Havaintoja parisuhteesta

Rakkaus osa 1: Nainen ( Sinussa ei ole mitään liikaa eikä mitään liian vähän )

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Ei minun rappuni ulko-ovi lukossa ole. Aina kun hän ilmoittaa lähtevänsä minulle, niin menen silti pihaan häntä vastaan. Haluan saada ensikatseen ja ensihalauksen heti hänen saapuessa. Haluan hänelle tunteen, että hän on odotettu. Sitä paitsi portaita pitkin on kauniimpi kävellä käsikkäin kuin yksin.

Yhden kerran hän ajoi vain pihaani. Meillä oli aikaa hyvin rajallinen määrä. Se aika joka kului hänen matkaansa pihastani kaupunginosaan jossa hän itse asui. Siinä ajassa ehtii saada rakkausannoksensa jos haluaa. Se joka haluaa keksii keinot ja se joka pelkää keksii tekosyyn. Rakkaus keksii keinot. Perillä minä vaihdoin bussiin jolla palasin kotiini. Siinä oli vartti aikaa silitellä. Siinä oli vartti aikaa rakastaa.

Voisiko tämä kaikki yläpuolella oleva olla totta vai pelkkää fantasiaa? Voisiko rakkaus ihmiseen olla niin roihuvaa, että se saa aikaan tunteen, että jokainen hetki pitää käyttää rakastamiseen joka rakastamiseen suodaan?

Siinä hän olisi, rakkaus naisen muotoisena kauneutena. Pistäisi silmät kiinni ja ottaisi vastaan. Pehmeät hiukset tuntuisivat sormia vasten kuin valkoiselta pumpulilta. Tuoksuttaisi tutun tuoksun. Maistaisi tutun suudelman. Suudelman, joka ei olisi tavan mukaan annettu lyhyt tunteeton pisto, vaan pehmeä viipyilevä tunne. Halaus joka tuntuisi kodilta.

Kävelisi portaat ylös, sulkisi oven perässään ja sanoisi haluamiaan lauseita:

”Pieni on piiri elämän, sille joka kokee enemmän”. Niin laulaa ystäväni rakkauslaulussaan ”Kolmannes”.
Herkkyys ja kauneus pusertuu suruksi ja ahdistukseksi liian pienessä tilassa ja liian ahtaassa ilmapiirissä. Varsinkin hänelle joka kokee enemmän.
Sinä olet kaunis. Sinun kauneutesi hohtaa ulkoisen kauneuden lisäksi sisältäsi valuvalta lämmöllä, huolenpidolla, hyvinpitelyllä, hoivalla ja rakkaudella. Hyvän ihmisen merkki on empatia, kyky asettua toisen ihmisen asemaan. Sinä olet hyvä ihminen.
Sinä olet herkkä. Vapaassa tilassa, sallivassa ilmapiirissä sinä uskallat nauraa kovaäänisesti, itkeä valtoimenaan, hersyä, mennä tunteissa yli, kertoa oman mielipiteen, hypätä korkealle ilmaan, rakastaa näkyvästi. Olla se, joka oikeasti olet. Ei se, joka sinun oletetaan olevan ja jonka rajat sinulle ulkopuolelta kerrotaan. Herkkyytesi on kuin kaunis, liian kovasta kosketuksesta rikki menevä vaasi. Siksi tästä eteenpäin sinua kosketetaan pehmeillä sormenpäillä ja sanoilla joissa asuu arvostus.
Takaisin empatiaan. Sinä olet kantanut viimeiset vuodet liikaa sellaisenkin ihmisen painoa joka ei ole sitä ansainnut. Ihmisen jonka tarpeet ovat kohdistuneet vain häntä itseään kohti. Sinä et ole voinut kaatua taaksepäin sillä hän ei ole ollut ottamassa sinua kiinni. Eivät sellaiset ihmiset ansaitse empatiaasi tai kauneuttasi. Nyt sinä voit kantaa itseäsi ja luottaa siihen, että kun kaadut taaksepäin niin sinut otetaan vastaan. Sinä olet ihminen, jolla on vapaus ja mahdollisuus olla vastaanotettu, hyvinpidelty, huolenpidetty ja sylissä.
Sinun paikkasi on sylissä eikä vain sylinä.
Sinä olet rakastava äiti lapsillesi. Sinä olet ollut toisen tarpeet täyttävä vaimon rooli. Se mitä sinä et ole saanut olla ja jota sinä eniten olet, on olla nainen. Sinä olet nainen, jolla on naisen unelmat, naisen toiveet ja naisen tarpeet. Sinä olet syntymässä sinuksi ja sinua ollaan ottamassa vastaan. Tule. Sinua otetaan vastaan. Täällä on hyvä.
Ja niin koittaakin aamu, jolloin sinä heräät vapaana. Sinä heräät vapaana sinuna. Ympärilläsi tilaa sekä aikaa ja sinä saat rauhoittua. Ympärilläsi vapautta ja rakkautta, toistensa synonyymeja.
Älä koskaan enää lennä ihmisten luo, jotka eivät arvosta sinua. Lennä ennen kaikkea itsesi luo ja huomaa, kuinka kaunis ja arvokas ihminen sinä oletkaan ja kuinka sinä et koskaan saa mennä hukkaan missään sinulle kuulumattomassa, jossa kauneuttasi ja herkkyyttäsi pahoinpidellään.
Sen jälkeen kun olet lentänyt itsesi luo, niin anna sinun näkyä näkyvästi, kuulua kovalla äänellä, tuntua tuntuvasti ja rakastaa pelotta, miettimättä muiden ihmisten katseita tai mielipiteitä.
Sinä et ole korkkarit katossa pölyyntymässä, sinä olet korkkarit kattoon vittu jeejee ja yksi kossukola vielä.
Sinä et ole viisivuotishääpäivälahjaksi saatu tunteeton halaus, sinä olet samppanjaa ja vaahtokarkkia ja päivän sadas suudelma.
Joten lennä ihmisten luo, jotka näkevät ja kokevat enemmän, sillä he näkevät sinutkin ja rakastuvat.
Elämä on määrittelemättömän ajan kestävä nautinnollisen seksin jälkeinen kohtutuntemus. Joka hetki syntyy jotain kaunista lisää. Elämä on tässä. Tänään. Miksi odottaa mitään huomiseen. Lennä vapaana. Sinä olet tuollaisena ihastuttava, rakastettava ja riittävä. Sinussa ei ole mitään liikaa eikä mitään liian vähän.
Siinä sinä olet.  Värikäs maailma ihmisen muotoisena rakkautena. Iho iholla, sielu sielulla, kauniina ja täysin paljaana. Joku voisi ajatella, että satutettavaksi, mutta minä ajattelen, että rakastettavaksi.
Nainen.
Siinä hän istuisi ja kuuntelisi. Ottaisi vastaan, kaatuisi taaksepäin ja luottaisi, että rakkaus ottaa kyllä kiinni ja pitää sylissään.
Sitähän se rakkaus on. Siinähän se rakkaus olisi.
Totena tai fantasiana.

Lue myös

X