havaintoja parisuhteesta

Minulla ei ole aikomustakaan huomata sinua

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kuvittele itsellesi parisuhde.

Kuvittele herääväsi aamuun, jossa vieressäsi herää toinen ihminen. Ota yöpöydältä puhelimesi ja kuljeta sormeasi pitkin sen pintaa. Katso sosiaalisesta mediasta, mitä sosiaaliset ystäväsi, joita et suurinta osaa ole nähnyt vuosiin haluaa kertoa maailmalle sinä aamuna itsestään.

Kosketa puhelintasi, joka on täynnä kosketuksiesi jälkiä. Anna aikaa ihmisille, jotka eivät ole sinulle merkityksellisiä. Tee se ennen kuin huomaat heränneen puolisosi. Se, jolle olet sanonut rakastavasi. Älä kysy häneltä, että mitä kuuluu. Älä anna hänelle kosketuksia, joita hänen ihonsa pinta kroonisesti kaipaa.

Vastaa iltapäivällä rakkaasi kysymykseen, että miksi sinulta ei ole tullut yhtään viestiä koko päivän aikana, edes siihen mitä sinulta viestillä kysyin. Vastaa, että et ole vain ehtinyt. Et ole ehtinyt, vaikka saman päivän aikana olet ehtinyt käydä kymmeniä kertoja Internetin sosiaalisen median maailmassa ja vastata niihinkin sähköposteihin, jotka eivät vaadi välitöntä vastaamista.

Torppaa kotona kaikki rakkaasi aloitteet keskusteluun. Vetoa väsymykseen, kiireeseen ja televisiosta tulevaan ohjelmaan, joka on pakko nähdä. Suhtaudu jyrkän kielteisesti rakkaasi ehdottamaan pariterapiaan. Ettehän te sitä tarvitse, koska kaikkihan on hyvin. Ole koko ajan vähän huonolla tuulella. Jos vastaat jotain, niin vastaa tiuskimalla tai ylimielisesti.

Älä sano rakkaallesi mitään kaunista. Huomaa hänet kunnolla vasta sitten, kun hän häiritsee tai vituttaa sinua. Älä ota vastaan rakkaasi aiheellisia huomautuksia käyttäytymisestäsi. Hermostu niistä ja käännä rakkaasi syyksi. Sano hänelle, että hän vaatii liikaa. Älä katso peiliin, vaan osoita, että rakkaallasi olisi syytä katsoa.

Uppoudu iltaisin omiin asioihin. Yritä sulkea perheesi ajatuksiesi ulkopuolelle. Rakenna itsellesi työn, harrastusten ja omien menojen tekokiireellinen arki, jonka keskellä on vain mahdotonta viettää hidasta aikaa perheen kanssa. Tee valintoja, jotka eivät aseta parisuhdettasi juuri koskaan ykköseksi. Kuvittele, että sehän kulkee itsestään siinä mukana niin kuin se on tähän astikin kulkenut.

Pyydä itsellesi ymmärtämistä, mutta älä vastavuoroisesti ymmärrä puolisoasi, koska sinun elämäsi ja tarpeesi ovat ne tärkeimmät. Seksissä tyydytä itsesi ja sen jälkeen käy nukkumaan. Älä huomaa rakkaasi kyyneleitä ja yksinäisyyttä. Herää seuraavaan aamuun ja aloita kaikki alusta. Ota yöpöydältä puhelimesi.

Järkyty rakkaasi toiveesta erota. Kerro ystävillesi ja sukulaisille, että ero tuli ihan puskista. Älä vieläkään katso peiliin ja huomaa tapaasi käyttäytyä. Älä opi mitään, vaan vaadi muita oppimaan. Syytä, syyllistä ja tee entisestä rakkaastasi tarinan konna. Muistuta säännöllisesti, että sinussa ei ole mitään vikaa. Jatka itsepetosta ja itselle valehtelua.

Lopulta viimeisenä ja tärkeimpänä, älä kuvittele itsellesi parisuhdetta.

Lue myös

X