havaintoja parisuhteesta

Jos valitsee ihmisen joka haluaa tehdä paljon töitä, saa ihmisen, joka on koko ajan töissä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Lukijoiden minulle lähtettämiä Tindertarinoita lukiessani olen tehnyt lukuisia johtopäätöksiä. Tässä yksi teema. Teksti sisältää kärjistyksiä.

Eräs nainen kirjoitti minulle valinneensa treffikumppanikseen vain miehiä, jotka näyttävät profiilikuvassa mahdollisimman lihaksikkailta. Sen jälkeen hän kirjoitti saaneensa miehiä, jotka olivat hänen tunteistaan ja hänestä enemmän kiinnostuneita omista lihaksistaan ja seksin saannista.

Aiemmin minulle on kirjoittanut nainen, jonka kriteerinä puolisolle oli kunnianhimo työelämässä ja mahdollisimman hyvä status siellä. Ennen kaikkea hän arvosti liikemiehiä ja toimitusjohtajia. Jonka jälkeen pettyi siihen, että puoliso oli aina töissä ja yhteinen aika oli todella kortilla.

Lisäksi hänen viidestä viimeisestä korkean statuksen puolisosta jokainen tuli harrastaneeksi seksiä suhteen ulkopuolella.

Kuten eräs amatööri keittiöpsykologi on aikoikaan sanonut: ”Jos otat kumppaniksi alkoholiongelmasta kärsivän, niin sinusta tulee alkoholistin puoliso.”

Tämä on jännä ilmiö. Mistä tämä johtuu? Miten ihmiselle ei tule mieleen sellainen asia, että jos toinen kertoo olevansa kunnianhimoinen työelämässä ja että hän tekee pitkää päivää, niin se tarkoittaa hyvin yksinkertaisesti sitä, että se aika on suoraan pois kaikesta muusta ajasta, kuten parisuhteesta.

Vähän sama asia kuin eräs tamperelanen vanhempi nainen, joka Tampereen keskustassa sijaitsevan stadionin kupeeseen muutettuaan häiriintyi stadionilta tulevasta melusta niin paljon, että kirjoitti tuohtuneen mielipidekirjoituksen asiasta.

Mitä helvettiä?

Mitä ihmiset odottavat? Työnarkomaanista saa koulutettua jonkun muun. Mutta sillä tavalla kuitenkin, että status säilyy?

Vihaan itse sananlaskua ”sitä saa mitä tilaa”, mutta tässä yhteydessä kyseinen sanonta pätee yllättävän hyvin .

Elämä on valintoja ja tämän ääneen sanominen tuntuu olevan monelle liikaa. Päätän silti kirjoitukseni sanomalla, että jos sinulta kysytään kysymys, että kuka valitsi sinun puolisosi sinulle, niin ainoa oikea vastaus on, että sinä itse valitsit.

Tietämättämille vielä tiedoksi, että näidenkään valintojen ei tarvitse olla lopullisia. Kannattaa jopa vakavasti harkita sitä, että sen ajan jonka käyttää siihen, että yrittää muuttaa ja muovata puolisoaan, niin siitä hommasta vapautuva energia voi olla hyödyllisempää käyttää eron valmisteluun.

Ja seuraavalla kerralla miettiä sitä, että mitä oikeasti haluaa.

Lue myös

X