havaintoja parisuhteesta

”Pakko myöntää, olen syyllistynyt seksin painostamiseen”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Mä olen kauhistuneena seurannut tätä keskustelua (ja surullisin mielin lukenut kertomuksia raiskauksista). Jutut on nostaneet mieleen muistoja, ja valitettavasti myös syyllisyydentuntoa.

Nyt on siis pakko myöntää, että olen syyllistynyt seksiin painostamiseen. Siis jankuttamiseen ja syyllistämisellä taivutteluun. Se ”joo sittte” ”seksi” oli itsellekin ei niin hyvä kokemus kuin se kyseisen suhteen alkuaikojen villi seksi, jossa aina itsellä suurin tyydytys tuli siitä kun näki rakkaansa kiemurtelevan nautinnosta. En vaan tyhmänä tajunnut, et hän ei enää halunnut minua, vaan kuvittelin että kyllä hän sen halunsa joskus vielä uudelleen löytää.

Mutta ne muistot. Ne on äijäporukassa kuultuja tarinoita baarikaadoista ja kotibileistä… ja myös kertojien tyttöystävien hyväksikäytöstä. Siis sammuneita tai umpihumalaisia tyttöjä/naisia on pantu, joskus jopa porukalla. Suurin osa kuulijoista on ollu et vau, hienoa, osa vaivaantuneita, minä mukaanlukien. Kerran kuultuani tämmöisen tarinan, ”kaveri” sätti mua luuseriksi joka ei ikinä tuu saamaan pillua kun menin ääneen sanomaan et sammunutta tyttöö pitäs suojella eikä mennä tökkii ja koskemaan. Samaisen ”kaverin” revin irti hänen tyttöystävän kurkusta kahteen kertaan.

Molemmilla kerroilla kehotin tyttöä lähtemään eikä ikinä tulemaan takaisin… En tiedä kuinka loppujen lopuksi kävi, en ole nähny ”kaveria” 26 vuoteen. Näitä kertomuksia lukiessa vaan on tullu olo, et tällaine entisen ”kaverin” kaltainen niljake on monille miehille tosi kova naistenmies ja toisaalta partiopoika, kun vielä pahempia löytyy vaikka kuinka!

Syytön pulmunen en siis ole itsekään, koska suhteessa painostaminen ei ole ok. Tiesin sen kyllä jankuttaessanikin! Mutta itse halusin sen menneen ajan ja yhdessä opetellun kiihkon takaisin. Onneksi asia on puhuttu auki, halki, poikki ja pinoon hänen kanssa eron jälkeen, kiitos siitä hänelle.

Olen myös kuullut suhteissa kertomuksia eksien tekemisistä. Rikoksen tunnusmerkit täyttyy kyllä monessa kertomuksessa. Ja ensin hulluilta tuntuneet reaktiot tiettyihin pieniinkin asioihin kuulosti hyvinkin luonnollisilta kun kuulin syyn, miksi oma käytökseni laukaisi paniikkireaktion. Voi mitä he on kokeneet.

Voimia kaikille väkivaltaa kohdanneille. Niin seksuaalista, muuten fyysistä, tai henkistäkin. Kertokaa kokemuksistanne, puhukaa! Se on ainut keino edes yrittää muuttaa tilannetta.”

Lue myös

X