Havaintoja parisuhteesta

Suosituimmat aiheet blogissani, jotka ovat aiheuttaneet eniten närkästystä ja suurinta keskustelua

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

PETTÄMINEN

Joka kerta, kun aiheen ottaa esille, saa olla valmis jyrkkien kommenttien tulvaan. Varsinkin, kun en ole valmis kirjoittamaan pettämisestä mustavalkoisesti ajateltuna niin, että julistaisin pettämisen yksiselitteisesti tuomittavaksi ja siksi, että minusta suhteen ulkopuolinen seksi ei ole edes pahinta ja julminta pettämistä.

ERO

Tilanne on jo muuttunut parempaan, mutta yhäkin joitakin ihmisiä häiritsee se, että kirjoitan eroista lähinnä hyvinvointia lisäävänä valintana.

PERINTEISEN PARISUHTEEN KRITIIKKI

Vaikea aihe, sillä perinteisen parisuhteen malli on iskostettu sisäämme niin voimalla, että edes sen pieni kritisoiminen aiheuttaa vastahyökkäyksiä. Varsinkin, kun kirjoitan kulmalla, jossa pohdin, että onko perinteisen parisuhdemallin tie tullut päätökseensä.

VANHEMMUUS

Aihe, jota välttelee, sillä kirjoittaa siitä sitten mistä kulmasta tahansa, niin väärin menee ja pahasti. Aihe on itselle niin tärkeä, että siksikin siitä ei kirjoita, sillä vanhemmuussolvaukset menevät eniten ihon alle.

OMA VASTUU

Jopa mahdoton aihe kirjoitettavaksi. Sillä puhuttaessa väkivallattomistakin parisuhteista, niin vuosikymmeniä kuolleessa parisuhteessa eläneeltä ei saa kysyä syitä sille, että ei ole lähtenyt, koska se on aina syyllistämistä. Asian voi ymmärtää sitä kautta, että jos kärsii suomalaisten kansallistaudista eli läheisriippuvuudesta, niin riippuvaiselle ei vain voi sanoa, että lakkaa olemasta läheisriippuvainen. Olen silti sitä mieltä, että kysymys omasta vastuusta omaan hyvinvointiinsa ja onnellisuuteensa on aihe, josta pitää voida kirjoittaa.

SEKSITTÖMYYS

Seksitekstien vastaanottaminen on parantunut kahdeksan blogivuoteni aikana huomattavasti. Ihmisistä on tullut selvästi avoimempia seksin suhteen. Seksittömyydestä kirjoittaminen on enemmän vaarallista puuhaa, sillä tässäkin aiheessa kirjoittaminen kulmalla, että jos itse ei halua enää seksiä juuri koskaan, niin puolisolle olisi syytä antaa lupa hakea seksinsä muualta. Sillä usein puoliso hakee sen sitten luvatta. Omasta mielestäni rehellisyys on tässä asiassa parempi tie. Seksiin ei voi ketään pakottaa, mutta ei myöskään jatkuvaan seksittömyyteen.

NALKUTTAMINEN

Tämä on mielenkiintoinen aihe. Aiheen ympärillä on nähty kommenteissa joskus jopa peiliin katsomista. Useimmiten aiheen selittelyä jollakin tekosyyllä. Ikään kuin krooniselle nalkuttamiselle olisi syy ja se ei olisi nalkuttajan oma vika, vaan nalkutuksen kohde ansaitsee sen osakseen.

 

Seuraavana yksittäisiä pienempiä aiheita, jotka ovat aiheuttaneet jopa niin rajua keskustelua, että sivustolta on joutunut sulkemaan ihmisiä ulos retoriikkansa vuoksi.

JULKI-IMETTÄMINEN

Jokunen viikko sitten aihe aiheutti vuoden toiseksi suurimman banniaallon sivustolleni. Aivan karmeaa kielenkäyttöä ja toisten kommentoijien päälle käymistä.

KORONA

Aiheuttanut alkuvuoden suurimman bannien määrän. Tekstini ehkä julkaistiin jossain koronadenialistien sivustolla ja sivustolleni alkoi tulla hyvinkin aggressiivista palautetta ihmisiltä, joiden mielestä korona on ”vain flunssa” tai ”sitä ei ole ollenkaan, koska se on salaliitto.” Annoin kaikille heille kerrasta bannin, koska tekstin alussa ilmoitin, että en tule hyväksymään kommenteissa tiedevastaista kommentointia enkä kulttihörhöilyä.

ALKOHOLI

Kirjoitin viinin nauttimisesta aterian yhteydessä lasten seurassa. Pian oltiin kommenttiketjussa vatsahuuhtelussa ja heroiinikoukussa. Yhteensä melkein 500 kommenttia. Viina saa aina ihmiset joukolla mukaan.

HUUTONUSSIMINEN

Humoristinen postaus toi mukanaan useita satoja kommentteja ja tämän tekstin myötä opin, että me suomalaiset olemme huutonussimisen suurkuluttajia. Varsinkin kerrostaloissa nussitaan niin äänekkäästi ja koko ajan, että koko taloyhtiön kattokruunut helisevät nussimisen voimasta. Omassa taloyhtiöni rapussa ei huutonussita ja olen siitä hieman murheissani, koska jokaisessa muussa talossa nussitaan niin, että nukkua ei ehditä.

SUKUPUOLTEN MONINAISUUS

”Kyllä se on niin, että on vain kahta eri maitoa, punainen ja sininen maito ja kaksi eri sukupuolta, tyttö ja poika. Punainen on tytön maito ja sininen on pojan maito. Kyllä jämpti on näin!!!!!!”

Lue myös

X