Havaintoja parisuhteesta

”En ole rakastanut vaimoani aikoihin, mutta en uskalla lähteä pois”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Haluan  jakaa oman tarinani, vaikka tiedän saavani vihaa osakseni. Olen elämässäni törmännyt hyvin jyrkkiin (nais)ihmisiin tämän teeman osalta ja oppinut sen, että minä olen munaton ja valheellinen mies.

Olen elänyt vaimoni kanssa suhteessa pian 20 vuoden ajan, josta viisitoista vuotta aviossa. Kahdesta lapsestamme toinen on jo maailmalla ja toinen seuraa pian perässä. He ovat saaneet parisuhdemallin, jossa hellyyttä ja rakkautta ei näytetä. Nykyään se johtuu siitäkin, että en ole vaimoani vuosiin rakastanut.

Syy siihen on että hän ei ole minulle oikea ihminen. Minäkään en ole hänelle, mutta silti hän ei halua erota. Tuhoaisin häneltä kaiken. Niin hän on minulle sanonut. Aikaisemmin hän on suoraan sanonut minulle, että jos lähden niin hän tekee erosta niin vaikean, että katuisin sitä loppuelämäni. Uskon että tämä on liittynyt lapsiimme, jotka hän olisi vienyt minulta pois.

Vaimoni ei ole paha ihminen, mutta hänellä on ollut omat vaikeutensa jotka heijastuvat hänen käytöksessään minuun. Saan usein kuulla olevani kelvoton mies. Olen ehdottanut terapiaa jonne voisimme mennä yhdessäkin, mutta hän ei suostu.

Seksin olemme lopettaneet jo aikoja sitten. Olen yrittänyt säännöllisesti ottaa asian puheeksi, että minulle seksi olisi vielä tärkeää, mutta vaimo ei halua puhua eikä harrastaa seksiä. Häntä ei kiinnosta seksi. Niin hän on sanonut. Vasta tämän vuoden aikana olen lukiessani ihmisten tarinoita seksistä ymmärtänyt, että voisinko minäkin saada sitä luvalla. Varovasti otin asian esille tämän kesän aikana ja vastaus oli jotenkin niin, että jos sen teet niin hän ei vastaa käytöksestään.

Olen toki niin jo tehnytkin. Viiden viimeisen vuoden aikana kaksi kertaa. Salaa. Siitä minulle voi sitten sanoa, että olen munaton ja valheellinen mies.

En tiedä, että miksi pelkään eroa niin paljon. Pelkäänkö turhaan tai mitä voisin tehdä. Puhuminen ei auta. Apua tilanteeseemme vaimoni ei halua. Ehkä olen siinä kohtaa rohkeampi kun toinen lapsistamme lähtee maailmalle. Sen jälkeen minun ei tarvitse pelätä menettäväni heitä. Avioehtoa meillä ei ole, mutta olen valmis luopumaan omaisuudestani päästäkseni tästä avioliitosta pois. Se on vain rahaa ja omaisuutta. Sen sijaan haluaisin vielä kokea tunteen, jossa olisin rakastettu ja jossa minä saisin rakastaa.

X