Havaintoja parisuhteesta

Onko sinun parisuhdeviikkosi mennyt tällä tavalla?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tämän tekstin kertojaääni voi olla meistä kuka tahansa. Sinä lukijana voit laittaa itsesi kertojaääneksi ja varsin pian huomaat, että oletko tarinan ääni sinun äänesi.

 

Olipa kerran ihan tavallinen parisuhdeviikko.

Yksi viikko taas takana rakkaan kanssa. Jos mietin mennyttä viikkoa, niin huomaan, että hyvinhän se on mennyt. Olen varma siitä, että olen sanonut puolisolleni enemmän kauniita lauseita kuin arvostelevia ja sättiviä sanoja. On jälkimmäisiäkin ollut, mutta huomattavasti vähemmän kuin niitä hyviä lauseita. Ja onneksi niistä sättivistä sanoista muistin pyytää anteeksi.

Olen siitäkin iloinen, että olen tälläkin viikolla antanut rakkaalleni vapauden toimia omien tapojensa ja persoonansa mukaan. Ei se helppoa aina ole, kun omat tapani ovat niin erilaisia. Toisinaan tulee sanottua ihan turhasta. Onneksi olen oppinut olemaan hiljaa niissä tilanteissa, joissa rakkaani tekee asiat eri tavalla kuin minä. Hänhän tekee asioita, joten miksi minun siitä huolimatta pitäisi hänelle nillittää.

Onhan meillä taas ollut kiireinen viikko. Paljon asioita hoidettavana ja paljon huolehdittavaa. Aikaa on ollut omalla tavalla rajallinen määrä, mutta silti aivan riittävästi, jotta olemme ehtineet huomata myös toisemme. Moni käyttää tekosyynä parisuhteen siirtämistä täysin syrjään termiä ruuhkavuodet. Me emme ole onneksi siihen sortuneet. Olen koskettanut rakastani joka päivä aina kun siihen on ollut mahdollista. Ihan kiireisessä arjessakin sellaiseen pieneen kosketukseen tai yhteen suudelmaan menee aikaa alle viisi sekuntia. Jos sanoo, että siihen ei ole aikaa, niin se on aina tekosyy ja valehtelua.

Seksiäkin on ollut. Ehkä siksi, että olemme muistaneet toistemme olemassaolon ennen seksiä. Seksihän ei synny itsestään, eikä tyhjiössä. Vaikea sitä olisi virittäytyä tunnelmaan, jos ensimmäisen kerran huomaa toisen ihmisen vasta siinä seksin kynnyksellä. Siksi meillä on tämän kiireisenkin viikon keskellä ollut seksiä, koska emme ole hukanneet toisiamme tekosyiden keskelle. Seksi loppuu tai ainakin vähenee merkittävästi, jos toisen ohi toistuvasti kävelee, koskematta, huomaamatta. Merkitsevä kosketus on seksin käynnistysnappula.

Oli meillä yksi riitakin. Sinänsä vähäpätöisestä asiasta, mutta lopulta opin, että toiselle meistä sillä hetkellä tärkeästä asiasta. Emme riidan aikana huudelleet toistemme yli tai yrittäneet olla oikeassa. Tai no, kyllä minä ensin yritin. Menin siihen vanhaan tunnelukkooni, joka aktivoituu riidan alkaessa. Syytän kaikkia muita paitsi itseäni maailman epäreiluudesta. Minun on ollut todella vaikea katsoa peiliin ja hakea syytä sieltä. Onneksi olen edellisen eron ja terapian jälkeen kääntänyt syyttävän sormen itseäni kohden ja oppinut ottamaan vastuun omasta käytöksestä.

Tai en minä sitä sormea syyttävänä itseänikään kohtaan laita osoittamaan. Ymmärtäen, oppien ja armollisesti. Olen yhtä kesken kuin kaikki muutkin. Siksi rakkaanikin saa olla tässä suhteessa heikko ja kesken. En odota enää täydellistä suoritusta. Itseltäni enkä muilta.

Tässä on tällä hetkellä todella hyvä. Rakkaani lukee kirjaa sohvalla ja pitää jalkojani sylissään. Minä katson elokuvaa. Olemme yhdessä, mutta teemme eri asioita. Yhdessä ja kosketuksissa. Voiko olla paremmin. En minä silti tätä itsestään selvyytenä pidä. Mikään ei jatku itsestään. Meillä on tässä tämä hetki ja niin pitkään kuin meillä on tällaisia viikkoja kuin tämä viikko on ollut, niin on todennäköistä, että tulee seuraavakin yhteinen viikko tai vuosi. Mitäpä sitä liikaa miettimään, kun on tämäkin hetki tässä elettävänä.

Rakastan tällaista parisuhdetta, jossa saa olla oma itsensä ja rennosti. Minä tarvitsen rakastani lähinnä rakastamaan minua. Oikeastaan kaikki muu on toissijaista. Tässä me rakastamme nyt toisiamme. Samalla kun hän lukee, niin hän silittää minun jalkojani.

Olen varma, että meillä on tänä iltana vielä seksiä. Tai jos olemme liian väsyneitä, niin käymme ainakin nukkumaan niin, että ihomme koskettavat toisiaan. Viimeisen kosketuksen annamme puhelimen sijaan toisillemme.

Tältä tuntuu rakkaus.

 

No niin. Nyt kun olet lukenut tämän tekstin, niin tiedät, että kertoiko tämä tarina sinusta ja sinun parisuhteestasi. Onko tämä tarina sinun kynästäsi? Haluatko, että se kertoisi sinusta? Haluatko sinä tällaisen parisuhteen? Jos vastaus on kyllä, niin mikä estää saamasta?

Lue myös

X