Havaintoja parisuhteesta

”Minä en paneskele ympäriinsä!”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Julkaisemani naisen tarina vapaasta suhteesta on aiheuttanut osin asiatontakin kommentointia, mutta myös tarkentavia kysymyksiä. Tarinan kirjoittanut nainen haluaa vielä kertoa eiliseen tarinaansa jatko-osan, jossa vastaa saamiinsa kysymyksiin muun muassa siitä, että miten hänellä on muka oikeus arvostella vanhempiensa suhdetta, mutta hänen suhdettaan ei saisi arvostella. Pyydän, että asiattomuudet jätetään nyt kommenteista pois. Olemme sopineet, että poistan koko tekstin, jos kommentointi ei pysy aioissa ja kirjoittaja määrittelee itse rajat ja lähettää minulle viestin, jos ne rajat on ylitetty.

Minulla on oikeus ”sättiä” vanhempieni parisuhdetta, sillä se oli tuhoisaa meille lapsillekin. Meidät otettiin heidän kieroon peliinsä mukaankin uhkailemalla ja lahjomalla, että emme kertoisi heidän pettämisiään. Itse olen tullut koulusta kotiin niin, että äitini on ollut harrastamassa seksiä naapurissa asuvan lääkärimiehen kanssa. Palkinnoksi siitä, että en kerro asiasta kenellekään hän lupasi minulle viikonloppumatkan Eurooppaan. Olin tuolloin noin kymmenen.

Tiedän välikäsien kautta, että isäni on ostanutkin seksiä. He ovat hyvätuloisia ja arvostetuissa työpaikoissa, joten julkisivu ja kulissi pitää olla kunnossa. Eikä se ollut tuossa piirissä tuolloin edes poikkeuksellista, että siellä pantiin ristiin ja esitettiin ulospäin pyhimyksiä. Ero olisi statushäiriö.

Tuossa ilmapiirissä kasvoin ja näen tuota valheellisuutta omankin ikäisissä ihmisissä. Enpä juuri tunne ihmisiä, jotka eivät olisi säätänyt parisuhteessa ollessaan, vaikka isoon ääneen uskollisuudesta puhuvatkin. Minä en halua olla valheellinen itselleni enkä rakkaalleni.

Huomasin muutama vuosi sitten olevani kiinnostunut myös tytöistä ja olen biseksuaali. Tämänkin kerroin heti poikaystävälleni ja hänelle se oli ihan vain ilmoitus. Meille vapaa suhde on ainoa mahdollinen. Olemme olleet siinä jo jonkun aikaa ja olen yhden kerran sen aikana harrastanut luvalla seksiä erään naisen kanssa. Poikaystävälläni on muutama kerta.

Läheisriippuvuuden tuominen tähän keskusteluun on jopa loukkaavaa. Minulla ei ole tarve tulla koko ajan huomioiduksi. Vietän suurimman ajan, varsinkin näin koronavuoden aikana, yksin yksiössäni. Minulle on tärkeää ajatuksellinen vapaus siitä, että jos eteeni tulee tilanne, jossa voisi olla seksiä, niin siihen olisi lupa ja minun ei tarvitsisi pettää.

Pettäminen on yleisempää kuin siitä puhutaan. Itse ajattelen sen olevan jopa luonnollista, mutta silti haluan tehdä tämän rehellisesti, koska rakastan poikaystävääni niin paljon. Hän on maailman ihanin ihminen ja yksi syy siihen on se, että hän ymmärtää seksuaaliset tarpeeni esimerkiksi naisten suhteen ja antaa minulle siihen luvan ja olisi itsekästä, jos itse en antaisi hänelle lupaa. Ei se ole minulta pois, että hänellä saattaa olla joskus kivaa muidenkin kanssa

Kuten sanoin niin tärkeintä meille on ajatuksessa oleva vapaus. Ei meillä ole tarvetta paneskella ympäriinsä niin kuin moni on kommentoinut. Olen saanut tarinastani todella asiatonta kommentointia. Olen kertonut tämän tarinan nimettömästi aikaisemminkin julkisuudessa ja silloin minua huoriteltiin jne. Vanhempani saavat nykyään tehdä mitä ikinä haluavat. En heitä juuri koskaan tapaa.

Lue myös

X