Havaintoja parisuhteesta

”Miten voitkin näyttää juuri siltä samalta mieheltä, johon ihastuin ja rakastuin vuosia sitten?”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta
”Arjestamme puuttuu kosketusta, puuttuu lempeä ja lämpöä, tätä mieltä olen, ja niin ovat kaikki naistenlehtien otsikotkin. Et ole riistänyt vaatteita päältäni pitkään aikaan, nostanut minua seinää vasten naidaksesi minua kuin viimeistä päivää tai ottanut minua rajusti auton konepellillä mökkimatkalla koko kesänä. Nyt juuri tuntuu siltä, että seksiä ei ole ikinä ja se on yksinomaan sinun syysi, sillä minähän oikein silminnähden uhkun seksuaalienergiaa!
Googlaan sohvannurkkaan käpertyneenä ja törmään viiteen eri sivustoon, jotka listaavat kymmenen arkista keinoa palauttaa kipinä makuuhuoneen puolelle. Ne neuvovat, että keittiön kaapeista löytyy yllättäviä seksileluja, lastaa, vispilää, pullasutia ja oliiviöljyä. Tarvitaan vain kokeilumieltä. Ei tunnu omalta.
Istut sohvan toisella laidalla keskittyen urheiluun. Mulkoilen sinua ja googlaan taas vimmaisesti. Nyt sivut kertovat, että pitäisi panostaa itseen, shoppailla, kuntoilla, käydä kahvilla, tehdä itsestään kiinnostava, että tajuaisit millainen kultakimpale olenkaan. Ehtisinköhän tässä välissä muuttua sellaiseksi, jos yhdistän lenkin ja kahvireissun? Ei tunnu omalta.
Miksi se ei tajua koskettaa minua? Miten meistä tuli tällaisia? Etsin tietoa ja löydän rakkauslomapaketteja, ihania, seksiä tihkuvia – ellei jopa tursuavia – blogipostauksia romanttisista hotelliöistä, joita ilman parisuhde olisi kaatunut jo monta kertaa. Jos laittaisi lapset ja koiran johonkin työleirille tai myisi sirkukseen, että pääsisi lomalle? Ei tunnu ihan omalta, vaikka vähän kyllä houkuttelee.
Huokaisen äänekkäästi ja katson miestä. Tajusiko se? Ymmärsikö, että tässä on nyt seksuaalisesti turhautunut nainen? Naiseus kokonaan kohta aivan hävyksissä. Miten et osaa lukea ajatuksiani? Ei tapahdu mitään. Googlaan taas. Kymmenen merkkiä siitä, että olet väljähtyneessä suhteessa ja seitsemän keinoa välttää tilanne. Sivut komentavat huomioimaan kumppania ja ohjaavat elämyslahjojen pariin. Mikään ei nostata miehistä itsetuntoa ja herätä suorituskykyä niin kuin helikopteriajelu tai kyydit Ferrarilla. Katson nettipankkia ja helikopteri vaihtuu sillä siunaamalla pyörän tarakkaan. Tili näyttää aika surkealta. Ei sekään tunnu omalta.
Vilkaisen taas miestä. Hän katsoo takaisin ja hymyilee vähän. Ei hitsi tuota hymyä, miten voitkin näyttää juuri siltä samalta mieheltä, johon ihastuin ja rakastuin vuosia sitten? Kysyy, josko keitettäisiin kahvit. Hohhoijaa, niinpä niin. No sama kai tuo. Nousen, menen keittiöön ja kurkottelen kahvihyllylle, pitää nousta ihan varpailleen. Kahvipurkki jää sijoilleen, kun tunnen kädet lantiollani. Ne etenevät tuttua tietä ylös paidan helman alle. Suukkoja niskaan. Laskeudun varpailtani, mutta en silti maan pinnalle. Käännyn ja siinä se mies taas hymyilee. Suutelee ja silittää, kuuma iho vasten omaani. Tuntuu omalta.
Myöhemmin katselen hakukonetta jo rauhallisemmin mielin ja mietin, miksi yksikään sivusto ei sanonut, että herkeä nyt etsimästä vastausta netistä ja etsi käteesi rakkaasi käsi ja vaikka pakara. Kysy häneltä. Kosketa häntä enemmän kuin puhelintasi ja lataa ennemmin tunnelma ja ennen kaikkea hänet. Älä huokaa harmista vaan huokaa hänen korvaansa ja puhalla kaulakuoppaan. Kun makaamme arkisella vuoteellamme, polvitaipeet hiestä nihkeinä, venyneet pikkarit toisessa nilkassa roikkuen ja vaatteet mytyissä lattialla, hiukset takaraivosta littaan pantuina ja aivan eri aikaan saavutettujen orgasmien hehkut vartaloillamme, en edes muista miksi googlasin.”
X