Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: Balmain vs. Biozell

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Minulta jäi huhtikuun panosta tai pihistä tekemättä. Senpä vuoksi tässä kuussa saattaa tulla toinenkin tämän sarjan postaus. Tänään kuitenkin vertailussa kaksi suolasuihketta hiuksille. Suurimpana eroavaisuutena hinta!

panostataipihistä

Vertailussa luksusbrändi/muotitalo Balmainin ja kotimaisen halpismerkki Biozellin suolasuihkeet.

Olen käyttänyt molempia itselleni, että muille. Olen käyttänyt föönauksen alle, että antanut kuivua itsekseen. Suolasuihkeet ovat olleet surffarikampauksessa, että parantamassa kiharruksien kestoa. Myös volyymin antajina olen käyttänyt. Suolasuihkeet antavat myös ryhtiä hiuksille.

Löydät tämän kampauksen tutoriaalin täältä.

Suolasuihkeet ovat myös loistavia letityksien avuksi. Suolasuihke antaa volyymin lisäksi hiukselle nahkeutta ja tekstuuria, jolloin niiden käsiteltävyys helpottuu. Hiusosiot pysyvät paremmin käsissä ja letti kasassa.

panostataipihistä4

Balmain Texturizing Salt Spray 18,00-19,00 € / 200 ml

Palkituin ja ylistetyin suolasuihke koko maailmassa. Tämä on loistava, myönnetään. Balmainin suolasuihke tuoksuu luksusmaiselta ja parfyymiseltä. Siinä on melko voimakas tuoksu, joka kyllä minua miellyttää suuresti. Balmainin hiustuotteiden pakkaukset ovat hyvin pelkistettyjä, eivätkä ne näytä ulkoisesti niin hintavilta, kuin ovat. Minulla on matkakokoinen suolasuihke, mutta ei täysikokoinen näytä yhtään sen erilaisemmalta. Balmain on hyvin pelkistetty, kuten loppujen lopuksi on ko. muotitalon vaatteetkin.

Balmainin suolasuihkeen esittelin muutaman muun Balmainin hiustuotteen lisäksi täällä.

Saatavuus: Pretty.fi, hyvin varustetut tavaratalot ja joistakin parturi-kampaamoista.

panostataipihistä2

Biozell Volumizing Seawater Spray 6,50 € / 150 ml

Kotimainen Biozell on kovasti uudistanut ja tyylitellyt tuotteitaan. Uusi tuleminen on ollut hyvin tervetullutta, sillä hyviä ja edullisia hiustuotteita varmasti kaivataan. Biozellissa on mukavaa se, että tuotteet löytyvät myös marketeista ja monista päivittäistavarakaupoista.

Esittelin tämän suolasuihkeen muutaman muun Biozellin hiustuotteen lisäksi täältä löytyvässä postauksessa.

Saatavuus: Pretty.fi, marketit, tavaratalot, hyvin varustetut päivittäistavarakaupat, Biozellin oma verkkokauppa jne.

panostataipihistä1

Biozellin suihkea ei tuoksu yhtä voimakkaasti tai yhtä luksusmaiselle, kuin Balmainin. Hiuksissa Biozell on aivan hitusen kovemman tuntuinen, kuin Balmain, joka on ehkä aavistuksen pehmeämmän lopputuloksen antava. Käytännössä tällä eroavaisuudella ei ole merkitystä. Molemmilla saa tehokkaasti volyymia ja rakennetta hiuksiin. Molemmat antavat yhtä voimakkaan nahkeuden ja karheuden tunteen hiuksille. Molemmat ovat pakattu pumppupulloon ja molemmat hieman tukkiutuvat, jos suuttimen päälle pääsee suihke kuivahtamaan. Ehkä Biozellin suihkumekanismi on heikompi ja vaikuttaa siltä, että menee jumiin herkemmin, kuin Balmainin. Mutta tämä on minun spekulaatiota vain asiasta.

Kun tuotteet ovat mielestäni hyvin lähellä toisinaan, niin täytyyhän sinne INCI-luetteloon kurkata ja tehdä vertailua.

Balmain: Aqua, Alcohol Denat, Sorbitol, Polyacrylate-22, Sodium Chloride, Silk Amino Acids, Panthenol, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum, CI 13015, CI 16255

Biozell: Aqua, Alcohol Denat., Sorbitol, Polyacrylate-22, Panthenol, Sodium Chloride, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum, Aminomethyl Propanol

Köhöm… miltäs vaikuttaa? Eivät identtiset, mutta lähes. Balmainista löytyy vähän ylellisempi ainesosa: silkin aminohappo. Biozellistä taas löytyy pH:tä säätelevä Aminomethyl Propanol, jota ei Balmainista löydy. INCI-luetteloissa on mainittu vain Parfum, joten hajusteiden ainesosia ei ole eriteltyinä. Balmainissa on myös väriaineita, jota taas Biozellista ei löydy. Ei siis ihme, että koen nämä tuotteet hyvin toistensa kaltaisiksi, lähes identtisiksi. Tietysti aineiden sekoittelut ovat kemiaa ja mittasuhteilla ja pienilläkin eroavaisuuksilla on merkitystä. Siksi pelkästään ainesosien tuijottaminen ja niiden järjestyksen laskeminen ei kerro koko totuutta. Kuitenkin tällaisessa tuotteessa merkitys on aika pieni, eikä eroa ole kovin paljon käytännössä.

Toisen litrahinta lähes 100 euroa, kun toisella se on reilun 40 euroa. Joten tämä jos mikä on sellainen, että voi miettiä, että haluaako panostaa ylelliseen tuoksuun ja brändiin vai pihistääkö noista ominaisuuksista ja tyytyy edullisempaan? Jokaisen oma valinta.

Miten on? Panostatko vai pihistätkö tässä tapauksessa?

Molemmat suolasuihkeet saatuja. Balmain Pretty.filtä ja Biozell PR-toimistolta.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

X