Havaintoja parisuhteesta

Avoin kirje kansanedustaja Mauri Peltokankaalle

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Hyvä kansanedustaja.

Olet ollut viikon sisällä sosiaalisessa mediassa aktiivinen. Julkaisen tähän alkuun erään kommenttisi Facebookin puolelta.

Tämä kommenttisi liittyy keskusteluun, joka virisi sosiaalisen median kanavilla, kun olit jakanut tekaistun postauksen, jonka uhriksi joutui eräs varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Tuolla postauksellasi usutit samalla kannattajiasi lähettämään julmia kommentteja kyseiselle lastenhoitajalle. Hän on aikeissa tehdä kommenteista rikosilmoituksen.

Mennään tuohon kirjoittamaasi kommenttiin. Miten sinä kehtaat kirjoittaa mitään tuollaista? Sinä toimit eduskunnassa kansan mandaatilla. Tosin minua sinä et edusta millään tavalla. Kansanedustajien oletetaan käyttäytyvän arvovaltaisesti. Onko tuo sinun mielestäsi arvokasta käytöstä?

Mistä mieleesi edes tulee moinen ajatus, että päiväkodissa puhuttaisiin aamupalalla anaaliseksistä? Miten olet päätynyt tuohon ajatukseen? Viime syksynä sinä kutsuit hallituksen naisministereitä persereiksi. Ihan hyvällä kysyn, että miksi sinun ajatuksesi tuntuu pyörivän yhden asian ympärillä?

Homous tuntuu olevan sinulle pelkkää persepanoa. Oletko muuten tietoinen, että on myös naispuoleisia homoseksuaaleja. Heistä sinä et vihapuhu yhtä häiriintyneellä retoriikalla? En väitä mitään, mutta tiedän erään homofobiasta kärsivän miehen, joka puhui yhtä etovalla tavalla homoudesta kuin sinäkin, mutta kirkkain silmin kertoi katsovansa tyttöseksiä, koska se on aivan eri asia hänen mielestään. Ehkä monen muunkin homovihasta kärsivän läppärin sivuhistoriasta saattaisi löytyä mielenkiintoisia sivustoja.

Tiedätkö Mauri, että mitä tarkoittaa se, kun kaksi tai useampi ihminen rakastaa toisiaan? Tiedätkö tunteen rakkaus? Se on sitä, kun ihminen tuntee toisen ihmisen lähellä jotain suurta. Se tunne on niin vahva, että se ylittää niinkin keinotekoiset rajat kuin esimerkiksi sukupuolen. Rakkaus on maailman ihanin tunne.

Sinä tunnut rinnastavan kahden ihmisen rakkauden lasautettavaksi persepanoksi. Tiedätkös, tuo tapa ajatella rakkaudesta kertoo vain sinusta. Mitä lasauttamiseen tulee, niin seksi on jotain aivan muuta. On seksikumppanina sitten mies, nainen tai muunsukupuolinen, niin kannattaa kokeilla jotain muuta kuin lasauttamista. Jotain pehmeämpää.

Mauri, tehdäänkö nyt niin, että sinä jätät varhaiskasvatuksen ammattilaiset rauhaan. He tekevät äärimmäisen tärkeää työtä lastemme hyväksi. He tekevät sitä vieläpä aivan liian pienellä korvauksella. Mauri, sen sijaan, että usutat aggressiiviset ihmiset heidän kimppuunsa, niin sinä voisit kansanedustajana tehdä työtä sen eteen, että heidän palkkansa saataisiin nousemaan.

Kuten jo aiemmin totesin, niin rakkaus on kauneinta, mitä maailma antaa. Rakkaus alkaa sydämen sivistyksestä. Sydämen sivistys on empatiaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä Mauri, koskaan ei ole liian myöhäistä.

Avaa sydämesi. Katso maailmaa, kuinka kaunis se voisikaan olla. Katso ihmistä. Me jokainen täällä hamuamme hyväksyntää. Niin sinäkin. Älä hae sitä vihalla, sillä lopulta viha kaataa sinutkin. Kokeile sitä vastoin rakkautta. Sillä rakkaus on kuin metsä, se huutaa lopulta takaisin.

Ja kas, huomaat, että sinun ei sen jälkeen tarvitse huutaa niin lujaa.

Voi hyvin.

Terveisin rakkausbloggari Tampereelta.

 

X