Havaintoja parisuhteesta

”Koin että minussa ei ole mitään vikaa, että vika on aina jossain muualla” 

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Parisuhteeni oli katkolla. Olin ollut syvästi ahdistunut suhteeseeni jo muutaman vuoden. Ahdistusta tuotti kokoaikainen varpaillaanoleminen, pelkääminen jätetyksi tulemisesta ja silloin tiedostamaton läheisriippuvuuteni.

Aina kun mieheni oli poissa kuvittelin päässäni pahimman mahdollisen skenaarion. Minulle pahin skenaario ei ollut se, että miehelleni olisi sattunut jotain vakavaa vaan se että hän olisi pettänyt minua. Tuntui kuin olisin kestänyt paremmin onnettomuuden kuin pettämisen.

Vaadin mieheltäni kerran viikossa puhelimen näyttämistä minulle. Lisäksi hänen piti näyttää sähköpostilaatikosta tulleet sekä lähetetyt viestit. Mieheni suostui koska ei olisi kestänyt raivoamistani.

Tarkkailin miestäni aina kun olimme yhdessä jossain. Yritin saada hänet kiinni siitä, että hän katsoo muita naisia. Kielsin häntä olemaan tervehtimättä naisia halaamalla. Koska minusta vieraan naisen halaaminen oli pettämistä. Miksi halata muita kun hänellä on jo minut.

Yhden kerran hajotin hänen puhelimensa näytön viskattuani sen lattialle huomatessani hänen sivuhistoriassa olleen pornosaitin nimen. Ajattelin että sekin on pettämistä että hän katsoo muiden naisten alastomia vartaloita.

Silti olin eroamassa sen vuoksi, että mieheni on epäluotettava ja sitä sanoin myös läheisilleni. Eihän hän sitä ollut. Sain hänet näyttämään siltä muidenkin silmissä. Tällä valheella pystyin pakenemaan omaa sairasta suhtautumista häneen ja rakkauteemme.

Koin että minussa ei ole mitään vikaa, että vika on aina jossain muualla.

Pitkän suostuttelun jälkeen mieheni sai minut pariterapiaan ja sieltä jatkoin yksilöterapiaan. Tätä on takana vuosia ja nyt vasta olen huomannut, että vika on minussa, ei jossain muualla.

Olen pyytänyt mieheltäni anteeksi ja kiittänyt siitä, että hän on pysynyt rinnallani, vaikka olen ollut kyvytön parisuhteeseen.

Katson maailmaa tällä hetkellä täysin erilaisin silmin. Kuinka vapauttavaa se onkaan. Minun maailmani ei kaadukaan, vaikka mieheni halaa muita. Olen itsekin oppinut flirttailemaan ja näkemään ympärillä kaikkea kiehtovaa. Olemme mieheni kanssa puhuneet jopa avoimen suhteen mahdollisuudesta. Aika jyrkkä käännös entisestä.

Olen tänään onnellisempi kuin koskaan.

Lue myös

X