Havaintoja parisuhteesta

Miksi on ihmisiä, jotka näkevät joka tilanteessa vain seksiä?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kielsi parisuhteen toinen osapuoli toiselta osapuolelta talviuinnin. Kielto tuli sen jälkeen, kun hän oli kuullut, että kyseisen talviuintipaikan saunassa ovat samaan aikaa niin miehet kuin naisetkin. Tuli kieltäjän päähän mielikuva, että riettaiksi orgioihinhan tuo tulee päättymään niin kuin aina, kun sukupuolia laitetaan sekaisin pieneen tilaan.

Toinen parisuhteessa elävä kirjoitti, että hänen puolisolleen oli vaikea paikka, kun he olivat tuttaviensa mökillä ja kutsu kävi sekasaunaan. Siellä oli muutamia pariskuntia ja lämmin kesäilta. Ei ollut hänelle vaikeaa itse saunaan mennä, vaan vaikeaa oli päästää puoliso sinne, koska puolison vartaloon olisi tarttunut liikaa katseita ja ne katseet on varattu vain yhdelle.

Osa seurueesta oli jopa alasti saunassa ja uimassa. Ilman sen kummempaa ajatusta, että siinä olisi jotain seksuaalista. Vaan tuon yhden ihmisen mielessä tilanteessa oli pelkkää seksiä tai ainakin raju seksinvaara.

Mikähän siinä on, että on ihmisiä, jotka seksualisoivat kaikki tilanteet. Ajattelevat seksin kautta sellaisiakin asioita, joihin seksi ei liity. Kerron kolmennen esimerkin menneisyydestä. Oli mies saanut kuulla tuttaviensa olevan homopari. Ensimmäinen ajatus miehellä liittyi seksiin. Ääneen hän tuumasi, että ei kyllä ymmärrä, että miten voi mies harrastaa miehen kanssa seksiä. Luonnotonta se sellainen. Miksi ihmeessä hän heti seksiä ajatteli? Jos heteropari kertoo hänelle, että ovat alkaneet seurustelemaan, niin ajatteleeko mies heidänkin tapaa harrastaa seksiä?

Mitä tämä kertoo ihmisestä itsestään? Miksi alastomuus on merkki seksistä? Miten jokaiseen tilanteeseen liittyy seksi? Eikö tuollaiseen seksiongelmaan ole olemassa apua? Vai onko jopa niin, että ihminen, joka liittää seksin joka tilanteeseen, on itse sellainen ihminen, joka ajattelee seksiä joka tilanteessa? Hän on itse, joka näkee sekasaunassa alkutilanteen kehnolle pornoleffakohtaukselle. Tilanteessa, jossa muut vain saunovat. Ei muuta.

Tässä oli bloggarin lauantaipäivän pohdinta. Joku voi aiheellisesti kysyä, että miksi bloggari lauantaina tällaisia ajattelee.

Se onkin ihan hyvä kysymys.

Lue myös

X