Havaintoja parisuhteesta

Nyt ei ole aika ruokkia eripuraa ja kahtiajakautumista sanoo hallitus, joka toimillaan ruokkii eripuraa ja kahtiajakautumista

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Haagan seurakunta kirjoitti perjantaina kannanoton, jossa se kristillisiin arvoihin nojaten kritisoi hallituksen toimia kurittaa eniten jo muutenkin vaikeassa asemassa olevia.

Varsinkin kokoomuslaiset suivaantuivat tästä kannanotosta. Kehtaavatkin seurakunnassa puolustaa kirkon perussanomaa, heikomman puolella olemista, empatiaa ja lähimmäisenrakkautta. Kirjoituksissaan he paheksuivat sitä, että kirkko alkaa näin ottamaan kantaa politiikkaan ja kirkkoa ohjattiin pitämään suunsa supussa.

Sama ilmiö näkyi viikkoja sitten, kun espoolainen teatteri osallistui rasisiminvastaiseen mielenosoitukseen Helsingissä. Silloinkin hallituspuolueiden edustajistoon kuuluvia henkilöitä saapui ilmoittamaan, että teatteri pysyköön politiikan ulkopuolella ja sulkekoon suunsa.

Puhumattakaan yhä käynnissä olevista opiskelijoiden mielenilmaisuista. Sekin on aiheuttanut isoa mielipahaa. Eräskin kokoomusaktiivi tviittasi, että eikö senkin ajan, jonka lorvii yliopiston lattialla voisi käyttää työntekemiseen ja parantaa sillä tavalla toimeentuloaan.

Nyt ei ole aika ruokkia eripuraa ja kahtiajakautumista sanoo hallitus, joka toimillaan ruokkii eripuraa ja kahtiajakautumista. Nyt on aika puhaltaa yhteen hiileen sanoo hallitus, joka pakottaa heikommassa asemassa olevat puhaltamaan hiiltä niin perkeleesti, että voivat itse lämmitellä puhaltamatta sen lämmössä.

Kritiikinsietokyky kaiken tämän julman politiikan keskellä tuntuu olevan nollassa. Mikä pahinta, halu vaientaa kritiikin antajia on pahempaa kuin koskaan aiemmin. Jokaiseen kritiikkiin vastataan sillä, että sillä horjutetaan laillista vaalitulosta ja demokratiaa. Ymmärtämättä, että ainoa taho, joka tässä demokratiaa on horjuttamassa ovat he itse.

Jos ihmisellä on vähääkään empatiaa ja sydäntä, niin he ovat täysin samaa mieltä kuin Haagan seurakunta. Ja sitä mielipidettä pitää sanoa ääneen, mielellään joka ikinen päivä.

Itse en kuulu mihinkään seurakuntaan, mutta sen verran kristillisyyttä ymmärrän, että tämä hallitus on ehkä Suomen epäkristillisin koskaan. Ainakin mitä tulee heikommassa asemassa olevien tukemiseen, empatiaan ja lähimmäisenrakkauteen. Tämä hallitus edustaa enemmän sitä kristillisyyden tekopyhää puolta.

Onneksi sitä kauniimpaa sanomaa saa vapaasti levittää esimerkiksi Haagan seurakunnan tilin kautta. Vaikka on tahoja, jonka sen haluaisi estää.

X