Havaintoja parisuhteesta

Kuka itseään säästää, se elämäänsä vihaa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
@Salla Seeslahti

Sana viikonvaihteeksi.

Haluan vastata lukijan esittämään aiheelliseen kysymykseen. Hän kysyi, että onko minulla varastossa tekstejä valmiina, koska julkaisen niitä niin usein ja miksi julkaisen tekstejäni niin usein? Yritin viedä yhden kirjoittamani tekstin varastoon, mutta se pullahti sieltä ulos. Varasto on nimittäin täynnä eletyn elämän täyttämiä käyttämättömäksi jääneitä ja muistoksi muuttuneita artikkeleita.

Jos jokin aihe tulee kesken tiskauksen tai nenänkaivuun mieleeni ja aiheen ympärille alkaa muodostua sanoja, niin kirjoitan ne viipymättä sivustolleni ja julkaisen. Se on sen illan ja sen hetken tuote. Pihtaamalla sitä, teksti saattaa menettää otettaan ja merkitystään. Siitä tulee liian mietitty, jalostettu ja keskiluokkainen. Ei maailma pihtaamalla parane.

Vähän sama silloin, kun teen pullaa lapseni kanssa. Ei niitä pakasteta. Pulla syödään tuoreena, suoraan pelliltä kylmän maidon kanssa. Pakastimessa ne menevät pilalle. Pakastin on keksitty jäiden tekemistä varten ja pöydäksi jääkaapille.

Entäpä mansikat. Ne kuuluvat kesään. Niitä kuuluu syödä suoraan pellolta tai torilta. Ei ne maistu tammikuun pakkasilla miltään. Tammikuussa syödään tammikuun juttuja. Vaikka sitten lunta, jos muuta ei ole tyrkyllä.

En minä jaksa liiemmin miettiä eläkesäästämistä. Ei siinä ole edes mitään järkeä. Eläke karkaa sukupolveltamme niin kauaksi, että ehdimme olla jokusen vuoden kuolleena, ennen kuin se meille myönnetään. Mitä sillä eläkkeellä sitten enää tekee?

Puhumattakaan rakkaudesta. Se menee niin kuin eräässä Haloo Helsingin biisissa: Ei rakkaus käyttämällä kulu, se vahvistuu.

Ainoa, jota kannattaa säästää tuleville jälkipolville on luonto. Sitä on syytä käyttää säästeliäästi.

Joten.

Juuri nyt on oikea aika julkaista teksti.

Juuri nyt on oikea aika suunnittelun sijaan toimia.

Juuri nyt on oikea aika lukea kirja.

Juuri nyt on oikea aika yrittää tehdä lapsi, jos sellaisen itselleen haluaa.

Juuri nyt on oikea aika hankkiutua parisuhteeseen tai erota.

Juuri nyt on elämä.

Jos siltä tuntuu ja tekee mieli, niin annetaan mennä. Puitteet ovat kohdallaan. Aurinkoinen värivilli viikonloppu, lokakuu ja olemme heränneet siihen elossa.  Juuri nyt on oikea aika kirjoittaa ihan oma sana viikonvaihteeksi. Tätä viikonloppua ei kannata säilöä pakastimeen.
Syödään suoraan paketista, suorastaan ahmimalla. Edes tämän kerran.

Sillä jos oikein tarkkaan mietit, että miksi jätät haluamasi asian tekemättä, niin huomaat syyn olevan tekosyy.

Joten ovi ja syli auki, elämän aukioloaika on käynnissä. Sitä kukaan meistä ei tiedä, milloin elämä meiltä suljetaan. Sen jälkeen kaikki, minkä on tekemisen sijaan vain suunnitellut, jää toteutumatta.

Lue myös

X