Havaintoja parisuhteesta

”Elämässä on lukematon määrä kauniimpia asioita kuin merkityksetön seksi, mutta ei ainuttakaan yhtä kaunista asiaa kuin rakastelu”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Ajatellaan otsikko ensiksi metaforana. Se sisältää sanoman rakkaudesta. Mitään kauniimpaa asiaa ei ole olemassa. Kaikki muu on merkityksetöntä, johin rakkaus luo merkityksensä.

Merkityksetön seksi.

Olen saanut kahdeksan blogivuoden aikana mittaamattoman määrän viestejä ihmisten parisuhteista. Moniin viesteihin sisältyy yhtenä osana merkityksettömän seksin kuvaaminen. Parisuhteessa se tarkoittaa tilannetta, jossa seksistä on tullut vain pelkkä yhteinen tapa, joka ei anna kummallekaan juuri mitään. Sitä on, koska sitä pitää parisuhteessa olla. Seksin ympäröi parisuhde ja parisuhde on itsessään merkitys, mutta seksiä ei silti voi kuvailla termillä rakastelu.

Merkityksettömän seksin voi erottaa rakastelusta myös ideologisella tasolla. Joku voi olla sitä mieltä, että niin sanottu irtoseksi tai yhden yön suhde on merkityksetöntä, koska siihen ei liity rakkaus. Siihen saattaa liittyä halu, intohimo ja se saattaa olla molemmille hyvinkin nautinnollista ja antavaa, mutta sen ympäriltä puuttuu tunne, jota rakkaudeksi kutsutaan. Tämän vuoksi ei voida puhua rakastelusta.

Rakastelu.

Sitten on ne muutamat parisuhteesta kertovat minulle lähetetyt viestit. Sen rinnalla elämän antamat omat kokemukset. Puhutaan hetki siis rakastelusta.

Vahva tunne edessäsi olevaa ihmistä kohtaan. Jo katse kertoo yhteisestä tunteesta. Kun rakastelet mua, niin rakastelet miestä. Laulaa Samuli Putro. Vuosien tuoma varmuus ja tieto siitä, että mistä sinun edessäsi oleva ihminen tykkää. Suudelma huulilla tuntuu kuin syliltä tai kodilta. Halu on saman aikaan sekä intohimoa että turvaa. Jokaisella kosketuksella on tarkoituksensa.

Kaksi ihmistä ja yhteinen matka. Seksin mittainen matka, joka ei pääty orgasmiin, vaan yhdessä nautittuun aamukahviin. Seuraavana aamuna ja sitten taas seuraavana aamuna. Siinä välissä uusia kosketuksia, orgasmeja ja yhdessä nukahdettuja öitä. Nautinnon huippu ei olekaan laukeamisessa, vaan pysyvyydessä. Seksi ei ole pelkkää seksiä, vaan siihen on kiinniliimattuna tarkoitus ja tarkoitus tuo seksin ympärille termin rakastelu.

Sillä halun lisäksi rakkaus sinun liikkeitäsi liikuttaa. Rakkaus sinun sormissasi saa toisen ihmisen hehkumaan niiden kosketuksesta. Himo, halu, rakkaus, syli, turva, kauneus ja kaiken pysyvyys yhdistyy yhdeksi hämmentävän kauniiksi hetkeksi, se purkautuu merkityksen täyttämästä seksistä, rakastelusta.

Enkä minä voi millään kumota ajatusta siitä, että se on kauneinta, mitä maailma voi antaa.

Silti minä loppuun kapinoin vastaan, sillä termi merkitsemättömyys on vaarallinen. Se on sitä siksi, koska me emme voi määritellä toisten puolesta heidän oman elämänsä merkityksiä. Seksi ja rakastelu on henkilökohtainen asia. Jokainen löytää merkityksensä ja kauneutensa niistä itse.

Silti rakkaus ja rakastelu, kuinka kauniita ne ovat jo sanoina. Siksi haluan kirjoittaa sanat uudestaan. Rakkaus ja rakastelu. Siellä jossain sanojen syvyydessä kauneus hehkuu ja tuota kauneutta kohti meidän jokaisen, ihan jokaisen, olisi hyvä kulkea, sillä rakkauden merkittävyyttä ei voi pienentää millään argumentilla ja kun päästään edes lähelle rakkauden sanomaa, olemme jo rakastelun reunalla ellei jopa aivan ytimessä.

Mitä itseeni tulee, niin minulle tämän tekstin kirjoittaminen oli jo rakastelua.

X