Urtekram – pienillä valinnoilla on merkityksensä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö Urtekramin kanssa

Onko Urtekram tuttu? Minulle merkki on ennestään tuttu. Olen käyttänyt Urtekramin hius- ja ihonhoitotuotteita sekä elintarvikkeita. Esimerkiksi Urtekramin kookosöljy on hyvinkin tuttu tuote meidän perheessä sekä käsivoiteet. Tuossa joitakin vuosia sitten oli vähän hämmentävää huomata ruokaa valmistaessa, että ”täähän on samanmerkkistä kuin ne edulliset luonnonkosmetiikkatuotteet”! Luonnonkosmetiikka usein mielletään kalliiksi ja hankalasti saatavaksi. Nykyään on toisin. Urtekram on hyvin edustettuna ihan tavallisissa marketeissa ja tavarataloissa sekä luonnontuotteisiin keskittyvissä erikoismyymälöissä. Nyt myös apteekit saavat valikoimaansa uuden tuotelinjan Urtekramilta.

Urtekramin juuret juontavat niinkin kauas kuin 70-luvun Tanskaan. Siihen maailman aikaan eivät ekologisuus, turvallisuus ja kestäväkehitys olleet pinnalla. Siihen maailman aikaan ei tiedetty, ei välitetty eikä tunnettu asiaa… paitsi pienissä piireissä. Aika moni luonnonkosmetiikkamerkki on saanut alkunsa 70-luvulla. Silloin he taisivat olla viherpiipertäviä toisinajattelijoita. Nykyään meistä jokainen jollain tavalla ajattelee näitä asioita ja yrittää edes joillakin valinnoilla tehdä paremmin. Urtekram on yksi niistä merkeistä, jotka on perustettu ajatuksella pelastaa maailma. Näin pitkällä taipaleella on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista ja valtaisaa laajentumista on tapahtunut. Pienestä putiikista on kehittynyt lukuisia sertifikaatteja ja tunnustuksia saanut brändi. Tuotevalikoima on laaja ja kaikissa niissä yhdistyy eettisemmät tavoitteet. Myös yrityksen sisällä toimitaan heidän asiakkaille antaman arvolupauksen mukaan. Jopa luomuruokalan kaikki minimoitu ruokajäte hyödynnetään komposteihin.

En ole ihminen, joka voisi sanoa olevansa vakaumuksellinen vihreiden arvojen vaalija. En kuitenkaan haluaisi ajatella asioita niin, että pitää olla ehdoton ja suhtautua asiaan joko tai -menetelmällä. Eikö ne pienetkin paremmat valinnat ole parempi kuin ei mitään? Tämähän pätee kaikkeen. Elän parhaillaan elämäntaparemonttini kanssa juuri näiden asioiden äärellä. Teen pieniä muutoksia jatkuvasti, eikä kerralla tarvitse pyrkiä täydellisyyteen. Mikä nyt sitten onkaan täydellistä? Se riippuu aina näkökulmasta. Ensimmäiseksi tulee löytää itselleen arvot ja miettiä miten niissä elää ”täydellisesti” – olla itselleen riittävän täydellinen omien valintojensa kanssa.

Kuten jo ehdin mainitsemaan, niin Urtekram on lanseerannut uuden tuotelinjan, jonka myynti on keskitetty apteekkeihin. Esittelen teille Urtekram Morning Haze -tuotesarjan käsien ja vartalonhoitotuotteita.

Morning Haze -tuotteissa hyödynnetään pohjolan antioksidanttipitoisia marjoja – niitä joiden syöminenkin on hyväksi meille. Lakka-, karpalo- ja mustaseljauutteet valmistetaan villeinä kasvaneista marjoista. Kaikki Urtekramin Morning Haze -tuotteet on valmistettu 100% luonnollisista raaka-aineista. Pääsette tuotteiden yksilöllisissä esittelyissä katsomaan käytettyjä ainesosia ihan selkokielellä, sillä Urtekramin sivuilla tuotteiden raaka-aineluettelot on käännetty suomen kielelle. Sivuilta löytyy myös ainesosaluettelot, eli INCIt kansainvälisillä nimikkeillä. Urtekramin kosmetiikka on pääosin vegaanista, mutta huulivoiteissa saattaa olla mehiläisvahaa.

URTEKRAM MORNING HAZE SHOWER GEL

Ainesosat: Vesi, kookos ja maissisokerisaippua, aloe vera*, kasvipohjaiset öljytuotteet, glyseriini**, suola, diglyseriini, hillauute*, seljanmarjakukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini *, hyaluronihappo, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy*, tuoksu (sekoitus luonnon uutteita ja eteerisiä öljyjä), maitohappo, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Suihkugeeli on juoksevaa koostumukseltaan, mutta siinä on kuitenkin öljymäistä täyteläisyyttä. Yleensä en niin pidä luonnonkosmetiikan suihkugeeleistä, koska ne eivät tunnu riittävän ja tuntuvat liian herkästi iholta viemäriin valuvilta. Kun hieroo iholle, on geeli jo ehtinyt katoamaan jonnekin. Positiivinen yllätys, että Urtekramin suihkugeelissä on riittoisa koostumus. Ei tarvitse pumppailla välillä lisää, jotta saisi varpaatkin pestyä.

URTEKRAM MORNING HAZE BODY LOTION

Ainesosat: Vesi, kasvipohjaiset emulgointi- ja stabilointiaineet, oliiviöljy*, sheavoi*, aloe vera*, maissitärkkelys*, glyseriini**, aprikoosimarjaöljy*, jojobaöljy*, hillauute*, seljanmarja-kukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini *, hyaluronihappo, heksapeptidi-11, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy*, tuoksu (sekoitus luonnonuutteita ja eteerisiä öljyjä), bisabolol, magnolian kuoriuute, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Helposti levittyvä koostumus, joka tuntuu iholla täyteläiseltä ja hyvin ihoa suojaavalta. Pidän siitä, että vartalotuotteessakin on käytetty hyaluronihappoa. Yleensä glyseriini on vartalotuotteissa suositumpi humektantti. En tiedä varmuudella, mutta kuvittelen hyaluronihappoa kalliimmaksi raaka-aineeksi kuin glyseriini. Onhan se ainakin tehokkaampi sitomaan vettä itseensä.

URTEKRAM MORNING HAZE HAND SOAP

Ainesosat: Vesi, aloe vera *, kasvipohjaiset öljytuotteet, kookos ja maissisokerisaippua, glyseriini**, diglyceriini, hillauute*, seljanmarjakukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini*, sinkkirisiinioleaatti, hyaluronihappo, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy*, tuoksu (sekoitus luonnon uutteita ja eteerisiä öljyjä), suola, maitohappo, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Käsisaippuassa kerrotaan olevan Zinc ricinoleatea, eli sinkkidirisinoleaattia, joka torjuu epämiellyttävien hajujen imeytymistä ihoon. Sinkkidirisinoleaatti on deodoroiva ainesosa. Itse teen paljon ruokaa. Varsinkin nyt kun syön 4-5 kertaa päivässä ja valmistan pääasiassa ja melkein kaiken itse, enkä suosi valmiita aterioita. Tällaiset hajuja torjuvat käsisaippuat ovat aina mieleeni. Pelkästään sipuli voi haista käsissä usean päivän ajan. Jos edes vähän saippua estää tuoksun pinttymistä, niin hyvä. Ihan täydellisesti sipulia ei mikään ole torjunnut, mutta vähän tämäkin saippua tuntuu lieventävän hajua, jos pesee käsiään tehokkaasti ja välittömästi sipulin pilkkomisen jälkeen. Saippuassa on ihana öljymäinen koostumus, joka tuntuu kosteuttavan käsiä. Ei tunnu kuivattavalta.

URTEKRAM MORNING HAZE HAND CREAM

Ainesosat: Vesi, kasvipohjaiset emulgaattorit ja stabilointiaineet, aloe vera*, manteliöljy*, sheavoi*, maissitärkkelys *, glyseriini**, diglyseriini, hillauute*, seljanmarja- kukkaisuute*, karpalouute*, auringonkukkaproteiini*, sinkkirisiinioleaatti, hyaluronihappo, heksapeptidi-11, makea appelsiiniöljy*, sitruunaöljy *, tuoksu (sekoitus luonnon uutteita ja eteerisiä öljyjä), polysakkaridi, bisabolol, magnolian kuoriuute, E-vitamiini.

*luomu **valmistettu käyttämällä luonnonmukaisia ainesosia.

Käsivoiteella on keskipaksu koostumus. Voide tuntuu käsillä täyteläiseltä. Morning Haze -käsivoiteessa tuntee keveiden öljyjen tuoman helpotuksen kuiville käsille. Positiivista oli huomata, että tässäkin käsivoiteessa hyödynnetään hyaluronihapon kosteustehoa.

Käsivoiteen annostelusta riippuu sen imeytymisen nopeus. Pieni tippakin riittää tuomaan helpotusta, mutta isompaa määrää saa hieroa jonkun aikaa, jos kädet eivät ole niin kuivat. Minun käsilleni voide imeytyy nopeahkosti ja voin hyvin pian käsivoiteen levityksen jälkeen koskea tavaroihin ilman rasvatahroja. Myös käsivoiteessa on Zinc ricinoleatea, eli sinkkidirisinoleaattia, joka estää elintarvikkeiden epämiellyttävien hajujen imeytymistä ihoon.

Varsin hyviä ihonhoitotuotteita. Pidän paljon tämän uuden apteekeissa myytävän tuotesarjan pakkauksien värimaailmasta, joka on hillitty ja tyylitelty. Tuoksukin on mukavan mieto ja miellyttävä. Morning Haze -tuotteissa tuoksuu mustaselja. Sen olen luntannut tiedotteesta, sillä en tiedä miltä mustaselja tuoksuu. Mutta hyvältä se tuotteissa tuoksuu. Kokonaisuudessaan Morning Haze -sarjaan kuuluu hiusten hoidon puolelta shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Ihonhoidon puolelta löytyy alumiiniton ja alkoholiton deodorantti, suihkugeeli, vartalovoide, nestemäinen käsisaippua ja käsivoide. Hintatasoltaan Morning Haze on aika samoissa kuin marketeissakin myytävät Urtekramin kosmetiikkatuotteet. Toki hinnat vähän vaihtelevat jälleenmyyjien mukaan ja isommalla volyymillä myyvissä paikoissa hinnat ovat usein edullisemmat.

Urtekramin jälleenmyyjät ja kaikki tuotevalikoimat löydät heidän suomenkielisiltä verkkosivuilta. Siellä on muuten todella paljon ruokareseptejäkin, joista itse innostuin.

Minulla olisi arvottavana kaikki Morning Haze -tuotelinjan tuotteet.

Setti sisältää:

 • Morning Haze Shampoo 245 ml
 • Morning Haze Conditioner 245 ml
 • Morning Haze Spray Conditioner 250 ml
 • Morning Haze Cream Deo 50 ml
 • Morning Haze Shower Gel 245 ml
 • Morning Haze Body Lotion 245 ml
 • Morning Haze Hand Soap 380 ml
 • Morning Haze Hand Cream 75 ml

Arvon yhdelle tällaisen kokonaisvaltaisen setin Urtekramin uutuustuotteita. Arvonnan ohjeistus on seuraava:

 • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro oletko tehnyt jonkun ”paremman” tai eettisemmän valinnan? Jos et ole tehnyt mitään, niin oletko suunnitellut tekeväsi jonkun?
 • Muista laittaa yhteystietosi sille tarkoitettuun kenttään. Vain minä näen ne.
 • Osallistumisaika päättyy 15.6.2017 klo 22.00.

Vastaan itse omaan kysymykseeni. Olen aina suosinut elintarvikkeissa ensisijaisesti kotimaisuutta, mutta nyt olen vähentänyt prosessoitua ruokaa, suosinut enemmän lähiruokaa ja meillä on lihattomia päiviä keskimäärin 1-2 kertaa viikossa. Luomutuotettu ei vielä ole ehdoton valintani, mutta niitäkin tulee ostettua.

Postauksen tuotteet ja arvonnan palkinto yhteistyön kautta.

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Suosin kotimaista luomua.

Meikkejä en käytä, en ole koskaan käyttänyt (olen nainen). Lähiruokaa pyrin ostamaan mahdollisimman paljon. Urtekram on nimenä tuttu, mutten ole käyttänyt tuotteita. Enkä myöskään syö naudanlihaa tai sianlihaa.

Olen ollut kasvissyöjä 16-vuotiaasta, eli kohta 20 vuotta (huhhuh). Yritän välttää eläinkokeellisia kosmetiikkatuotteita, mutta taloudellisista syistä se ei aina onnistu. Autoa tai ajokorttia minulla ei ole, pyöräilen tai liikun julkisilla kaikki matkat.

Suosin kotimaisia tuotteite ja lajittelen roskat.

TERVEELLINEN RESEPTI

K unnolla K asviksia
K uten K esäkurpitsaa
R iittävästi R uista
P iristeeksi P iimää
K oristeeksi K alaa
M austeeksi M arjoja
N okare N autintoa
R ipaus Rakkautta Ruokiin

Joo, pyrin valitsemaan ruoassa luomua ja kosmetiikassa valitsemaan eläinkokeettomia tuotteita.

Pikkuhiljaa koht parempi valintoja. Luonnonkosmetiikka ja jätteiden lajittelu/kierrätys on alkanut kiinnostaa enemmän.

Ihanaa, kesän kunniaksi arvonta:) Itse kierrätän ja käyn kirpputoreilla ahkerasti. Lapsuudenkodissani olen myös tottunut syömään paljon luomua ja muutenkin ruokavalio on muuttunut kasvipohjaisemmaksi.. Samoin meikit ostan luonnonkosmetiikkana ja cruelty-free -merkinnällä, jos mahdollista. Mielestäni teen osuuteni, vaikka aina toki voi parantaa 😀 Lämmintä alkavaa kesää!

luomua <3

Luonnonkosmetiikka on samalla itsekäs valinta, koska atoopikkona esim. Urtekramin ja Laveran tuotteet, myös hiustenhoitoon, tuntuvat sopivan iholleni. Kotimainen liha ja kasvikset osuvat hyvin ostoskoriin, mutta kotimainen kala vielä valitettavan harvoin.

Tilanteen mmukaan luomua ruokakaupasta.Kierrätän paljon ja ostan kierrätettyjä tuotteita.Kosmetiikassa osa on luonnonkosmetiikkaa.

Luomua.

Suosin ainoastaa kotimaisia tuotteita,ulkomaalaisilla kun ei tee mitään.

Sen olen tehnyt että suosin Suomalaista

Teen usein kasvisruokaa, mihin pyrin käyttämään satokauden kasviksia. Lisäksi valmistan esimerkiksi kuorintavoiteita itse kookosöljystä, sokerista, hunajasta ja yrteistä.

Olen tehnyt vähän parempia valintoja, joita opiskelijana on vaikeampi toteuttaa pitemmän päälle koska kaikki parempi on aina kalliimpaa – valitettavasti. Mutta pyrin suosimaan aina kotimaista ruokaa mahdollisimman pitkälle ja lähiruokaa tulee etenkin ostettua, jos varat antavat vain myötä. Kosmetiikan puolelta sitten olen vaihtanut käsirasvat luonnonkosmetiikan merkkeihin koska olen huomannut, että ne sopivat paremmin kätösilleni, jolloin ne ovat kosteina ja silkinpehmoisina paljon paljon pitempään. Myös kaikki minun virheostokseni olen saanut kaupaksi kirppareilla ja olen sopinut itseni kanssa, että saan tänä kesänä ostaa vain kolme uutta kesävaatetta mutta vielä en ole ostanut yhtäkään vaikka ennen niitä tuli hamsrattua. 🙂

Suosin kotimaista , syön enemmän tuoreita kasviksia ja hedelmiä , syön enemmän kalaa , juon janojuomana vettä ja vähintään 2 l päivässä.

Raha kun on tiukilla joutuu usein valitsemaan edullisemman vaihtoehdon. Ei kuitenkaan aina. Esimerkiksi kenkäni ovat yleensä kalliimpia, mutta kestävät sitten vaikka kuinka monta vuotta. Olen joskus ostanut markettikenkiäkin, mutta ovat hajonneet nopeasti, eivätkä ole aina niin miellyttäviäkään jalassa kuin ns. laatukengät. Jokaisella tietty omanlaisensa jalka. En osta turkkeja tai aidosta nahasta tehtyjä takkeja tai muita vaatteita. Turkki näyttää nätimmältä eläimen päällä. Minulle on aina miinus, jos näen kaupassa sataan kertaan turhaan pakattuja tuotteita. Haluan myös mhdollisimman luonnollista ruokaa. Einekset eivät yleensä ole mieleisin vaihtoehto. Aina vain plussaa, jos tuote tulee läheltä. Kotimaisuus on tuotteissa etu, mutta ei kuitenkaan välttämättömyys.

Pian 2 vuotta sitten aloin vegaaniksi ja muutenkin kulutuksessani olen alkanut huomioida enemmän ympäristöä. Kierrätys, saako tavaran käytettynä, eikä aina uutta? Ympäristöystävälliset pesuaineet jne.
Urtekramin monia muita tuotteita käytän, mutta nämä ovat ihan uusi tuttavuus!

Olen lisännyt reilusti veden juontia.Olen huomannut ihoni kirkastuneen ja oloni keventyneen 😊

Olen kasvissyöjä ja käytän maitotuotteitakin vain vähän. Pyrin ostamaan kotimaisia elintarvikkeita ja kosmetiikkaa, kierrätän niin paljon kuin mahdollista ja yritän säästää vettä ja sähköä. Ympäristö on minulle todella tärkeä asia.

Suosin luomukosmetiikkaa ja muutenkin koitan elää zero-waste -elämäntavasta inspiroituneena. Pienet valinnat merkitsevät. Olen jo pitkän aikaa ostanut biohajoavia siivousaineita, sekä alumiinitonta deoranttia ja luonnonkosmetiikka-hammastahnaa. Näitä perustuotteita menee, ja koitan ajatella ympäristöä kun ostan. Ostan biohajoavia kuukautissiteitä ja suunnittelen kuukupin ostoa.

lähiruoka, suomalaista, ekologista ja ruokahävikki pienenmmäksi, itseviljely.

joo

Suosin lähiruokaa ja ruokahävikki minimiin tavoitteena.

Olen jättänyt monta kertaa jotain ostamatta! Turhan ostamisen vähentäminen on eettisin valinta.

Yritän kierrättää jätteet mahdollisimman tehokkaasti. Yritän tehdä hankintoja lähi-periaatteella. Syön pääsääntöisesti kasvisruokaa. Pyrin minimoimaan kosmetiikan ja kemikaalien käytön.
Parantamisen varaa tietenkin aina on.

Suosin suomalaista. Erityisesti ruoka-ostokset ovat lähes poikkeuksetta suomalaisia tuotteita (pl.viinirypäleet ym. mille ei ole suomalaista vastinetta). Kävelen kotikaupungissani joka paikkaan; talven aikana käytin kolmena päivänä bussia. Silloin kun matkustan kauemmas kuljen junalla.

Ostan kotimaista ruokaa aina kun hintaero ei ole liian suuri, tämä pätee varsinkin ruoassa, en vain pysty ostamaan esim. espanjalaisia tomaatteja, kun kotimaisiakin on saatavilla. Hassua kyllä, mutta kosmetiikan kohdalla minua ei juuri häiritse, ettei tuote ole kotimainen. Johtuu varmasti ihan siitä, että minua kiinnostaa niin kovasti kokeilla erilaisia ja erimerkkisiä tuotteita 😀

Olen jättänyt pois punaisen lihan ja kanan. Olen myös siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Siksi tämä palkinto olisi kiva voittaa 🙂

Ostan luomua ruokana ja alkoi tämän vuoden alusta luonnonkosmetiikan käyttö. Joihin olenkin rakastunut täysillä. 🙂 Kutsumuksena hain kosmetologikouluun, jotta voisi opiskella luonnonkosmetiikasta lisää jossain vaiheessa.

Tuollaista kierrätettyä teräketjuöljyä käytän voiteluun. Ja tuo palkinto muuten KELPAA MINULLE!

Olen kerännyt viime vuosina enemmän marjoja ja pitänyt pientä kasvun sata, ostanut enemmän luomua ja suosinut kotimaista. Paljon olisi enempi vielä tehtävissä.

Ruoka jota ostan on lisäaineetonta. Liikun kaikki matkat jotka ovat kohtuullisia liikkua jalan tai pyöräillen. Suosin hajusteettomia tuotteita.

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, mm.käyttämäni dödö, kasvovesi, shampoo, hoitoaine ja kasviöljy on luonnonkosmetiikkaa. Värjään myös hiukseni kasviväreillä.

Suosian entistä enemmän luomua ja reilun kaupan tuotteita niin ruokaostoksilla kuin kemikaalio-osastollakin.

Olen käyttänyt 2kk ikäiselle vauvalleni ainoastaan ekologisia luomutuotteita ja ajatellut että itsekin siirtyisin niihin.

Ostan pääasiassa kotimaisia tuotteita ja vältän prosessoitua ruokaa.Kierrätän melkeinpä kaiken ja en ole kosmetiikan suurkuluttaja,joka sekin on mielestäni eettinen valinta.

Olen monesti tehnyt eettisemmän valinnan, mutta se ei opiskelijalla aina ole mahdollista rahatilanteen vuoksi.

Vältän ylipakattuja tuotteita. Suosin kasvispainotteista lähiruokaa, punaista lihaa en ole syönyt vuosiin. Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa.

En ole.

Ostan reilun kaupan banaaneja ja kahvia.

Aina luonnontuotetta

Olen hiukan kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja kokemus on ollut positiivinen.

enemmän ja enemmän tulee ostettua luomutuotteita.

Kierrätän. Suosin muovipusseihin pakattuja pesuaineita ennemmin kuin isoja muovipakkauksia.

Monenkinlaisia, viimeisimpänä olen lisännyt kasvissyöntiä entisestään ja vähentänyt huomattavasti maitotuotteiden käyttöä (y)

Luonnosta luonnollisesti

Lajittelen jätteet, suosin kotimaisia ruoka- ym. tarvikkeita, ostan vaatteita käytettyinä, pistäydyn lähikirpparilla etsimässä lipastoa, pesen täysiä koneellisia, laitan suihkun kiinni siksi aikaa kun saippuoin itseni

Yritän kaikessa valita sen luontoystävällisemmän vaihtoehdon

Kierrätän ja ostan paljon käytettynä
Myös suomailaisia tuotteita ostan jos mahdollista

Kierrätän mahdollisimman paljon. En vielä ehkä tarpeeksi, mutta alku se on tämäkin

Olen pikkuhiljaa vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, toistaiseksi käytössä on pesuaineet ja hammastahnat, toivottavasti pian muukin kosmetiikka. Pyrin kaikessa suosimaan suomalaista ja lähituotantoa ja lajittelen/kierrätän kaiken mahdollisen jätteen.

Suosin aina kotimaisia tuotteita ja jos mahdollista lähellä tuotettuja. Valmistan ruuat alusta asti itse. Osan tuotteista ostan luomuna. Kaupassa käytän aina kestokasseja. Kierrätän vaatteita, huonekaluja, lahjapapereita, saatuja muovipusseja ym. Kosmetiikkatuotteissa suosin luonnonkosmetiikkaa. Kotona en turhaan pidä valoja palamassa ja ostan sähköjohdot pois pistorasioista. Biojätteen laitan kompostiin, koska siitä saa hyvää multaa puutarhaan.

Käytän vegaanisia ihonhoitotuotteita ja vältän autolla kulkemista ja pyöräilen mielummin.

Syön pääasiassa kasvisruokaa, useimmiten täysin vegaanista. Hygieniatuotteissa haluaisin myös panostaa luonnonmukaisempiin tuotteisiin, mutta se vaatii vielä tutkiskelua.

Olen ollut kasvissyöjä jo yli 15 vuotta. Lisäksi nyt lapsen kanssa olen yrittänyt ostaa paljon käytettynä ja kierrättää eteenpäin.

Paljonkin valintoja on tullut tehtyä. Esim. käytän äärimmäisen vähän kemikaaleja.

Lähes joka kerta kaupassa käydessäni katson ekologisemmat, vegaaniset ja eläinkokeettomat vaihtoehdot. Aina en niitä osta, mutta pyrin tukemaan tällaisia valmistajia aina vain kuin mahdollista. Facebookista löytyy ryhmä ”Vegaanikosmetiikka” josta saa paljon vinkkejä ja luotettavaa tietoa eläinkokeettomista ja vegaanisista tuotteista. 🙂

Kierrätän jätteet, suosin suomalaista ruokaa ja käytän jonkinverran luomukosmetiikkaa.

Suosin kotimaista ruokaa ja kierrätän kaiken mahdollisen.

En syö lihaa ja suosin luomua. Kierrätän.

Kotimainen, lisäaineeton ja luomu suosiossa. Lisäksi pyrin etten osta mitään ylimääräistä.

Onhan näitä: Kierrätämme kaiken mahdollisen, ostan kirpparilta vaatteet ym, lajittelemme jätteet, eikä meillä ole autoa. Yrtit ja marjat ym. omasta maasta ilman keinolannoitteita. Ruoka mahdollisimman tuoreena ja puhtaana, eikä sitä heitetä roskiin, paitsi ihan poikkeustapauksissa ja silloinkin on biojäte se paikka, johon nuo joutuu. Fillari ja joukkoliikenne vievät sinne, mihin on mentävä. Omasta mielestä ei olla mitään ituhippihörhöjä, vaan tämä on ihan normaalia elämää 🙂

SUOSIN KOTIMAISTA JA LUOMUA, MUTTA AINA SE EI OLE MAHDOLLISTA!

Ruvettiin kierrättämään vanhat vaatteet meidän perheessä

Vuosi vuodelta tulee aina ”omia ekotekoja” kuvioihin mukaan. Kosmetiikan saralta olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan pari vuotta sitten. Päänahan oireilun takia olen myös yrittänyt etsiä sitä parasta ja vähiten mitään kemikaaleja omaavaa shampoota – olen kokeillut myös ihan tee se-itse shampoita ja hiushuuhteluita. Ruoan suhteen katson useimmiten sen, onko tuote kotimainen. Mitä lähempää, sen parempaa 🙂 Kaukaa tuotuja hedelmiä ja vihanneksia en juurikaan osta. Lihan käyttöä olen pyrkinyt vähentämään. Parvekkeella kasvaa tänä kesänä tomaatteja, paprika, chili, yrttejä, herneitä ja mansikkaa. Että kyllä nyt kaupassa käynti on paljon tietoisempaa, kuin esimerkiksi vielä 5-6 vuotta sitten.

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja tämä voisi lähteä kokeiluun !

En omista autoa, kuljen työmatkat bussilla ja muuten kävellen. Vältän eläintestattua kosmetiikkaa, kierrätän, käytän kaikkea säästeliäästi. Olen vähentänyt lihansyöntiä huomattavasti ja en todellakaan roskaa luontoa.

Elintarvikkeissa suosin kotimaista. Syön kasvispainotteisesti, mutta en ole missään ehdoton. Tiukat rajat elämässä vaan ahdistavat ja stressaavat! Kosmetiikassa olen pyrkinyt käyttämään eläintestaamatonta kosmetiikkaa ja sitten joskus jos on enemmän varaa aion alkaa käyttää runsaammin luonnonkosmetiikkaa.

Suosin kotimaisia tuotteita ja lähituotantoa, kierrätän ja pikku hiljaa luonnonkosmetiikan käyttö lisääntyy. (:

En mitään isompia, arjen järkeviä valintoja.

Suosin paljon Urtekramin tuotteita, niin kosmetiikkatuotteita myöten. Urtekramin tuotteisiin olen ollut erittäin tytyväinen, eikä hintakaan ole liian korkea. Pyrin tekemään kaikki ostopäätökseni luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Olen siirtynyt noudattamaan vegaanista ruokavaliota sekä pyrin käyttämään ainoastaan vegaanisia hygienia- sekä kosmetiikkatuotteita

Yritän koko ajan löytää uusia tapoja kuluttaa eettisemmin. Luonto säästyy ja samalla säästyy myös oma keho kaikelta ylimääräiseltä, kun pyrkiin käyttämään mahdollisimman luonnonmukaista kosmetiikkaa ja puhdasta lähiruokaa. Ero on huomattava ja kannattaa kaikin puolin.

Suosin kotimaisia tuotteita, kierrätän mahdollisimman paljon ja pyöräilen töihin. Luonnonkosmetiikkaan haluaisin siirtyä. Testattavaa piisaa siis 🙂

Käytän vähän kosmetiikkatuotteita ja nekin luonnonkosmetiikkaa. Suosin pääasiallisesti luomua ruokahankinnoissani jos suinkin tarjolla. Lajittelen ja kierrätän ja myyn ja ostan kirppareilta.

Lobbaan aktiivisesti mikromuoveja vastaan kosmetiikassa. Kaikkien pitäisi saada tietää niiden haitoista ympäristölle.

Ostan luomua aina kun mahdollista ja syön pääsääntöisesti kasvisruokaa

Ostan tuotteita, joissa ei ole turhia pakkauksia ja en osta turhia muovipusseja vaan käytän vanhoja tai kangaskasseja. Luomua pyrin ostamaan mahdollisuuksien mukaan. Kävelen ja pyöräilen myös autoilun sijaan.

Suosin kotimaisia tuotteita ja ostan luomua aina kun mahdollista, kierrätän mahdollisimman paljon ja pyöräilen töihin jne 🙂

Tutkin tarkemmin vaatteeni valmistusmaan, kyseisen yrityksen eettisyyden ja tietoisuuden omasta valmistusprosessistaan ja vaatteen materiaalin. En halua ostaa kertakäyttövaatteita, vaan mielelläni maksan enemmän laadukkaasta ja eettisesti tuotetusta vaatteesta, joka kestää

Vaihdoin ruokavalion vegaaniseksi noin vuosi sitten, ja pyrin käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. Urtekramin tuotteisiin oon kyllä tykästynyt! 🙂

Ensinnäkin pyrin aina käyttämään julkisia, enkä omista autoa. Kierrätän kaiken mahdollisen, jonka voin, ja ruokahävikkiä pyrin vähentämään tekemällä erilaisia ruokia esim. pakkaseen, jottei mitään tarvitsi heittää pois. Kotimaisuus kunniaan! Vaatteita (kestäviä) pesen vain täysin koneellisia (11 kg:n kone), kuivaus ulkoilmassa. Käsityötarvikkeet pyrin ostamaan kirppiksiltä yms. Koneissa suosin kestäviä kodinkoneita, jotka tarvittaessa korjautan. Pakkausmateriaalit kierrätän yms. yms. Pienistä puroista, niinhän sitä sanotaan 🙂

Hankin aina luomu- ja Eko-tuotteita jos niitä vain on saatavilla. Pyrin aina siihen ettei mitään ole liikaa ja mitään ei tarvitsisi heittää pois ylimääräisenä.

Ostan luomuruokaa aina kun budjettini antaa periksi. Ihonhoidossa käytän toisinaan itsesekoitettuja (kahvinpuru, sokeri ja avokado) tahnoja.

pyöräilen töihih

kierrätän kaiken mahdollisen ja yritän ostaa käytettyä ja kotimaista, luomu on minulle vielä vierasta, luonnonkosmetiikkaa on hankittu ja muutenkin yritän elää säästäen luontoa, sähköä, vettä, sekä yritän hankinnoissani pyrkiä pitkäikäisyyteen ja vain ostamiseen oikeaan tarpeeseen

ruokahävikki pieneksi

Kasvikset tulee ruokapöytään lähinnä omalta kasvimaalta ja metsästä (marjat), liha tulee lähitilalta tai metsästä, ja kala viereisestä järvestä.
Jätettä tulee vähän (ja ne lajitellaan ja kierrätetään) koska emme osta turhaa.
Melkein kaikki mitä kaupasta ostetaan on merkitty avainlipulla. Kodinpuhdistus aineissa käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita. Etikalla puhdistuu hyvin!
Kosmetiikka on muuttumassa luonnonkosmetiikkaan sitä mukaan kun edellinen tuote loppuu siinäkin olen suosinut kotimaisia merkkejä, mutta en ole löytänyt vielä hyvää shampoota ja hoitoainetta tai dödöä luonnonkosmetiikan puolelta. Näitä voisi kokeilla!

Mikäli hinnat ovat järkeviä, ostan luomu- tai reilun kaupan tuotteita.

Kierrätän enkä osta joka kauppareissulta uutta muovipussia. Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikka

Lähiruokaa ja osittain luomua, varsinkin kosmetiikassa 🙂

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa ja Urtekram on yksi parhaista hinta-laatusuhteen ansiosta .
Kävelen ja pyöräilen usein autoilun sijaan, kierrätän ja suosin kasvis- ja lähiruokaa 🙂

Luomukosmetiikkaa ihon herkkyyden vuoksi. Öljyt on ihania. Huomannu myös että joidenkin tuotteiden tuoksut käy henkeen.

Teen paljon eettisiä valintoja jatkuvasti. Hyvä, että näistä asioista puhutaan ja että niitä on tuotu esille. Esimerkiksi ruokakaupassa, vaateostoksilla ja arkisissa päätöksissä mietin aina ennen ostopäätöstä myös eettistä puolta.

Jaa’a, en ole sen parempi kuin kukaan muukaan. Käytän luomumarseillesaippuaa kehon, kasvojen ja hiusten pesuun. Sen lisäksi käytän hammastahnaa ja kosteutukseen sheavoita. Siinä se. Ei sovi kaikille, mutta itse koen hyväksi. En kyllä meikkaakaan, joten ei ole tarvetta voimakkaille puhdistustuotteille.

Ruoan suhteen joudun olemaan realisti ja hankkimaan asiat lompakkoperusteisesti. Kasvispainotteinen; kotona 99% kasvisruoka, muualla syön mitä eteen laitetaan ja sanon kiitos. Ostan mahdollisuuksien mukaan kotimaista. Muut kodin pesuaineet valitsen kotimaisuuden, ympäristöystävällisyyden ja hajusteettomuuden perusteella.

Kierrätän ja lajittelen. En syö lihaa käytän vain luomumunia ja vapaan lehmän maitotuotteita.

Pääsääntöisesti ostan vain kotimaisia tuotteita,suosin kierrättämistä, käytän omia kauppakasseja, en osta muovikasseja, kierrätän jätteet.

Itse pyrin ostamaan paikallista ja kotimaista ruokaa sekä olen vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan.

Kotimaan matkailu ja lähimatkailu, käytämme kasvimaitoja, syömme vähemmän punaista lihaa

Olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan ja tästä saisi hyvän tuotesarjan kokeiluun. Urtekramilta olen tiennyt vain taivaalliset mulperinmarjat 🙂

Lapsien myötä luomu tuli vahvasti kuvaan ruoassa. Kun odotin esikoistani 2008 ei neuvolassa vielä parabeenien vaaroja osattu kommentoida. Olin nähnyt kyseisestä aiheesta dokkarin Tanskasta jossa silloin jo odottavia ohjattiin välttämään kyseisiä kemikaaleja. Noh, suurinpaan ekotekoniin vaikuttanee eniten rahan ja ajan puute, mutta lentokoneella ei tule liiemmin matkusteltua. Ajan tällä hetkellä myös työmatkani pyörällä. Parannettavaa kyllä on aina. Luomukosmetiikkaa tulisi kyllä käyttää enemmän, ihan jo itsekkäistä syistä. Naamaan tulee ladattua aikamoiset seokset… Sormet ristiin siis, että pääsen aiheeseen enemmän syventämään.

Syön lähes ainoastaan kasviperäistä ruokaa. Olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, eli käytän loppuun nykyiset mutta uudet ostan luontosertifioituna. Kierrätän kaiken minkä voin, säästän sähköä, vettä. Kuljen mahdollisimman paljon omin lihaksin tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kaikenlaista 🙂

😀😀😀

En ole kosmetiikan suurkuluttaja yleensäkään, mutta tiettyjä tuotteita tietenkin sovellan – shampoot, ihovoide, hammastahna jne. Aiemmin ihastuin Bodyshop-aatteeseen ajatellen, että niitä tuotteita ostamalla pelastan maailmaa. Nyt vanhemmiten yritän muutenkin supistaa liiallista ostohalua – ihminen tarvitsee aika vähän, jos hän pysähtyy järkevästi ajattelemaan, ja seniori-ilkäistä kauhistuttaa nykyajan villitykset kuten tatuoinnit, hiustan hurjat värjäyjkset, liioitellut meikit sun muut. Nyt satelee kyllä järkeviä ohjeita ja vinkkejä median avustmana, joten voi todella pelastaa maailman ja itsensä käyttämällä järkeviä aineksia itsensä hoitamiseen ja kierrättämällä fiksusti mitä voi.

kierrätän kaiken mahdollisen ja yritän ostaa käytettyä ja kotimaista. Lunnonkosmetikkaa en ole käyttänyt, lähinnä market- ja apteekkituootteita

Kotimaisuutta suosin minäkin elintarvikkeissa. Luomuakin on tullut käytettyä. Kosmetiikkaa käytän aika vähän. Täytyy tunnustaa että kaikki ei todellakaan ole luonnontuotteita. Tällä hetkellä tosin on luomua kokeilussa.

Lähiruokaa ja luonnon kosmetiikkaa.

En ole vielä kokeillut suuremmin luonnonkosmetiikkaa, mutta muuten olen tehnyt eettisiä valintoja esim. ruokien suhteen.

Pyrin valitsemaan luonnonkosmetiikka ja luomuruokaa, punaisen lihan käytön yritän vähentää minimiin. Voin niin paljon paremmin, kun ruokavalinta on kasvispitoista.

Lajittelen jätteet ja pyrin välttämään hankkimasta liian pakattuja tuotteita. Suosin kotimaisia elintarvikkeita ja mahdollisuuksien mukaan luomuna. Luomukosmetiikka kiinnostaa ja haluaisin kokeilla arvonnassa olevia tuotteita.

Yritän kiertää kaikki turhat lisäaineet ym. kaukaa. Yritän myös välttää tehotuotettuja tuotteita.

Ruoassa suosin suomalaista lähiruokaa.
Kosmetiikassa pyrin ostamaan paljon luonnonkosmetiikkaa.

Ostan nykyään kaiken mahdollisen luomuna, kotimaisena sekä mahdollisimman lähellä tuotettuna. Viljelen myös itse kaikki perusvihannekset, enkä käytä mitään torjunta-aineita, lannoitteita tms. Ruoka valmistetaan alusta loppuun itse, ja ruoan tähteitä ei heitetä roskiin. Pakastimesta otetaan sulamaan sen verran, mikä tulee päivän aikana kohtuudella syötyä.
Pesuaineina ovat vanhan ajan peruspesuaineet, ja luonnonkosmetiikkaa suositaan kaikessa.
Vaatteet ostetaan kirppikseltä, ja turhaa ostamista vain muodin tai uuden saamiseksi pyritään välttämään.
Kuitenkaan elämämme ei pyöri säästämisen ympärillä, vaan nautimme elämästämme täysin siemauksin. Jokainen perheenjäsen saa tehdä omat valintansa vapaasti, harrastaa haluamiaan asioita sekä käyttää omia rahojaan haluamallaan tavalla. Perheenäitinä en tuputa omaa ideologiaani kenellekään, vaan jokainen saa tehdä omat päätöksensä ja ratkaisunsa itsenäisesti.

Urtekram luomukaneli ns. clyonin kaneli on diabeetikolle erinomainen tuote1

Suositaan meidän perheessä kotimaisia elintarvikkeita ja myös luomua. Markettien Urtekram sarjan tuotteet ovat tulleet tutuiksi, tykkään erityisesti kookos sarjasta, erityisesti dödö ja shampoo ovat suosikkeja. Pesuaineissa tulee myös suosittua ekoa mm. Ekover merkkinen astianpesuainetabletti ja pyykin huuhteluaine ovat olleet kovassa käytössä.

Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikkaa ja suosin kotimaista kaikessa. Urtekram on minulle uusi tuttavuus.

Ostan aina laadukkaita tuotteita koskien ruokaa ja kosmetiikkaa. Kosmetiikkatuotteet ostan useimmin apteekista. Ruuan hävikki on minimaalista. taloudellisuus ennen kaikkea.

Suosin kotimaisia tuotteita. Ruokahävikkiä ei tule, koska syömme aina sitä, mikä on ostettu ja aikajärjestyksessä. Kosmetiikan suhteen olen ehdotn: ostan vain laadukkaita tuotteita

Ajoittain ostan luomuruokaa ja -kosmetiikkaa.

Pyrin ostamaan kotimaista ja paikallista ruokaa ja Aloe Vera tuotteita käyttänyt

Minulla ei ole autoa, poljen pyörällä joka paikkaan. Teen ruuan itse, en osta puolivalmisteita enkä eineksiä.

Ruokahävikkiä olen yrittänyt välttää ja aika hyvin onnistunut siinä ja sitten kierrätys on tärkeä juttu.

Nyt aloitimme kierrätyksen. Vaatteet ostamme pääsääntöisesti kirppikseltä. Atoopikkona on joutunut kokeilemaan vaikka minkälaista rasvaa öljyä yms. Tätä hauaisin kokeilla.

Suosin kotimaista ja mieluiten vielä lähiruokaa, kierrätä kaiken minkä voin, kuljen suurimman osan työmatkoista pyörällä, yritän pitää kasvisruokapäiviä edes pari kertaa viikossa

Olen vaihtanut kaikki kosmetiikkatuotteet (paitsi ripsivärin) luonnonkosmetiikkaan.

Suosin kotimaista lähiruokaa 😊 Suosin Suomalaisia pienyrittäjiä 😊 Suosin itsetehtyä 😊 ne ovat minun paremmat valintani 😊

LUONTOÄIDIN KEMPPARI ON YLIVOIMAISESTI MINUN LEMPPARI!

Keholleni alkoi ilmaantua ihottumaa ja kuivumista, joten päätin kokeilla ystäväni suosituksesta luonnonkosmetiikka tuotteita. Luonnonkosmetiikan tuotteet sopivat jopa suun hoitoonkin (Urtekram Aloe Vera hammastahna).
Ruoanlaiton lisäksi on todella mielenkiintoista kokkailla myöskin itse kosmetiikkaa. Itse hurahdin tähän harrastukseen viime kesänä! Esimerkiksi käytän kermaa omatekoisessa käsienkuorinta-aineessani, johon tulee: 2 rkl kermavaahtoa, 1 tl juoksevaa hunajaa, 2 rkl sitruunan mehua ja 1 rkl kaurahiutaleita. Sitten vain sekoitan ainekset hyvin ja hieron käsiini. Annan vaikuttaa noin 20 minuuttia ja pesen pois lämpimällä vedellä. Mikä parasta nämä kotikokkaus kosmetiikat eivät juuri maksakaan mitään. Tätä kirjoittaessani väsyneet jalkani lilluvat jalkakylvyssä, jonne olen myös puristanut sitruunan mehua.
Nimimerkki: Naturel

Kierrätän kaiken mahdollisen, tavaran ja jätteet.

Helpoin ratkaisu on suosia lähiruokaa. Lisäksi olen tänäpäivänä kiitollinen useista ruoka-allergioista, sillä en syö mitään prosessoitua ruokaa, vaan valmistan kaiken alusta loppuun itse ja olen opettanut saman tyttärellekin, joka ei syö minkäänlaista prosessoitua ruokaa.

Suosin luomua, villejä yrttejä ja luonnonkosmetiikkaa. Kasvisruokavalio ja kierrätys ovat olleet jo vuosikausia itsestäänselvyys.

En syö mitään eläinperäistä, suosin kotimaista, ostan eläinkokeetonta ja vegaanista kosmetiikkaa. Kierrätän ja pyrin toimimaan ympäristöystävällisesti.

En ole syönyt lihaa vuosikymmeniin, vaihdan vähitellen shampoot ja muut kosmetiikat luonnonmukaisiin tuotteisiin. Sitä mukaa, kun entinen loppuu.
Kierrätän mahdollisimman paljon ja suosin luomua.

Olen käyttänyt Urtekramin Kookos-sarjaa aikaisemmin, nytkin minulla on shampoo ja hoitoaine tästä sarjasta. Odotan innolla tätä uutta sarjaa. Myös Urtekramin ruokatuotteita olen käyttänyt, sekä mausteita, joista erityisesti rakastan kanelia.

En omista autoa.

Olen Kavissyöjä, melkein vegaani. Meillä kierrätetään kaikki mahdollinen sekä käytämme julkista liikennettä koko talous. Suurin osa asioista ostetaan kierrätettynä ja vältämme myös materiaalin ostamista viimeiseen saakka. Kun ostamme uutta täytyy sen nimenomaan olla lähituotettua sekä luonnonvaroja vähän kuormittavaa. Myöskin kosmetiikassa pyrin välttämään kemikaaleja loppuun saakka. Aina on kuitenkin parannettavaa joten olisi hienoa testata urtekramia josko siitä tulisi kestotuote minulle.

Kosmetiikkaa käytän nykyisin tosi harvoin,pesuaineet pyrin valitsemaan ekologisista merkeistä ja luomuruokaa ostan mielelläni. Suosin ravintorikkaita valintoja ruokaa laittaessani.

en oo vaihtanu enkä koklannu. tietty koklaan jos voitan…

Suosin luomua ja tuotteita, joissa ei ole käytetty liikaa pakkausmateriaaleja. Lisäksi olen lisännyt merkittävästi luonnonkosmetiikan käyttöä. Lihan käytön olen vähentänyt minimiin.

Kierrätys, kotimaisuus, itse tehty ruoka ja kasvisruuan lisääminen. Luonnonmukaisia kasvojenhoito tuotteita

Kierrätän tehokkaasti, suosin lähiruokaa, käytän kauppareissulla kestokasseja, kesällä kasvatan omassa puutarhassa marjoja ja kasviksia

Ostan luomutuotteita kaupasta. 😊

En ole koskaan kokeillut mitään luonnonkosmetiikkaa 😊 olisi kyllä kiva kokeilla, mutta kun ei ole ollut oikein varaa kun olen kuntoutustuella ja rahat on tiukassa normaaliin elämään 😓

Lihaa en ole syönyt yli 20 vuoteen, vegaani olen ollut tämän vuoden alusta, mieluiten aina luomua. Kosmetiikat ja kodin puhdistusaineet olen hankkinut luonnollisena ja luomuna aina kun mahdollista.

Suosin suomalaista kaikessa, kosmetiikka ja kaikki kodin pesuaineet on mahdollisimman luontoystävällisiä, käytän luomua, kierrätän mahdollisimman paljon,ja viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä olen vähentänyt kulutustani viime aikoina valtavasti. Vähemmälläkin pärjää näköjään oikein hyvin.

Ostan useammmin lähiruokaa.

Ehdottomasti: pyrin välttäään etenkin mikromuovia tuotteissa, mutta kaikkia lisäaineita, jos vain kukkaro antaa myöten. Luomua ja ecoa mahdollisimman tarkkaan 🙂 Jokainen voi vaikuttaa omilla pienillä valinnoillaan.

Lähiruokaa tulee syötyä

Suosin kotimaisia tuotteita ja luomutuotteita, kierrätän ja käytän luonnonkosmetiikkaa.

Bio kompostoria olen käyttänyt jo lähes 15 vuotta, Puutarhajätteet,rikkaruohot omaan kompostiin saa hyvää multaa,kotimaisia kasviksia koitan suosia ja lisätä niiden käyttöä.Lisäaineiden käyttöä vähentää esim maustamatonta jogurttia suosin.
Kehon puhdistukseen käytän saippuaa ei sisällä niin paljon kemigaaleja ja huuhtoutuu iholta paremmin.

Kierrätän ja jätän muovipussit ostamatta. Luonnonkosmetiikkaan en ole vielä siirtynyt, ajatuksen tasolla vasta.

Ostan etenkin lapsille luomumaitoa ja luomubanaania, muutakin varantojen salliessa. Lisäksi oliiviöljyt ym. ovat luomua, hyvät öljyt ovat tärkeitä monelta kantilta.

Jotain luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt mutta ei soveltunut minun kuivaan ihoon. Työttömänä on ikävä ostaa kallista tuotetta joka ei toimi. Kierrätän tehokkaasti kaikkea mitä voi kierrättää ja lähiruokaa suosin

Olen ottanut tavoitteekseni ostaa töihin vain sellaisia keksejä, joihin ei ole käytetty palmuöljyä. Ostan myös vain kotimaisia suodatinpusseja ja pyrin ostamaan sertifioitua kahviakin. Lisäksi kierrätän kartongit ja muovit myös työpaikaltani.

Meillä tehdään kaikki ruoat itse kotimaisista raaka-aineista. Eineksiin emme koske. Kosmetiikassa ja voiteissa yms suosin kotimaista aina

Tällä hetkellä minun/meidän eettinen valinta on roskien kierrätys: pahvit, metalli, lasi ja yleisjäte. Biojätettä syntyy niin vähän, että sen kierrättäminen turhaa, ehtii homehtua koloonsa ennen ku sitä roskis täys. Niin ja ruoka pyritään tekemään enimmäkseen ite, eli kotiruokaa ja kotimaisista aineksista jos mahollista.

Hei olen työkyvyttömyys eläkkeellä ja se on tosi pieni täytän 60v kesällä ja ylimääräistä ei juuri riitä vaatteet kirpputorilta ja ruoka ale tuotteita harvoin niissä on luomua mitä haluaisin onneksi kesä tuo nokkoset voikukat ketunleipiä vuohenputkia yms se vähentää ostosten tekemistä ja lisää retkiä luontoon hakeen herkut sieltä pöytään kaunista kesää kaikille

Olen jättänyt muovipussit ostamatta ja laitan tuotteet kangaskassiin. Lisäksi en halua pakasteita erillisiin pusseihin. Pienikin muutos on jo parempi vaihtoehto 🙂

Eläimiä en ole syönyt vuosikymmeniin. Kierrätän biojätteet, pahvin, paperin, lasin, metallin ja muovin.

Suosin suomalaisuutta ja kierrätän

Kierrätän tehokkaasti

Koitan mahdollisimman hyvin käyttää kaikki ruokatuotteet ja vältän roskiin heittämistä! Kauneudenhoidossa ostan monikäyttöisiä tuotteita jotka menevät moneksi. Esim. Niven Aftershave sopii miehelleni ja on mainio primer meikädaamille ja kookosöljy sopii kosteutukseen ja ruoanlaittoon!

En syö tehotuotettua lihaa.

Luonnonkosmetiikkaan olen siirtynyt, ruuanlaitossa mahdollisimman paljon luomua ja elmukelmut vaihdettu mehiläisvahakääreeseen.

pyrin välttämään kosmetiikkaa, joka sisältää muovinpalasia. Lisäksi kierrätän jätteeni ja pyrin minimoimaan ruoantähteet.

Olen vegaani, joten valintani ovat sekä ravinnon että pukeutumisen kuin kosmetiikankin osalta eettisempiä.

Luen tarkkaan esim blogeja ennenkuin ostan kosmetiikkaa,ennen kuin en lukenut kosmetiikka lensi jopa roskiin kun sit tajusin ettei sovikaan! Plääh ei olekaan hyvä huulipunasävy jne….

Aina olen suosinut kotimaisuutta ja sen työllisyyttä.

Pari vuotta sitten ryhdyin vegaaniksi, ja se oli kyllä elämäni paras päätös. Sen myötä voin syödä hyvillä mielin, tietäen, etten ruokani vuoksi ole vienyt kenenkään henkeä tai aiheuttanut kärsimystä.

Tehokas kierrätys ja korjaaminen

Syön rahatilanteen sallimissa rajoissa paljon luomu- ja lähituotettua ruokaa sekä ostan eettisesti valmistettuja tuotteita. Kosmetiikassa pyrin siirtymään askel askeleelta parempaan suuntaan, eli edellisen kosmetiikaktuotteen loppuessa korvaan sen luonnonkosmetiikalla. Harmikseni olen kuitenkin tehnyt niin monta kallista luomuhutiostosta, että olen ”sortunut” välillä takaisin tuuttun ja turvalliseen peruskometiikkaan. Olisi siis iso ilo saada tämä sisällöltään ja ulkoasultaan kaunis tuotepaketti ja niiden sopiessa jatkaa käyttäjänä jatkossakin.

Syön mahdollisimman paljon lähi ja luomuruokaa

Urtekramin tuotteita olen joitakin jo käyttänytkin, esim. shampoo ja hoitoaine heiltä on käytössä. Suosin luomuruokaa, ja muutenkin yritän valita tuotteita jotka sisältävät mahdollisimman vähän lisäaineita.

Annoin romanikerjäläiselle 50 e

Käytän luonnonkosmetiikkaa nykyään enemmän kuin aiemmin. Urtekram on nimenä tuttu ja olisi kiva päästä myös kokeilemaan.

Otan eettiset arvot hankinnoissa huomioon.

Haluaisin kovasti kokeilla vaihtamista luonnonmukaisiin kosmetiikka- ja hiustuotteisiin, mutta en tiedä mistä aloittaa ja miten löytää sopivat.

Teen joka päivä

Joka päiviä teen eettisin valintoja ruokakaupassa.

En ole tehnyt eikä juuri tule mietittyä..ehkä huono omatunto joskus siitä, ettei ole tullut mietittyä 😛

Kosteuttavat ovat tarpeellisia

Merkki on tuttu

En ole vielä kokeillut luonnonkosmetiikkaa,mutta enenemmässä määrin yritän siirtyä sinne alueelle

ruokavalio on muuttunut kuin itsestään luontoystävällisemmäksi, kosmetiikassa käytän luonnonkosmetiikka pääasiassa.

Ruokavaliota olen muuttanut kasvisvoittoisemmaksi. Vain 1 kesta viikossa punaista lihaa. Kierrätän kaiken mahdollisen ja en harrasta shoppailua. Luonnonkosmetiikkaa käytän satunnaisesti, kun kaupassa sattuu kohdalle.

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, joitakin tuotteita on tälläkin hetkellä käytössä 😊

pyrin suomalaisuuteen jaluonnonkosmetiikkaan

En ole vielä kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta se on kyllä ollut mielessä jo jonkun aikaa.

No edellä on sanottu kaikki ……haluaisin kokeilla uutta sarjaa mielelläni 🙂

Luonnosta löytyy parhaat aineet

Käytän minimaalisen vähän kaikkea

Lihan vähentäminen. En ole koskaan ollut mikään lihan ystävä, mutta siirtyminen on tapahtunut vasta tällä kasvisruoan kulta-ajalla 😀

Ostan enemmän kotimaisia juttuja nykyään kuin ennen ja kierrätän enemmän.

En syö lihaa, suosin luonnonkosmetiikkaa, kierrätän ja puolet vuodet pyöräilen töihin.

Olen siirtynyt koko ajan enemmän luonnonkosmetiikkaan. Surin myös kierrättämään enemmän ja syömään vähemmän lihaa.

Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt vuosia, koska ihoni on tosi herkkä eikä siedä voimakkaita kemikaaleja. Logona ja Lavera on suosikkimerkkini. Ripsiväriä en ole vielä tarpeeksi hyvää luonnonkosmetiikasta löytänyt.

Ryhdyin vuosi sitten vegaanihaasteeseen, ja sillä tiellä olen edelleen. Olen saanut valtavasti elinvoimaa, ja voin iloita siitä, että eläimiä ei tapeta vuokseni. 😊

Yritän suosia aina suomalaisia tuotteita, jos on mahdollista ja mielellään myös lähellä valmistettuja sekä ostopaikoissa pienyrityksiä.
Luomu on aina luomua, kaikkialla!

Olen vähentänyt kulutusta kaikessa ja yritän välttää kaikkea prosessoitua ruokaa.

Luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka ovat jo rutiinia, nyt yritän välttää turhaa autoilua ja kävellä mahdollisimman paljon, sekä välttää muovipussien ostamista.

En ole kosmetiikan suurkuluttaja, mutta olen laiskuuksissani käyttänyt markettikamaa. Nyt olen päättänyt viimein ryhdistäytyä ja siirtyä luonnonkosmetiikkaan; koen kosmetiikan tietyllä tapaa ”välttämättömäksi pahaksi”, koska itselläni ei ole itsetuntoa riittävästi viilettää halki työelämän saunapuhtailla kasvoilla.

Kuitenkin erityisesti meikit ovat ”turhakkeita”, joiden osalta on vähän vaikea kestävästi perustella itselleen, miksi haluaa käyttää ei-niin-ympäristöystävällisiä tai eläinystävällisiä vaihtoehtoja, jos sopiva verrokki löytyy myös luonnonkosmetiikan puolelta…

Suosin luomua ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkauksia. Jonkin verran olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan.

harrastan kierrätystä ja syön luonnon antimia marjoja, kalaa ja hirven lihaa, itse kerättyjä ja pyydystettyjä. käytän myös luonnosta saatavia raaka-aineita kosmetiikassa.

Yritän syödä enemmän kasviksia ja lihaa korvaavia tuotteita. Kierrätän aktiivisesti ja vältän ruokahävikkiä.

olen kasvissyöjä, haluaisin olla vegaani, mutta vielä en ole pystynyt täysin vegaaniseen elämäntapaan

Valintoihin ja tekoihin ei voi yhdistää käsitettä täydellisyys, sillä niitä ei ole. Vain luonto, lapsi ja avaruus kelpaavat täydellisyyden määritelmään. No, tämähän jo vapauttaakin tavallisen tallaajan vain yrittämään parhaansa. Olen aina ollut sitä mieltä, että esimerkiksi ehdottoman veganismin saarnaaminen on suurimmalle osalle kansasta tuulen huminaa, kun taas lihan kulutuksen vähentämisen eduista kertova tavoittaa valtavan määrän ihmisiä. Lapsikin ymmärtää että jos lähes kaikki vähentäisivät (ei mahdotonta) lihan käyttöä, niin vaikutus olisi valtava. Pyrin itse hiljalleen kohti luonnonmukaisempaa elämää. Suosin luonnonlääkkeitä, kuivatan yrttejä ja ennen kaikkea valmistan ruuan alusta asti itse. Elintarvikkeita ei osteta pahenemaan vaan käytämme kaiken mitä ostamme. Naatit, kuoret ja perkeet kompostoimme. Näin saamme multaa kasvimaalle. Kasvatan paljon satoa vuosittain. Kosmetiikka paljolti Urtekramia, Flowta ja Famoa. Loistavia tuotteita kaikki mainitut. Sinulla on kiva tatsi elämään kun et ole niin ehdoton. Aurinkoa kevääseesi.

Olen vaihtanut kaikki hiustenhoitotuotteeni luontoystävällisempiin tuotteisiin. Käytän aina mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa, ja varsinkin kesäisin ruokavalioni on pitkälti kasvispainotteista.

Luonnonkosmetiikka käytössä, jos edes kosmetiikkaa käytän. Yritän mahdollisimman vähän käyttää kemikaaleja ja ruuassa valitsen kotimaiset tuotteet. Asumme maalla ja rakentamisessa käytetään puuta ja lapsen leluissa suosin puisia tai kotimaisia leluja. Lapselle ei kosmetiikkaa ole tarvinnut, esim saippuoita vielä käyttää. Vaatteet pesen monesti pesupähkinöillä. Huolettaa aineet, mitkä kulkeutuu luontoon ja keräytyy vesistöön ja sitä kautta ihmiseen. Itse haluaisin kasvattaa enemmän syötävää, mutta olen ollut aika surkea saamaan mitään syötäviä kasveja menestymään. Ehkä joku päivä on aikaa perehtyä enemmän siihenkin puoleen..
Urtekram on jollain lailla tuttu merkki , olen joskus jotain tuotteita ostanut ja hyviksi havainnut! Olisi ihana tuotepaketti, josta varmaan jakaisin äidilleni ja siskolleni osan .

Käytän luomuruokaa ja pyrin huomioimaan erityisesti eläinten olosuhteet. Pidän lihattomia päiviä ja suosin kalavalinnoissakin WWF:n vihreän listan kotimaisia kalalajeja. Ruokahävikkiä meillä tulee olemattoman vähän, sillä kaikki pienetkin jämätuotteet hyödynnetään esim. piirakoissa ja pizzan täytteenä.

Luonnonkosmetiikkaa ollsi kiva kokeilla, sillä en ole vielä kummoisesti kokeillut luonnonkosmetiikkamerkkejä.

Luomuruokaa ja luonnonkosmetiikka tulee käytettyä yhä enemmän. Ruokavalio koostuu lähes kokonaan kasviksista. Vegaaninen ruoka kiinnostaa. Olisi mahtava päästä kokeilemaan tätä kosmetiikkaa.

Olen ollut ovo-laktovegetaristi jo vuosikausia, mutta olen viime aikoina pohtinut paljon vegaaniseen ruokavalioon siirtymistä. Muilta osin pyrin tekemään eettisiä ja ekologisia valintoja päivittäin, mutta valitettavasti en ole siinäkään täydellinen! Erityisesti vaatteiden alkuperä ja valmistusolot ja tuotanto mietityttävät, varsinkin kun omasta kaapista löytyy niitä ns. kiinarättejä ja menkkahaukkaa.. Tuntuu, että on todella vaikeaa löytää pienituloisen kukkarolle sopivia eettisiä vaatteita!

Haluaisin ehdottomasti kokeilla luonnonkosmetiikka. Suosin muutenkin luomua, varsinkin hedelmissä, kasviksissa ja lihassa.

Paras muutos on ollut keskittyä suoliston hyvinvointiin ja sitä kautta perheemme monet autoimmuunisairaudet ovat helpottaneet ja jopa oireettomia. Ruokavalion muutos pienin askelin viimeiset 5v ja parannusta joka päivä. Kaikki kosmetiikka luontaiskosmetiikka. Eikä niitäkään tarvitse montaa esim Vuohenmaito saippua, erilaisia öljyjä, omenaviinietkka.

ite enimmäkseen kasvisruualla, koirille pyritään ostamaan lihana hevosta tai riistaa ruuaksi. Maidot ja munat luomuna, muut tilanteen mukaan. Luonnonkosmetiikkaa ja normia. Vielä en ole löytänyt hyvää hiustenhoitoainetta luonnonkosmetiikka puolelta? Kaikki ollut jotenkin tönkkörasvaisia.. sama ekopuolen pyykinpesuaine hakusessa, joten näissä valinnut kotimaista ja ympäristömerkillä varustettuja.
Muovin lajittelu on myös havahduttanut miten järkyttävä määrä pakkausmateriaalia tavallisista ostoksista tulee!

Suosin luomua, lähituotantoa ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkauksia.

Olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, suosin kasvisruokaa ja olen käyttänyt jo vuosia kuukuppia 🙂

Käytän luonnonkosmetiikka hiustenhoitotuotteissa jo useamman vuoden ajan ja toimii.

Olen ahkera kierrättäjä, käytän 95% luonnonkosmetiikkaa (pari hiustuotetta puuttuu vielä 🙂 ), ostan paljon luomua ja vaateostoksilla olen tarkka – mielummin vähän ja laadukasta, luonnonkuituja.
Seuraavaksi lähtee kodin puhdistusaineet vaihtoon, ekoversioihin.
Vielä löytyy parannettavaa omissa valinnoissa, mutta pala palalta mennään kohti parempaa. 🙂

en käytä hiustenkuivaajaa

Suosin kotimaista lähiruokaa. Lajittelen jätteet, joita jää melko vähän. Kompostoin ja kierrätän. Kosmetiikassa ja pesuaineissa käytän tuoksuttomia tuotteita.

Elintarvikkeissa suosin kotimaista, ja nyt vaihtamassa pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan..

Käytän luonnonkosmetiikkaa silloin tällöin, mutta enimmäkseen luontoa ajattelen kierrättäessä tarkasti 🙂

Voin aikoinaan huonosti, ja se näkyi mielialassa, ihossa ja koko kehossa. Vaihdon luomut ja orgaaniset vaihtoehdot lautaselle sekä kylpyhuoneen peilikaappiin. Se oli vedenjakaja, ja muutos oli huikea. Nykyään vointi on huikea, niin sisällä kuin ulkoisesti 🙂

Ole yhtä luonnon kanssa ja voi hyvin <3

Ruoan suhteen olen tehnyt, mutta kosmetiikassa se on vielä vähän vaiheessa 🙂

Käytän sekä synteettistä että luonnonkosmetiikkaa, molemmista löytyy todella hyviä enkä näe tarvetta pitäytyä vain toisessa

Olen siirtynyt pikkuhiljaa käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa, hinnat vaan ovat ainakin joissa tuotteissa esteenä etten kaikkea mahdollista pysty ostamaan. Olen huomannut että luonnonkosmetiikka saa ikääntyvän ihoni voimaan huomattavasti paremmin.

Pieniä tekoja tulee tehtyä paljon ja pikkuhiljaa niitä tekee ajattelematta asiaa sen tarkemmin. Olen siirtynyt pikkuhiljaa luonnonkosmetiikka tuotteisiin, vaatteista lähtien olen alkanut suosimaan kotimaisuutta,kierrätän, lihaa tulee syötyä koko ajan harvemmin. Moni asia on tullut muutettua allergioiden takia.

Olen vähentänyt lihan syöntiä huomattavasti. Pyrin ostamaan suomalaisia tuotteita aina kun se on vaan mahdollista. Kierrätän tarpeettomat tavarat ja lajittelen kaikki roskani. Enemmän pitäisi kylläkin tehdä mutta tässä jo muutamia askelmia parempaan elämään.

Kierrätän mielelläni ja pyrin suosimaan kotimaista. Viime vuonna en ostanut yhtään uutta vaatetta. Siitä olen erityisen ylpeä.

Olen siirtynyt käyttämään osittain luonnonkosmetiikkaa. Luomuruokaa myös olen jo vuosia suosinut.

Olen ollut kasvissyöjä jo yli kolmekymmentä vuotta. Kierrätän kaiken mahdollisen. Yritän ostaa asioita vain tarpeeseen.

Olen ryhtynyt kasvissyöjäksi, ja kuljen lähes aina pyörällä auton sijaan.

Olen enemmän ostanut luomutuotteita..

Käytän Morning Haze Hand Creamia ja Morning Haze Cream deota päivittäin. Suosin luomuruokaa. Päivittäiset työmatkat menee pyöräilessä. Lajittelen kaiken roskiin menevän omiin keräysastioihin. Suosin kirppiksiä.

Minä olen siirtynyt kosmetiikassa luonnontieteisiin, ja ainakin hedelmät ja kasvikset kanssa pyrin aina ostamaan luomuna! Kyseiseltä merkiltä muuten kookos dödö on loistava!

En ole kauheasti tehnyt eettisiä tekoja, mutta pyrin ostamaan kotimaista ja luomutuotteita, jos vain mahdollista.

Luomutuotteita käytän ruuanlaitossa ja lähiruokaa mahdollisimman paljon. Vaimoni tykkää luonnonkosmetiikasta.

Pyrin ostamaan luomuruokaa aina kuin mahdollista.

en ole tehnyt, mutta on se ajatus käynyt mielessä. ei ole ollut aikaa perehtyä asiaan…

suosin kotimaisia tuotteita ja lähellä tuotettua ruokaa

Kovasti yritän ja olenkin jo kauan harrastanut kirppareita. Kierrätys, kestotavarat ja luomua mahdollisuuksien mukaan.

Olen,ostan lapselleni kirppareilta vaatteet ja lelut

Päätin pari vuotta sitten, että nyt muovikassihelvetti allaskaapissa riittää, ja siirsin kaikki talouden kestokassit auton takakonttiin. Sieltä napataan sopivan kokoisia kauppaan mennessä, ja voila! Muovikassimeri on kadonnut, kestokassit vetävät paljon enemmän tavaraa kuin muoviriekaleet ikinä ja olen oikeasti ylpeä itsestäni.

Yritän tehdä parempia valintoja joka päivä, syömällä luomua, ostamalla ympäristöystävällisiä vaatteita jne.

Syön pääasiassa kasvisruokaa, lihan olen jättänyt pois kauan sitten. Kalaa ja maitotuotteita syön vielä silloin tällöin, mutta pyrin vähentämään myös niitä ja pyrkimään vegaaniseen ruokavalioon. Katson aina myös valmistusmaan ja suosin Reilun Kaupan tuotteita ja luomutuotteita.

Kierrätän, suosin luomua.

Olen vähentänyt punaisen lihansyöntiä merkittävästi. Suosin kalaa ja valkoista lihaa. Urtekramin minttuhammastahnaa olen käyttänyt muutaman vuoden.

Olen käyttänyt eläinkokeetonta kosmetiikkaa koko ikäni.

kierrätän ja kompostoin.yritän koko ajan enemmän kierrättää.

Syön kasvisruokaa ja pyöräilen lyhyet matkat.
Pääsääntöisesti suosin luonnonkosmetiikkaa 🙂

Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan. Hedelmistä ja kasviksista suosin aina kun mahdollista luomua, samoin luomukahvi on ehdoton valinta.

Kierrätän ja yritän välttää turhaa autolla ajoa ja kävellä lyhyemmät matkat

Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, kierrätän ja olen luopunut turhasta tavarasta (joka jatkuu edelleen)-ostan ja käytän vain sen mitä todella tarvitsen.

Käytän luonnonkometiikkaa ja pyrin kierrättämään mahd. paljon!

Olen vaihtanut kananmunat vapaan kanan muniin tai luomumuniin kanojen elinolojen takia. En hyväksy häkkikanaloita. Suosin kotimaisia ruoka-aineita enkä syö pitkälle prosessoitua ruokaa, kuten hampurilaisia. Luomukosmetiikasta käytän yleensä aloe vera -tuotteita. Urtekramin shampoo on käytössä. Laajennan valikoimaa hiljalleen, sillä vaihdan uuteen vasta kun edellinen tuote on käytetty loppuun.

Kierrätän ja kompostoin. Suosin luomua ja lähiruokaa. En osta muovikasseja. Ruokahävikki on meillä pieni. Vielä pitäisi jättä auto useammin kotiin.

Tässä kuussa tuli täyteen vuosi vegaanina. Ennen tätä olinkin pitkän aikaa kasvissyöjänä. Myös kosmetiikkatuotteet ovat vaihtuneet pitkälti eläintestaamattomaan luonnonkosmetiikkaan. Luomuruokaa pyrin ostamaan aina rahatilanteen salliessa vaikka se ei opiskelijalle kovin usein olekkaan mahdollista..

En syö lihaa. Olen kasvissyöjä.

Lastenvaatteiden kierrätys

1. Punaisen lihan jätin pois jo yli 10 vuotta sitten. Vuonna 2015 WHO luokitteli prosessoidut lihatuotteet samaan haitallisuusluokkaan kuin tupakan, asbestin ja dieselhöyryt eli punainen liha aiheuttaa syöpää.
2. Kierrätän kaiken mitä kerätään asuntoalueellani. Vain muovipakkauksia ei täällä kerätä.
En käytä luonnonkosmetikkaa, mutta voisin kokeilla, jos arpaonni suosii.

Lähiruokaa ostan silloin tällöin. Luonnonkosmetiikkaa on tullut käytettyä jonkin verran. En etsi aktiivisesti tällaisia tuotteita, mutta joskus tulee kokeiltua.

Käytän ostoskassia tai -koria, hedelmät ja vihannekset pakkaan biopussiin, tai jätän ilman pussia jos mahdollista. Vaatteita (omia, lasteni ja lastenlasteni) korjaan ja kierrätän mahdollisuuksien mukaan. Kotona lajittelen lasin, metallin, pahvin, paperin ja biojätteen, sekä sekajätteen.

Luonnonkosmetiikkaa en ole toistaiseksi käyttänyt, mutta joissakin elintarvikkeissa olen jo luomua ostoskoriin sujauttanut.

en ole vielä kokeillut Urtekram tuotteita
mutta olen kiinnostunut ja valmis kokeilemaan

Kaikki on luonnonkosmetiikkaa paitsi eye liner ja ruoka mahdollisimman luomua. Hyaluronihappo vihdoin vartalotuotteissa-mahtavaa!

Olen kasvissyöjä ja käytän pääasiallisesti luonnonkosmetiikkaa. Kauppareissuilla käytän kangas- tai kestokasseja.

En ole, mutta suunnitelmissa ajan mittaan siirtyä luonnonkosmetiikkaan 🙂

Suosin kotimaisia tuotteita.

Olen hiljalleen vaihtamassa kosmetiikan kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Ruokaostoksilla teen luomu ja eettisiä valintoja. Valmisruokia en juurikaan syö ja pyrin tekemään usein ruoan alusta asti itse.

Kierrätän mahdollisimman pitkälle, koitan suosia lähiruokaa ja käytän myös jonkin verran luomukosmetiikkaa. Olen myös pääsääntöisesti kasvissyöjä. Paljon olisi kyllä vielä skarpattavaakin.

Olen ollut superkierrättäjä jo vuosikausia, uutena nyt muovipakkausten kierrätys ja niitähän kertyy, vaikka kuinka yrittäisi vältellä. En ole ostanut tänä vuonna yhtään muovikassia, käytän kankaista ja vanhoja muovikasseja niin kauan kuin ne kestää. En ole ottanut tänä vuonna kaupasta yhtään pientä muovipussia, vaan käytän vanhoja ja kestopusseja. Aina pitää muistaa taitella laukkuun pieniä pusseja ja joku isompikin.
En omista autoa, vaan kuljen jalkaisin, pyörällä ja julkisilla. Ruokapuolella pitää vielä skarpata, ettei tule hävikkiä, yksin eläjän ei kannata ostaa kovin paljon kerralla. Luonnonkosmetiikkaa olen kokeillut satunnaisesti, ihan hyviä kokemuksia.

Itse olen alkanut käyttämään ”luonnonkosmetiikkaa” jo vuosi sitten. Olen herännyt minkälaisia myrkkyjä päivittäisissä tuotteissa on.

Tasan vuosi sitten makasin leikkauspöydällä ja rinnasta poistettiin ylimäärästä( kasvainta). Sen jälkeen pohtinut enemmän kosmetiikkaan liittyviä asioita. Pikkuhiljaa ruvennu vaihtamaan tuotteita luonnonkosmetiikkaan. Muutenkin kulutustottumusten miettimistä
Kierrätys on kuulunut elämääni aina.

paljonkin. 1. kierrättää muovia 2. siirtynyt melkein vegaaniseen ruokaan jättänyt maitotuotteet vähentänyt juustoa 3. kuorinta ainetta en enää osta käytän kahvipuruja ja sokeria 4. vartalorasvan vaihtanut kookosöljyyn sama hiusnaamiona eli kemikaalikuorma vähentynyt 5. ei enää kynsilakkaa

Suosin suomalaista ja kierrätämme kotona muovit, pahvit, biojätteen sekä metallit 🙂 onneksi isojen kauppojen lähellä on nykyään kierrätyspisteitä, jotka helpottavat tätä touhua

Ruoka-aineissa suosin kotimaista ja lähellä tuotettua. Kosmetiikassa olen sekakäyttäjä, mutta olen vähitellen lisännyt luonnonkosmetiikkaa. Tällä hetkellä uutuutena käytössä esim. Madaran puhdistusvaahto, joka on aivan ihana tuote 😍

Luonnonkosmetiikkaa olen suosinut jo useita vuosia ja luomuruokaa 🙂

Suosin lähiruokaa ja mahd. luomua, lajitellen roskaa ja emme omista autoa :). Yritän kasvata oma kasvikset parvekkeella, saa nähdä jos onnistuu 👍🏻!

Miten ihanan kuuloinen sarja, osuisipa arpaonni kohdalle!

Minäkin teen lähes kaiken ruoan itse, joten olen nykyään tarkkana keittiössä: Vähintään kerran viikossa kasvisruokaillallinen koko perheelle, hyödynnän tähteet huolellisesti ja uutena asiana noin kuukauden takaa kierrätämme myös muovit. Sivumennen sanoen muovijätettä kertyy suorastaan yököttävän paljon, joten oli aikakin saada kierrätys käyntiin.

Ruuassa olen jo vuosikausia sitten siirtynyt kasvisruokaa, itse asiassa koko meidän perhe miehestä vauvaan on kasvissyöjiä. Kosmetiikassa ja kodinhoitoaineissa pyrin sellaiseen 60-40 suhteeseen; eli usein luonnonkosmetiikkaa tai ekoputsareita, mutta joskus myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa tai kiirestressissä voin ottaa sen kaupan halvimman merkin. Liikkumisessa suositaan pyörää ja junaa, jos vain mahdollista.

Useimmiten pyöräilen tai käytän joukkoliikennettä yksityisautoilun sijasta, lajittelen roskat, kierrätän, ostan harkiten, valitsen ympäristöystävällisiä tuotteita, ja syön kasvisruokaa.

Olen koko ikäni kierrättänyt ja elänyt luontoa säästäen ja kunnioittaen.

Kaiken kosmetiikan olen vaihtanu nyt vuoden aikana luonnonkosmetiikkaan, seuraava askel on kiinnittää huomiota pakkauksiin, jotta jätettä tulisi mahdollisimman vähän ja miettiä tarkkaan mitä tuotteita edes tarvitsen.
Ruuassa olemme vähentäneet lihan syöntiä, eteenkin punaista lihaa koitan ostaa mahdollisimman vähän. Suosin luomua, tuoretta ja mahdollisimman lyhyellä tuoteselosteella varustettuja tuotteita.
Ylipäänsä yritän lähteä perheen hankinnoissa liikkeelle siitä, mitä oikeasti tarvitsen.

Olen kasvissyöjä ja ostan yleensä kotimaista : ) ja välillä luonnonkosmetiikkaa

Olen pikkuhiljaa siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja meillä on käytössä myös luonnolliset pesuaineet sekä tiskeille että pyykeille. Mahdollisuuksien mukaan ostan luomua, lähiruokaa ja olen vähentänyt lihan syöntiä.

Olen siirtynyt käyttämään kokonaan luonnonkosmetiikkaa jo vuosi sitten. Iho kiittää ja kukkarokin koska ei tule ostettua turhia tuotteita vaan ennemmin harkittua jokaista ostosta tarkkaan. Olen myös vähentänyt muovin käyttöä, se tuntuu hyvältä kun roskaakin tulee paljon vähemmän 🙂

LUomuruokaa tulee ostettua eniten, aina valitsen jos se on vaihtoehtona 🙂

Olen vaihtanut lähes kaiken käyttämäni kosmetiikan luonnonkosmetiikkan. Lisäksi pyrin suosimaan suomalaisia tuotteita niin kosmetiikassa kuin ruuassakin. Olen myös vähentänyt lihansyöntiä. Kodin siivouksessa käytän mm. etikkaa ja soodaa ympäristölle haitallisten kemikaalien sijaan ja tietysti kierrätän 🙂

Koitan rahatilanteen salliessa hankkia luomukosmetiikkaa ja tytärkin on asiaan jo omistautunut ja katsoo mistä meikit on peräisin.

Urtekram on nimenä tuttu, mutta vähävaraisuuteni takia en ole pystynyt siihen tutustumaan. Tämä olisi upea setti voittaa.

En käytä lihaa ja suosin omaviljelyä. Tälläkin hetkellä isossa kasvihuoneessa kasvaa perunat, porkkanat, bataatit, salaatit, tomaatit, paprikat, viinirypäleet yms.

Tuotteet on mahdollisimman paljon kotimaista tai luomua.

Myös meillä muutosta parempaan on ryhdytty tekemään kasvisruokavaliota painottamalla ja ollaan miehen kanssa aivan hämmästytty miten helposti ja huomaamatta punainen liha on alkanut jäädä pois. Ruokavaliossamme on alkanut näkyä myös luomu, ja itse olen vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan.

Käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa ja vältän turhaa kuluttamista.
Ruokapuolella olen vähentänyt eläinperäisten tuotteiden käyttöä.

Viime aikoina on tullut entistä enemmän kiinnitettyä huomiota tuotteiden kotimaisuuteen.

Olen vaihtanut monia tuotteita luonnontuotteisiin/-kosmetiikkaan ja pyrin tekemään eettisempiä valintoja, mikäli se on mahdollista. (Esim kotimaisuus.)

Olen vaihtanut kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan, ja nyt on projekti menossa kodin pesuaineissa – haluan nekin myrkyttömiksi ja ympäristöystävällisiksi. Luomua ostan ruokatuotteesta jonkin verran, mutta sitä voisi lisätä. Samoin kertakäyttöisten asioiden vaihto kestojuttuihin olisi hyvä muutos 🙂

Ihana setti, toivoa että arpa osuu kohdalle! 🙂
Ostan kotimaista aina kun siihen on mahdollisuus ja se tuntuu järkevältä tuotteeseen nähden. Kierrätän lasin, metallin, lehdet, pahvin ja kartongin ja nyt uutena muovin. Kompostia ei valitettavasti ole. Ostan vain luonnonkosmetiikkaa ja muutenkin suosin luonnonmukaisia vaihtoehtoja, esim. muovisen hammasharjan sijaan käytössä on bambuvartinen, biohajoava. Tässä muutamia tapojani.

Täksi kesäksi päätin hankkia aurinkorasvat vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikasta! Toinen tavoite on lopettaa kokonaan hedelmien ja vihanneksien pakkaus niihin pieniin muovipusseihin, olen hankkinut Punaisen Ristin kestopusseja, joilla korvata muovipussit! Haasteena on muistaa ottaa kestopussit mukaan kun lähtee kauppaan! 🙂

Olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan lähes kokonaan.
Olen myös alkanut lajittelemaan roskia, mitä aiemmin ei ole tullut tehtyä. Lähinnä koska paikkakunnalta on puuttunut kierrätyspisteet. Mutta nyt on. 😊

Olen vaihtanut suurimman osan kosmetiikastani luonnonkosmetiikkaan ja lajittelen roskat/paperit/pahvit jne. 😊 Ostan nykyään myös vain sellaisia vaatteita mitkä kulutan loppuun asti.

Olen käyttänyt nyt reilun vuoden ajan pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja ekopesuaineita. Syön myös kasvisruokapainotteisesti. Kuljen lähes kaikki kulkemiset polkupyörällä tai jalan… Lapsilla tuli aikoinaan käytettyä pelkästään kestovaippoja ja ompelin heille itse vaatteet 😉

Meidän talouden merkittävin teko taitaa olla ruokahävikin välttäminen. Säästyy samalla rahat ja luonto!

Suosin kotimaista ruokaa

Ostan vähemmän vaatteita, korjaan vanhaa. Suosin kasvisruokaa.

Luonnonkosmetiikkaa en ole vielä kokeillut, mutta se kiinnostaa kovasti. Olen vähentänyt lihan syöntiä ja korvannut sen kasviksilla ja härkiksellä, nyhtökauralla ym. Koitan välttää ruokahävikkiä ja pyrin ostamaan tavaroita vain tarpeeseen. Kierrätän, ”nuukailen” ja kuljen bussilla tai kävellen.

Viimeisin ekovillitys on siirtyä luonnonkosmetiikkaan – aina kun joku tuote omasta varastosta loppuu, ostan tilalle luonnonkosmetiikkaa. Lihansyönti on vähentynyt tosi paljon ja vältän autoilua. Haaveissa on tehdä seuraava ulkomaanmatka lentokoneen sijaan Euroopan läpi junaillen.

Olen vähentänyt lihansyöntiä ja vaihtanut joitakin kosmetiikkatuotteita luonnonkosmetiikkaan.

Suosin kotimaista ja lähiruokaa 🙂

Olen yrittänyt alkaa syömään enemmän kasvisruokaa ja niitä lihattomia vaihtoehtoja. Se on hankalaa, kun on tottunut käyttämään tiettyjä juttuja, mutta korvaaviakin tuotteita onneksi löytyy nykyään enemmän ja enemmän 🙂 Onneksi tuo avopuolisokin on ihan suhteellisen suopea näiden kokeilujen suhteen ja esimerkiksi huomenna meillä valmistuukin jauhelihan sijaan soijarouheesta makaronilaatikko!

en osaa sanoa olenko tehnyt paremman tai huonomman. mutta olen ajatellut suosia suomalaisia tuotteita enemmän nyhtökauraa, härkäpapua lihan sijaan. ja kotimaisia tuotteita enemmän

Vältän paperitulosteita, suosin lyhyen tuoteselosteen elintarvikkeita, sammutan valot huonesta lähtiessäni jne

En syö lihaa, kierrätän, pyrin ostamaan eläinkokeetonta kosmetiikkaa, kuljen työmatkat julkisilla. Siinä nyt ainakin jotain mainitakseni.
Kaikilla meillä on vastuumme kannettavana ja pienilläkin valinnoilla on merkitystä 🙂

Lasketaanko se eettiseksi valinnaksi, että pyrin ostamaan kokonaisvaltaisesti kotimaista mahdollisimman paljon? Kosmetiikassa tosin tulee ostettua paljon ulkomaisia merkkejä. Ekokosmetiikka on itselleni vielä melko vieras ala vielä, ehkä olen ollut liian varovainen kokeilemaan, alkuvuosien huonojen ekotuotteiden takia.

Mahdollisimman vähän käytän mitään kosmetiikkaa.

Suosin kotimaisia elintarvikkeita ja uusi juttu on muovin kierrättäminen. Kosmetiikka on pääsääntöisesti kotimaista, mutta voisin kokeilla sitä luonnonkosmetiikkaakin.

Luonnonkosmetiikan käyttö on lisääntynyt jonkun verran, pyrin ostamaan kotimaisia elintarvikkeita mahdollisimman usein, valmisruokia ei meillä suosita, jätteet lajitellaan.Ihan pieniä, mutta hyviä valintoja mielestäni.

Olen hiljattain tehostanut kierrättämistä entisestään (esim. leivinpaperi ja viinipullon korkit menevät biojätteeseen ja ruskeaa paperia ei saa laittaa paperinkeräykseen – who knew! Tai ehkä minä vain olin tietämätön…) ja alkanut vaihtaa hygieniatuotteita mahdollisuuksien mukaan luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa kun edellinen puteli tyhjenee.

Raskausaikana käytin pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Raskauden jälkeen olen ”lipsunut” taas normi kosmetiikkaanpäin.

Kosmetiikassa en ole siirtynyt. Tässä olisi hyvä tilaisuus! Elintarvikkeet tulee enemmänkin valittua at eettisin tms perustein.

Olen vaihtanut kaikki kosmetiikat luonnonkosmetiikkaan. Olemme aina kierrättäneet kaiken ja ostamme kaikki vaarteet ja huonekalut kirpputorilta. Lapselle teemme luomu ruokaa ja kunhan palaan töihin niin haluaisin että kokoperhe voisi syödä luomua.

Kosmetiikassa en ole vielä siirtynyt parempiin vaihtoehtoihin. Siis eettisempiin tai luomumpiin tms. Elintarvikkeet tulee enemmän valittua näillä perusteilla. Tässä olisi hyvä tilaisuus päästä alkuun!

Näin ensimmäistä lasta odottaessani olen alkanut kiinnittämään huomiota kaikinpuolin terveellisimpiin valintoihin. Lähinnä ruokailun (luomu) suhteen, ja hiuksilleni olen kokeillut palashampoota.

Kannatan kotimaista, käytän todella vähän mitään ”myrkky” kosmetiikkaa. En osta mitään turhaa, uutta ja aika paljon kierrätetään. Kyllähän noita eettisiä valintoja on paljonkin jo tullut elämään, ei niitä edes aina muista kaikkia, tulee vaan luonnostaan 🙂

Oikeastaan viime suosina ekologisuus ja eettisyys on ohjannut yllättävän paljon valintojani. Nyt kun rupesin oikein asiaa pohtimaan. 🙂 Shampoot ym. ovat luomua, samoin iso osa ruokakaapin kuivatarvikkeista. Tuoretta koitan ostaa mahdollisimman usein. Käytän julkisia kulkuvälineita ja lahjat koitan hankkia aina erilaisina palveluina tai tarpeen mukaan laadukkaana ja aikaa kestävänä tavarana. Vaatteissa olisi vielä paljon petrattavaa, samoin matkustelun vähentämisessä.

Varmistan ettei käyttämässäni kosmetiikassa ole muovirakeita eikä mitään eläinperäistä.

Kotimaiset kasvikset, liha tule lähiruokana miehieni serkun tilalta ☺

Kiinnitän huomiota raaka-aineiden kotimaisuuteen sekä siihen, että teen mahdollisimman paljon itse. Meillä syödään kasvisruokaa kerran viikossa, ja kalaa pyritään syömään kahdesti viikossa.

Olen alkanut kiinnostua luonnonkosmetiikasta ja muistakin ympäristöystävällisistä tuotteista. Pikkuhiljaa hankin mm.deodorantteja ja muita hygieniatuotteita mahd. vähillä lisukkeilla.

Pyrin ostamaan kotimaista ruokaa aina kun se on vain mahdollista. Kierrätän myös kaiken mahdollisen.

Ostan nykyään enemmän ns. lähiruokaa. Hoitotuotteet tulisi tyttöystävälleni.

Olen pikkuhiljaa vaihtanut kosmetiikaani luonnonkosmetiikkaan. Ruuan suhteen olen aika tarkka syön eineksia enää harvoin ja pyrinkin tekemään ruuan itse.

Pyrin suosimaan kotimaisia tuotteita ja kosmetiikassa olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan.

Kosmetiikan kanssa olen valitettavan sekakäyttäjä. Haluaisin löytää ”oman” eettisen tuotteen johon ihastuisin. Ihon ja hiusten hoidossa olen kyllä välillä käyttänyt oliivi/kookos öljyjä, kahvinpuruja, hunajaa, kaurahiutaleita..
Kierrätämme kaiken mahdollisen, meillä on myös Biokomposti. Emme osta mitään turhaa ja työmatkat sekä joskus kauppamatkat menee hyvin kävellen/pyörällä. Lämmitämme, peseydymme ja kokkaamme paljon puun energialla. Syömme paljon kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä sekä kalaa ja hieman kanaa. Punaista lihaa ehkä 2kertaa kk. Luomua yritämme myös suosia, mutta usein se vaan on niin kallista määrätyissä tuotteissa.

Olen tehnyt paljonkin. Luovuimme kokonaan autosta ja hankimme tilalle kunnon pyörät. Keittiössä on liha vaihtunut lähestulkoon täysin kasviksiin ja yrtit viljellään itse omassa keittiössä. Kosmetiikan suhteen on vielä parannettavaa, vaikkakin jo liki kaikki tuotteet on luonnonkosmetiikkaa. Ostin myös kirjan, jossa opastetaan tekemään itse kosmetiikkaa luonnon antimista.

Syömme kotimaista ruokaa niin pitkälle kuin mahdollista, juureksia ja mehut sekä hillot saamme vanhemmiltani. Kosmetiikkaa olen vaihtanut vähitellen luonnonkosmetiikkaan ja kun tulin raskaaksi on suurin osa tuotteista ollutkin luonnonkosmetiikkaa. Nyt kun kevät herää, pitää ehtiä keräämään nokkosta, vadelmanlehteä jne. Syödään heti ja kuivataan talveksi.

kahvit ja banaanit useimmiten reilun kaupan tuotteita

Minäkin suosin kotimaista ruokaa mahdollisimman paljon. Jos valittavana on kotimainen tuote ulkomaalaisen sijaan, niin käytännössä aina valitsen sen 🙂 Haluaisin suosia enemmän myös esimerkiksi Suomessa valmistettuja vaatteita, kenkiä jne. Valitettavan usein se hinta vain mukamas kauhistuttaa, vaikka toisaalta pitäisi osata ajatella, että mieluummin ostaa sen yhden hyvän ja laadukkaan tuotteen kuin kymmenen huonompilaatuista.

Ostan paljon ruoka-aineita luomuna ja kasvisversioina. Kosmetiikkaa en käytä juuri lainkaan, taitaa jäädä Santen suihkusaippuaan 🙂 Olen aikaisemmin kyllä kokeillut kaikenlaista tee-se-itse kosmetiikkaa, mutta nyt on jäänyt vähemmälle. Vähemmän on enemmän -tyylillä mennään, luonnonkosmetiikka on onneksi vallannut alaa paljon.

Kyllä. Oon ollut kasvissyöjä yhdeksänvuotiaasta asti. Pari vuotta olin ihan vegaani jopa. Kosmetiikassa suosin luomua – ainakin siis ihonhoidossa ja shampoissa. Ruoassakin kyllä valitsen useimmiten suomalaisia tai luomutuotteita. Varsinkin kananmunien osto vähän sattuu sydämeen, jos en ota luomua. 🙂

Aivan ihania nää tuotteet, paria oon kokeillut, mutta ois ihana saada koko setti >:D

Charlotta x http://www.charlottaeve.com

Suosin kotimaista mahdollisimman paljon, mm.ruoan suhteen. Kierrätän tunnollisesti kaiken, minkä pystyy.

Olen vaihtanut nestemäiset saippuat palasaippuoiksi. Tietoinen ekologinen teko. Samoin kaikki ihonhoitotuotteet ovat ekologisesti tuotettuja eivätkä sisällä mikromuovia tai muita kyseenalaisia tuotteita

käytän

Meillä käytetään nykyään pelkästään ekologisia tuotteita kaikessa missä mahdollista. Iholle ei laiteta enää kemikaaleja ollenkaan, edes pestessä, ja kodin siivouskin on täysin kemikaali vapaata. Syynä on oma monikemikaali yliherkkyyteni sekä tietty luonto. Järkytyin, kun tajusin, että kaikki kemikaalit ja kuorinta-aineen pienet muovirakeet menevät Saimaaseen, rakkaaseen järveen, jonka rannalla olen kasvanut ja elänyt ja mökkeillyt lähes koko ikäni. Toivon lapsilleni ja lapsenlapsilleni vielä puhdataita uimavesiä.

Omassa elämässä suurin ”ekologinen häpeä” muodostuu asumisen ympärille:
Iso omakotitalo haja-asutusalueella. Tiiviimminkin voisi elää ja lähempänä muita, jolloin lämmitettävää olisi vähemmän, eikä autoa tarvittaisi ”aina kaikkeen”.
No, lentomatkustamksesta olemme perheessä luopuneet, joten ehkä saamme kurottua asumismuotomme haittoja vähän edes kiinni…

Se konkreettinen teko, valinta, jonka olen jo tehnyt, liittyy ostamiseen. Nimittäin lopetin.
Lopetin halpaketjuissa juoksemisen ja ”rättien” kantamisen kotiin. Siirryin viettämään vapaata sunnuntai-iltapäivää muualle kuin Ikeaan.
Tarpeeseen on ostettava toki vieläkin, vaikka lapsille oikean kokoisen kengät, mutta ”tarpeen” raja ja määritelmä on ielessäni noussut huomaamattaan aika korkealle.

Suosin joukkoliikennettä ja mieluiten ostan kotimaista, jos se on edes jollain tapaa järkevää. Seuraavaksi haluaisin tehdä ruokaremonttia, lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossani.

Suosin kotimaisia ja mahdollisuuksien mukaa lähellä tuotettuja.ja yritän ostaa luomutuotteita.

Luonnonmukaisia tuotteita käytän vaihtelevasti. Luonnonmukaisuutta pyrin suosimaan mm. ruoassa ja vaatteissa. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kuitenkin erityisesti.

Käytän enenmän luonnon kosmetiikkaa sekä yritän vähentää mm pakkausjätteen määrää ja kierrättää vaatteita.

Minulla on korkeat tavoitteet ja tiedän, että moni olisi tyytyväinen jo siihen mitä nyt jo teen. Kierrätän 95% kaiken, ostan lähinnä vain suomalaista ja/tai luononkosmetiikkaa ja suosin niin ruuassa kuin muissakin tuotteissa suomalaisuutta ja luomua. Koen silti, että voisin vielä parantaa paljon. Varsinkin muovin kulutus on itselleni se, minkä koen ahdistavana.

Pyrin ostamaan etenkin ihonhoitotuotteiden kohdalla luonnonkosmetiikkaa, mikä on tuntunut kuivahkolle iholleni sopivan paremmin. Osa meikeistäkin on luonnonkosmetiikkaa ja uusia luonnonkosmetiikka tuotteita testaan kun kategorian tuotteet kuluvat loppuun. Yrityksenä on myös harventaa hiustenpesu väliä ja vähentää turhaa kulutusta.

Olen iloisesti sekakäyttäjä kosmetiikassa, mutta pyrin välttämään turhia hankintoja. Ostan tarpeeseen.

Harkitut ostokset vähnetävät ruokahävikkiä ja muutakin jätettä, Pyrin suosimaan suomalaisia tuotteita ja tekemään ruokaa ja leipomaan itse.

Teen noin kerran viikossa kasvisruokaa. Tämä ei ole valinta lihaa vastaan vaan enemmänkin pidän uusista kasvis- ja vegevaihtoehdoista lihalle, kuten nyhtis, jauhis ja härkis.

Varsinaisena päätöksenä olen siirtymässä tavallisesta kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Tarkoituksena on ostaa loppuneiden tuotteiden tilalle luonnonkosmetiikkaa. Ja koska käytän ensin varastoja pois, niin tämä etenee hitaasti. Samalla on tullut mietittyä, että tarvitsenko niin paljoa vaihtoehtoja. Kymmenen kynsilakan sijasta haluan jatkossa pitää vain yhtä tai kahta kynsilakkaa. Samoin huulipunia ja -kiiltoja ei tarvitse olla viittä vaan pari riittää. Eli kunhan varastot loppuvat, niin tilalle hankin vain sen verran kuin tarvitsen ja vain mieluisimmissa väreissä.

Shampoot, hoitoaineet ja ihonhoitotuotteet ovat jo vuosia olleet suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa, mutta meikeissä tulee vielä suosittua enemmän perinteisiä kunnon kemikaaleilla ladattuja, kun esim. luonnonkosmetiikan ripsarit on mitä on. 😀 Yritän myös ostaa luomua ja lähiruokaa aina kun se vain sopii opiskelijabudjettiin. Auton käytön pyrin minimoimaan kaupungissa, pyöräily on pop!

Aian hinnan ollessa kohdillaan ostan luonnonkoskemtiikkaa.

Käytän täysin luonnonkosmetiikkaa, jonkin verran luomu tai reilun kaupan elintarvikkeita. Ja nyt vielä viimeisimpänä kotimaisia luomupuuvillasta tehtyjä vaatteita 🙂

Jätän kaikki marinadi- liemessä uivat lihat ja kanat ostamatta. Mikroruuat jäävät kauppaan myös. Aikaisemmin pidi n luonnonmukaista kosmetiikkaa tehottomana, mutta huomaan , että yövoidetta ja kasvojenpuhdistus saippuaa on kotiutunut!

Olen yrittänyt suosia luonnonkosmetiikkaa yhä enemmän ja ostaa kotimaisia tuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Olen usein harkinnut Urtekramin ihonhoitotuotteita. Seuraavalla kauppareissulla ostan ja kokeilen.
Tämän blogin perusteella kuulostaa oikein hyvältä.

Käytän nykyisin enemmän luonnonkosmetiikkaa, noin puolet käyttämästäni kosemtiikasta on luonnonkosmetiikkaa.

Pitkäaikainen altistuminen homeelle pisti muuttamaan elämäntapoja ja sen myötä myös vaihtamaan monia tuotteita ekologisempiin. Pesuaineet, siivousaineet, saippuat, sekä hiustenhoitotuotteet on vaihdettu luonnonkosmetiikkaan, meikeissä on ollut vaikeampaa löytää toimivia korvaavia tuotteita tilalle.

Ostan aina vain kotimaista ruokaa, ja vähän kerrallaan ettei ruokaa joutuisi niin paljon roskiin. Luonnonkosmetiikkaan siirtymistä olen miettinyt, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt sieltä yhtä loistavia tuotteita kuin ns. normikosmetiikka.

Kotimaista sen olla pitää ja mielellään vielä Sydänmerkillä varustettua.Tunnustan, että välillä lipsahtaa myös niitä halvempia ulkomaisia tuotteita ostoskoriin. Kosmetiikassa olen vannoutunut apteekkikosmetiikan käyttäjä. Omat ennakkoluulot taitaa olla jarruna luonnonkosmetiikan kokeilussa. Nyt siis saattaisi olla erittäin hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta. Peukut pystyyn!

En mitään suurempia viherpiipertelyjä harrasta. Suomalaista suosin järkevissä rajoissa.

Ostan aina suomalaisia tuotteita, jos saaavilla. Suosin myös monia kotimaisia kosmetiikkatuotteita. Nyt keväällä ryhdyttiin miehen kanssa vähentämään lihan syöntiä, punaista lihaa ei syödä käytännössä ollenkaan.

Olen siirtymässä kasvissyöjäksi heti, kun vanhempani antavat. Olemme koko perhe myös vähentäneet lihatuotteiden käyttöä ja ostamme kananmunia mummini lähellä olevalta pientilalta.

Käytän melkein täysin luonnonkosmetiikkaa ja suosin myös luomu- ja lähiruokaa.

Koitan suosia luomutuotteita entistä enemmän, etenkin kasviksissa.
Läheisilleni olen viime aikoina antanut entistä enemmän elämys- ja palvelulahjoja, tavaralahjojen sijaan 🙂

Pyrin ostamaan vain kotimaisia vihanneksia ja nekin luomuna.

Suosin kotimaista ruokaa, yritän syödä vähemmän eineksiä ja valmisruokia 🙂

Suosin mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja/tai luomua ruuassa. Viimeaikoina myös kosmetiikkassa tullut suosittua luonnonkosmetiikkaa jonkin verran.

Lomailen kotimaassa, kävelen paljo ja suosin luomua ja kotimaista.

Ostan luomutuotteita 🙂

Syömme nykyään enemmän kasvisruokaa ja kotimaista ruokaa aina kun mahdollista.

Pyrin minimoimaan ainakin ruokahävikin ja kuljen paljon jalkaisin.

Iän myötä näköjään rupeaa ajattelemaan
enemmän kotimaisuutta, suosin nykyään
paljon enemmän kotimaisia verkkokauppoja.
Ruoan suhteen olen aina ollut kotimaisen
kannattaja, jos vain sellainen vaihtoehto
on saatavilla 😊
Mielenkiintoisen oloinen sarja, täytyy ehdottomasti
testata!

Pyrin ostamaan kotimaisia luomutuotteita niin kaun kuin opiskelijan lompakko venyy. Olen miettinyt myös luonnonmukaiseen kosmetiikkaan siirtymistä.

Täytyy kyllä myöntää, että en ole varmaankaan tehnyt mitään parempaa tai eettisempää valintaa. Luonnonkosmetiikkaakin käytän vain siitä syystä, että haluan vähentää kroppaani kohdistuvaa kemikaalikuormaa edes jotenkin. Pitäisi ehkä ryhdistäytyä asiassa.

Kuljen työmatkat pyörällä. Ravinnossa suosin kotimaista ja luomua. Kesäisin satoa myös omalta kasvimaalta.

Kiitos kattavasta esittelystä! Valintojen paremmuus lienee sekin katsojan silmissä, mutta omasta mielestäni hyviä muutoksia ovat olleet harkinta ennen ostopäätöstä, jätteiden lajittelu, luonnonkosmetiikan suosiminen, vaihto alumiinittomaan deoon, lihansyönnin vähentäminen, luomun lisääminen, valojen sammuttaminen ja sytyttämättä jättäminen, pyykinpesu kun spottisähkö on edullisinta… Kotimaisuutta pidän plussana ja yritän olla nurisematta mielessäni hinnasta, jos saan hintansa arvoista kotimaista palvelua!

Lähiruokaa ja kotimaista tukee suosittua. Eineksiä pyrin käyttämään mahdollisimman vähän.

Tämän vuoden puolella olen siirtynyt takaisin ekologisempaan työmatkailuun; kuljen 99% työmatkat polkupyörällä mikä on hyvä ratkaisu jo ihan oman hyvinvoinnin kannalta, mutta toisaalta kyllä se ihan pikkiriikkisen luontoakin säästää 🙂

Haluaisin ostaa vain kotimaisia tuotteita, mutta lompakko ei aina siihen veny

Nuo pakkaukset on tosi kauniit. Kosmetiikkaa on aina kivempi käyttää, kun se on nätisti pakattu; tästä plussaa! 🙂

Minua huolestuttaa maapallon nykyinen tila, joten pyrin ympäristöystävällisyyteen kaikilla elämän osa-alueilla. En ole lähelläkään täydellisyyttä, mutta toivon, että oma elämäntapani ei kuormita maapalloa liikaa.

Yleensä meillä syödään lihaa kerran viikossa (plus leikkeleet ja mahdolliset ravintolakäynnit), muuten kasvis- ja kalaruokia. Ostan myös luomua, kun se on mahdollista. Lämmitän taloa mahdollisimman vähän; öljy kun ei ole hirveän ympäristöystävällistä, mutta vuokralla asuessa sitä on huono alkaa muuttamaankaan. Mietin vaateostoksilla tarkkaan, tuleeko vaatetta varmasti käytettyä ennen kuin ostan sen, ja pyrin ostamaan luonnonkuituja. Valitettavasti eettinen ostaminen on monesti kuluttajalle todella vaikeaa, kun tietoa ja eettisiä vaihtoehtoja ei ole tarpeeksi saatavilla.

Siinä varmaan ne tärkeimmät. Olipa muuten kiva kysymys! On mukava lukea muiden eettisistä valinnoista 🙂

Pesen hiuksia nykyään max 2krt/vko, joskus jopa selviän hyvin yhdellä! Jos on tyvikrepattu ja laineraudalla kiharrettu tukka ja loppuviikon pitää kiinni niin hienosti pärjää 🙂 Ja myös yritän pitää lihattomia päiviä.. tosin perhe mutisee mutta jospa sitkeä työ palkittais… 🙂

Onneksi olen allerginen kaikille epämääräisille voiteille. Siten on pakko käyttää luonnonkosmetiikkaa, kun muuta ei voi käyttää.

Olen vähentänyt lihan syöntiä

Kierrätän ja yritän luomua ostaa kaupasta. Veden kulutusta säätelen. Kaikissa asioissa tähän teemaan liittyen yritän kehittyä koko ajan.

Olen ollut kasvissyöjä 17-vuotiaasta asti, käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, pyrin ostamaan luomua mahdollisuuksien mukaan, käytän kauppareissuilla omaa kangaskassia ja pyrin lajittelemaan jätteeni. Parannettavaa olisi silti aina, mutta yritän tehdä sen verran mitä jaksan 🙂

Mä panostan lähi-ja luomuruokaan. Kosmetiikassa sillä ei ole niin suurta merkitystä itselleni. Pitäisi varmaan olla tiedostavampi myös siinä mitä kasvoilleen ja kropalleen holvaa, mutta asia kerrallaan 🙂

Olen esimerkiksi vähentänyt lihansyöntiä reippaasti, suosin kotimaista ruokaa, välttelen valmisruokia, kierrätän kaiken minkä voin, en shoppaile jne. Itselle nämä ovat normaaleja arkipäivän asioita ja rutiineja joita en sen kummemmin ajattele.

Suosin entistä enemmän luomu-ja lähiruokaa.Urtekramin kaurahiutaleista
tulee parasta puuroa !

Ehkä parhain valinta on ollut lopettaa uuden muovipussin ostaminen jokaisella kauppareissulla! Nykyään on aina mukana kestokassit ostoksille tai kaupungille lähtiessä 🙂

Olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonmukaisiin meikkeihin ja kodin puhdistusaineisiin. Lihankorvikkeet kuten esim. härkis ovat pitkälti syrjäyttäneet lihan keittiössämme. Tällä hetkellä kokeilen 21 päivän mittaista puhdistukuuria, jonka aikana syödään vegaanisesti, ei käytetä alkoholia eikä sokereita ja vähennetään myös muiden nautintoaineiden, kuten kahvin, käyttöä. Minulla on kohta takana 14 päivää tätä kokeilua ja tähänastisten havaintojeni mukaan siitä on ollut pelkästään hyötyä ja iloa. Energiataso on parempi ja nukun paljon paremmin. Saattaa olla, että kun 21 päivää tulee täyteen, elämänmuutokset jäävät pysyviksikin. Saa nähdä 🙂

Itsellä juuri kyseiset tuotteet käytössä tälläkin hetkellä ja suosittelen lämpimästi. Pienet ekoteot kierrätys esimerkiksi ovat osa arkea.

Valitsen yhä enemmän ja enemmän kasvis vaihtoehtoja sekä vähemmän prosessoitua ruokaa.

Moikka 🙂
Olen pyrkinyt siirtymään yhä enemmän luonnonkosmetiikan pariin, pesuaineet ja shampoot on jo aikalailla kaikki, mutta meikeissä ja voiteissa en ihan kokonaan oo pystynyt vaihtamaan 🙂

Olen lisännyt luonnonkosmetiikan käyttöä, vähentänyt turhien kemikaalien käyttöä sekä suosin luonnonmukaisia pesuaineita myös kodin siivouksessa. 🙂

Pyrin lisäämään ekologisuuttani mahdollisimman monella elämänalueella. Syön kasvisruokaa ja vältän prosessoituja ja kaukaa tuotuja elintarvikkeita. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja valitsen siivous- ja pyykinpesuaineet ympäristöystävällisistä vaihtoehdoista. Myös monet vaatteeeni ostan kirpputoreilta.

Kyllä, olen radikaalisti vähentänyt veden ja pesuaineiden käyttöä: hiukasia ei tarvitse pestä kuin 2 x viikossa ja ne voivat todella hyvin. Myös kaikki tuotteet, joissa on mikromuovia, on jätetty käyttämättä. Nestesaippuat olen vaihtanut palasaippuoiksi: säästää luontoa.

Olen nyt pikkuhiljaa tuote tuotteelta siirtymässä luonnonkosmetiikkaan. Olen paljon selaillut ja vertaillut eri sarjoja ja tämä postaus tuli todella tarpeen 🙂

Huomannut kevyemmän kasvisruoan, elimistölle paremmaksi. Kalaa pari kertaa viikossa vähintään, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ym mahdollisimman paljon, kauraleipää. Luomu, lähi ja eettinen, vaikuttavat ostopäätökseen. Saisivat olla edullisempia ja helpommin saatavilla, esim. järvikalan (edullisia) myyntipisteitä järvien rannoille.

Ruokapuolella suosin kotimaista lähiruokaa.

Yritän suosia lähiruokaa, joten käytän paljon rekopiirejä. Olen lähiaikoina alkanut vaihtamaan meikkejä luonnonkosmetiikkaan. Lisäksi ystäväni on eko-kampaaja joten kaikki hänen värinsä tulevat luonnosta.

Ruoassa suosin kotimaista, ja lähi- ja luomuruokaa ostan silloin, kun se opiskelijabudjettiin sopii.

Olen kiinnittänyt enemmän huomiota varsinkin lähiruokaan. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa vaikka se on minulle vieras tuoteryhmä. Kaikessa kosmetiikassa tärkeintä minulle on se että millään tavoin asiaan ei liity eläimillä testaaminen.

Harrastan kierrätystä aika laajemminkin lisäksi olen aloittanut ensimmäiset luonnonkosmetiikan kokeilut☺

Luomua, osittain luonnonkosmetiikkaa, kierrätystä ja paljon kasviksia ruoassa.
😁😁😁

Olen käyttänyt pitkään luonnonkosmetiikkaa ja teen itsekin paljon kauneudenhoitoon aineita, kuten kasvonaamioita ja kuorintoja. Hyvän deodorantin löytymiseen meni kuitenkin kauan, ja suosittelenkin Schmidt’sin luonnonmukaisia deodorantteja.

Toistaiseksi ”paremmat” valintani taitavat olla tuolla ruokapuolella ja se tarkoittaa ainakin sitä että olen luopunut lihan käytöstä lähes kokonaan. Kaikki suoraan luonnosta löytyvät syötävät ainekset ovat herkkuani.

Pieniä tekoja ruokavaliossa, enemmän kasvisruokia, valinnut esim. kaurahiutaleista luomua

Käytin talven ja kevään ajan käsi- ja suihkusaippuana aitoja öljyistä tehtyjä palasaippuoita. Huomasin lavuaarin menevän rasvoista (kookos?) tukkoon, joten ajattelinkin juuri siirtyä esimerkiksi johonkin nestemäiseen Urtekramiin. En halua käyttää vahvoja myrkkyjä säännölliseen saippuajäämien puhdistamiseen.

Vihreät arvot ovat kyllä olleet minulle aina tärkeitä, mutta tässä lähivuosina olen ruvennut ajattelemaan vähemmän mustavalkoisesti. Kaiken ei tarvitse olla joko/tai. Kun tietty fanaattisuus vähenee, rupeaa suurempi joukko ihmisiä toteuttamaan niitä itselleen sopivia keinoja. Ja on lopulta parempi, että suuri joukko tekee pieniä tekoja, kuin vain muutama, jotka tekevät väkisin kaiken voitavansa.

Kierrätän, vältän valmisruokia lisäaineidenkin takia ja pesen hiukset vain 3-4 päivän välien ja nyt kokeilen pestä palasaippualla ja huuhtoa etikalla. Pienillä valinnoilla eteenpäin 🙂

En olekaan tästä merkistä ennen kuullut. Ekotekoja itselleni on kotimaisten raaka-aineiden käyttö ja ruokahävikin minimointi sekä yleisesti kaikenlainen kierrättäminen.

Hei, ei ole vielä tuttuja tuotteita, olisi kiva testata.
Mulla on astma joten voimakkaita tuoksuja en kestä, käytän
tällä hetkellä mietoja apteekkituotteita.

Minä olen siirtynyt pitkälti luonnonkosmetiikkaa. Tykkään niiden puhtaudesta ja raikkaudesta. Ehdoton en silti ole ja käytän edelleen luottotuotteitani, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa. Urtekramia olen myös käyttänyt, mutta tätä uutta sarjaa en ole vielä testannut. Nyt peukut pystyssä arvontaan! 🙂

Isoin juttu taitaa olla ruokavalion muutokset ainakin itselläni, vielä on tosin matkaa jäljellä vegaaniuteen. Myös ruokahävikin pienentäminen on itselleni tärkeää.

Luonnonkosmetiikassa olen vielä vähän jäljessä. Välillä tulee tehtyä DIY-kosmetiikkaa, mutta olisihan se hienoa kokeilla joskus ’oikeaa’ luonnonkosmetiikkaa…

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti ja on ollut hakusessa laadukas ihonhoitosarja, josta löytyisi itselleni sopivat tuotteet. Suosin kotimaista lähiruokaa, ostan suoraan tuottajilta mm. lihat ja kananmunat ja teen itse kaiken ruoan, eineksiä meillä ei käytetä. Ruokahävikki on erittäin vähäistä, iso perhe hoitaa sen puolen. 🙂

Pyrin kaikessa kuluttamisessani pienentämään kasvihuonekaasukuormaa sekä vesistöjen saastumista. Ruuassa se tarkottaa lihan radikaalia vähentämistä ja vaikkapa talvella Suomessa kasvatettujen vihanneksien välttelyä. Kosmetiikassa valitettavasti ei ole vielä kovin helppoa arvioida eri tuotteiden eroa.

Olen käyttänyt urtekramin tuotteita ja havainnut ne hyviksi. Myös hajusteettomat Erisan – ja LV-tuotteet ovat perheessäni jatkuvassa käytössä. Ei kutise eikä tule ihottumaa!

Olen vasta tutustumassa luonnonkosmetiikkaan ja joitakin tuotteita olen testannut. Tämä sarja on minulle uusi tuttavuus. Kotimaisia ja lähellä tuotettuja tuotteita pyrin mahdollisuuksien mukaan käyttämään.

Urtekramilla on kyllä hyviä perustuotteita. Jos löydän jonkun hyvän tuotteen luonnonkosmetiikan tuotteen, käytän mieluummin sitä kuin synteettistä. Pyrin välttämään esim. kuorintoja, joissa on mikromuovia. Suosin kotimaista ruokaa.

Osaltaan olen, käytän luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa, koetan välttää ruokahävikkiä, ostan luomu/lähiruokaa jonkun verran, kierrätän mahd. paljon ym. eli teen kestävämpiä valintoja omien rahkeiden mukaan. Urtekram on tuttu merkki, hyviä ja edullisia tuotteita 🙂

Ruoka-aineet pyrin ostamaan mahdollisimman vähän käsiteltyinä sekä teen ruuan itse alusta alkaen välttäen valmisruokia. Kosmetiikassa on nykyään paljon enemmän valinnanvaraa eläinkokeettomissakin ja haitallisia lisäaineita sisältämättömissä.

Oma vastaukseni on pitkälti vastaava kuin sinulla. Valmisruokia en osta, pyrin tekemään paljon itse alusta asti. Ostan lähes ainoastaan suomalaista ja lähiruokaa. Suunnitelmissa on lihan käytön vähentäminen.
Muutenkin suosin suomalaisia tuotteita. Lisäksi jätteiden lajittelu on mielestäni tärkeä teko luonnolle.

Luonnonkosmetiikan määrää olen lisännyt. Tämä merkki on tuttu gluteenittomista tuotteista, joita käytän.
Myös ruuan teen itse, en syö eineksiä. Tosin ruokarajoitteeni sanelevat tämän mutta tekisin niin muutenkin. Maku on aivan erilaista kun tekee itse.

Olen alkanut käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa

No juu, olen vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan 🙂 Vielä on muutamia tuotteita, joista en ole oikein löytänyt mieleisiä luonnonkosmetiikan puolelta, mutta eiköhän nekin tule jossain vaiheessa vaihdettua.
Luomuruokaa tulee myös usein suosittua.

Suosin elintarvikkeissa luomua. Olen myös käyttänyt luomukosmetiikkaa. Tällä hetkellä kylppärissä on Urtekramin nestemäinen kookoskäsisaippu, jossa on miellyttävä mieto tuoksu.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystietosi

Yhteystietosi näkyvät vain bloggarille ja niitä käytetään vain tässä postauksessa mainittuun tarkoitukseen. Yhteystietojasi ei myöskään luovuteta kolmansille osapuolille.