Havaintoja parisuhteesta

Milloin sinua on viimeksi rakasteltu?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Pysähdy hetkeksi. Kysy itseltäsi kysymyksiä.

Kysy ensimmäiseksi kysymys: Milloin sinut on viimeksi huomattu?

Huomattu muutenkin kuin rasvaisena sormenjälkenä jääkaapin ovessa tai puhtaina vaatteina vaatekaapissa. Niin, että sinua vastaan on tultu halaten kun saavut kotiin. Niin, että koet olevasi odotettu.

Seuraavaksi kysy: Milloin sinulle on viimeksi sanottu ”rakastan sinua”?

Pitääkö alkaa oikein miettimään asiaa. Tässä on kokonainen viikonloppu sen kuulemiselle. Oletko kuullut? Halusitko kuulla? Oletko itse sanonut? Mikä on se syy sen sanomatta jättämiselle?

Seuraava kysymys: Milloin sinua on viimeksi rakasteltu ja suudeltu sillä tavoin, että se tuntuu sinussa vielä seuraavana päivänä?

Äläkä ajattele, että puhun tässä nyt jostain tunteja kestävästä tajunnanräjäyttävästä seksisessiosta. Puhun sellaisesta rakastelusta, jossa olet tuntenut olevasi haluttu. Olet tuntenut, että juuri sinua rakastellaan, että himo kohdistuu juurikin vain sinuun. Rakasteltu niin, että molemmat ovat saaneet täyttymyksensä. Ei niin, että toisen tyydytettyä tarpeensa, kaikki jää siihen. Se ei ole rakastelua. Se on tarpeiden tyydyttämistä. Kuin nopeasti syötyä ketjuravintolan pikaruokaa.

Vielä on muutama tärkeä kysymys: Koetko saavasi suhteessasi haluamasi?

Ole rohkea. Nämä ovat vain itsellesi asetettuja kysymyksiä. Ei kannata huijata itseään. Hyvin moni on mennyt eilen illalla yksinäisenä nukkumaan, vaikka vierellä onkin ollut joku toinen. Ehkä juuri hän, joka ei ole huomannut sinua, sanonut tai osoittanut rakastavansa tai saanut tuntemaan katsellaan tai kosketuksellaan sinua haluttavaksi. Ehkäpä hänkin kokee samaa yksinäisyyttä.

Viimeinen kysymys: Mikä estää tekemästä toisin?

Jos teitä on siinä kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä, jotka haluavat kävellä käsi kädessä vanhuuteen, niin voisitteko tarttua toisianne kädestä ja kävellä. Ehkä teidän pitää ensin puhua. Puhua ehkä pitkäänkin. Varmistaa, että te molemmat haluatte ja että teidän välillänne on rakkaus. Uskaltaa sanoa toiveensa ja tarpeensa. Sen jälkeen olla tyytymättä siihen minimisuoritukseen. Nostaa rimaa ja nauttia, kun sen yli pääsee. Tulee se aamu, jolloin kosketus kihelmöi vartalolla vielä työmatkallakin.

Miksei se voisi olla huominen aamu?

Lue myös

X