Havaintoja parisuhteesta

Rakkaus on kuin mökin takapihalla kasvava voikukka.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

1. Rakkaus on kuin kämysen kesämökin takapihalla kasvava voikukka. Vaikka sitä kuinka yrittää ruohonleikkurilla katkoa tai jaloillaan talloa, niin seuraavana aamuna se törröttää nurmikolla taas ylväästi pystyssä. Tapahtukoon mitä vain, rakkaus ei anna periksi.

2. Kesä on avioitumisen aikaa. Yhtenä aamuna mieleeni lipsahti ajatus, että olen ollut elämästäni kymmenen vuotta naimisissa. En tosin yhteen pötköön. Huilailin ja keräsin siinä välissä voimia muutaman vuoden ajan. Ja kun olen tänä vuonna neljäkymmentä täyttänyt, niin pikaisen laskutoimituksen jälkeen voi todeta, että olen ollut naimisissa neljäsosan elämästäni. Siihen kun lisää sen tosiseikan, että ihminen nukkuu keskimäärin kolmasosan elämästään, niin en minä ole valveilla juuri muuta ehtinyt tehdä kuin olla naimisissa. Jos saisin jonkin aikakapselin, jolla voisi matkustaa 20 vuotta taaksepäin, niin saattaisin valita toisin, nimittäin nukkuisin vähän vähemmän. Rakkaudesta en perkele luovu.

3. Lehdestä luin, että Texasin osavaltiossa ihmisillä on vapaa aseenkanto-oikeus ja moni kantaakin asetta näkyvästi mukanaan kadulla kävellessään. Kiellettyä sitä vastoin on kantaa dildoa näkyvästi mukanaan. Tämän on kokenut rajulla tavalla eräs Texasissa asuva opiskelija, joka alkoi kantaa repun sivutaskussaan dildoa. Hän on saanut asian tiimoilta useita tappouhkauksia ja hänen kotiosoitettaan on alettu levittämään sosiaalisessa mediassa. Osavaltio, jossa tappaminen ja väkivalta ovat hyväksyttävämpää kuin seksi ja rakkaus, on harvinaisen kipeä osavaltio.

4. Rakkaus on kokonaisvaltainen tunne. Koin sen eilen ajellessani keskiyön aikaan Hämeenlinna-Tampere välistä moottoritietä. Kesäpäivä sammutteli edessäni valojaan ja taivas alkoi hohtavasti hämärtyä. Pilvet näyttivät kuin se olisivat ripoteltu maisemaan. Rakkaus istui auton pelkääjän paikalla, vaikka olin autossa fyysisesti yksin. Maiseman pysyi koko ajan samana, vaikka en muistanut katsoa nopeusrajoituksia. Radiosta pauhasi 90-luku ja elämä oli enemmän kuin kohdillaan.

5. Rakkaus on kuin kämysen kesämökin takapihalla kasvava voikukka. Vaikka sitä kuinka yrittää ruohonleikkurilla katkoa tai jaloillaan talloa, niin seuraavana aamuna se törröttää nurmikolla taas ylväästi pystyssä. Tapahtukoon mitä vain, rakkaus ei anna periksi. 

Lue myös

X