Havaintoja parisuhteesta

”Aion jättää puolisoni juhannuksen jälkeen”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Tämä on parisuhteeni testamentti. Aion jättää puolisoni juhannuksen jälkeen. Miksi en heti, voisi kysyä. Siksi, koska en uskalla aiemmin. Hän juo itsensä juhannuksena känniin joka tapauksessa. Jätettynä hän voisi tehdä sen vaarallisella tavalla.

Miksi jätän mieheni? En rakasta häntä enää. Miksi en rakasta häntä enää? Hän juo aivan liikaa ja kun hän juo, hänestä kuorituu mulkku ja minä en halua viettää aikaa juopottelevan miehen kanssa. Muuta syytä en tarvitse.

Miksi jätän hänet vasta nyt? Tämä kysymys aiheuttaa minulle syyllisyyttä. Olen pelännyt jättää häntä, koska pelkään hänen juovan itsensä hengiltä. Olen ajatellut elämää hänen kauttaan. Sitä en enää halua tehdä.

Hänen valintansa ja juomisensa ei ole minun vastuulla. Jos hän juo itsensä hengiltä, kun lähden, niin sitten hän juo. Minä en ole siihen syyllinen. Hän itse on. Onneksi lapsenne ovat jo muuttaneet omilleen, joten heidän ei tarvitse katsoa tätä liian läheltä.

Kauan siihen meni, ennen kuin ymmärsin tämän asian. Ennen kuin ymmärsin, että tämä on minun elämäni ja minulla on oikeus omiin valintoihini. Nyt jätän mieheni ja en tunne siitä edes syyllisyyttä.

Olen tehnyt kaiken valmiiksi. Minulla on jo asunto katsottuna. Se ei ole samassa kaupungissa. Lähden kunnolla. En jätä sitä mahdollisuutta, että hän saa tuntemaan itseni julmaksi ihmiseksi ja maanittlee minut sillä takaisin elämäänsä. Minä lähden kerralla kauemmaksi.

Miksi minä haluan tämän sanoa teille kaikille? Esimerkiksi ja kannustukseksi siitä, että te ette ole vastuussa muiden ihmisten valinnoista. Mahdollistaa voitte sen kaiken. Minä en halua mahdollistaa. Sen sijaan mahdollistan itselleni paremman arjen. En enää peräänny.

Enkä koe syyllisyyttä. Loppuelämä on minun oma elämäni.

Lue myös

X