Havaintoja parisuhteesta

Parisuhteen on syytä olla helppoa ja mutkatonta

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Ihmiset vaihtavat nykyään puolisoaan kuin puhelinta. Koko ajan pitää olla uusi, kun vanhaan on kyllästytty.”

”Alttarillahan sitä sanotaan rakkaalleen, että tahdon rakastaa ja sitten pitää jaksaa vain tahtoa, vaikka ei rakastaisilaan.”

Parisuhde joka ottaa enemmän kuin antaa on paska parisuhde. Parisuhde, joka on päivästä toiseen väkinäistä vääntämistä ja johon aamulla herätään kuin työmaalle. Kyllä se siitä vielä suoraksi saadaan, kunhan vuosikymmenet sitä hampaat irvessä suoritetaan.

Joo. Ehkä parisuhteessa pitää säilyttää tahto olla siinä parisuhteessa. Tai ehkä ei sittenkään aina pitäisi. Ehkä ei kannattaisi ottaa ihan niin tosissaan sitä alttarilla sanottua tahdon asiaa, koska suhteessa on lupa olla myös tahtomatta. Jos ei enää vain tahdo, niin sitten ei tahdo. Ei kai sitä voi pakolla alkaa tahtomaan.

Mutta voi kuinka ihanalta tuntuukaan lietsoa sitä ainaista syyllisyyttä, jos ihminen ei enää jaksakaan tahtoa. Sieltä tulee kommenttipalstalle negatiivisuuden mahlassa uiskenteleva ihmistyyppi, joka ei kaihda sanoa, että kyllä ovat ihmiset mennet pilalle, kun eivät tahdo paskoissa suhteissaan enää olla. Siellä ne vaihtavat puolisoaan kuin puhelinta.

Toinen huutaa kommentissa, että jos ei ole ollut yli 20 vuotta parisuhteessaan, niin ei tiedä parisuhteesta eikä rakkaudesta mitään. Tunnelma on kuin suljetussa uskonnollisessa yhteisössä, jossa on olemassa vain yksi totuus ja se on 130 vuotta kestävä avioliitto. On se sitten toimiva vai ei, kunhan on ja pysyy.

No, totta kai kyse on vain huutoja kuolevasta maailmasta. Parisuhde muuttuu ajan ja ihmisten miltä. Harva enää jaksaa olla vain sitkeä ja nitkistellä itselle epätyydyttävässä vain sen vuoksi, koska niin kuuluu jotenkin vain tehdä.

Todellakaan ei kuulu. Kuten alussa sanoin, parisuhde joka ottaa enemmän kuin antaa on paska parisuhde. Parisuhteen on hyvä olla helppo ja vaivaton. Pääsääntöisesti. Jos se on koko ajan ihan jotain muuta, niin ehkä kannattaa edes hetken aikaa miettiä sitä, että mikä on lopulta se perimmäinen syy sellaisessa jatkaa.

No, tämä on vain minun tapani ajatella. Te saatte nitkistellä ihan minkälaisissa suhteissa haluatte. Teidän valinta, teidän vastuu ja teidän elämä.

Lue myös

X