Havaintoja parisuhteesta

”Koulutaksin kuljettaja siveli reittä ja iski samalla silmää”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Liittyen seksuaaliseen ahdisteluun, haluan jakaa nimettömänä myös oman kokemuksen jo lapsuudesta.

Elettiin 90-luvun alkupuolta tai puoliväliä, tarkkaan en enää muista. Koulutaksina meillä pienessä kylässä toimi tilataksi ja sitä kuljetti n. 40v mies. Me tytöt (7-12v) vältettiin etupenkillä istumista. En muista, puhuttiinko siitä keskenään ääneen, kotona uskalsin puhua äidille vasta pari vuotta sitten.

Etupenkillä ei haluttu olla, koska… Pelle Miljoonan kappaleesta ”Tahdon rakastella sinua” oli muistaakseni, Mira- niminen artisti tehnyt sellaisen diskorenkutuksen, jota tämä kuljettaja meille lapsille soitti. Muistan muutamankin kerran joutuneeni etupenkille, kuskin viereen ja tätä kappaletta soittaessaan ja laulaessaan mukana, mies siveli reittä ja katsoi hymyillen, saattoi iskeä jopa silmää.

En todellakaan tiedä, mitä tämä yritti viestittää tällä, onneksi en ikinä jäänyt yksin autoon tai viimeiseksi vietäväksi, en edes halua ajatella, mitä tuo mies olisi tehnyt. Se oli pelottavaa ja ahdistavaa. Olisi pitänyt vaan puhua. Kuinkahan moni muu tyttölapsi joutui tähän samaan tilanteeseen.”

X