havaintoja parisuhteesta

”Puolisoni on suudellut ja ihaillut jokaisen ruumiinosani hyväksi, se on rakkauden teko”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Jo hyvin nuoresta tutustuin kehooni ja huomasin, että siitä tulee hyvä olo, vaikken sitä mitenkään seksuaalisuuteen yhdistänyt. Nuorena seksuaalisuus oli hormonien, ihastumisten, hyväksymisen hakemisen, pornon ja epävarmuuden kaaos, josta lopulta kehkeytyi oikean ihmisen kanssa kypsempi seksuaalisuus.

Alusta saakka minun oli helppo päästää irti kontrollista ja saada orgasmeja alkuun yksin ja sitten kumppanin kanssa. Tuohon vaiheeseen liittyi kuitenkin ristiriitainen suhde omaan kehoon ja epävarmuus uskallanko haastaa itseäni kokeilemaan rajojani. Parisuhteen rakoillessa myös seksuaalisuuteen tuli kolhuja tai seksuaalisuus muuttui  komplisoituneemmaksi.

Lopulta olen elämänvaiheessa, jossa uskallan olla se mikä olen, tunteva, hauska, epävarma, rohkea. Puolisoni on suudellut ja ihaillut jokaisen ruumiinosani hyväksi. Se on rakkauden teko. Minä olen ihaillut ja rakastanut hänet vapautuneeksi ja itsevarmaksi. Uskallan kokeilla rajojani ja niin tekee myös kumppani. Seksi on leikittelevää ja vapautunutta.
Seksuaalisuuden janalla olen varmasti janan yläpäässä, seksuaalisuus tuntuu olevan minulle merkittävämpää ja tärkeämpää kuin monelle muulle. Toisaalta eri elämäntilanteissa olen liukunut janalla alaspäin, mutta palannut uudelleen ylös. Hyvän seksin myötä olen varmasti avoimempi ja stressittömämpi ja vähemmän suorituskeskeinen kumppani.
Parisuhteemme on rakastava, intohimoinen, hellä ja huomioiva. Olen jollain tavalla vieläkin matkani alussa seksuaalisuuteni suhteen, uskon että tulen löytämään vielä uusia ulottuvuuksia. Minulla seksuaalisuus on fakkiutunut parisuhteeseen ja syviin tunteisiin liittyväksi asiaksi, mutta nykyään ymmärrän paljon paremmin ettei kaikilla näin ole. Eivätkä seksuaaliset tunteet minullakaan välttämättä linkity esimerkiksi sukupuoleen.
Ehkä seksuaalisuus on vienyt minua myös muilla elämänalueilla mustavalkoisuudesta harmaalle alueelle, jyrkemmästä hyväksyvämpään ja ymmärtäväisempään suuntaan. Mitä syvemmälle seksuaalisuuteen olen uskaltanut uida, sitä enemmän olen itsestäni oppinut, olen oppinut itseni hyväksyntää ja arvostamista ja samalla jaksan paremmin ymmärtää toisiakin.
Mikään ei tuota minulle yhtä suurta nautintoa kuin hyvä seksi. Onneksi puoliso kokee samoin ja se asettaakin tietyt prioriteetit suhteelle. Iltaisin vetäydymme sänkyyn yhtä aikaa. Tartumme hetkeen tilaisuuden tullen ja vaikka ohimennen koskettaen. Järjestämme tietoisesti kahdenkeskistä aikaa, päiviä jolloin voi olla vapaa aikuisen vastuusta ja päästää irti.
Joskus mietin mitä jos en kokisi tai tekisi näin? Kiinnostaa tietää millä tällainen aukko elämässä täyttyy silloin, kun seksi ei kiinnosta tai se on estoisempaa tai se ei ole näin tärkeä asia?”

Lue myös

X