Havaintoja parisuhteesta

Nyrkkisääntöjä korona-ajan parisuhteisiin

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

1. Muistatko, kun tanssit ensimmäisiä kertoja hitaita jonkun ihmisen kanssa? Muistatko, kun teidän väliinne jäi kahden ihmisen mentävä tila. Pidä tuo väli muihin ihmisiin asioidessasi julkisilla paikoilla. Sen sijaan mene rakastasi niin lähelle kuin pääset.

2. Siirry sosiaalisessa mediassa korona-aikaan. Normaalin seitsemän tunnin sijaan vietä sen parissa aikaa vain kuusi tuntia ja käytä irralleen jäänyt ylimääräinen tunti rakkaasi huomioimiseen. Tunnissa ehtii joko rakastella kuusi kertaa tai riidellä yhden riidan. Kumpi tuleekaan valituksi, riippuu pitkälti senhetkisestä mielentilasta.

3. Lakkaa luettelemasta julkisille alustoille asioita, joita olet saanut sinä päivänä aikaan. Kahdesta syystä. Ne eivät kiinnosta ketään ja toisekseen, sinä olet ihan hyvä ihminen ilman ainaista liikettäkin. Kerro mieluummin, että tänään olen laittanut sukan jalkaan. Toista en enää jaksanut laittaa.

4. Kaappien ja varastojen järjestämisen sijaan, käytä aikasi siihen, että suoristat vinoon menneen parisuhteesi. Heitä parisuhteestasi kaikki ylimääräinen nurkkiin jäänyt kuona parisuhteen roskalavalle ja jätä jäljelle vain oleellinen ja tarpeellinen. Esimerkkinä mainittakoon huulet ja sormenpäät. Varaston ehtii järjestämään myöhemminkin, parisuhdetta ei välttämättä.

5. Sen sijaan, että käytät aikaasi osallistuaksesi Facebook -haasteeseen, jossa pitää luetella kymmenen ammattia, jossa olet toiminut, mutta joista yksi on valheellinen ja toisten tyyppien pitäisi osata löytää se valhe, niin kirjoita läheisillesi kymmenen kohdan luettelo, että miksi he ovat aivan törkeän ihania ja tärkeitä. Älä valehtele yhtään kohtaa tai ainakaan myönnä sitä heille.

6. Jotkut teistä ovat huomanneet, että televisiossa pyörii sarja, jossa siipat astuvat toisten ammatillisiin saappaisiin. Nyt kun monet ammatit ovat tauolla, niin sen sijaan siipat voisi asettua vuorokaudeksi toisen asemaan tai jopa toiseksi. Pukisi siippansa vaatteet päällensä ja käyttäisi siippansa käyttämiä maneereita ja sanoja. Pienenä neuvona sanottakoon, että jos ovikello soi tuon päivän aikana, niin älkää jumalauta avatko sitä ovea. Ja jos seuraavana aamuna haluaa edelleen pukeutua siippansa vaatteisiin, niin se on ihan ookoo.

7. Älä ensimmäisenä aamulla herätessäsi ajattele, että tänään pitää saada aikaan mahdollisimman paljon kaikkea hyödyllistä. Ajattele, että tänään saan aikaan pelkkää hyödytöntä ja tuhlaan aikaa kaikkeen sellaiseen, josta ei ole minulle mitään hyötyä, mutta joka tuntuu aivan syntisen hyvältä. Ja kas, huomaatkin, että juuri tuo kyseinen hyödyttömyys olikin sinulle hyödyllistä ja juurikin sitä, mitä mielesi ja kroppasi on kaivannut jo kuukausia.

8. Yritä olla ottamatta kaikkea niin lannistavan vakavasti, vaikka elämmekin vakavia aikoja. Parisuhdettasi älä varsinkaan ota liian vakavasti. Jos sinä vastaat kysymykseen, että oletko vakavassa parisuhteessa, että kyllä, niin lakkaa olemasta vakavassa parisuhteessa. Ole sen sijaan rennossa ja mukavassa parisuhteessa. Kauhean paljon mukavampi on sellainen parisuhde.

9. Muista aina, että monessa asiassa säästäväisyys saattaakin olla jokin hyve, mutta se joka rakkaudessa säästää, niin elämäänsä pilkkaa. Eikä näillä lakeuksilla rakkautta pilkata.

10. Pysykää terveinä ja pirteinä.

Lue myös

X