystyy 🙂

en mitään erikoista ostan luomua kun osuu sopivasti kohdalle

En syö enää punaista lihaa.

Olen pyrkinyt hyvään jo yli parikymmentä vuotta. Nuorena olin kamala, mutta opin…
Kerään siis lasinsiruja, roskia, etenkin muovipusseja tienvierustoilta ja joutomailta. Lihaa syön harvemmin kuin kerran kuukaudessa, sen on oltava riistaa tai luomua.Tupakoinnin lopetin sen luontoa tuhoavan vaikutuksen takia. En omista autoa, käytän niin julkisia kuin fillariakin.
Jos ostan maitoa tai munia, niin vain ja ainoastaan luomuna. Ja toki yritän muille ihmisille olla mukava ja auttavainen.

Terveellisemmin alkanut syömään esim. superfood, siemeniä ja pähkinöitä.

ei, en usko viherpesuun…

Äidilleni tuli useita eri eläinsuojeluyhdistyksen lehtiä, vaikkei hän niitä koskaan tuputtanutkaan meille luettavaksi. Kaupassa hän muisti usein mainita, että lihaa, munia ja maitoa ostettaessa pitää huomioida se, miten aiheuttaisi vähiten pahaa eläimille, eli pitää ostaa luomua ja ostaa harkiten, eli mahdollisimman vähän. Oppi on mennyt perille, eläinkunnan tuotteita käytän todella vähän ja se, mitä käytän, on oltava ehdottomasti luomua. Ja todentotta, äiti opetti jo 15 vuotta sitten, että makaronilaatikkoon voi laittaa vähän jauhelihaa ja paljon porkkanaraastetta.

Mahdollisuuksien mukaan ostan luomua.

En ole koskaan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa mutta tahtoisin kokeilla. Käsittääkseni ne ovat aika hintavia. Yli 2 vuotta työttömänä ja kelan peruspäivärahalla olevana ei tällaisiin ole varaa.

Ostan luomua kun mahdollista.

Olen yrittänyt siirtyä enemmän luomu- ja kasvistuotteisiin. Etenkin näin kesällä vihannekset ja marjat ovat tosi hyviä, joten niitä tulee nautittua enemmän. Katson myös kosmetiikkaa ostaessani, että suosin niitä tuotteita joita ei ole testattu eläimillä.

Suosin luomua, kierrätän muovit, lasin ja metallin sekä kompostoin. Enemmänkin voisi tehdä, jos osaisi…

Olen käyttänyt ja minulla on juuri nytkin kys tuotteista shampoo ja hoitoaine

Ostan vaatteitani yhä harvemmin uutena.

Olen pääasiassa kasvissyöjä ja ostan nykyään maitotuotteillekin kasvivaihtoehtoja.

Olen alkanut käyttää enemmän luomua ruokavaliossani, mutta luonnonkosmetiikka on vielä vierasta.

Nyt käytän kaikki kosmetiikkavarastoni loppuun ennen kuin ostan mitään uutta. Sitten ostan vain yhden tuotteen kutakin, ei enää kymmentä erilaista shampoota tai meikkivoidetta.
Ruoka tehdään kotona itse, ei eineksiä tai valmiita suolapommeja. Lähiruokaa suosin, sienet ja marjat kerään itse.

Tän hetken kuonnon puolesta-tekoni on nokkonen. Pinaatit ja vihersmoothiet voi jättää kauppaan ja tehdä siitä muhennosta tai kuivattaa sitä pirtelöihin ja taikinoihin lisättäväksi. Hiuksillekin kelpaa huuhteena.

Olen joku aika sitten käynyt enemmän kiinnittämään etenkin elintarvikkeissa huomioita kotimaisiin tuotteisiin. Ajattelen, että suosimassa kotimaassa tuotettua saadaan työpaikkoja pysymään Suomessa. Ja näin myös elintarvikkeen kulkema kilometrimäärä on maltillisempi kuin ruualla joka matkaa etelä-euroopasta isommalla hiilijalanjäljellä lautasellemme. Kosmetiikassa skannailen nykyään tuotteita Cosmetics -appsillä ja tottakai Urtekramin tuotteet saavat siellä vihreää valoa kun ovat laadukkaita ja ilman parabeenejä – näitä kelpaa siis ostaa!

Vaatteita ja huonekaluja tulee kierrätettyä, on hölmöä ostaa uuttaa jos kelpokuntoisen löytää käytettynä edullisemmin.

Suosin reilun kaupan kahvituotteita. Olen myös käyttänyt Urtekramin tuotteita, mutta arvottava tuote ei ole tuttu.

Käytän paljon superfoodia ja luonnon antimia.

Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan n.1,5v sitten, ja näiden tuotteiden sisältä löytyy hyvin myös täysin luomutuotteita sekä fair trade tuotteita. Kaupassa yritän suosia luomua silloin kun kukkaro sen kestää (kurkut, tomaatit, leivät, maidot yms).

suosin kotimaisia kosmetiikkatuotteita, mahdollisimman puhtaita, aika vähän käytän mitäkin. vesi on paras sisäisesti ja ulkoisesti ja hyvä uni. Syön puhtaasti, mahd. mukaan.

Aina on paljon parantamisen varaa, mutta kotimaista ja mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita pyrin suosimaan mahdollisuuksien mukaan erityisesti ruokavaliossa. Suunnitelmissa olisi myös jättää lihakunnan tuotteita pikkuhiljaa vähemmälle ja mahdollisesti jossakin vaiheessa luopua kokonaan. Kosmetiikan suhteen olen vielä eettisyydestä ja luonnonmukaisuudesta kaukana.

tykkään käyttää luomu tuotteita ihonhoidossa ja meikitkin on pikkuhiljaa vaihtumassa luonnonkosmetiikkaan. Ruuassa mielellään suosin kotimaista. kookosöljy on monikäyttöinen tuote ja ollut matkassa mukana jo kauan!

tykkään käyttää luomu tuotteita ihonhoidossa ja meikitkin on pikkuhiljaa vaihtumassa luonnonkosmetiikkaan. Ruuassa mielellään suosin kotimaista. kookosöljy on monikäyttöinen tuote ja ollut matkassa mukana jo kauan!

Suosin luomukosmetiikkaa ja luonnollisia ruoka-aineita.

Koko ajan koitan muuttaa elämäntapaa ekologisemmaksi ja yksinkertaisemmaksi. Punaista lihaa vain kerran viikossa, kasviksia lisää, kaikki mahdollinen kierrätetään, suosin kirpputoreja, pienennän ruuan annoskokoja, lainaan tavaroita jjoita tarvitsee vain vähän, vaihtotaloutta ystävien kesken ym. Nämä esittelemäsi tuotteet vaikuttavat ihanilta, olisivat tarpeen kuivanahalle!

Käytän julkisia, kierrätän ja suosin kaikessa luomua.

Olen jo jonkin aikaa pyrkinyt syömään yhä enemmän luomua ja lähiruokaa. Kierrätän nykyään yhä enemmän ja olen kiinnittänyt huomiota esimerkiksi muoviroskan vähentämiseen. Olen vasta hiljattain herännyt tarkastelemaan kosmetiikan aiheuttamaa kemikaalikuormaa. Luonnonkosmetiikka on ollut pelastus herkälle iholleni eikä minun tarvitse tinkiä laadusta. Valikoimat ovat nykyään erinomaiset ja kosmetiikan toimivuus huippuluokkaa. Olen niin innoissani uusista löydöksistä luonnonkosmetiikan saralla!

Olen kasvanut lapsesta asti mahdollisimman eettiseen ja kestävään elämäntapaan, dyykata voisi tosin vielä useammin sekä kiinnittää huomiota veden kulutukseen.

Olen vähentänyt huomattavasti lihatuotteiden käyttöä sekä kiinnitän muutenkin enemmän huomiota ostamieni tuotteiden eettisyyteen.

Kerään paljon villiyttejä, marjoja, sieniä yms luonnosta joista osaa hyödynnän myös ihonhoidossa tms. Olen pyrkinyt vähentämään ns. turhaa kulutusta. Ennen ostin paljon vaatteita yms, vain siksi että pääsi shoppailemaan. Nyt en ole ostanut vaatteita kohta 2 vuoteen. Sillä kaapit on ihan täynnä! Olen myös ”läytänyt” ihan uusia vaatteita, osaa olen muokannut sopivammaksi.

Olen käyttänyt enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa jo useita vuosia. Suosin lähellä tuotettua ruokaa ja kasvatan vihanneksia itse. Marjastan ja sienestän ja säilön talven varalle sen mikä ei tule heti tuoreena syötyä. Pieniä valintoja, mutta koen sen hyväksi perheelleni.

Tiskirätit kudon bambusta sekä kodinsiivouksessa on osaksi käytössä ENJO-siivous tuotteet. Luonnonkosmetiikkaakin löytyy jonkun verran.

Luomukosmetiikka kiinnostaa kovasti koti äitiyden jälkeen. Vuosien ekoteko on ollut kosmetiikan välttely kaikinpuolin. Nyt on aika ryhdistäytyä luontaisilla valinnoilla!

Käytän luonnonkosmetiikkaa päivittäin, dr Hausckan tuotteet ovat tuttuja, mutta olen ottanut testiin myös uuden islantilaisen eco-sarjan.

Ryhdyin vegaaniksi 3 vuotta sitten. Paras tekemäni päätös koskaan. Siitä hyötyvät oma terveys, eläimet sekä koko maapallo.

Aloitin siirtymän luonnonkosmetiikan pariin viitisen vuotta sitten. Paras päätös ikinä! Iho-ongelmat vähenivät huomattavasti ja muutenkin yleinen fiilis parani. Viimeisin huomattava juttu minulle oli hiusten värjäyskierteen katkaiseminen, päätin kasvattaa oman luonnollisen värin takaisin. Nyt urakka alkaa olla takana ja ihan kivalta se oma värikin näyttää 🙂 Yritän lisäksi muussa kulutuksessa suosia kotimaista (ruoka, vaatteet..) Reko-toiminta on mahtavaa!

Kyllä, olen suurimmaksi osaksi siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa.

Yritän huomioida kaupassa kotimaiset vaihtoehdot, joten ehkä sen verran. Kosmetiikan suhteen en ole vielä alkanut valitsemaan ”puhtaita” vaihtoehtoja, mutta voisin kyllä niin alkaa tehdä.

en syö lihaa, hortoilen, marjastan, sienestän

Käytän luonnontuotteita

Kaikkea luonnonmukaista käytän .

Olen alkanut katsastaa luonnonkosmetiikkahyllyt ja muutaman kerran olen ostanutkin jonkin tuotteen, jonka olen ajatellut olevan hycä sen hetkiseen tarpeeseeni.

Suosin luonnonkosmetiikkaa ja mahdollisuuksien mukaan luomuruokaa. Harrastan mieluiten lähimatkailua ja en ole ikinä omistanut autoa. Kierrätän myös aika paljon.

Suosin luonnonkosmetiikkaa aina kun budjetti sen sallii

lopetin punaisen lihan syömisen 3 kuukautta sitten ?

Opiskelijana pennit ovat usein vähissä, mutta suosin aina kun mahdollista luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi tämän vuoden puoella siirryin ympäristöystävällisiin puhdistusaineisiin ja käytänkin mm. urtekramin, laveran, flown ja ecoverin tuotteita. Viimeisin päätökseni on ollut vähentää muovijätteen syntyä (pussit, ruokapaketit jne.) =)

Aloitin vuoden alusta terveellisemmän, luomun ja vähemmän prosessoidun, ruokavalion vuosi sitten todetun nivelreuman vuoksi. Minulla on punapigmentti, joten iho on tosi herkkä jo alkuun, mutta myös tosi herkillä uusien lääkkeiden vuoksi, joten olen etsinyt luomua ihonhoitotuotteisiini. En oikeastaan edes uskalla käyttää koskaan uusia tuotteita, kun pelkään saavani allergisen reaktion. Urtekram on yksi niistä, joita olen ajatellut kokeilevani.

Suosin elintarvikkeissa ja myös muussa ostamisessa suomalaisia tuotteita. Ostan lähialueellani tuotettuja elintarvikkeita pääasiassa. Marjoissa ja hedelmissä suosin LUOMU-tuotteita. Punaisen lihan syönnin olen vähentänyt minimiin ja makkaraa en syö lainkaan. Jätteiden lajittelua ja kierrätystä olen harrastanut aina. Syömme harvoin ulkona ja ruoka tehdään meillä kotona itse samoin kuin leivonnaisetkin. Myös leipää leivomme itse.

mahdollisimman paljon luomua

Olen lisännyt luomun ja lähituotteiden kulutusta ja vähentänyt lihansyöntiä.

Olen yrittänyt vähentää kemikaaleja ylipäätään ja erityisesti vesistöön joutuvia. Shampoona on palashampoo, muutenkin vähemmän on enemmän.

Urtekrame yllätti taas mukavasti 🙂 Hienoa, että markkinoille on tullut myös tällainen ylellinen,mutta ekologinen tuotesarja, jossa kiinnitetty huomiota myös tuotteen ulkonäköön. Itse aloitin ekologisemman elämäntavan juuri pienistä muutoksista, kuten blogissasi kirjoitit. Kierrätän nämä perusjutut, paitsi muovin, mutta pyrin vähentämään muovipakkausten määrää. Shampoot ostan paloina pääosin. Palat kestävät pitkään ja tuoksu miellyttää. Kasvokuorinnan teen itse oliiviöljystä ja kauraleseistä.Käytän myös kasvopesussa kasvoille sopivaa saippuaa. Olen kuivaihoinen, ja jopa kasvoveden jätin pois, ja silti iho kukoistaa. Liekö syynä hyvä ravinto ja päivittäinen liikkuminen luonnon keskellä. Vaatteet kierrätän ja myös pesuaineet ekologisia. Tulee hyvä mieli itselle sekä myös luonnolle 🙂

Joihinkin luomukosmetiikan tuotteisiin olen jo tutustunut mm. talkittomaan puuteriin laveralta. Suunnitelmissa olisi laajentaa luomutuotteiden käyttöä, kunhan muutan omaan kämppään. Tällä hetkellä hyviin tekoihini kuuluu mm. Muovijätteen syntymisen ehkäisy ja kestokassin käyttö kaupassa 🙂

Olisi kiva päästä kokeilemaan Urtekramin tuoteita!

Ostan aina luomukananmunia ja suosin reilun kaupan tuotteita.

Kierrätän ja suosin luomua ja ekologisia vaihtoehtoja niin paljon kuin huono taloudellinen tilanteeni sallii.

Suosin kotimaista ruokaa ja käytän auton asemesta polkupyörää.

Yritän suosia eettisemmin valmistettuja vaatteita.

Olen ollut kasvissyöjä 13 vuotta. Pyrin aina valitsemaan paremmin kaikessa. Vaikka en täysin vegaani olekaan (syön kananmunaa ja kalaa), niin suosin vegaanista ruokaa ja kosmetiikkaa. Eläinkokeettomuus on minulle myös tärkeää ja en ostakaan mitään eläimillä testattua pakollisia lääkkeitä lukuunottamatta. Olen myös siirtynyt luonnonkosmetiikkaan shampoiden ja ihonhoitotuotteiden osalta, pikku hiljaa muissakin kunhan löydän itselleni sopivat tuotteet.

Olen vähentänyt lihan syöntiä ja syön enemmän kasviksia ja luomua. Pidän myös omaa kasvimaata ja yrttipenkkiä. Lajittelen jätteet ja käytän pääosin paperi- tai kangaskassia. Kompostoin ja käytän paljon kirpputoria vaatteiden hankitaan ja kierrätykseen.

Olen vegaani ja lähes kaikki saippuat, kosteusvoiteet, pesuaineet yms. on jo vaihdettu hyvistuotteisiin. Juuri Urtekramilta on useampi tuote käytössä. 🙂 Suosin myös luomua ja reilun kaupan tuotteita silloin kun on varaa.

Pyrin suosimaan luomua kaikessa missä se on mahdollista. Opettelen kulkemaan pisteestä a pisteeseen b jalan tai pyörällä. Tämä on minulle autoilijalle suuri haaste, mutta autottomuuteen opetteluun on monta perusteltua syytä.

Suosin luonnonkosmetiikkaa

Suosin luomuelintarvikkeita

Niin… syön kyllä lihaa enkä juurikaan osta luomua. Toisaalta, en oikeastaan osta koskaan mitään, minulla ei ole koskaan ollut autoa, lentokoneessa olen istunut viimeksi 70-luvulla. Huonekaluni on hankittu 80-luvulla enkä ole sen jälkeen ostanut kuin lampun. Vaatteita en ole ostanut oikeastaan koskaan, 50-luvulla muutaman mekon, sen jälkeen olen käyttänyt lähinnä siskojen vanhoja vaatteita, joskus jostain hyväntekeväisyystapahtumasta olen saanut tai ostanut jotkut käytetyt housut tai kengät.
Keittiövälineeni ovat myös niiltä ajoilta kun muutin pois kotoa, siis 50- ja 60- luvuilta. Tietysti uutta tekniikkaa on, mikroaaltouuni hankittiin v. 1990 ja edelleen toimii.

Olen pikkuhiljaa siirtynyt luomukosmetiikkaan sitä mukaan kun vanaht purkit ovat loppuun käytetty.

Olen laittanut boikottiin firmoja, jotka kohtelevat työntekijöitä huonosti, joiden johdossa on jonkinlaista kähmintää tms. tai muuten vaan ansaitusti huono maine. Tätä tapaa aion kyllä jatkaa jatkossakin.

Olen ollut kasvisyöjä jo pidemmän aikaa. Lisäksi pyrin suosimaan suomalaisia ja eettisiä tuotteita. Vasta vähänaikaa sitten olen alkanut ostamaan luonnonkosmetiikkaa.

Ostan luomua ja kotimaisia tuotteita. Kierrätän. En käytä eläimillä testattuja tuotteita.

Ruokailutottumuksia olen pikkuhiljaa muuttanut kasvispainotteisemmaksi. Luonnon ja luomukosmetiikkaa (Boho, Beauty Garden) olen kokeillut ja tykästynyt 🙂

Vaihdan tuotteita yksi kerrallaan luontaistuotteisiin, kun vanha loppuu, uusi tuote luontaiskosmetiikan parista tilalle.

Suosin mahdollisimman paljon luomuruokaa kaikissa muodoissaan. Toinen vaihtoehto on kotimaisuus. Kesäisin kasvatan itse kasvikset ja hyödynnän puutarhan marja- ja omenasatoa. Yritän välttää turhia kemikaaleja ja olen saanut pienet tyttärenikin asiasta innostumaan. Käytämme peseytymiseen luonnonkosmetiikkaa, ja tämä on ruvennut näkymään ilahduttavasti myös nuoremman tyttöni atooppisen ihon paranemisena.

Suosin luomua

Lopetin hiusten värjäämisen noin kaksi vuotta sitten. Oma väri on ihan hyvä.

Olen lopettanut punaisen lihan syönnin ja ostan kaupasta usein luomua, jos se vaihtoehto on olemassa.

reilun kaupan kahvin ostolla aloitellut, muut tulossa ajan kanssa

Suosin luomua useissa ostosvalinnoissani.

Lasten syntymän myötä olemme katsoneet tarkemmin ruokaostoksilla terveellisempiä valintoja,suosimme kotimaisuutta ja luomua.
Luonnonkosmetiikasta olen kuullut kavereiden positiivisia käyttökokemuksia ja suunnitelmissa on ollut hankkia myös niitä itsellekin.

Luomua ostan silloin kun rahatilanne antaa periksi, valitettavasti aina se ei ole mahdollista. Punaisen lihan syömistä olen yrittänyt vähentää, mutta taloudessa myös asuva herra ”en syö kalaa enkä kasviksia” vaikeuttaa tätä huomattavan paljon. 😀 Mutta onneksi niistä pienistäkin valinnoista on edes pieni hyöty ja itselle tulee myös hyvä mieli, vaikka kyseessä olisikin ”vain” luomu porkkanapussi, luomu kananmunat tai luomu kylmäpuristettu rypsiöljy.

Olen siirtynyt ruuan suhteen luomuun ja pikkuhiljaa vaihtanut kosmetiikkani luonnollisenpiin versioihin jo pelkkien kemikaalien takia. En halua kehooni ylimääräisiä kemikaaleja. Lisäksi työskentelen yrityksessä joka valmistaa polttoainetta käytetystä ruokaöljystä.

en

Olen itse alkanut ostaa luomubanaaneja.Kierrätän myös paljon esim.vaatteita. olen käyttänyt Urtekram-käsisaippuaa, ja ollut siihen tyytyväinen. Vähitellen kokeilen lisää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *