Havaintoja parisuhteesta

”Haluan sinua, enemmän kuin koskaan ketään”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

 

”Voi hitto, oksennustauti, jokainen lapsi vuoropäivinä sen saanut. Useamman lapsen uusperheessä se tietää pyykkiä, ja vielä lisää pyykkiä. Miehen kanssa kasataan niitä haisevia pyykkejä ja lähdetään talon pyykkitupaan, oma kone pyörii jo. Siellä pyykkituvassa katsomme toisiamme, siinä (haisevan) pyykin keskellä, olet minun kumppanini. Minun arjen jakaja, välillä niin väsyttävän arjen. Sinun kanssasi se on enemmän kuin ne haisevat pyykit ja oksennustauti. Se on elämää, meidän elämää. Siinä sinä olet, minun sankarini. Siinä sinä otat minut, pyykkituvan lattialla.

On yö, leirintäalue. Kävelemme käsi kädessä. Livahdamme suihkutiloihin. Siinä leirintäalueella, suihkun lattialla, minä otan sinut.

Elokuinen yö. Vuokramökki. Lapset ovat rauhoittuneet. Pääsemme kahdestaan saunaan. Siinä saunan terassilla kietoudumme toisiimme, pientä esileikkiä. ”Haluan sinua, enemmän kuin koskaan ketään”, kuiskaat, ”minäkin sinua”, vastaan. Peseydymme ja siirrymme mökin makuuhuoneeseen. Lapset nukkuvat toisessa huoneessa. Jatkamme siitä, mihin saunan terassilla jäätiin. Hiljaa, etteivät lapset herää. Ei se kyllä helppoa ole, mutta sitäkin on harjoiteltu ”

Näitä ja monia muita kertoja haluan lisää. Sinun kanssasi. Olemme molemmat tahoillamme harrastaneet seksiä ennen toisiamme. Mutta mitään tällaista, ei kummallakaan meistä ole ollut. Ja sinua ei häiritse tippaakaan se, että minulla on ollut kumppaneita enemmän kuin sinulla. Monia on häirinnyt, koska eihän naisella… Sinua ei häiritse se, että seksissä ja tunteissa, minulle ei sukupuoli ole se olennainen asia.

Välillä meillä on ollut hiljaisempia kausia, niinkuin lapsiperheissä välillä on. Toisinaan ollaan toistemme kimpussa koko ajan. Välillä rakastellaan hiljaa, välillä pannaan ja lujaa. Molemmat ja kaikki siltä väliltä on ihanaa, sinun kanssasi. Nyt tiedämme molemmat, kuinka upeaa seksi voi toisen ihmisen kanssa olla.

Muistan aina ensimmäisen kertaamme. Naitiin, pantiin ja rakasteltiin koko yö. Aamulla lähdit töihin luotani, tein sinulle eväät. Sitäkään ei kukaan ollut sinulle aikaisemmin tehnyt. Ja sinä jäit, ja minä halusin sinun jäävän elämääni. Kumppaniksi ja rakastajaksi. Arjen sankariksi. Seksikumppaniksi.

Ja meillä on yhteinen kanta-asiakastili erääseen seksivälinekauppaan, aika vakavaa touhua. Vaikkei seksi meille vakavaa olekaan, eikä sen kuulukaan olla.

Meillä on myös yhteinen kanta-asiakastili toisimme. Niin kauan kuin tämä tuntuu näin hyvältä.”

Lue myös

X