Havaintoja parisuhteesta

Se on aina muiden vika!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Tiedättekö parisuhteessa ihmistyypin, jonka mielestä kaikki ongelmat ja lopulta ero on aina sen toisen vika? Sormi sojottaa jatkuvasti kaikkialle muualle paitsi itseensä.

Tämä kuva tulee mieleeni lukiessani perussuomalaisten tekstejä ja kommentteja. Eräs somevaikuttaja kysyi sosiaalisessa mediassa, että mitä mieltä perussuomalaisten kannattajat ovat tällä hetkellä puolueen toiminnasta hallituksessa, kun he ovat huomanneet heidän valehdelleen äänestäjille lähes kaikesta?

Vastauksista päätellen eivät ole huomanneet. Jokainen meistä voisi kymmenessä sekunnissa löytää videoita, joissa perussuomalaiset edustajat ovat kertoneet esimerkiksi, että bensan pumppuhinta ei nouse heidän hallituskaudellaan ja sosiaaliturvasta ei leikata senttiäkään. Näin on sanonut puolueen puheenjohtaja.

No, puolueen lähes jokainen lupaus on nyt rikottu. Niin kuin on tapahtunut joka ikisessä maassa, jossa oikeistopopulistit ovat nousseet valtaan. He tekevät mitä tahansa noustakseen valtaan ja tietävät, että mistä asioita heidän kannattaa äänestäjilleen valehdella.

Miten äänestäjät ovat ottaneet tämän huijauksen vastaan? Pieni osa on pettyneitä, mutta suuri osa syyllistää asiasta edellistä hallitusta ja varsinkin Sanna Marinia. Hänen vikansa on se, että bensan pumppuhinta ei ole lähtenytkään laskuun. Hänen vikansa on myös se, että sosiaaliturvasta leikataan. Vika on aina jossain muualla kuin itsessä.

Tämä on osittain pelottavaa, sillä toiminta alkaa muistuttaa kulttia. Mikään ei riko sitä illuusiota, joka heille on luotu. Ei auta faktapohjainen keskustelu, ei silkat faktat. Siksi pitää leikata pienituloisilta, koska Sanna Marin ja velkahallitus. Jos siihen vastaa, että nykyinen hallitus ottaa yhtä paljon velkaa rahoittaakseen sillä muun muassa hyväosaisten veroalen, niin se on turhaa puhetta. Eivät he kuuntele.

Perussuomalaiset ovat hyvin toimeentulevan keski-ikäisen valkoisen heteromiehen asialla. Se on arvoissa äärioikealla ja talouspolitiikassa oikealla. Silti heidän suorat valheet löytävät kerta toisensa jälkeen myös pienituloisia työntekijöitä ja sosiaalietuuksilla eläviä. Äänestäessään he samalla sahaavat oksaa itsensä alta ja vaalien jälkeen tippuvat suoraan kovaan maahan.

Ja seuraavissa vaaleissa kaikki toistuu, koska Sanna Marin sen oksan heidän altaan sahasi.

X