Glitz & Glam

5 parasta suolasuihketta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Jälleen on viikko vierähtänyt ja on sunnuntaisen 5 parasta aika.

suolasuihke

Minulta toivottiin esittelyä parhaimmista suolasuihkeista. Päätin, että ok, postataan heti suolasuihkeista. Käytin meinaan aktiivisesti suolasuihkeita vielä pari vuotta sitten. Vuosi sitten niiden käyttö väheni, koska puhkivaalennettu harmaani ei enää tarvitse tekstuuria samalla tavalla. Joskus suihkautan suolasuihketta, jos haluan supersilottavan hoitoaineen jälkeen vähän rakennetta hiuksiini, jotta saan ne asettumaan kampaukseen paremmin tai kiharoille maksimaalista pitoa.

Jos suolasuihkeiden idea ja käyttötavat eivät ole tuttuja, niin teenpäs lyhyen tietoiskun. Eli suolasuihkeet ovat nestemäisiä hiussuihkeita, joilla saadaan tekstuuria hiuksiin. Hius on nahkeampi ja sitä on helpompi käsitellä. Suolasuihkeita voidaan käyttää apuna lettien tekoon, juhlakampauksiin, rentoihin beach wave -tyyleihin, kiharoiden pohjalle tai ihan vain tuuheutta ja paksumpaa efektiä luomaan. Suolasuihketta voidaan käyttää kuiviin hiuksiin, sekä kosteille. VINKKI! Jos todella halutaan maksimoida tuuheus ja suolasuihkeen pito, niin lisää suolasuihke kosteisiin hiuksiin ja föönaa. Tulet yllättymään lopputuloksesta. Sen jälkeen kun kiharrat hiuksesi (ja käytät lämpösuojaa/muotoilusuihketta), niin saat runsaat ja kestävät kiharat.

Suolasuihke sopii parhaiten suorille liukkaille hiuksille. Luonnonkiharaisen hiuksen se saattaa pörröttää liiaksi. Toki aina ne taidot, välineet ja muut käytettävät tuotteet ratkaisevat, joten mitään absoluuttista väitettä en anna. Lähinnä vain haluan huomauttaa, että välttämättä luonnonkiharassa lopputulos ei ole toivottu.

Mutta nyt on käyty läpi suolasuihkeiden idea, joten nyt lähdemme tutustumaan viiteen tuotteeseen.

suolasuihke3

Biozell Volumizing Seawater Spray

Tämä tuote on ilmeisesti vaihtanut ulkonäköä Biozellin uudistuneen ilmeen myötä. Nykyään pullossa on toisenlainen suihkesuutin, joka näyttääkin paremmalta. Tässä vanhassa on sellainen vika, että suolasuihke tukkii herkästi suuttimen, joten mekanismi ei toimi. Saa usein huuhdella suutinta, jotta se ei tukkeudu ja jumitu. Varmaan siinä yksi syy pullon muutokseen.

Mutta itse tuotteesta minulla ei ole mitään moitittavaa. Loistava! Biozellin suolasuihke antaa todella runsaasti tekstuuria ja nahkeuttaa hiuksen pintaan, joten ponnari on paksumpi, suortuvat pysyvät paremmin pinnikampauksissa, letitykset helpottuvat, sekä kiharoille saa paremman pidon. Biozellin suihke antaa runsaan tuen, joten se soveltuu hyvin myös tyvikohottajana föönauksen alle.

Uudistuksen myötä en tiedä mitä tuoksulle on tapahtunut, mutta tämä edellinen versio ei tuoksultaan ole ihmeellinen – ei hyvässä, eikä pahassa. Tuoksu on neutraali. Hinnaltaan suihke on erinomainen, sillä näin hyvää voi saada edullisestikin.

Hinta: 6,50 € / 150 ml
Saatavuus: tavarataloista ja marketeista, sekä Biozellin omasta verkkokaupasta.

suolasuihke6

Balmain Texturizing Salt Spray

Suolasuihkeiden Rolls-Royce. Balmain taitaa olla niitä ensimmäisiä suolasuihkeita, joista pöhistiin ja kovaa. Balmain ei tainnut olla ensimmäinen suolasuihkeen valmistaja, mutta se nostatti suihkeet tunnetuiksi ja halutuiksi.

Olen joskus vertaillut Biozellia ja Balmainia. Nämä ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta Balmain on luksusversio. Ominaisuudet eivät mielestäni poikkea niin valtavasti, mutta toki pieniä eroavaisuuksia on. Balmain on ehkä pehmeämpi hiuksissa, sekä tuoksuu voimakkaasti parfyymiselle. Balmain on muotitalo, joten tuoksukin on tyylikäs ja arvokuutta huokuva. Jos haluat lukea Panosta tai pihistä -postaukseni Biozellista ja Balmainista, niin sen löydät täältä.

Minulla on tällainen pikkuliru tätä jemmassa, kun en ole raaskinut käyttää loppuun. Pitäisi kyllä, sillä kohta tämä menee pilalle, kun on jo pari vuotta minulla ollut. Hyvin riittoisa tämä on. Ei montaa suihkausta tarvitse, kun saa rakennetta ja tuuheutta hiuksiin.

Hinta: noin 9,90 € / 50 ml, 17-20 euroa / 200 ml
Saatavuus: Bangerhead*, Sokos, sekä jotkut parturi-kampaamot ja ammattilaismerkin tuotteita jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat.

suolasuihke2

Four Reasons Black Edition Maui Beach Spray

Suomesta tulee toinenkin loistava suolasuihke. Biozellin lisäksi Four Reasons on tehnyt suomalaiselle liuhuhiukselle rakennetta antavan suolasuihkeen. Muutama vuosi sitten Four Reasons lanseerasi tyylikkään Black Edition sarjan, joka on ehkä hieman korkeatasoisempi, kuin perinteinen tuotelinja Four Reasonsilla.

Maui Beach Spray ei ole kaikista tiukinta pitoa antava, mutta se on ihanan pehmeäksi hiukset jättävä. Antaa rakennetta, kuohkeutta ja volyymia, mutta jättää hiukset pehmeämmiksi ja liikkuvammiksi, kuin moni muu suolasuihke. Jos siis olet kokenut suolasuihkeet vähän liian hiuksia jäykistäviksi, niin kokeile ihmeessä Maui Beach Sprayta.

Tuoksu on raikas ja hedelmäinen. Four Reasonsin tuotteissa on tuoksua, mutta mielestäni aika maltillisella tavalla, kuin usein kampaamosarjojen tuotteissa.

Hinta: usein 14,90 € / 200 ml
Saatavuus: useat kampaamot, tavaratalot ja Sokoksen verkkokauppa. Myös kampaamotuotteita jälleenmyyvistä verkkokaupoista löytyvä.

suolasuihke5

Fudge Salt Spray

Fudgen suolasuihke on myös huippusuosion saavuttanut tuote. Voimakas pito rohkeimpiinkin tyyleihin. Fudge on merkkinäkin aika raffi, joten tuotteissakin on tietynlaista mahdollisuutta kaikkeen ja luovuus on vain rajana.

Sameahko neste on pakattu loistavasti toimivaan suihkepulloon. Jämäkästi seisova pullo ja vahvalta tuntuva suihkemekanismi ovat yksi parhaimpia ja toimivimpia suihkepulloja joita olen käyttänyt. Tämä jos mikä toimii loistavasti myös kuiviin hiuksiin suihkuttamalla ja hiuksia puristelemalla saadaan tekstuuria ja helpommin taipuvaisiin hiuksiin surffarityyliä.

Tuoksu on taatusti mielipiteitä jakava, sillä makea kookos ja mango eivät välttämättä iske kaikkiin suomalaisiin.

Hinta: 21-25 euroa / 200 ml
Saatavuus: Eleven*, Ellos*, Bangerhead*, tietyt parturi-kampaamot, kampaamoalan tuotteita jälleenmyyvät verkkokaupat ja Stockmann.

suolasuihke4

Unique Hair Care Sea Salt Spray

Koska kaikki muut ovat sitä ns. perinteistä kosmetiikkaa, niin nostan joukkoon luonnonkosmetiikkatuotteen, joka on kerrassaan hyvä. Niin… tiedättehän jokainen, että puhuessani suolasuihkeesta, en tarkoita, että kyseessä olisi pelkkää suolaa ja vettä. Kyllä suolasuihkeista muutakin löytyy. Erilaiset polymeerit ovat tyypillisiä. Tämä suolasuihke on 99% orgaaninen, eli luonnonmukainen. Sen raaka-aineista 10% on sertifioitua, 10% Fairtrade ja tuote on valmistettu 100% tuulivoimalla.

Luulen, että luonnonkosmetiikan kohdalla INCI-luettelo kiinnostaa, joten liitän sen tänne.

Aqua (Water)(Eau), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Shellac, Glyceryl Caprylate, Parfum (Fragrance), Potassium Hydroxide, Sodium Chloride, Citral, Citronellol, Limonene, Linalool.

Shellac toimii tässä suolasuihkeessa kalvonmuodostajana ja hiuksia kiinnittävänä aineena. Kyseessä on orgaaninen polymeeri, jota saadaan erään hyönteisen munista. Naaras erittää munien päälle haurasta suoja-ainetta, joka kerätään talteen. Tästä syystä tämä tuote ei ole 100% vegaaninen.

Vaikka kyseessä on luonnonkosmetiikkatuote, niin toimivuus on samaa luokkaa, kuin muillakin suolasuihkeilla. Ei ehkä se kaikista tiukin pito ja nahkeus, mutta antaa karheutta ja ryhtiä hiuksille. Tuoksu on aika… miten tämän nyt muotoilisin? Tuoksu ei ole ihan sitä, mitä tuotteen kuvauksissa sanotaan. Unique on tunnettu siitä, että se käyttää tuotteissaan juuston valmistuksessa syntyneen ylijäämäheran. Tuoksussa on mielestäni vienosti sellaista hapanmaitotuotteen tuoksua ja ehkä aavistus sitä minttuakin, jota valmistaja kertoo tuoksussa olevan.

Hinta: noin 16 euroa / 150 ml
Saatavuus: luonnonkosmetiikkaan keskittyneet liikkeet ja verkkokaupat, kuten Biodelly* ja Hyvinvoinnin.fi*

suolasuihke1

Suolasuihke on mainio tuote liukkaille ja hennoille hiuksille. Annostelun määrällä voidaan hyvin säädellä hiusten tekstuurisuutta. Toiset suolasuihkeet ovat pitävämpiä kuin toiset ja toisista saa todella nahkeat hiukset, joissa kiharrukset ja kampaukset kestävät. Monia suolasuihkeita käyttäessä kannattaa muistaa ravistaa pullo aina ennen käyttöä, sekä huuhdella suutin silloin tällöin tai jopa joka käyttökerran jälkeen. Tämä estää suihkumekanismin tukkeutumisen.

Tässä olivat tämän sunnuntain 5 parasta. Oletteko kokeilleet suolasuihkeita? Mitä lemppareita teillä on?

Postauksessa esiintyvät tuotteet saatuja.

X