Havaintoja parisuhteesta

”Vituttaa ihmiset, jotka arvostelevat muita liian helpolla eroamisesta”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Liian helposti eroamisesta.

Meinasin kirjoittaa kommentin erääseen postaukseen, mutta tajusin, että sivujasi lukee myös moni tuttu, enkä halua kaikille heille kertoa tätä.

Itse sanoin eromme syyksi mm. sen, että puoliso arvosteli minun ajamistani. Kyllähän hän sitäkin teki, mutta sen lisäksi hän arvosteli kaikkea muutakin mitä tein. Ja kun sanon kaikkea, tarkoitan aivan kaikkea. Sitä miten pukeuduin, miten meikkasin, miten siivosin, miten tiskasin, miten nauroin, miten kävelin, miten pyöräilin, miten jätin jotain tekemättä. Hän jopa kerran tunnusti, että oli oikeastaan sama mitä ja miten tein, koska MINÄ vain tein kaiken väärin. En vain hänen silmissään voinut koskaan onnistua.

Tätä en pystynyt silloin kertomaan kaikille läheisillekään, enkä edelleenkään halua kertoa tätä koko maailmalle omalla nimelläni. Niinpä sanoin ääneen sen varmaankin naurettavalta ja ’liian helposti erotulta’ syyltä kuulostavan asian, sen josta tuli lopulta se viimeinen pisara. Ajamisen arvostelun.

Lähinnä vituttaa ihmiset, jotka tulevat sanomaan, että joku toinen on eronnut liian helposti. Tekisi mieli huutaa heille, että olisivat itse ennemmin kiitollisia siitä, että heidän liittonsa toimii, eikä ole tarvinnut erota kuin arvostelisivat muita.

Ei se liiton kesto ole pelkästään heidän omaa hyvyyttään, vaan heillä on mukanaan myös paljon onnea, että ovat törmänneet elämässään hyvään ihmiseen, josta on tullut heidän puolisonsa.

Erostani kun on jo useita vuosia ja itsetunnossani on puolisoni jäljiltäedelleen säröjä – vaikka se kokonaisuutena onkin onneksi jo aivan toimiva itsetunto.”

X