Havaintoja parisuhteesta

Marokkolaiset pallit

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Vaimo sanoi, että tekee mieli marokkolaista pallia.

Tieto tuli minulle ihan äkkiarvaamatta. Oikeastaan hän haluaisi kahta. Oli netistä katsonut sellaisia ja ihastunut. Sanoi, että pitäisi Helsingistä lähteä hakemaan. Minä olin, että eikö niitä täällä Tampereella liiku.

Vaimo sanoi, että Helsingissä lähimmät.

Minäkin silkasta uteliaisuudesta menin netistä katsomaan, että kuinka komeita pitää pallien olla, että ihan toiseen kaupunkiin pitää lähteä niitä jahtaamaan. Ensin haku toi esiin lyhyitä videoita, mutta kyse ei kuulemma ollut niistä palleista. Jatkoin etsimistä. Siellä ne olivat. Marokkolaiset nahkapallit.

Olisi kuulemma juuri hyvät sohvan eteen.Voisi jalkoja niissä leputella huonoja tv-ohjemia seuratessa. Minä katsoin, että 120 euroa kappale.Esitin mielipiteenäni, että melkoisen rapsakka hinta pallille. Erehdyin vielä huomauttamaan, että meidän mummosohva maksoi 20 euroa, että eikö se olisi vähän hölmöä ostaa siihen eteen 120 euroa maksava marokkolainen nahkapalli.

Sehän on vähän kuin ennen muinoin kahdeksantoista täyttäneet ostivat tuunattuun 100 markkaa maksaneeseen Corollaansa kuuden tonnin poppivehkeet, josta kuuntelivat Haddawayta ajaessaan rinkiä kaupungin torin kupeessa toiveinaan saada takapenkille nuorta kyytiläistä kähmittäväksi.

Jämäkän mielipiteeni jälkeen keskustelimme vaimon kanssa asiasta. Olenkin nyt lähdössä Helsinkiin metsästämään marokkolaista pallia. Että jos joku paikallinen osaa neuvoa, missä päin kaupunkia sellaisia koristeltuja marokkolaisia nahkapalleja liikuskelee, niin otan vihjeitä vastaan.

Mikään ei ole mukavampaa kuin matkustaa sitten junassa takaisin kahden nahkapallin kanssa. Ei tarvitse perkele vieköön välttämättä edes paikkalippua ostaa. Istuu toisen niistä nahkapalleista päällä ja pitää jalkojaan sen toisen päällä.

Siinä sitä on varsinainen suomalais-marokkolainen pallipyramidi.

Lue myös

X