Havaintoja parisuhteesta

Sinullahan on jo kaikki tarpeellinen

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Pitää olla parempi vanhempi. Pitää olla parempi puoliso. Pitää olla parempi työntekijä. Pitää tehdä parempaa tulosta. Pitää olla pienempi rasvaprosentti. Pitää liikkua enemmän. Pitää näyttää hyvältä Instagram-kuvissa. Pitää olla elämänmittaisella laihdutuskuurilla. Pitää vaatia lapsiltaan enemmän. Pitää vaatia puolisoltaan enemmän. Pitää vaatia itseltään enemmän. Pitää nostaa rimaa. Pitää ylittää rima. Pitää nostaa rimaa uudelleen. Tarpeeksi korkealla se ei ole koskaan.

Pitää olla parempi auto. Pitää saada enemmän neliöitä. Pitää olla kalenteri täynnä. Pitää puhua kiireestä ja ruuhkavuosista. Pitää säilyttää status. Pitää tehdä pidempiä juoksulenkkejä. Pitää nostaa enemmän penkistä. Pitää olla tavoite korkealla. Pitää pinnistää. Kun on pinnistänyt, pitää pinnistää vielä enemmän. Pitää kiinnittää itseensä piuhoja, jotka mittaavat sykettä, unenlaatua ja onnellisuutta. Pitää puhua hyvinvoinnista, vaikka oikeasti ahdistaa ihan saatanasti. Hyvinvointi on suoritus, eikä mielentila.

Pitää olla koko ajan saatavilla. Pitää vastata jokaiseen viestiin ja sähköpostiin. Pitää saada pitää tunne, että on korvaamaton. Pitää saada tunne, että ilman minua maailma lakkaa pyörimästä. Pitää saada koti näyttämään sisustuslehden kannelta. Pitää tehdä enemmän töitä, jotta voi enemmän kuluttaa. Pitää tehdä enemmän töitä, jotta voi ostaa kalliin viikonloppuretriitin metsän keskelle, jossa voi kahdeksi päiväksi pysähtyä. Pitää ostaa kirja, jonka nimi on pysähtymisen taito. Pitää tehdä Facebookiin päivitys, joka kertoo pysähtymisen tärkeydestä. Pitää seurata saako päivitys tykkäyksiä. Pitää jatkaa liikettä.

Pitää uskoa mainoksiin, jotka kertovat, että sinulta puuttuu vielä lähes kaikki. Pitää näyttää kuusikymppisenä kaksikymppiseltä. Pitää vain rajusti uskoa, että ulkoinen hyvä tuo onnen. Pitää vain rajusti uskoa, että jatkuva liike ja kehittyminen tuo onnen. Pitää vain rajusti uskoa, että työ tekijänsä kiittää. Pitää vain tehdä sitä yhä enemmän ja enemmän. Pitää nauraa halveksuen ihmisille, jotka ehdottavat kuuden tunnin työpäivää. Pitää opettaa lapsille, että kokeessa olevat numerot merkitsevät. Pitää asettaa lapsille kovempia vaatimuksia ja kutsua niitä tavoitteeksi.

Pitää muistaa pysyä liikkeessä. Pitää muistaa katsoa kropassa olevien laitteiden tuloksia. Pitää nukkua tehokkaammin. Pitää. Pitää. Vittu pitää, vaikka ei oikein jaksaisikaan. Armollisuus on sana, jota luuserit käyttävät.

Puolet solmituista avioliitoista päättyy eroon. Parisuhteessa elävät kaipaavat eniten toistensa seuraa ja yhteistä aikaa. Lapsiperheissä lapset kaipaavat eniten vanhempiensa seuraa ja yhteistä aikaa. Suomessa noin 300 000 ihmistä käyttää nukahtamisen apuna unilääkettä. Jopa joka kolmannen korkeakouluopiskelijan on arvioitu kärsivän ahdistuksesta ja masennuksesta. Suorituspaineet näkyvät jo peruskoululaisten arjessa stressinä ja ahdistuksena.

Suomen psykologialiiton mukaan jopa noin miljoona suomalaista käyttää Kelan korvaamia psyykelääkkeitä ja pelkästään masennuslääkkeitä Suomessa käyttää noin 400 000 henkilöä.

Loppuun pienen rakkausbloggari-ihmisen terveiset:

Pysähdy ihminen, sinä olet riittävän hyvä jo monessa asiassa. Istu alas, irrota itsesi piuhoista, ota lasillinen viiniä ja rentoudu. Tyydy vähempään. Vaadi vähemmän. Katso mitä tapahtuu. Huomaat, että sinua on huijattu. Onni ei tule ainaisesta liikkeestä, vaan liikkeen pysäyttämisestä. Tee vähemmän töitä. Kuluta vähemmän. Unohda se, että koko ajan pitää enemmän. Ei pidä.

Rakasta enemmän.

Siinä kaikki.

Lue myös

X