Havaintoja parisuhteesta

Soijahomo

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Anteeksi, mutta olet eksynyt vahingossa naisten vessaan”.

Kommentti Tampereen Hakametsän jäähallin vessasta, jossa olin erätauolla pissalla. Herätin vessassa olleen miehen huomion liian punaisella paidalla ja poninhännälläni.

Elettiin jotain 2000 luvun alkuvuosista. Kommentoijan mieskuva oli suppea kuin yksivuotiaan sanavarasto.

Aiemmin 90-luvulla baarissa ollut mieshenkilö halusi hakata minut, koska edustan tyylilläni mieskuvaa, joka ei hänen mielestään siihen baariin kuulunut. En muista kuollaksenikaan, että miten olin tuolloin pukeutunut ja mikä aiheutti miehessä inhoreaktion. Ehkä siinä oli jotenkin liikaa väriä ja homoa.

Muutama vuosi sitten pienen poikalapsen äiti kirjoitti kokemuksestaan, kun jäähallissa istunut miesjoukko naureskeli ivallisesti hänen pojalleen, joka oli miesten mielestä pukeutunut kuin tyttö. Vaaleanpunaisuus oli miehille aivan liikaa ja neljävuotiaan pojan oli siitä saatava ivallisesti kuulla.

Oulussa otettiin käyttöön viime kesänä kaupunkipyörät. Moni menetti asian suhteen yöunensa, koska pyörät olivat väriltään pinkkejä ja täten sopimattomia miesten ja poikien käytettäviksi. No kun pinkki on tyttöjen ja ideologian väri, joku heistä asiansa julkisesti ilmaisi.

Pohjanmaalla paikallisen ABC ketjun kahviossa pitää kauramaitopurkkia pitää piilossa tiskin takana, koska esillä ollessaan se provosoi liikaa huoltamolla käyviä asiakkaita. No kun kauramaito on homojen ja hippien juomaa.

Rakkaudesta kirjoittava mies on muun muassa ituhippitissiposki, soijahomo, vitun tossu, vaaleanpunainen kyrpä ja säälittävä pelle. Tämä ihan muutamana esimerkkinä kommenteista, joita rakkaudesta kirjoittavana olen saanut.

Miksi minä tästä tänään kirjoitan?

Kahdesta syystä. Toinen on se, että sain viestin naiselta, joka elää parisuhteessa, jossa voi huonosti, koska hänen tyttärensä ilmoitti alkaneensa kasvissyöjäksi ja naisen aviomies, tyttären isä on kieltänyt vaimoaan ostamaan kaupasta kasvisruokaa.

Mies on jopa uhannut alkaa itse käymään vaimon sijaan kaupassa ja alkavan tekemään ruokaa, jos vaimo on hänen kanssaan eri mieltä. Merkille pantavaa tässä on se, että samalla tullaan kertoneeksi se, että tähän asti kaupassa käyminen ja kokkailu on ollut naisen tehtävä.

Olen ajatellut, että nykyään lapsilla olisi vapaus olla kotona sellaisia kuin he ovat. Olen ajatellut, että on lähinnä vain ilmoitusasia kertoa olevansa vegaani tai vaikkapa homoseksuaali. Olen ajatellut virheellisesti. Tuntuu surulliselta ja pahalta ajatella, että yhäkin on olemassa vanhempia, joille ei voi asiaa sanoa ja jotka väkivaltaisella ajattelullaan pilaavat omien lastensa elämää.

Toinen asia, miksi asiasta kirjoitan, on se, että tätä kaikkea ei pidä hyväksyä. Olen kuvitellut eläväni liberaalissa valtiossa, mutta viime aikojen kehitys on vienyt sitä väärään suuntaan, joten on pidettävä enemmän ääntä kauniimman maailman puolesta.

Jos punainen paita, pinkki pyörä, kauramaitopurkki ja kasvissyönti on joillekin yhteiskunnallinen uhka, niin asiaa ei pidä ratkaista sillä, että pistetään muun värinen paita päälle ja kauramaitopurkki piiloon. Ratkaisu on se, että pidetään niitä päällä ja esillä entistä rohkeammin, koska elämää pelkäävät lumihiutaleet eivät tässä elämässä saa olla päättämässä heille kuulumattomista asioista, eikä yhteiskunnallista suuntaa. Puhumattaan parisuhteista, joissa kukaan ei saa kahlita yhtään ketään.

Annan harvoin ohjeita sivustollani, mutta nyt annan. Älkää koskaan alistuko tyrannian alle. Rakkaus on kaikkea muuta kuin ihmisen pelkäämistä ja tottelemista.

Rakkaus on vapautta ja rakastamista.

Lue myös

X