glitz & glam

Peittävä peiteväri

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Peitevärit… Niitä on hyviä, todella hyviä ja sitten niitä on niin surkeita, että ei edes ymmärrä miksi tuote on koskaan päässyt markkinoille. Minulla on viha-rakkaussuhde peiteväreihin. Vihaan sitä, että joudun niitä käyttämään, mutta rakastan sitä kun saan hyvällä peitevärillä kaikkea minua ärsyttävää piiloon. Hyvää peiteväriä arvostaa. Olen ikuinen tutkija peitevärien suhteen, mutta en viitsi haalia niitä samoissa määrin kun monia muita meikkituotteita olen haalinnut.

Olen tässä viime aikoina raportoinut Sephorasta shoppailemistani tuotteista. Näissähän on tietty se harmi, että tuotteita ei voi tuosta vain käydä lähikaupasta hakemassa (ellet sitten asu jossain muualla kuin Suomessa). Uusin peiteväriostokseni on tämä Kat Von D:n Lock-it Concealer Crème.

Tätä peiteväriä on paljon kehuttu ja teiltä sainkin sitten vinkin, että tuote olisi hyvä ja arvostelua siitä haluttaisiin kuulla. Kat Von D ei ole mitenkään erityisen tuttu minulle. Vuosi sitten ostin yhden huulipunan ja nyt sitten peitevärin ja rajaustussin, jonka jo esittelinkin.

Lock-it Concealer Crème on pakattu ihan perinteisesti hylsyyn. Ulkonäöltään hylsy on hyvin ”kattimainen”. Siinä on rock-henkisyyttä ja tekstien fontit henkivät hieman raffia ja uskaliasta brändiä. Hieman nuorisohenkinen tyyli, mutta silti aika tyylitelty.

Peiteväri annostellaan pienellä applikaattorilla.

Koostumus on notkea, voidemainen. Tuntumasta heti huomaa tuotteen olevan pigmenttinen ja kuivahtavan tiukasti kestäväksi. Sävyvaihtoehtoja löytyy lukuisia. Tukholman Sephorassa ei ollut kaikkia mahdollisia sävyjä, mutta kyllä sieltäkin niitä löytyy. Lock-it Concealer Crème -peiteväreistä löytyy lämpöisellä, kylmällä ja neutraalilla pohjalla. Sävyjä löytyy valkoisesta tummaan. Valkoinen sävy ei ole tarkoitettu suoraan peiteväriksi, vaan lähinnä miksaamaan liian tummaa meikkivoidetta tai peiteväriä.

Minun ostamani sävy on L5, eli Light 5 – fair cashmere with neutral undertone.

Haluatte varmasti nähdä tuotteen ihan käytössäkin.

Lähtötilanteessa näkee tummat silmänaluseni.

Pienet pisteet silmien sisänurkkiin.

Levitys ja häivytys siveltimellä, sormin tai meikkisienellä. Minä pidän sivellintä parhaimpana, koska sillä tavoin tuote leviää nopeasti, eikä ehdi kuivahtamaan. Kostea meikkisieni, kuten Beautyblender, hieman heikentää peitevärin peittävyyttä, mutta toki tuo sille samalla kosteutta.

Toisella puolella peiteväri levitettynä, toisella ei. Melkoinen ero. Syy miksi peitän tummia silmänalusiani.

Koska minulla on ikää 34 vuotta, silmänympärysihoni on atooppisuuteen taipuvainen ja herkästi kuivuva, ei ihoni ole enää ihan kaikista pinkein. Tästä syystä en voi käyttää ihan kaikkia peitevärejä silmien alla. Liian paksu ja/tai kuivakka koostumus korostaa ihon uurteita ja kuivuutta. Jotkut peitevärit kerääntyvät hetkessä uurteisiin. Erityisesti vahamaiset, joita nuoret tubettajat suosivat.

Kat Von D Lock-it Concealer Crème -peiteväri on minulle sopiva. Se peittää ohuellakin kerroksella tummia silmänalusia. Kasvoilla oleville ihovirheille voi peiteväriä kerrostaa mielin määrin, mutta silmien alle en voi. Siksi peittävyys ohuella kerroksella on tärkeää. Myös paikoillaan pysyminen ilman paksua puuterointia on ehdoton juttu. Siksi pidän tästä peiteväristä todella paljon.

Lock-it Concealer Crème ei ole kosteuttava kuitenkaan, joten silmänympärysihon tulee olla kunnolla kosteutettu. Jos iho on kuiva, peiteväri kiinnittyy kuiviin kohtiin aika tiukasti ja lopputuloksesta tulee epätasainen.

Lock-it Concealer Crème nousee ehdottomasti parhaimpien peitevärien joukkoon. Sen ehdottomia valtteja ovat ohuehko koostumus ja pigmenttisyys. Kestävyyskin on hyvä, sillä peiteväri kuivahtaa aika tiukaksi iholla. Jos poskilla on todella punoittava finni, niin suosittelen taputtelemaan peitevoiteen sormin. Ensin vain paksu kerros ja annetaan peitevärin hetken kuivua. Sitten vasta tasoittelu sormella tai hyvällä siveltimellä. Päälle paksu puuterointi vain paikallisesti, niin kyllä peittää ja kestää. Lock-it Concealer Crème asettuu aika nätisti myös epätasaiselle pinnalle. Esimerkiksi finnin, jonka päällä on rupea. Sehän on ihan painajainen, mutta Lock-it Concealer Crème peittää sen aika kivasti kun jaksaa kerrostaa peiteväriä. Ei tietenkään täydellisesti tasoita ihoa, mutta häivyttää selkeästi epätasaisuutta.

Ihanteellisinta olisi valita tummille silmänalusille ja ihovirheille omat sävynsä. Ihovirheet yleensä tarvitsevat hieman kirkkautta, eli vaaleamman, koska muuten iholle jää näkyviin tumma läiskä. Tummat silmänaluset taas yleensä tarvitsevat hieman oranssi- tai keltavivahteisen peitevärin, koska se toimii parhaiten siniviolettisille silmänalusille. Minä nyt kuitenkin ostin vain yhden ja yritin valikoida sävyni kompromissilla. Kesällä kun ihoni päivettyy, en voi näin vaaleaa käyttää. Valitsemani sävy on neutraali, vaikka ihoni on vähän enemmän viileän puolella. Silmien alla kuitenkin valitsemani neutraali tuo kevyellä keltaisuudellaan neutralointia tummille silmänalusille. Kasvoilla se ei ole liian erisävyinen kuin oma ihoni, vaan blendaantuu sille luontevasti.

Kat Von D Lock-it Concealer Crème -peiteväriä myydään mm. Sephora-liikkeissä ja verkkokaupoissa. Tukholman Sephorassa peiteväri maksoi 265 SEK / 6,25 g, eli noin 28,00 €. Jos tulevana kesänä matka suuntautuu Tukholmaan tai jonnekin missä myydään Kat Von D:n tuotteita, käy tsekkaamassa tämä peiteväri.

Kiitän suuresti teitä, jotka minulle vinkkasitte tästä tuotteesta! En välttämättä olisi tuotteeseen tarttunut ilman suosituksianne.

Keväistä keskiviikkoa kaikille!

X