Havaintoja parisuhteesta

”Laittaisi edes viestin että hän on hengissä”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Olen miettinyt pitkään, kirjoitanko tätä, mutta kun aihetta taas pari tuntia kelailin yöllä, ajattelin että vaikka et tätä julkaisisi, saattaa kirjoittaminen helpottaa asian jäsentelyä omassa päässä.

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 7 vuotta. Ongelmaksi, ainakin minua vaivaavaksi, on kehittynyt muutaman viime vuoden aikana se, kun mies kavereiden kanssa bilettäessään, joko baari-ilta tai mökkireissu, ei väliä, ilmeisesti unohtaa minut kokonaan.

Kyse ei ole siitä, että hän pettäisi tai epäilisin sitä, vaan siitä, että hänestä ei yleensä koko aikana kuulu mitään. Suhteen alkuvuosina hän lähetteli noilta reissuilta satunnaisia söpöjä viestejä ja Snapchateja, ei mitään suurta ja tärkeää, mutta tiesimpähän kun heräsin aamulla yhä tyhjässä asunnossa, että toisella on ollut hauskaa ja on hengissä vaikka baari-ilta olisikin venynyt jatkojen jatkoille.

Mökkireissujen osalta tämä ”onko hengissä” on välillä ihan relevantti pelko, kun ovat jossain erämaassa ja välillä sieltä on porukka kotiutunut ties minkälaista vekkiä ihossaan, kun on pitänyt humalassa tehdä polttopuita ym. (Eri asia toki jos ei ole kenttiä, yleensä se on etukäteen tiedossa ja tällöin asialle ei voi mitään).

Jossain kohtaa bilettäminen meni yli, ja silloin valitin, suutuin, nalkutin ja vittuilin juomisesta. En ole tuolloisesta käytöksestäni ylpeä, ja tein töitä sen eteen, että sain omaa käytöstäni muutettua. Mies ei nähnyt ongelmaa tai muutosta omassa juomisessaan.

En tiedä liittyykö nämä yhteen, vai onko asiaan muitakin vaikuttavia tekijöitä, mutta tuon ajanjakson jälkeen miehestä ei nykyään kuulu yleensä mitään bilereissun aikana. Enkä siis vaadi tai oleta, että poikien mökkireissulta tai baari-illasta koko ajan tulisi viestiä ja kuvia, mutta ilmeisesti muutama ”tultiin perille”, ”grillaillaan, kohta saunaan” ja paluupäivänä ”saatiin siivottua, ootellaan että krapula helpottaa ja lähdetään kotia kohti” on liikaa.

Baari-illasta lähinnä kaipaisin pilkun aikaan tietoa siitä, onko tulossa suoraan kotiin vai jatkoille. Näin itse siis toimin ja viestitän ollessani bilettämässä ilman miestä. Ihan vaan ettei aamulla tarvi soitella perään, tai alkaa kehittelemään mitään kauhuskenaarioita ja soittelemaan päivystykseen.

Miehen kanssa olen asiasta jutellut useita kertoja, selvinpäin, ja alkuun ei ymmärtänyt miksi hänen pitäisi viestiä laittaa. Perustelin asiaa noin kuin yllä kirjoitin, ja painotin sitä, että en kaipaa mitään raporttia tunnin välein mitä tekee, missä on, kuinka kännissä on, vaan ihan vain että tiedän että kaikki on ok. Mies tämän lopulta ymmärsi ja kesän mökkireissuilta laittoikin viestiä, joista myöhemmin jutellessa annoin positiivista palautetta (kuulostaa kauhean jäykältä, mutta siis ilmaisin että olin iloinen että hän muisti pyyntöni ja laittoi viestiä vaikka se ei hänelle tärkeää olisi ollutkaan).

Koronan vuoksi baari-illat on jääneet vähiin, mutta tänä syksynä on taas päässyt niihinkin. Näinä kertoina ei taas ole ilmeisesti käynyt mielessäkään, että menemisistään voisi ilmoitella. Tätäkin aloin kirjoittaa aamulla kuuden jälkeen, ei mitään tietoa missä mies on, mutta ilmeisesti kunnossa, kun whatsappissa paikalla on ollut hieman ennen viittä, vaikka ei siellä minulle ole viestiä nähnyt tarpeelliseksi laittaa.”

Lue myös

X