Havaintoja parisuhteesta

Maapallolle rakkauskädenjälki

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Viime viikolla julkaistu ilmastoraportti oli karua luettavaa. Planeettamme on hälytystilassa ja jokaisen meistä tuli ymmärtää asian vakavuus ja ryhtyä tekemään arjessa valintoja, jotka ovat planeetallemme vähemmän tuhoisia. Parisuhdebloggarina koen velvollisuudekseni luoda muutaman kohdan listan parisuhteen hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

1. Lomaile kotona

Kuten on todettu, loma-aikoihin parisuhteiden tunnelma kärjistyy niin huonoksi, että tilastollisesti katsottuna avioerohakemusten määrä on suurimmillaan lomien jälkeisinä kuukausina. Siihen voi olla yksi syy, että lomalle ladataan niin kovat odotukset, että pettymys on jopa todennäköisempää kuin onnistuminen. Ulkomaanmatkalta palataan vittuuntuneena, pöhöttyneenä ja sahan kanssa, jolla leikataan yhteinen sohva kahtia. Rakkauden ja ilmaston kannalta on huomattavasti parempi pysyä ihan vain kotona. Parhaat bileet syntyvät aina suunnittelematta ja stressitön matkalaukkuvapaa kotiloma voi olla parasta, mitä teille on koskaan tapahtunut.

2. Unohda romanttinen ammeseksi

Onhan se ihana ajatus rakastella kumppaninsa kanssa kylpyammeessa hämärässä kylpyhuoneessa kynttilänvalossa kylpyvaahdon hivellessä rakkaasi ihoa, altaan reunalla kylmää kuohuviiniä. Keskikokoisen kylpyammeen täyttämiseen menee aikaa yhdeksän minuuttia. Suomalaisen miehen keskimääräinen aika ensimmäisestä työnnöstä laukeamiseen kestää kolme minuuttia. Vettä on yhden kylpyammeseksin vuoksi valutettu aivan turhaan kuusi minuuttia. Jos seksiä pitää harrastaa vedessä, niin suihku on huomattavasti ilmastoystävällisempi tapa kuin kylpyamme. Säästyy vettä ja jos ennen aktia laittaa shampoon päähänsä, niin tulee hiukset pestyä samalla. Maapallo kiittää.

3. Kokeile kimppaa

Tuttu tilanne monessa perheessä. Kaksi lasta, kaksi harrastusta, kaksi vanhempaa ja kaksi henkilöautoa. Kaikkea pareittain, paitsi romantiikkaa, koska ei siinä vauhdissa ehdi kumppaniaan huomata. Toinen vanhempi kuskaa toisella autolla toista lasta ja toinen vanhempi toista lasta. Puolisot eivät ehdi nähdä eivätkä koskettaa toisiaan. Kaksi yksityisautoa pilaa ilmastoa ja ainainen meneminen avioliittoa. Lapset tottuvat kuninkaalliseen kohteluun ja vanhemmat taksikuskin hommaan. Jos on niin, että harrastuksiin ei kerta kaikkiaan pääse julkisilla kulkuvälineillä, niin on yksi ratkaisu. Kokeilkaa kimppaa lasten harrastuskavereiden vanhempien kanssa. Samalla heiltä voi kysyä mahdollisuutta yhteiskuljetuksiin koskien lasten harrastuksia. Kuuden auton sijaan liikkuisikin vain yksi auto. Kuski voisi olla kiertävä. Tämä vapauttaisi vuorollaan pariskuntia muihin hommiin ja kun lapset ovat poissa kotoa harrastusten parissa, niin siinähän voisi kokeilla pitkästä aikaa sitä hommaa, josta ne lapset ovat alkunsa saaneet.

4. Unohda synnytystalkoot

Syntyvyys on aivan syystä laskussa. Antaa sen olla. Maapallolla on jo tarpeeksi ihmisiä pilaamaan kaiken muun elollisen ja elottoman. Synnytystalkoista horisevat eniten setäihmiset, joiden osuus niissä talkoissa kestäisikin maksimissaan sen kolme minuuttia. Synnyttäkööt keskenään, eivätkä patistaisi muita sitä tekemään. Usein samat setämiehet ovat huolissaan siitä, että tänne tulee rajan takaa liikaa ihmisiä. Eikö se nyt olisi melkoisen passeli ratkaisu. Tullaan toimeen niillä ihmisillä, joita täällä jo on. Eniten setämiehiä syntyvyyden laskussa huolettaa, että heille ei löydy käsiä vaihtamaan vaippoja palvelutalossa. Voin kertoa, että tällä planeetan tuhoamisvimmalla me olemme siinä vaiheessa kusessa huomattavasti enemmän kuin vaippa pystyy imemään.

5. Laita lämpöpatteria pienemmälle

Yli kahdenkymmenen asteen huoneenlämpö voisi olla rikos ihmiskuntaa vastaan. Eikä kukaan sellaista lämpöä tarvitse. Viileämpi ilma vie ihmiset lähemmäksi toisiaan. Kosketus ei tuhoa ilmakehää. Mitä lähemmäksi toista ihmistä menee, sitä lämpimämpi tulee. Aika, jonka ihmiset ovat toisiaan lähellä tekemättä mitään on pois ilmastonmuutoksen harrastamisesta.

Rakkaus on siis ratkaisu tähänkin ongelmaan.

Lue myös

X