Havaintoja parisuhteesta

Koskaan ei ole liian myöhäistä hankkia hyvä seksielämä

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Me elämme vain kerran ja sen jälkeen kun olemme eläneet, niin kuolemme ja toista mahdollisuutta ei anneta. Siksi kannattaa laittaa kaikki paukut tähän yhteen elämään.

Otsikko on varastettu. Se on erään viisikymppinen naisen sanomaa. Hän oli jo luopunut toivosta että olisi jotain parempaa. Hän oli tyytynyt vuosia tylsään avioseksiin joka oli lähinnä toisen ihmisen avulla itsensä tyydyttämistä. Jota ei seksiksi voi edes kutsua.

Kunnes hän tapasi ihmisen joka halusikin antaa hänelle. Antaa eikä vain ottaa.

Me olemme suorittajakansa. Moni meistä suorittaa seksinkin. Kerran viikossa tai kahdessa niin on taas poissa päiväjärjestyksestä. Sekin kerta sitten kun lapset nukkuvat, hiljaa, kliinisesti ja pimeässä. Jonka jälkeen saa olla taas viikon rauhassa.

Ja kirjoittaa kommenttikentälle, että seksi ei ole tärkeää parisuhteessa.

No eihän sellainen seksi olekaan. Kukapa kaipaa jotain väsynyttä iltayhdentoista tarpeidentyydytystä, joka on tylsempää kuin omalla kädellä annettu. Kenellepä sellainen olisi tärkeää.

Ei ollut tarinan päähenkilöllekään. Hän luopui jo toivosta, kunnes hänen elämäänsä saapui ihminen, joka palautti toivon. Palautti halun. Palautti seksin. Eikä hän sen jälkeen kertaakaan väittänyt, että seksi ei olisi tärkeää. Koska hyvää seksiä saava ei sellaista koskaan sano, koska hyvää seksiä saava on aina sitä mieltä, että seksi on tärkeää.

Vaan mitä tästä opimme. Me opimme sen, että ihminen joka väittää, että seksi ei ole tärkeää valehtelee itselleen. Hän valehtelee siksi, että haluaa uskotella seksin olevan yliarvostettua. Hän uskottelee siksi, että itse ei ole kokenut hyvää seksiä. Sellaista joka saa mielen punaiseksi. Sillä heti kun hän sellaista saa, niin hän ei koskaan aliarvioi seksin arvoa.

Niin kuin ei arvioinut tarinamme viisikymppinen nainen. Haastattelussa hän sanoo, että mietti joskus jopa kaupan kassajonossa, että miltähän takana olevan miehen kanssa tuntuisi harrastaa seksiä. Ja joskus päätti jopa kokeilla, että miltä.

Niin. Kaikella tällä hän sanoo teille muille, että koskaan ei ole myöhäistä hankkia hyvä seksielämä.

X