Havaintoja parisuhteesta

Leikkisitte vaikka barbeilla!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Otsikko on miehen kirjoittama kommentti naispuoliselle kansanedustajalle. Sanallinen isku suoraan sukupuoleen. Itse asiaan ei ole mitään sanottavaa, vaan isketään suoraan kansanedustajan sukupuoleen ja tavalla, jota kutsutaan yksiselitteisesti termillä naisviha.

Politiikassa mukana oleva mies kirjoitti sosiaalisen median alustalleen thaimaalaisista naisista. Hänen mukaansa ainoa ulkomaalaisryhmä, joka on Suomeen tervetullut ovat thaimaalaiset naiset. Syyksi mies kirjoitti kaksi asiaa. Toinen syy on se, että thaimaalaiset naiset ymmärtävät suomalaisia naisia paremmin naisten rooleista ja toinen on se, että Suomeen tarvitaan lisää kohtuja. Näin hän tuli sanoneeksi, koska nainen on hänen silmissään ensisijaisesti kotiorja ja synnyttäjä.

Miehen edustama ajatusmaailma ei ole vain yksittäistapaus. Sosiaalinen media ja yhteiskunnallinen ilmapiiri ovat tuoneet esille pinnan alla vellovan naisvihan. Siinä maailmassa naiselle osoitetaan paikka ja se ei ole naisten oikeuksien ja tasa-arvon parantamisessa, vaan kotona olevana kohtuna. Siinä maailmassa nainen ei ole pääministerinä, vaan kotona leikkimässä barbeilla. Nimittäin nainen on Barbi ja mies on Ken.

Tätä ajatusmaailmaa vastaan toimivien päälle hyökätään ja sen saa tuta voimakkaammin politiikassa toimivat tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta puhuvat naiset. He kun ovat uhka sille maailmankuvalle, jossa naisen tehtävä on olla pääsääntöisesti kohtu ja naisen reviiri on pääsääntöisesti koti.

Ja tuota hyökkäävyyttä saamme lukea päivittäin sosiaalisen median alustoilla. Kyseinen naisvihainen ryhmä ei ole välttämättä iso, mutta äärimmäisen äänekäs ja aggressiivinen. Huudoillaan he pyrkivät hiljentämään kehityksen, sillä mikään ei ole naisvihaiselle miehelle ja naiselle pahempaa kuin nainen päättämässä yhteisistä asioista. Paitsi jos tuo nainen ajattelee yhtä vanhoillisesti, että naisen mitta on kohtu ja arvo mitattavissa sillä, että kuinka hyvin hän osaa leikkiä barbeilla. Mikä pahinta, sellaisiakin naisia on olemassa, jotka leikkivät samoilla hiekkalaatikolla naisvihaisia leikkejään.

Ruotsalainen Stig Larsson on kirjoittanut kirjan ”Miehet jotka vihaavat naisia”, mutta ehkä siitä on tulossa jatko-osa ”Naiset jotka vihaavat itseään”. Itse en muuta selitystä ilmiölle keksi.

”Ootko leikkinyt koko lapsuutes vain tyttöjen kanssa, koska sustakin on tullut tuollainen itkevä tyttö.”

Näin kysyi minulta eräs nainen vuosia sitten blogini kommenttipalstalla. Itse asiassa olen lapsuudessani leikkinyt paljonkin tyttöjen kanssa. Eihän minulta enää puutu kuin barbeja ( tyttärilläni ei niitä ole ), kohdun ja itseäni alentavan asenteen, niin pääsen sosiaalisen median naisvihajaoston suosioon. Ei minullakaan ole niin paljon siivottavaa sivustoltani, kun otan meuhkaajat lähelleni.

Lue myös

X