Glitz & Glam

Netflix-vinkki meikkaajien työstä kiinnostuneille: Huippumaskeeraaja haussa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
© Netflix

Entinen meikkaaja-maskeeraaja haluaa jakaa alasta kiinnostuneille viihdyttävän Netflix-vinkin. Joululomalla tyttäreni alkoi seuraamaan Huippumaskeeraaja haussa -ohjelmaa, alkuperäisnimeltään Glow Up. Kun itsellänikin oli lomalla aikaa, aloin seuraamaan mukana. Myös mieheni jäi koukkuun tähän ohjelmaan ja lukittui sohvalle kanssamme katsomaan meikkitaiteilijoiden kilpailua.

Ohjelman suomalaisesta nimestä voi jo päätellä, että kyseessä on kilpailu, jossa haetaan parasta meikkitaiteilijaa. Kymmenen lahjakasta, meikkitaitelijan uraa aloittelevaa kilpailijaa tavoittelee menestymistä. Palkintona on työ huippuammattilaisten parissa. Yksitellen kilpailijat karsiutuvat ja finaalissa taistelee kaksi lahjakkainta meikkitaiteilijaa.

© Netflix

Ohjelman tuomareina ja sieluna toimivat meikkitaiteilijoiden konkarit, L’Oréal Parisin Val Garland ja MAC Cosmeticsin Dominic Skinner. Juontajana toimii Stacey Dooley, jonka rooli ei kyllä oikein avautunut minulle kauden aikana. Stacey olla pönötti ja vain saatteli kilpailijoita. Sellaista huomaamatonta hostaamista, mutta ei minkäänlaista roolia koko ohjelmassa.

Tuomarit Val ja Dominic sitä vastoin olisivat selkeissä rooleissa. Heidän taiteellinen ja boheemi olemus oli ohjelman yksi kantavista voimista. Napakoita mielipiteitä, ylitsevuotavaa ylistystä ja keskinäisiä kiistoja mielipide-eroista, joita oli hauska seurata. Makuasioista kiistely kahden asiantuntijan välillä on aina viihdyttävää seurata.

Tosi-TV:hen kategorioituva Huippumaskeeraaja haussa on yllättävän lämminhenkinen. Kyseessä on brittituotanto, joten voisi helposti luulla, että ohjelmassa kilpailijoiden keskeistä draamaa olisi ihan väsymykseen asti. Onneksi näin ei kuitenkaan ole. Jotain pientä toki aina on, mutta ohjelma ei nojaa draamailuun. Olen siitä kummallinen ja valtaväestä poikkeava ihminen, että minuun ei pure Big Brother -draamailu, eikä ”Temppari” -vehtailu. Tykkään katsoa järkeviä ihmisiä, jotka osaavat käyttäytyä. Tuntuu välillä, että olen ainut ikäluokassani ja tässä sukupuolessa, joka ei halua katsoa Temppareita tai Big Brotheria. 😀 Onhan teitä muitakin, onhan?

© Sofia Virtanen

Oli jotenkin niin viihdyttävää, mutta myös kaihoisaa katsoa Huippumaskeeraaja haussa -ohjelmaa. Niin moneen asiaan samaistuin ja tiesin, mikä on vaikeinta tai haastavaa, mitä kilpailijan tulee huomioida ja mistä pitää tulla tuomareilta rispektiä. Hauskinta oli se, kun kerroin miehelle ja tyttärelle, että tämä ja tämä haaste on vaikea, koska siinä se ja se on vaan vaikeita jne. Kun sain sanottua ja perusteltua, kerrottiin ohjelmassa tasan samat asiat, mitkä olin jo kertonut.

Ihmettelin ohjelmassa kilpailijoiden työergonomiaa, mutta kun katsoo näitä kuvia minustakin työssäni, niin kyllähän meikkaajat joutuvat aika usein selkäkyyryssä työskentelemään. Minä olen lyhyt, joten matalat tuolit eivät jo ensimmäisen meikattavan kohdalla aiheuttaneet tuskaa, mutta kymmenennen kohdalla selkä huusi hoosiannaa. Liiketyöskentelyssä ja teatterilla pääsi työskentelemään paremmissa työasennoissa nostettavien tai korkeampien tuolien vuoksi, mutta keikat olivat usein selkä kyyryssä sutimista.

© Sofia Virtanen

Samaistuin Huippumaskeeraaja haussa -ohjelman kilpailijoihin monessa haasteessa. Yksi kilpailijoista oli vähän samanlainen kuin minä silloin alalla työskennellessäni – miten niin vähän, hän oli hyvin samanlainen! Hidas, pikkutarkka ja liiallisen täydellisyyden tavoittelija, mutta epävarma omista kyvyistään. En paljasta mitään enempää, jotta en spoilaa teitä ennakolta. Sen verran spoilaan, että näette ohjelmassa kuuluisan Youtube-meikkaajan vierailun sekä RuPaul’s Drag Racesta tutun draq queenin.

Lämmin suosittelu, jos meikkien maailma ja meikkitaiteilijoiden työ kiehtoo. Vaikka kyseessä ei olekaan dokumentti, raottaa se hieman verhoa todellisuuteenkin. Mukava viihdeohjelma, jonka parissa on kiva laittaa aivot narikkaan ja unohtaa murheet hetkeksi.

Huippumaskeeraaja haussa -ohjelman ensimmäinen kausi on nyt Netflixissä.

Lue myös

X