Havaintoja parisuhteesta

”Eihän sinua voi olla rakastamatta”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

””No eihän sinua voi olla rakastamatta”.

Kysyit minulta eilen, että miksi minä sinua rakastan.  Katso nyt itseäsi. Tuota hymyä kasvoillasi silloinkin kun sinä et hymyile. Sinun hyväntahtoisuutesi on poikkeuksellista ja se että joka päivä sinä sanot minulle jotain kaunista. Ihan joka päivä.

Jo kahdeksan vuoden ajan. Tasan tänä päivänä.

Se ei ole meidän hääpäivämme, sillä me molemmat haluamme rakastaa ilman virallisuuksia. Me olemme rakkautta ei avioliittoa varten. Tyhmää olla menemättä naimisiin, koska teillä on lapsikin. Niin ovat jotkut sanoneet. Tyhmää puuttua toisten rakkauteen, olemme me vastanneet.

Mennään takaisin sinun esittämääsi kysymykseen.

Miksi minä sinua rakastan?

Tiedätkös Sulotar, että sinun kanssasi minun ei tarvitse olla kukaan muu. Minä saan olla minä. Tiedän että osa minusta saa sinun sisälläsi kiehumaan, ei rakkaudesta vaan raivon kaltaisesta rakkaudesta. Silti sinä annat minun olla minä, puuttumatta niihin asioihin jotka sinusta on ärsyttäviä. Niin moni muu puuttuu ja naputtaa ja puuttuu ja naputtaa. Sinä et, koska tiedät itselläsikin olevan tapoja jotka virittävät sisälläni olevan vieterini, mutta en minäkään niistä sinulle sano, koska sinä olet sinä ja minä olen minä.

Hei, tuo sinun kauneutesi. Enkä puhu pelkästään tuosta sinun hymystäsi joka riisuu naapureidenkin huonon päivän vallottavuudellaan. Vaan tuo sinun tapasi kohdata ihminen ihmisenä. Sinä saat riisuttua ihmisen kuin ihmisen paljaaksi kaikista rooleista, mielipiteistä, sukupuolista ja kaikesta muusta turhasta ja jätettyä jäljelle ihmisen. Sillä on väliä. Ei sillä mitä hän kantaa päällään ja sisällään. Huomaan käyttäväni verbiä riisua kahdessa eri otteessa. Ehkä se on tiedostamatonta, sillä kaiken muun kauniin lisäksi niin olethan sinä alastomanakin niin kaunis että väkisin ajatus karkaa.

Ihminen ihmisenä. Niin sinä olet sanonut rakkaudestakin, jossa sinulla ei ole sukupuolia. Ennen minua sinä seurustelit eri sukupuolen kanssa, mutta hänestäkin sinä käytät nimeä, et sukupuolta, koska sillä ei ole sinulle rakkaudessa väliä.

Se kaikki vapaus jonka minulle annat yhteisen pienen ihmeen kanssa. Sinä et ole kertaakaan puuttunut minun isyyteeni, tapaani tehdä asioita pienen lapsemme kanssa, vaan olet antanut tilaa silloinkin, kun olen tekemässä kaiken täysin oudosti ja eri tavalla kuin sinä teet. Sinä olet antanut minun oppia itse, vaikka niin moni vastaavassa tilanteessa ei osaisi olla hiljaa. Sinä luotat minuun vanhempana ja se kannustaa minua olemaan vielä enemmän vanhempi.

Me menemme paljon. Me olemme erillämme toistamme, mutta aina silloin kun palaamme toistemme syliin, me olemme aivan lähellä toisiamme. Yhteinen ilta. Kun palaan huoneesta jonne olen nukuttanut lapsen, sinä olet keittänyt meille teetä tai toisinaan kaatanut laseihimme viiniä, niin sinä tulet minuun ja minä sinuun. Muutenkin kuin seksin kautta yhtymällä. Siinä sinun vieressäsi, sinä minun sylissäni, siinä on meidän rakkautemme kuva. Pysäytyskuva jossa haluan viipyä.

Sulotar, Nainen, pienen lapsemme äiti, minulle älykäs, kaunis Nainen, rakastettu,

Siksi minä sinua rakastan, koska sinä olet sinä, eikä sinua voi olla rakastamatta”

 

Lue myös

X