havaintoja parisuhteesta

Lomat ovat parisuhteiden vaarallisinta aikaa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kesälomat pukkaavat monella päälle tulevien muutaman kuukauden aikana.

Samalla hyvin moni avioliitto tulee olemisensa loppumetreille. Sillä vuodesta toiseen suoranaiset eropiikit sattuvat lomakuukausien jälkeiseen aikaan. Tämä tapahtuu sekä kesä- että joululomien jälkeen ja on tilastollisesti todennettu.

Monelle avioliitossa elävälle arki on suhteen helpointa aikaa. Avioliitto toimii parhaiten silloin kun toinen osapuoli on mahdollisimman paljon poissa näkyvistä. Arki on kiireistä töissä olemista ja lasten kuskaamista harrastuksiinsa ja omaa harrastamista. Iso osa avioliitoista pysyy kasassa siitä syystä, että avioliiton sisällä elävä pari ei juuri kohtaa toisiaan arjessa tai edes sen ulkopuolella. Kun ei pysähdy, ei tarvitse ajatella suhteensa tilaa. Kaikki soljuu kuin itsestään.

Kunnes tulee loma ja pysähtyminen.

Monihan ratkaisee tämän sillä, että lomakin suoritetaan. Kalenteri täyttyy lomamatkoista ja kissanristiäisistä. Sangriakannu edessään toisessa maisemassa on vähän rennompaa pakenemista oman suhteensa tyhjyydestä, mutta yhtä lailla, ihan samaa pakenemista. Silti tämä näennäisen rentouttava tapa viettää kesälomaa siirtää suhteessa muhivat ongelmat poissa silmien edestä, koska lämpimässä meren rannalla sangriapäissään kaikki tuntuu viikon ajan aivan tarpeeksi siedettävältä, jopa hyvältä.

Ongelmat tuleekin silloin, jos ihminen oikeasti pysähtyy eikä syystä tai toisesta pääsekään karkuun itseään. Tuleekin aamu jolloin liike on lakannut ja perhe on kokonaisena edessä ja karkuun ei pääse. Havahtuminen sille, että kuka ihmeessä on tuo toinen aikuinen joka aamukahvipöydässä istuu. Kuka minä olen ja miksi minä tämän pöydän äärellä istun.  Se on sanalla sanoen pysäyttävä hetki ihmisen elämässä. Karkuun ei pääse ja suhdetta pitää katsoa silmästä silmään.

Parhaimmillaan tämä havahtuminen johtaa parisuhteen tilan yhteiseen havahtumiseen ja yhteiseen päätökseen, että nyt on aika keskittyä siihen ja pistää parisuhde hehkumaan kuin rakastetun posket hyvin lauetun orgasmin jälkeen.

Mutta, mutta.

Sitten on se suuri määrä pareja, joiden kesäloma päättyy kolmen viikon riitelyn jälkeen erohakemuksen täyttämiseen ja kuten sanoin, erohakemuksia annetaan käräjäoikeuksiin eniten lomakuukausien jälkeen.

Joten rakkaat avioliittolaiset, pysykää liikkeessä lomannekin ajan, niin selviätte syksyyn ja talveen jolloin olette turvassa, koska silloin ei ole aikaa enää ajatella.

Lue myös

X