Havaintoja parisuhteesta

Oikeudenmukaisuus on kuollut

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Sosiaaliturvan väärinkäyttö. Vakava ongelma ajattelee hallitus ja sisäministeri Rantasen johdolla pohditaan erilaisten Kela -etsivien käyttöönottamista.

Veronkierto. No sellaista nyt sattuu, eikä siinä mitään väärää oikein edes ole. Ajattelee hallitus pääministeri Orpon johdolla ja jättää valmistelematta harmaan talouden torjuntaohjelman ensimmäistä kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen.

Pitää olla prioriteetit kunnossa. Onhan se ilkeää, että rikkaan pitää miettiä kaiken maailman verojuttuja. Ovat häiritsevästi siinä yrittämisen tiellä. Onneksi ovat saaneet hallituksen suojelemaan itseään. Eikä hallituksella olisi edes aikaan, sillä sen aika menee ajaessa takaa sosiaaliturvan väärinkäyttäjiä. Jostain ne sentit pitää saada napattua, jotka euroissa menettää harmaalle taloudelle.

Toimittaja soitti kysyäkseen sisäministeri Rantaselta asiasta että miksi harmaata taloutta ei enää torjuta. Ei Mari vastannut. Ei ehkä ehtinyt, kun on haastattelemassa Kela -etsiviksi pyrkiviä. Sitä paitsi perussuomalaisten uusi projekti on alkamassa. Muutama päivä sitten puolueen taholta ehdotettiin, että vuokra-asuntoa ei enää annettaisi jos ei olisi työ- tai opiskelupaikkaa. Ehkä siihenkin on tulossa uusi virka. Siinä asuntopoliisi jahtasi työttömiä vuora-asunnoista ja heittäisi heidät pihalle. Jokaisesta sadasta kadulle heitetystä köyhästä puheenjohtaja Purra järjestäisi kiitokseksi Monopoli-illan.

Jos alkaisi näyttämään siltä, että valtion rahakirstun pohja aikaa jälkeen näkyä, niin hyvätuloisten veroalennusta ei silti peruttaisi eikä harmaata taloutta torjuttaisi, sillä varmasti löytyisi vielä jokin tapa jolla saada viimeisetkin rahat pois heiltä, joilla sitä vähiten on.

Empatia ja oikeudenmukaisuus. Plääh. Ne arvot on haudattu syvälle lumesta sulavan maan uumeniin.

X