Meikit

Peittävä peiteväri

19.4.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Peitevärit… Niitä on hyviä, todella hyviä ja sitten niitä on niin surkeita, että ei edes ymmärrä miksi tuote on koskaan päässyt markkinoille. Minulla on viha-rakkaussuhde peiteväreihin. Vihaan sitä, että joudun niitä käyttämään, mutta rakastan sitä kun saan hyvällä peitevärillä kaikkea minua ärsyttävää piiloon. Hyvää peiteväriä arvostaa. Olen ikuinen tutkija peitevärien suhteen, mutta en viitsi haalia niitä samoissa määrin kun monia muita meikkituotteita olen haalinnut.

Olen tässä viime aikoina raportoinut Sephorasta shoppailemistani tuotteista. Näissähän on tietty se harmi, että tuotteita ei voi tuosta vain käydä lähikaupasta hakemassa (ellet sitten asu jossain muualla kuin Suomessa). Uusin peiteväriostokseni on tämä Kat Von D:n Lock-it Concealer Crème.

Tätä peiteväriä on paljon kehuttu ja teiltä sainkin sitten vinkin, että tuote olisi hyvä ja arvostelua siitä haluttaisiin kuulla. Kat Von D ei ole mitenkään erityisen tuttu minulle. Vuosi sitten ostin yhden huulipunan ja nyt sitten peitevärin ja rajaustussin, jonka jo esittelinkin.

Lock-it Concealer Crème on pakattu ihan perinteisesti hylsyyn. Ulkonäöltään hylsy on hyvin ”kattimainen”. Siinä on rock-henkisyyttä ja tekstien fontit henkivät hieman raffia ja uskaliasta brändiä. Hieman nuorisohenkinen tyyli, mutta silti aika tyylitelty.

Peiteväri annostellaan pienellä applikaattorilla.

Koostumus on notkea, voidemainen. Tuntumasta heti huomaa tuotteen olevan pigmenttinen ja kuivahtavan tiukasti kestäväksi. Sävyvaihtoehtoja löytyy lukuisia. Tukholman Sephorassa ei ollut kaikkia mahdollisia sävyjä, mutta kyllä sieltäkin niitä löytyy. Lock-it Concealer Crème -peiteväreistä löytyy lämpöisellä, kylmällä ja neutraalilla pohjalla. Sävyjä löytyy valkoisesta tummaan. Valkoinen sävy ei ole tarkoitettu suoraan peiteväriksi, vaan lähinnä miksaamaan liian tummaa meikkivoidetta tai peiteväriä.

Minun ostamani sävy on L5, eli Light 5 – fair cashmere with neutral undertone.

Haluatte varmasti nähdä tuotteen ihan käytössäkin.

Lähtötilanteessa näkee tummat silmänaluseni.

Pienet pisteet silmien sisänurkkiin.

Levitys ja häivytys siveltimellä, sormin tai meikkisienellä. Minä pidän sivellintä parhaimpana, koska sillä tavoin tuote leviää nopeasti, eikä ehdi kuivahtamaan. Kostea meikkisieni, kuten Beautyblender, hieman heikentää peitevärin peittävyyttä, mutta toki tuo sille samalla kosteutta.

Toisella puolella peiteväri levitettynä, toisella ei. Melkoinen ero. Syy miksi peitän tummia silmänalusiani.

Koska minulla on ikää 34 vuotta, silmänympärysihoni on atooppisuuteen taipuvainen ja herkästi kuivuva, ei ihoni ole enää ihan kaikista pinkein. Tästä syystä en voi käyttää ihan kaikkia peitevärejä silmien alla. Liian paksu ja/tai kuivakka koostumus korostaa ihon uurteita ja kuivuutta. Jotkut peitevärit kerääntyvät hetkessä uurteisiin. Erityisesti vahamaiset, joita nuoret tubettajat suosivat.

Kat Von D Lock-it Concealer Crème -peiteväri on minulle sopiva. Se peittää ohuellakin kerroksella tummia silmänalusia. Kasvoilla oleville ihovirheille voi peiteväriä kerrostaa mielin määrin, mutta silmien alle en voi. Siksi peittävyys ohuella kerroksella on tärkeää. Myös paikoillaan pysyminen ilman paksua puuterointia on ehdoton juttu. Siksi pidän tästä peiteväristä todella paljon.

Lock-it Concealer Crème ei ole kosteuttava kuitenkaan, joten silmänympärysihon tulee olla kunnolla kosteutettu. Jos iho on kuiva, peiteväri kiinnittyy kuiviin kohtiin aika tiukasti ja lopputuloksesta tulee epätasainen.

Lock-it Concealer Crème nousee ehdottomasti parhaimpien peitevärien joukkoon. Sen ehdottomia valtteja ovat ohuehko koostumus ja pigmenttisyys. Kestävyyskin on hyvä, sillä peiteväri kuivahtaa aika tiukaksi iholla. Jos poskilla on todella punoittava finni, niin suosittelen taputtelemaan peitevoiteen sormin. Ensin vain paksu kerros ja annetaan peitevärin hetken kuivua. Sitten vasta tasoittelu sormella tai hyvällä siveltimellä. Päälle paksu puuterointi vain paikallisesti, niin kyllä peittää ja kestää. Lock-it Concealer Crème asettuu aika nätisti myös epätasaiselle pinnalle. Esimerkiksi finnin, jonka päällä on rupea. Sehän on ihan painajainen, mutta Lock-it Concealer Crème peittää sen aika kivasti kun jaksaa kerrostaa peiteväriä. Ei tietenkään täydellisesti tasoita ihoa, mutta häivyttää selkeästi epätasaisuutta.

Ihanteellisinta olisi valita tummille silmänalusille ja ihovirheille omat sävynsä. Ihovirheet yleensä tarvitsevat hieman kirkkautta, eli vaaleamman, koska muuten iholle jää näkyviin tumma läiskä. Tummat silmänaluset taas yleensä tarvitsevat hieman oranssi- tai keltavivahteisen peitevärin, koska se toimii parhaiten siniviolettisille silmänalusille. Minä nyt kuitenkin ostin vain yhden ja yritin valikoida sävyni kompromissilla. Kesällä kun ihoni päivettyy, en voi näin vaaleaa käyttää. Valitsemani sävy on neutraali, vaikka ihoni on vähän enemmän viileän puolella. Silmien alla kuitenkin valitsemani neutraali tuo kevyellä keltaisuudellaan neutralointia tummille silmänalusille. Kasvoilla se ei ole liian erisävyinen kuin oma ihoni, vaan blendaantuu sille luontevasti.

Kat Von D Lock-it Concealer Crème -peiteväriä myydään mm. Sephora-liikkeissä ja verkkokaupoissa. Tukholman Sephorassa peiteväri maksoi 265 SEK / 6,25 g, eli noin 28,00 €. Jos tulevana kesänä matka suuntautuu Tukholmaan tai jonnekin missä myydään Kat Von D:n tuotteita, käy tsekkaamassa tämä peiteväri.

Kiitän suuresti teitä, jotka minulle vinkkasitte tästä tuotteesta! En välttämättä olisi tuotteeseen tarttunut ilman suosituksianne.

Keväistä keskiviikkoa kaikille!

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Olen nyt testaillut uutta löytämääni kikkaa (kiitos You Tuben), jolla pitäisi estää peitevoiteen kökkööntyminen. Sekoitan peiteaineeseen (Dior Nude) meikinkiinnitys-suihketta! Laitoin suihketta tyhjentyneeseen pieneen (näyte) pipettipulloon. Tippa sitä peiteaineeseen, sekoittelu kädellä ja suht nopsaan levitys sormin. Voide lämpenee ja notkistuu. Ja onhan sitä helpompi annostella kädeltä, kuin jos vetää viirut silmien alle. Vanha kunnon kolmiomainen meikkisieni tasoittelee ja viimeistelee nätisti. Saan vieläkin ohuempaa, peittävyyden juurikaan kärsimättä, kun sekoitan (näytetuubista) silmänympärysvoidetta peiteaineeseen. Nuppineulanpään verran maximissaan. You Tuben vinkissä meikinkiinnityssuihketta suihkutettiin siveltimeen, jolla peiteaine levitettiin. Tätä tapaa en ole kokeillut.

Kommentit

Aika vakuuttavaa jälkeä kyllä, täytyy myöntää. Menee harkintaan.
Minulla myös ollut pitkään haussa hyvä peitevoide tummille silmänalusille. Viimesimpinä hankintoina Lumene Invisible Illumination Serum Consealer ja Pixin Concealing Consentrate, eikä kumpikaan yllättänyt positiivisesti. Vichy Dermablendin peitepuikosta joskus pidin. Mutta parhaimmaksi tummille silmänalusille olen todennut oranssinsävyisen huulipunan 🙂

Se oranssi huulipuna on kyllä ihan näppärää, mutta eihän sekään yksinään riitä. Mitä koostumusta muuten käytät? Matta- vai kuultopunaa? 🙂

Tämä taitaa olla aika perus cremepuna, ei matta, eikä kiilto. (Viva la Vida sävy Cream Coral, olisi ihana sävy huulilla, mutta tekee ainakin omat hampaani kellertävämmiksi). Juu, tätä ensin pohjalle silmien alle kolmiot ja sitten jotain muuta beigensävyistä peitevoidetta päälle.

Miten vertautuu macin plw:hen? ?

On minusta peittävämpi ja kuivahtaa napakammaksi iholle. Tuntuu tiukemmin pysyvältä.

Itse kamppailen tummien silmänalusten kanssa. Tällä hetkellä on käytössä Make Up Storen Cover All Blue, mutta se tuntuu päivän mittaan kertyvän silmänympärysten juonteisiin ja joudun siistimään silmänympäryksiä päivän mittaan. Täytyy laittaa tämä vinkki korvan taakse 🙂

Ei liity tähän postaukseen, mutta olisin kysellyt, kun esittelit joskus sitä Remingtonin jumbokiharrinta. Minulla on pitkät, yli puolen selän olevat, hiukset ja omistan sen Remingtonin pienemmän puikon. Saan sillä kyllä kestävät kiharat, mitkään suoristusrautakiharat tai lämpörullakiharoista puhumattakaan ei kestä tuntia kauempaa. Minulla on paljon hiusta, mutta yksittäinen hius on ohut. Lisäksi hiukset ovat melko liukkaat ja lasimaiset. Mutta sillä pienemmällä puikolla tahtoo tulla tosi pientä kiharaa ja välillä haluaisin sellaista loivempaa kiharaa. Osaatko sanoa, että pysyiskö tuolla paksummalla kihartimella tehdyt kiharat tälläisessä ”liruhiuksessa”? Jostain netin syövereistä lueskelin, että sillä paksummalla kihartimella se kihara ei pysy yhtä hyvin.

Itse en ihastunut tuohon mainitsemaasi Make Up Storen peiteaineeseen. Minulla se karkaa kaikkiin juonteisiin, sinnekin joista en ole edes tiennyt. Lisäksi vaatii niin runsaan puuteroinnin, että se saa sy-ihon näyttämään kuivalta ja ruttuiselta. 🙁

Ongelma on se, että mitä isompaa/loivempaa kihara on, sen heikommin se kestää. Sinulla on niin vahva hius ilmeisesti, lisäksi pituutta, niin voi olla ettei jumbolla kihara kestä. Kerroit ettei suoristusrauta kiharakaan kestä.

Jos jaksat kihartaa jumbolla todella pienissä osioissa ja käytät paria muuta kikkaa, niin saattaa kiharat kestää jotenkin. Sinun tulee karhentaa hiusta ensin suolasuihkeella, esim. föönauksen alle suolasuihke antamaan nahkeutta. Sitten hyvä muotoilusuihke kihartaessa, heti päälle hiuslakka kun osio on kiharrettu. Siinä kun hius jäähtyy, niin se pitää muotonsa paremmin. Varovaista availua et oikeastaan tarvitse, kun kiharretut osiot ovat pieniä. Tuuli ja ilmavirta hoitavat luonnollista kiharoiden availua. Viimeistele lopuksi kunnollisella hiuslakkakerroksella.

Tein luokkakaverilleni muutama viikko sitten kiharat jumbollani. Hänellä ei kuulemma kestä kampaajien tekemät kiharat. Tein äsken antamien ohjeideni mukaan hänelle kiharat. Kyllä ne kesti Helsingin tuulet pikkutunneille asti. 🙂

Olen nyt testaillut uutta löytämääni kikkaa (kiitos You Tuben), jolla pitäisi estää peitevoiteen kökkööntyminen. Sekoitan peiteaineeseen (Dior Nude) meikinkiinnitys-suihketta! Laitoin suihketta tyhjentyneeseen pieneen (näyte) pipettipulloon. Tippa sitä peiteaineeseen, sekoittelu kädellä ja suht nopsaan levitys sormin. Voide lämpenee ja notkistuu. Ja onhan sitä helpompi annostella kädeltä, kuin jos vetää viirut silmien alle. Vanha kunnon kolmiomainen meikkisieni tasoittelee ja viimeistelee nätisti. Saan vieläkin ohuempaa, peittävyyden juurikaan kärsimättä, kun sekoitan (näytetuubista) silmänympärysvoidetta peiteaineeseen. Nuppineulanpään verran maximissaan. You Tuben vinkissä meikinkiinnityssuihketta suihkutettiin siveltimeen, jolla peiteaine levitettiin. Tätä tapaa en ole kokeillut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *