Havaintoja parisuhteesta

”Kiitos että rakastit minua silloinkin, kun en tuntenut oloani rakastettavaksi”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Lukijani halusi kirjoittaa puolisolleen kirjeen blogini kautta. Hän aikoo tekstin tullessa julki lähettää puolisolleen linkin kirjeeseen. Tällä eleellä hän haluaa esittää puolisolleen kiitoksen.

Kirje Rakkaalleni

Kiitos rakas, että olet olemassa. Kiitos, että olet ollut olemassa. Ilman sinun tukeasi ja rakkauttasi en tiedä, että miten minun olisi käynyt. Harva ihminen olisi toiminut niin ymmärtävästi kuin sinä olet toiminut. Harva olisi rakastanut niissäkin tilanteissa, kun olin sinulle kohtuuttoman julma ja ilkeä. Purin pahaa oloasi sinuun ja mitä sinä niissäkin tilanteissa teit, otit minut rauhallisesti syleilyyn ja pidit kiinni.

Jos tämä on ollut minulle rankkaa, niin sinulle vielä ehkä rankempaa. Yhtä paljon sinä pelkäsit kuin minäkin. Sinä osasit purkaa pelkoasi välittämiseen, minä raivoamiseen ja siihen, että olen sinulle hankala. Minua kaduttaa kaikki ne sanat, jotka sinulle pahimpina hetkinä päin naamaa huusin. Ikään kuin sinä olisit syypää minun diagnoosiini, joka murensi koko elämältä pohjan pois.

Sinä olit vierelläni, kun kuulin sairastuneeni. Sinä olit vierelläni, kun murenin tiedosta. Sinä olit vierelläni, kun kerroimme asiasta lapsillemme. Sinä olit vierelläni, kun lähdin hoitoihin ja saavuin niistä kuolemanväsyneenä. Sinä kannattelit minua hetkissä, kun halusin luovuttaa ja jättää tämä elämä. Sinä jaksoit senkin, että kaiken sairastamisen lisäksi myös henkinen terveyteni petti. Ikään kuin yhdessä sairaudessa ei olisi ollut sinulle kantamista, niin sait kannettavaksesi toisenkin.

Kaiken tämän seassa sinä pidit huolta lapsistamme. Loit heille mahdollisimman ja tavallisen arjen. Et antanut tilanteen vaikuttaa liikaa heidän elämäänsä. Kaikki tämä aikana, jolloin maailma muutenkin murtui pois normaalista. Sinä et murtunut ja silloinkin, kun huomasit, että omat voimasi oli hiipumassa, sinä sanoit sen ääneen, että nyt sinunkin pitää olla hetken aikaa itsellesi, jotta taas jaksat olla meille muille. Onneksi meille löytyi niihin hetkiin paikkaaja.

Minä olen sanoin kuvaamattoman kiitollinen sinulle. Sinun ei olisi tarvinnut jaksaa ja sietää. En odottanut edes sitä, saatikka pitänyt itsestään selvänä. Minä en tiedä, että olisinko itse jaksanut tai pystynyt siihen, jos roolit olisivat olleet toisinpäin. Toivottavasti koskaan ei tule vastaavaa tilannetta, jotta sen voisi kokeilla, koska en koskaan halua, että sinun pitäisi käydä sama helvetti läpi minun roolissani.

Sen minä tiedän, että maksan sinulle velkani, vaikka parisuhde ei nollasummapeliä olekaan. Haluan olla sinulle tukena, sitten jos sitä joskus tarvitset. Sillä minä olen alkanut taas uskoa elämään. Hoidot ovat tehonneet ja saatan olla taas terveiden kirjoissa. Olen siitä kiitollinen ammattilaisille, mutta eniten olen siitä sinulle kiitollinen. Minulla ei ole sanoa kertomaan sitä rakkautta, jota sinua kohtaan tunnen.

Sinun ansiostasi minulla on perhe, jonne palata. Sinä olet pitänyt sitä jo melkein vuoden koossa. Päivästä toiseen, yksi hetki kerrallaan. Se ymmärrys minua ja minun mielialojani kohtaan on ollut käsittämätöntä. Sinä olet kaunis ihminen. Olen sen aina tiennyt, mutta en tiennyt, että tällaista kauneutta voi ihmisessä edes olla. Sinä olet maailman paras puoliso ja maailman paras isä lapsillemme.

Muistatko sen hetken, kun veit minut hysteerisesti itkevänä päivystykseen ja autossa sanoit kuuroille korvilleni, että kyllä me tämä kaikki vielä selätetään. Kyllä minä kuulin ne sanat, vaikka sinulle takaisin huusinkin ja olin eri mieltä. Kyllä minä tiesin, että sinä tarkoitat sitä ja haluat minulle vain hyvää. Se hetki on piirtynyt ikuisiksi ajoiksi mieleeni, kun pysäytit auton ja laskit kätesi minun poskelleni ja sanoit, että vielä tulee aamu, johon voimme herätä yhdessä hymyillen.

Nyt se aamu on tullut.

Kiitos rakas, tiedäthän sen, että rakastan sinua enemmän kuin osaan sitä sanoillani ilmaista. Mitä ikinä elämässämme tapahtuisikaan, niin kuljetan sitä kosketusta mukanani koko loppuelämäni, minne ikinä menenkään. Vaikka matkaisin täältä ikuisuuteen, niin sinä tulisit minun mukanani.

Kiitos.

Rakkaudella M

Lue myös

X