havaintoja parisuhteesta

Naisen väkivalta näkyy henkisenä lyömisenä sosiaalisen median kommenttikentillä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Olen julkaissut muutamia saamiani asiattomia kommentteja sivustollani. Osan jopa nimellä. Jotkut lukijat ovat kritisoineet sitä, että miksi pitää nostaa esille saamansa törky. Miksi ei voi vain ohittaa ja antaa olla. Muutamat lukijat pohtivat myös sitä, että eikö voisi enemmän ymmärtää huutajia kuin nostaa heidät tikunnokkaan.

Tämä liika ymmärtäminen saattaa olla vähän ongelmaista. Voihan jokainen selittää huonoa käytöstään jollain. Ja tämä käytös mitä eräskin nainen joka kertoi minun olevan mahdollisesti joko pillunkipeä tai munahaukka ja sadat muut blogini aikana ovat harrastaneet on väkivaltaa, puhdasta sanoilla käytävää henkistä väkivaltaa. Pahimpia kommenttia en tähän kohtaan halua edes kirjoittaa.

Tämä saattaa olla kuulemma selitettävissä sillä että tyypeillä on nyt vaikeaa. Tässä tullaan vaaralliseen ajatuskuvioon. Ainahan väkivalta on selitettävissä jollain tavalla. Se selitetään pienemmäksi esimerkiksi humalan varjolla. Humalalla selitetään sekin miehen harrastama fyysinen väkivalta, jota tässä maassa on aivan liikaa.

Jos on niin vaikeaa että pitää lyödä sanoilla muita niin sitten ei aukaise somea vaan terapiaan vievän oven. Aina ei pidä vain ymmärtää vaan välillä pitää vaatia. He saavat tulla sivustollani räyhäämään terapian sijaan mutta kantavat siitä sitten täyden vastuun. Minun roolini ei ole suojella väkivaltaa. Vaan tuoda se esille.

Ja se ilmiö jota esillä pidän on naisten väkivalta jonka yksi ilmenemismuoto on henkisesti väkivaltainen retoriikka sosiaalisessa mediassa. Ja sen yleisyys on kaikkien tiedossa jotka vähänkin somea seuraa ja valitettavasti sekä omalla alustalla ja hyvin monessa muussa alustassa suurin ikäryhmä räyhääjissä on 50-70 vuotiaat. Tämä on todettu ihan uutisoinnissakin. Yksi syy tälle on arveltu olevan väkivallan ketjuuntuminen sukupolvien välillä. Tuo sukupolvi sai vielä yleisesti tukkapöllyä ja raippaa ja tulokset näkyvät heidän aggressiivisuudessaan. Tämä lisättynä pahansuopaisuuteen, katkeruuteen ja silkkaan ilkeyteen voi olla yksi syy ilmiölle.
Ja pakko on sanoa se että kun harvakseltaan mies tulee sivustollani räyhäämään niin hänpä ei saakaan osakseen tukea ja ymmärrystä vaan aika nopeasti hänet todetaan mulkuksi. Se että saman tekee kuusikymppinen nainen niin sille tuntuu löytyvän aina selittävä tekijä, koska naisen väkivalta on yksi vaiettu aihe yhteiskunnassamme. Minä en halua vaieta siitäkään. Oli syy väkivallalle mikä ikinä niin sitä ei pidä liiaksi ymmärtää. Jos me vaadimme lapsiltamme hyvää käytöstä ja tunnetaitojen opettelua niin kyllä meidän pitää vaatia sitä myös kuusikymppisiltämme. Moni heistä omaa surkeat sellaiset koska ne on vitsalla heistä pois hakattu.
Kyllä sen pysty ymmärtämään että mitä katkeruus ja väärät valinnat saavat ihmisessä elämän ehtoopuolella aikaan. Ymmärrän sitäkin, että jos on ollut koko elämänsä alisteisessa roolissa ja ollut esimerkiksi naisen sijaan pikkuvaimo niin se sisään kertynyt viha purkautuu jossain kohtaa. Siksi minäkin pidän blogissani esillä teemoja, jotka voisivat estää katkeroitumista. Yksi tärkeimmistä se, että eläisi omannäköistä elämää eikä alistuisi niille normeille joita yleisesti pidetään oikean elämän mittareina. Se aiheuttaa väistämättömän katkeroitumisen jos elää oman elämänsä sivuhenkilönä. Ei minunkaan blogissani elämäänsä tyytyväiset ihmiset räyhää.
Joten katkaiskaa se siteenne johonkin näkymättämään voimaan joka ohjaa elämäänne ja alkakaa ohjata sitä itse. Te itse sen valinnan teette. Voitte lykätä elämäänne niin pitkään kunnes kuolette ja siinä välissä huutaa vittuperkelettä kaikelle liikkuvalle. Tai sitten te voitte elää, rakastaa ja tehdä juuri sitä mitä haluatte
Mitä blogiini tulee, niin minä en jaksa väkivaltaanne vastaanottaa. Ensin teen ilmiöstä näkyvän ja sitten poistan teidät huutamaan jonnekin muualle.

Lue myös

X