Glitz & Glam

Talika Lipocils -ripsienkasvattaja

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Lähes kaikki haluaisivat pidemmät ja tuuheammat ripset. Ripsiseerumeilla saadaan paljon aikaiseksi, mutta monia varmasti arveluttaa niissä käytettävien aineiden turvallisuus. Niin minuakin ja siksi en pystynyt ottamaan testiini tarjottua ripsiseerumia (merkkiä en nyt mainitse), vaikka houkutus oli suuri. Tiedän niiden toimivan ja olisin varmasti saanut selkeästi pidemmät ripset. Ripsipidennykset ovat hyvinkin yleisiä, mutta kaikki eivät jaksa aloittaa sitä kallista rumbaa, jonka niiden huollattaminen aiheuttaa. Itse en henkilökohtaisesti edes halua pidennyksiä. Tyydyn ihailemaan toisilla niitä.

Minulla on vähän vaatimattomampi tapa yrittää saada ripsiini vähän ekstraa, niihin jotka luonto minulle soi. Toki nuorempana ripseni olivat pidemmät, sillä iän myötä silmäripsien elinkaari lyhenee ja tästä syystä ripset lyhenevät ikääntyessämme. Pidempään Glitz & Glamia lukeneet muistavat varmasti nillitykseni ripsieni kunnosta. Vanha postaukseni löytyy täältä.

Ripsikato ajoi minut epätoivoon 1,5 vuotta sitten. Lopulta aloin käyttämään Talikan Lipocils -ripsihoitoainetta. Tuote ei ole mikään taikatemppuja ripsille tekevä. Kyseessä ei ole ripsiseerumi, joka sisältää prostaglandiinia tai mitään sen johdannaista. Minun käyttämäni ripsien hoitoaine on alkuperäinen Talika Lipocils, ei se Lipocils Expert, joka lupaa myös tummentaa ripsien sävyä. Kuvissa esiintyy ostamani miniversio, jossa on vain 4,2 ml. Normaalikokoisessa Lipocilsissä on 10 ml tuotetta ja se kestää vuoden päivät. Säilyvyysaika on 12 kk.

Talika Lipocils lupaa 28 päivässä pidemmät (+2,5 mm) ja paksummat (91%) ripset.

Netistä olen löytänyt tällaisen INCI-luettelon:

Water, Carbomer, Lecithin, Hypericum extract, Apple extract, Witch Hazel Extract, Horse Chestnut Extract, Nettle Extract, Lactic acid, Allantoin, Sodium Lactate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben

Ripsien kuntoon mahdollisesti vaikuttavia aineita löysin seuraavat: Lecithin, Hypericum (Erectum) extract, Apple extract, Witch Hazel Extract, Horse Chestnut Extract, Nettle Extract (Urtica Dioica Extract, nokkosuute), Lactic acid, Allantoin ja Sodium Lactate. Toisin sanoen alkupään kaksi ainesosaa ovat koostumukseen, keskiväli ihoa ja ripsiä hoitavia, kosteutta sitovia ja ihoa ja ripsiä pehmentäviä aineita. Loppupää pelkästään säilöntäaineita, jotka ovat parabeeneja.

En tällä vähäisellä osaamisellani löydä sitä konkreettista ainesosaa, joka saisi ripset kasvamaan pidemmiksi. Siksi oletan näiden ei prostaglandiinia (ja niiden johdannaisia) sisältävien ripsiseerumeiden ja hoitoaineiden perustuvan ripsikarvojen hoitavuuteen ja kosteutukseen. Näin ripsikarva pysyy paremmassa kunnossa. Verrataan nyt hiuksiin. Kaikki tietää hiusten tarvitsevan kosteutta ja suojaa, jotta se kestää kaikki rasitukset (mekaaniset ja kemialliset). Ripsikarva on samaa ainesta, kuin hiukset.

Talikan Lipocils -hoitoaine ei saa ripsiäni hurjan tuuheiksi tai pitkiksi, mutta selkeästi huomaan siitä olevan apua. Ripset ovat paremmassa kunnossa ja maskara levittyy niille paremmin ja saa ripset näyttämään hieman paremmilta. Lisäksi olen huomioinut, että erittäin kuivilla ja heikkokuntoisilla ripsillä maskara varisee herkemmin. Toisin sanoen, saan Lipocilsillä maskarat kestämään hieman paremmin. En tiedä uskallanko väittää ripsiäni pidemmiksi säännöllisen käytön aikana? Minusta tuntuu, että ripseni olisivat millin pidemmät, mutta osasyynä voi myös olla se, että saan maskaralla ripset kauniimmin ja siksi saan mielikuvan pidemmistä ripsistä.

Lipocilsiä käytetään puhtaille silmäripsille aamuin illoin, eli voidaan käyttää maskaran alle. Itse olen käyttänyt vain iltaisin, sillä koin Lipocilsin käytön maskaran alla maskaran kestoa heikentäväksi. Kun aloitin hoitogeelin käytön, olin hyvin tunnollinen. Noin puolen vuoden käytön jälkeen hellitin, enkä käyttänyt ihan joka ilta. Jossain vaiheessa pidin taukoa ja palasin taas käyttöön, sillä huomasin ripsien kunnon muuttuvan huonompaan. Alkukesällä Lipocils loppui. Päätin kokeilla olla ilman ripsien hoitoaineita. Päätin palata takaisin käyttöön, sillä huomasin taas ripsieni muuttuvan heikompaan kuntoon. Tällä hetkellä on käynnissä ripsien kunnon palautus.

Oikeastaan olen sitä mieltä, että Talika Lipocilsin tehon huomaa parhaiten vasta käytön lopettamisen jälkeen. Ripsien kunnon parannus tapahtuu niin hitaasti, että sitä ei välttämättä huomaa. Kun jokin kauneuteen liittyvä asia menee huonompaan suuntaan, sen huomaa hyvin helposti. Eikö vain?

Ostin ensimmäisen Talika Lipocils -ripsigeelin Stockmannin Hulluilta Päiviltä keväällä 2013. Syy miksi tämän postauksen nyt vihdoin kirjoitan, on se, että Hullut Päivät alkavat huomenna.

Huomenna Talika Lipocils on tarjouksessa hintaan 19,90 €. Tuote on myös tilattavissa verkkokaupan kautta. Kyseessä on 10 ml:n hoitogeeli, eli todella hyvä tarjous. Tosin 1,5 vuotta sitten Lipocils oli Hulluilla Päivillä 15,00 euroa. Kaikki kallistuu, joten tarjouksetkaan eivät ole enää yhtä hyviä. Silti tuo 19,90 euroa on hyvä tarjous, jonka itsekin hyödynnän. Olen saanut itselleni kosmetiikkadiilerin. Meillä Kouvolassa ei ole Stockmannia.

Eli huomenna klo 7.00 (samaan aikaan, kun aina Glitz & Glamin päivän postaus tulee julki) on Talika Lipocils Stockmannin Hullujen Päivien tarjouksessa.

Käytättekö ripsien hoitoaineita? Oletteko huomanneet niiden tuovan apua kuiville silmäripsille?

Lue myös

X