Havaintoja parisuhteesta

Keksintöjä parisuhteeseen haikaileville.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Koliikkivauva-cd.

Markkinoilla on myytävänä rentoutumiseen ja nukahtamiseen tarkoitettuja äänilevyjä. Eräs tuttavani esimerkiksi kuuntelee sateen ääniä levyltä nukkumaan mennessä. Minä olen ajatellut lanseerata levyn perhe-elämää haikaileville, joka sisältää pienen koliikkivauvan ääniä. Sen voi laittaa nukkumaan mennessä soimaan. Levyllä on ensin vartin verran hiljaista ja juuri kun on vaipumassa uneen, levyltä kuuluu valtaisa itkunrääkäisy. Sitä kestää aluksi tunnin verran. Sen jälkeen levyllä tulee jälleen hiljaista. Sitten kun on taas noin kymmenen minuuttia ollut hiljaista ja on vaipumassa uneen, niin levyltä kuuluu taas valtaisa rääkäisy, joka kestää tällä erää puolisentoista tuntia. Kunnes kello onkin jo kuusi ja on aika herätä uuteen pirteään ja ihanaan vauva-arkipäivään.

Omakotitalosimulaattori.

Punainen tupa ja perunamaa. Sitä moni meistä halajaa kodikseen. Ennen unelman toteuttamista olisi hyvä käydä omakotitalosimulaattorissa, jossa saa autenttisen kokemuksen omakotiasumiseen. Talossa paljastuu aluksi homeongelma parin kuukauden asumisen jälkeen. Parinkymmenentuhannen euron lainanlisäyksen jälkeen alkaa varsinainen omakotiasuminen. Sitten huomaa heräävänsä aamuun, kun vanhan talon rännit roikkuvat hassussa asennossa. Lähdet pistämään niitä paikoilleen ja heräät ajatukseen, että et osaa tehdä asian eteen yhtään mitään. Talven tullen ankara lumisade pakottaa tekemään aamuisin raskaat lumityöt ja iltaisin vielä uudestaan. Sitten jäätyvät putket ja sisällä saa kyyhöttää rukkaset kädessä. Taloon kuluu rahaa kuin vaativaan puolisoon ja on alettava tehdä pitkää työpäivää. Parisuhde alkaa rakoilla kuin omakotitalon perustukset. Ja vaikka tuvassa on kylmä kuin helvetissä, niin tunnelma on vieläkin kylmempi. Unelmasta on syntynyt painajainen. Kunnes heräät eron jälkeiseen aamuun vuokrakaksioissasi ja ympärilläsi tuntuu leijuvan vapaus.

Vessa, joka on kokoajan varattu.

Yhteinen ihana parisuhdearkiaamu. Yhtäaikainen herääminen aamurakasteluineen ja lempeine sanoineen. Leppoisa aamukahvitteluhetki ja kevyttä aamurupattelua. Sitähän moni parisuhteesta ajattelee. Saanen esitellä markkinoiden uuden simulaattorin, vessan, joka on koko ajan varattu. Kello soi kuudelta. Sitä torkuttaa viisi kertaa. Sitten on pakko nousta, koska rakko on haljeta. Kaksikymmentäminuuttia aikaa suorittaa aamutoimet. Hapuilet vessan ovelle. Pöntöllä istuu jo joku. Menet sillä aikaa laittamaan kahvin tippumaan ja pakkaat työkassin. Pidät pippelistäsi kiinni, koska jotenkin pitää estää aamupissan tulemisen. Menet taas vessan ovelle. Pöntöllä istuu vieläkin joku. Kysyt, että joko kohta pääsisi. Jonkun ajan päästä vessa vapautuu. Istut huokaillen pöntölle ja annat yön alkaa valua sisältäsi. Vessan ovi aukeaa ja vierelläsi alkaa huutaa fööni ja puoliso. Pyydät kainosti hetken yksityisyyttä. Et saa, koska hiukset pitää ehtiä föönata. Lähdet töihin ja menet vapaana olevaan vessaan ja teet loput aamutoimesi siellä.

Robottikoiranpentu.

Parisuhteessa tulee aika, jolloin ainakin toiselle puoliskolle tulee koirakuume. Siinä vaiheessa käy usein niin, että kysymys, joka esitetään koiran hankkimisesta, on retorinen. Ennen sitä kannattaa ottaa testaukseen robottikoiranpentu. Heräät yöllä siihen, kun koira järsii hampaillaan makuuhuoneen seinää ja puhelimesi laturia. Kotisi lattioilta on otettu matot pois ja lattiat peitetty sanomalehdillä. Siitä huolimatta raahaat robottikoiranpentua kahden tunnin välein ulos pissalle ja kakalle ja tultuasi ovesta takaisin sisälle, koira pissaa ja kakkaa lattialle, juuri siihen kohtaan, jossa sanomalehteä ei ole. Tultuasi töistä kotiin, huomaat koiranpennun syöneen puolet kirjahyllyn kirjoista ja itse kirjahyllyn. Sohvan kohdalla on kasa valkoista vanua. Siltikin huomaat pian menettäneesi puolisosi koiranpennulle. Iltaisin istuvat sylikkäin ja puolisosi pussailee ja paijailee koiranpentua rajun tunteellisesti. Puolisosi Facebook ja Instagram täyttyvät koiran kuvista. Myöhemmin huomaat käveleväsi iltaisin koira toisessa kädessä ja koirankakkapussi toisessa kädessä asuinalueesi katuja. Koirankakkapussin nimi on hauska. Sinua ei naurata.

Puoliso, joka ei kosketa.

Siellä he istuvat perjantaisin sohvalla käsi kädessä ja katsovat toisiaan. Saavat säännöllistä ja vakituista seksiä. Puhuvat henkeviä ja ovat toisiensa tukena niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. Se on se ajatus parisuhteessa olevista. Ennen tulevaa parisuhdetta kannattaa tutustua virtuaalipuolisoon, joka ei kosketa. Puoliso on usein eri huoneessa jos sattuu olemaan kotona. Samalla sohvalla ollessaan hänen sormensa antavat kyllä herkkiä kosketuksia, mutta ei vieressä istuvalle vaan älypuhelimelleen. Hän vastaa kysymyksiin joko murahtamalla tai nalkuttamalla. Seksi on epäsäännöllisemää kuin sinkkuaikana. Huulien välistä tulee sanoina enemmän vaatimuksia kuin kiitoksia. Illan ainoa kosketus tulee vahingossa, kun yrittää hamuta kaukosäädintä puolison viereltä. 

Lue myös

X